reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelka no ale ponoć LUF daje taki sam skok temperatury jak owulka...

już sama nie wiem, a jak bym zbadała dobie progesteron w 7 dniu po skoku to jego wartość powie mi czy owulka była?

reklama
Kamilko trzymam za slowo:-D

Karola - tez kiedys czytalam o zespole LUF i nawet zastanawialam sie czy tego wlasnie nie mam, bo moje cykle byly bardzo podobne do tych jakie ty masz:tak:

Anabelko - noo podsycasz atmosfere:tak:

Krowko - a jak u Ciebie??

a ja w pracy... nudze sie:sorry: a mialo byc urwanie glowy bo przelozona na urlopie.. a tutaj cudnie.. cisza.. wysztko ladnie sie kreci lol

hej dziewczyny, a ja znowu będę jajeczkować lewym jajnikiem, czyli ten cykl już spisuje na straty, bo z lewego nie umiem zajść w ciaze, tak wiec dopóki mi nie zacznie dzialac prawy nici z ciąży niestety :(, przepraszam za zly mój humor, ale wlasnie wyczulam lekki bol owulacyjny po lewej stronie i ...dupa będzie z cyklu...buziakuje

Kasoku - czyli pecherzyk peka tak??? no to wyniki dobre, pecherzykl peka, jestes zdrowa, maz sie podreperowal;-) lada chwila i Ty wskoczysz do pociagu:tak:

czsami zycie uczy nas pokory.. moze i Twoja dzidzia bedzie ta bardzo bardzo mocno wyczekana i wystarana??
tili no niby pekaja ale lewy jajnik mi szwankuje, tzn nie umiem z niego zajść, z Matylda zaszłam z prawego, a z lewym zawsze miałam problem, chyba jest niedrożny :(, no nic zobaczymy, cholera za dwa tygodnie koncze 34 lata już chyba za stara jestem na druga ciaze, jestem z was najstarsza i ...nie będę już smedzic.

krowko napisz mi ty, bralas anty żeby min. pobudzić jajniki do roboty????może ja tez przez dwa cykle wezme znty żeby prawy jajnik obudzić???jezu już sama nie wiem, 20 maja mam wizyte u gina zapytam się go czy jest to sposób na jajnik.

Ostatnia edycja:
hejka dziewczęta :-)

Ja tylko na chwilkę, objawów brak. Cisza się zrobiła. ALe to dopiero 19 dc. więc wcześniej to pewnie były moje urojenia. Jeśli była owu to naprawdę wcześnie jak na mnie. Zobaczymy.

Dziewczęta miłego dnia życzę!!!!!

Kasoku- niby tak lekarz powiedział. Ale sama nie wiem czy to coś dało. Na bank wyciszyło hormony. A antyki mają za zadanie "uśpić" jajniki. WIęc już sama ogłupiała jestem. Teraz jest mój drugi cykl po tabletkach. Zobaczymy co z tego będzie.

Ostatnia edycja:
o ja mam LUF na mur beton, nie pekajace pęcherzyki i niski progesteron!!!!!!

cholera to ja może wezme anty, tylko ja zle je toleruje bleeee

podobno po anty się latwiej zachodzi ,tak slyszalam, ze jajeczkowanie jest mocne, ale tak tylko slyszalam.

Karola zbadaj sobie progesteron w 22 dc, mój był niziutenki 0,29, wiec zobaczysz, ja mam LUF na 100% wszystko u mnie idzie ok az do czasu pekniecia pęcherzyka, nie peka i reszte już znacie.

Tili a ty te długie cykle jakos leczylas, czy po prostu przeczekalas????

Ostatnia edycja:
Hej

Ja dopiero z zakupów wrocilam,ale muszę jeszcze raz wyjść bo nie kupilam coli a bede tzn maz bedzie robił zeberka w coli ...deszczyk delikatnie pada ale pojde pieszo bo mam sklep niedaleko a taki spacerek to samo zdrowie ,nie licząc spalin :-p

Mój syn ma dzisiaj drugi dzien testy ,jeszcze tylko trzy dni i bedzie koniec ,wczoraj chyba dobrze mu poszło bo nie zdążył odpowiedzieć tylko na trzy pytania :-)

Miłego dnia

a mnie przy owulacjach zawsze oba jajniki bolaly:)

kasoku co do hormonow to ja jestem przypadkiem ze bardzo szybka kuracja pomogla mi zajsc za - jednym strzalem
bo po urodzeniu Olivci mialam tez dlugie cykle bezowulacyjne, nawet do 50, 70 dni i postanowilam zalozyc krazek hormonalny, mialam go 3 tyg po czym wyjelam (bardzo zle znosilam) i dostalam okres, po okresie w 15 dniu owulacja a 9 dni pozniej juz pozytywny test:szok: ja w zyciu chyba wtedy nie mialam owulacji w 15 dc... w 24 dc wiedzialam juz ze jestem w ciazy - to bylo z Piotrusiem...

a teraz Kasoku - odpowiadajac na pytanie wcale nie leczylam cykli, bralam witaminy i olej z wiesiolka i cykle same zaczyly mi sie normowac
moze pomogly leki antydepresyjne co bralam na moja neuralgie? wyciszyly mnie, uspokoily..

Edytko - trzymam mocno kciuki za syna:tak::tak:&&&&&&

kasoku no normalnie zalecają badać progesteron w 22 dc bo standardowo owu jest ok 15 dc czyli bada się poziom hormony 7-8 dni po owu. U mnie skok tempki był w 33 dc tak więc badanie w 22 dc nic by nie pokazało chyba.

btw, kochana, nie ma załamywania się, 34 lata to jeszcze nie jest żaden wyrok, babeczki nawet koło 40 zachodzą i mają zdrowe dzieciaki, u nas w pracy jedna koleżanka (katechetka) miała 2 dzieci, jedno 15, drugie 18 lat i zaszła w ciążę, była to wpadka ale urodziła bez problemów zdrowego syna, który jest teraz w pierwszej klasie!

chyba zaraz umrę z bólu, złapał mnie nerwoból w plecach :wściekła/y:

miałam nic na to nie brać ale tak mnie boli, że bez czegoś przeciwzapalnego/ przeciwbólowego chyba się nie obejdzie.

przecież w ciąży raczej nie jestem więc chyba mogę spokojnie coś wziąć, co?

reklama
Karola - spokojnie wez przeciwbolowe tabletki, albo moze jakas masc??

kasoku - u mnie w pracy jedna kobita urodzila majac 40 lat pierwsze dziecko, druga jak miala 38 jedno a jak 40 drugie...
takze jak widzisz:) mozna:tak:

ale oczywiscie nie zycze Ci czekania do 38 roku zycia hehe
mam nadzieje, ze juz lada moment

a bedziesz badac droznosc jajowodow? albo udrazniac jesli wiesz ze jeden nie dziala?

ja nie mam pojecia z ktorego jajowodu byla owulka .. przy zadnej z ciazy:-D

zasypiam, normalnie oczy mi opadaja.. zaraz zasne na biurku...

Do góry