reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

dzień dobry w ten ponury dzień :baffled:
właśnie sobie zasiadłam do kompa z myślą że skoro już zrobiłam co miałam zrobić kiedy Misia śpi i mogę teraz was poczytać i coś skrobnąć a tu co... Misia się budzi :sorry2:
a tu oczywiście totalna niedzielna pustka hmmm tylko gdzie wy jesteście w tą wstrętną pogodę :eek:

ja byłam w kuchni... robiłam obiad, upiekłam biszkopt dla Gabi, bo go uwielbia i takie tam duperele niedzielne

Hej babki,
wpadam dosłownie na moment między jednym przelewem, a drugim ;-) Zaraz lecimy na spacer, bo dzisiaj pogoda ładna, w końcu i szczecin się takowej doczekał ;-)

M. był u lekarza i ponoć ma coś na płucach :szok: Tak wynika z osłuchania, ma iść na rtg, dostał też silny antybiotyk. Ponoć choroba była niedoleczona i stąd ten ciągły kaszel i brak smaku. Drżę, co wyjdzie na tym zdjęciu.
Oczywiście jak tylko M. usłyszał diagnozę, od razu się gorzej poczuł :sorry2: Cholera, tylko nie to :rolleyes:

Zaza no to faktycznie teściowa sobie pozwala, nie ma co. Współczuję i przytulam :blink:

łoj.... to niedobrze!! kciuki za dobre wyniki!!

Ale jestem dziś padnięta! Weekend zaliczam do niewypoczętych! :sorry2:

reklama
Muńka robisz Gabi zwykły biszkopt czy taki specjalny dla dziecka ? - jak specjalny to daj przepis, please :-)

Moja A dziś pierwszy dzień miała z jedną drzemką ale taką prawie trzy godzinną dzięki temu już śpi ;-)

Robię zwykły biszkopt. Jajecznicy jeszcze nie robię, ale białka wcina w biszkopcie i jest oki :-);-)

Waris ale ta drzemka to tylko jedna bo więcej nie chciała czy ty próbujesz ją przestawić?
Muńka podziwiam że ci się chce piec :baffled: ja daję Misi biszkopty z petitków bo one mają pozytywną opinię IMID

Muńka podziwiam że ci się chce piec :baffled: ja daję Misi biszkopty z petitków bo one mają pozytywną opinię IMID

Ja też mam zawsze zachomikowane petitki, ale jakoś mi miło na serduchu, jak wcina, to co jej zrobię. A robi się go błyskawicznie, więc czemu nie ;-) Poza tym niedługo będę miała przepis na placek mojej babci, który Gabrysia też pochłania, więc pewnie będę głównie go piekła.

Pierwsza :cool2:

Muńka fajny pomysł z tym biszkoptem :tak: My kupujemy młodemu zwykłe biszkopty w sklepie, bo bardzo je lubi. Faktycznie lepiej zrobić samemu, że ja na to nie wpadłam :sorry2:

Waris
fajnie, że macie już jedną długą drzemkę :) U nas powoli, powoli też coś tam zaczyna się regulować. Ale niestety to jeszcze nie ten czas, żebym mogła powiedzieć, że śpimy np. między 13-15.

Baby jesteśmy już wykończeni wczesnymi pobudkami bąbla. Potrafi wstać o 4.30 i ani mu się śni dalsza drzemka. Pada dopiero około 7-mej. Kurcze, takie dosypianie jest bez sensu. Czy nie mógłby po prostu spać do 6.30? I okazuje się, że wcale nie budzi się z głodu, bo wytrzymuje tak do 6-tej i wypija niewiele tego mleka. Gdyby nie dyżury, które dają możliwość wyspania się chociaż co drugi dzień, to byłoby kiepsko :sorry2:

Z dobrych wiadomości - już drugą noc z rzędu mały dostaje herbatkę zamiast mleka i nie protestuje :-) Niestety wcale przez to nie wypija więcej w ciągu dnia i teraz z kolei martwię się, że dobowo wypija tego mleka za mało :confused::rolleyes: Nie dogodzisz ;-) Ile wasze maluchy piją ml w ciągu dnia? Mój gdzieś z 500-550.

Ostatnia edycja:
reklama
Druga??? :dry:

Nie ladnie tak zaczynac od narzekania ale.... pogoda bo du.py, przeziebienie i @...... do tego nic mi sie nie chce, jedyne na czym sie skupiam to organizowanie roczku Aurelki :-)

Slodziutkie buziaczki dla 11 miesieczniakow :-):tak: te spoznione tez :tak:

Zaza- zamontuj kamery! i wytrwalosci :tak:

Niespodzianka- taka dieta jest najlepsza- samokontrola- a co do anty to ja kiedys bralam microgy.... a kolezanka zaklada spiralke ale podobno w UK trzeba uwazac bo jest duzy procent zakazen bo spirala byla zle zalozona....

Aylin- ojaaaaa :shocked2::shocked2::shocked2: ja tez chce takie buciki sliczne sa!!!!

Munka- dzia za przepis i inspiracje :tak:

MsMickey
- u nas czesto tez sie konczy tak sprzatanie :-D

Iwon- zdrowka dla meza, a co do mleka to mloda pije 390ml i ok 200ml kaszki na drugie sniadanie ale nie codziennie czasem je jogurty albo kanapki z twarogiem.

No tak jeszcze cos mialam napisac ale nie pamietam :-(

Do góry