reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aga - dobre, ale strasznie czasochłonne, a na jakieś 12 osób dorosłych, to trochę trzeba by ich zrobić (nie mówiąc juz o dzieciach)

reklama
Hej z rana.
Dostałam tą pracę, którą myślałam ze sie nie uda! Wlasnie przejmuje projekt i mam mega duzo pracy wiec i czasu duzo mniej. Malego widze góra 30 minut i juz trzeba go kąpać i spac...mam nadzieje, ze jak sie wdrąże to będzie lepiej!

Katrina- ja chcialam robić zrazy, ale stwierdzilam z mezem ze zrobimy kawe z ciastem i lodami, a z racji tego ze imprEZA bedzie w ogrodzie zrobimy grilla i jakies salatki lekkie.

Dolaczam sie do zyczen kolejnych 10miesieczniakow:) my za 2 dni juz 11 :)

Wkoncu zdecydowalam o pojezdzie ktory kupimy na roczek : ROWEREK - ROWER Sport Trike RAMIZ (KR03) Różowy Ktos juz moze ma i uzywa? jakie wrazenia?

Pytanie jeszcze z innej beczki: ile porcji mleka jedza Wasze maluszki. Niby powinno sie wcisnac 3 porcje...ale u nas to niewykonalne...czasem tylko 1 z kaszka na noc a pozniej nie mam kiedy bo nie jest glodny :(

No tak i czas juz uciekać do pracy! Pozdrawiam!

Hej baby :-)

No i d.upa. Dzisiaj znowu była pobudka na mleko o pierwszej. Ech, na co ja liczyłam ;-)

Dorota gratuluję nowej pracy! Oby Ci się w niej dobrze wiodło :-)

Pamka współczuję jazdy z alergią :szok: Ja miałam podobną akcję raz w życiu. Po obiedzie w pracy nagle zaczęłam się robić czerwona, puchłam i swędziała mnie skóra. Przyjechało pogotowie, zastrzyk w dupiszona i wieczorem zaczęłam znowu przypominać człowieka ;-) Do dzisiaj nie wiem, co to było. Podejrzewam seler, ale jem normalnie i już nic się nie dzieje. I nie chcę Cię martwić, ale faktycznie wygląda mi na to, że to alergia krzyżowa - wskazuje na to ten gilek i łzawienie. Mam alergika w domu, wprawdzie nie pokarmowego (starszak) i przeszłam już sporą drogę więc jakbyś potrzebowała o coś spytać, dawaj śmiało :blink:

Aga a Ty znowu nas zawstydzasz tym prasowaniem ;-)

Alijenka
a czemu nie chcesz podawać małej jajek? Nie robiłabym tego, bo jajo jest bardzo ważne w żywieniu dziecka. Przecież to że Julek Pamki ma uczulenie nie oznacza, że Twoja też będzie miała. Po prostu zacznij podawać powoli i obserwuj :blink:

Andzia
ja też się dałam nabrać na perfumy :-D

Sunshine ale Ci fajnie z tymi ciuchami dla małej :tak: My też póki co ubieramy się głównie po dwóch kolegach ;)

Kasiulka dzięki za tabelę z rozmiarami :)

Kasieńka
spóźnione gratki dla Nikosia :)

Josie wygląda mi to faktycznie na alergię. Tym bardziej, że Ty masz. To niestety często dziedziczne :confused2:

Muńka to co, już tak na 100% na nowym? :-) Kiedy parapetówa na forum? ;)

Katrina na przyjęcie (niekoniecznie urodzinowe ;-)) polecam na ciepło: filety z indyka obtaczane w bułce i parmezanie, zapiekane z ananasem i żółtym serem; naleśniki po meksykańsku; zupa gulaszowa. Jak coś Ci wpadnie w oko, daj znać, to wyślę przepis.

Któraś pisała o kotletach z kaszy - mniam, uwielbiam :tak: Ale nie wpadłam na to, żeby dać bąblowi. Spróbuję, ale zamiast smażyć, upiekę :)

Ostatnia edycja:
Dziś wielkie pranie, jutro pakowanie i w nocy wyjazd nad morze....I'm so happy! Kurde teraz musze więcej rzeczy spakować niż jak była maluśka. Wtedy wystarczyły 2-3 zabawki do gryzienia, a teraz cały worek muszę taszczyć ze sobą, aby się nie nudziła:p No i butelki, kaszki - masakra:D

Iwon
ja od kotletów z kaszy gryczanej:p Przepis był w jakimś miesięczniku dla Mam:) Moja wciąga smażone, jajecznicę też smażę, bo nie chciało mi się bawić z parą:p Naleśniki smażę itd.

Agaundpestka mi pasuje cafe inspiracje:) Nawet nie wiedziałam, że jest taka kawiarnia:D Teraz reszta musi potwierdzić!

Witam my już ponad 2h na nogach :)

Iwon nie chcę Ci nic pisać, ale A mimo, ze na cycu to śpi już chyba od miesiąca od około 20:30-6tej :D potem około godziny cyckuje się, a ja drzemię :)

Zaza tule :)

Dziś wielkie pranie, jutro pakowanie i w nocy wyjazd nad morze....I'm so happy! Kurde teraz musze więcej rzeczy spakować niż jak była maluśka. Wtedy wystarczyły 2-3 zabawki do gryzienia, a teraz cały worek muszę taszczyć ze sobą, aby się nie nudziła:p No i butelki, kaszki - masakra:D

Iwon
ja od kotletów z kaszy gryczanej:p Przepis był w jakimś miesięczniku dla Mam:) Moja wciąga smażone, jajecznicę też smażę, bo nie chciało mi się bawić z parą:p Naleśniki smażę itd.

Agaundpestka mi pasuje cafe inspiracje:) Nawet nie wiedziałam, że jest taka kawiarnia:D Teraz reszta musi potwierdzić!

Inni nie mają wyjścia i tez musi im pasować :) szukałam miejsca pod Ciebie Alijenka :) jeszcze zaprosimy naszą "starą" forumowiczkę:)

No Ty pakujesz się do auta, a ja zastanawiam się co spakować do pociągu :/

ojojoj ale bedzie ciekawie :D znowu pewnie bede pisac odpowiedzi pare godzin :p:p

no ale dzisiaj jedna malenka pobudka w nocy ... zeby przystopowaly ale wiem ze te wredne 2 sie czaja ... chcialabym zeby wyszly z zaskoczenia ... i rano zaspalismy ... slyszalam Nikosia kolo 5:40 ale znalazl chyba smoczka w lozeczku i zasnal jeszcze a ja nie wstawalam i tak spalam do 6:50 a o 7:15 trza wyjechac ... ale nawet sie nie spoznilam

na poczatek Zaza STO LAT dla SERGIUSZKA :D:D:D:D

Alijenka bylam w deichmanie i u nas nie ma tej promocji :| no i zle mi z tym bo chcialam kupic a tu kuuuupa

Iwon i daliscie mleko ?? nie chcial zasnac bez ??

Pamka straszne co piszesz ... oby szybko zniklo i wiecej sie nie pojawilo

Xdorotax u nas mleko jest trzy razy z kleikiem badz kaszka manna rano wieczorem i po poludniu...

Andzia dobrze ze nic sie jeszcze gorszego nie stalo ... dbaj o siebie

Josie moj tez zwiewal ... ale trzeba po prostu sadzac :) fajne te elefanteny w deichmanie :)

CDN.

Hello Gerlz:-)
Polamalam się ...
tzn nie dosłownie;-) wczoraj odkladalam G do lozeczka na spiocha czyli sklon do przodu plus po skosie ... jak mi się coś naciagnelo to nie mogłam się ruszyć. Pół g w wannie z gorącą wodą, masaż by Pe... jest lepiej ale ciągnie... buu...

Zaza a co tu za klimaty bezenergetyczne?

reklama
ja witam z pracy w domu, zaraz sie przenosze na ogrod :-)

zaza wspolczuje alergii u mnie jeszcze spokoj ale ja mam apogeum w lipcu. troszke mnie oczy swedza ale nic poza tym. a co bierzesz na katar?

Dorota powodzenia w nowej pracy! co do mleka to moj najchetniej by samo mleko pil, wiec dajemy mu 4x z czego raz lyzeczka z kaszka i raz z kleikiem z butelki przed spaniem. srednio 150ml wypija. no ale za to z innym jedzeniem u nas slabiutko

Do góry