reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Wyczaiłam kolejne fajowe miejsce niedaleko :-) nazywa się Cafe Balaton, jest tam wielki plac zabaw z jakimiś konstrukcjami, statkami, ale kuźwa nie ma ani jednej zabezpieczonej huśtawki :no: ktoś nie pomyślał o takich maluchach. Jest duży akwen wodny, na którym zbudowana jest kawiarenka z miejscem zabaw dla maluszków, więc mamy mogą spokojnie delektować się kawką i lodami (dziewczyny z Warszawy liczę na spotkanie :-D), a maluchy bezpiecznie się bawić. Nawet rowerki wodne można wypożyczyć :-D wygląda tak:

941741_625049934186709_1703204766_n.jpg

Gabrysiu wszystkiego naj naj :) :-):-D:-)

josie
zdrówka :-D

ja smaruję młodą 50 ale jak jest mocne słońce a tak to zwykłym nivea dla dzieciów

a co do mnie to kij tam z zakupami i tym co robię w koło siebie, najgorsze jest to że ja mam jeszcze takiego wujka z którym mieszkam i nim muszę się zajmować znaczy koło niego robić, sprzątać za niego, prać mu, gotować i w ogóle masakra, to jest chłop który nie umie za bardzo pisać, czytać nie skończył żadnej szkoły, całe życie robiła za niego moja babcia a później moja mama i niestety on już ma prawie 60 lat, a takiego starego kawalera nie nauczysz już niczego bo się nie da, bo on nawet nigdy baby żadnej nie miał

a mój chłop wrócił do starej pracy niby na lepszych warunkach niż miał no ale zobaczymy jak to będzie, oczywiście znów go nie ma bo jest w niemcowni, może dziś w nocy zjedzie

no faktycznie, pisałaś kiedyś, że masz jeszcze wujka na głowie i teraz sobie przypomniałam, że zapytałam co to za wujek, ale chyba nie odpisałaś. To tym bardziej Cię podziwiam, że dajesz radę. Nie masz łatwo... A on już zawsze będzie mieszkał z Wami?? i dlaczego jest u Was?

Alijenka to nie zazdraszczam takiego układu z wujem ...

Muńka ten krem właśnie odbieram na poczcie;-) on ma 50 uvb ale 22 uva. lub odwrotnie;-) ja myślę, że na słońce musi być blokada. A szaleństwo rozumialabym gdybym kupiła setkę, bo to naprawdę na choroby skóry.
No i usciskaj Gabi ode mnie i Gochy :-):-):-)

fajno :-D

ehh...coś mnie głowa zaczyna łupać migrenowo:wściekła/y:

Co chwilę odkrywamy u G nowego zęba, przed chwilą zobaczyliśmy, że ma drugą dolną dwójkę. W ogóle nie widać po niej, że jej zęby idą, zero objawów, więc póki co się cieszę.

Załączniki

• 941741_625049934186709_1703204766_n.jpg
    941741_625049934186709_1703204766_n.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
reklama
aylin będę poważnie rozważać Primosten. wygooglałam, że piękna miejscowość!

naprawdę sliczna. Dlatego polecam. I naprawdę jest co robic jak juz masz dość plaży
A kiedy chcecie jechac?

Sto lat dla Mai i Gabrysi.

Dziś na porannym spacerze spotkałam koleżankę z 3 miesięczną córeczką. Malutka jest strasznie. Waży 5,900 i mierzy 59cm. Uśmiecha sie do każdego. No słodziutka jest.

moja wazyła 4.200

a mój dzieć odmówiła jedzenia, cała zupa z rybą poszła w kibel :-(

podaj rączkę

Wyczaiłam kolejne fajowe miejsce niedaleko :-) nazywa się Cafe Balaton, jest tam wielki plac zabaw z jakimiś konstrukcjami, statkami, ale kuźwa nie ma ani jednej zabezpieczonej huśtawki :no: ktoś nie pomyślał o takich maluchach. Jest duży akwen wodny, na którym zbudowana jest kawiarenka z miejscem zabaw dla maluszków, więc mamy mogą spokojnie delektować się kawką i lodami (dziewczyny z Warszawy liczę na spotkanie :-D), a maluchy bezpiecznie się bawić. Nawet rowerki wodne można wypożyczyć :-D wygląda tak:

Zobacz załącznik 558449

no faktycznie, pisałaś kiedyś, że masz jeszcze wujka na głowie i teraz sobie przypomniałam, że zapytałam co to za wujek, ale chyba nie odpisałaś. To tym bardziej Cię podziwiam, że dajesz radę. Nie masz łatwo... A on już zawsze będzie mieszkał z Wami?? i dlaczego jest u Was?
ale fajowe to miejsce

a mój wujek będzie do końca życia z nami mieszkał bo polowa domu należy do niego a połowa do mnie, mamy zamiar załatwić formalności związane z przepisaniem ale jedyne co to mi się opłaca od niego to zakupić i kombinujemy aby wziąć kredyt niby na zakup połowy domu a zrobić z tych pieniędzy całkowity remont i niestety narazie nam to nie wychodzi :-:)-:)-:)-:)-(

Brak weny......

Bylysmy u pielegniarki i Aurelka wazy 9020g i 75cm obwod glowy 44,5cm. :-)

Sto buziakow dla Gabrysi :tak:
Wpolczuje tym dla ktorych dzien zaczal sie nieciekawie.... ;-)
I gratuluje kolejnych zabkow :-)

Chorowitka zdrowka :tak:
Niejadka apetytu a mamusia cierpliwosci ;-)

:*

muńka zawsze możesz zrobić testy ige. z tym, że bez skierowania to drogi interes, bo ok. 250zł. U mnie wyszło, że nie ma na nic alergii, a u sąsiadki dziecka na całe jajo kurze i mleko krowie. Kuzynka też swojemu 8 mies. zrobiła i wyszła tylko brzoskwinia i lekko truskawki. Ja mam filtr 30.

alijenka współczuje tego wujka starego kawalera! Ty to masz urwanie głowy. Pola ma od 1,5miesiąca dwie górne dwójki a na dole nie chcą wyjść :( A przypomniałaś mi o tych czwórkach, bo właśnie miesiąc młodszemu synowi koleżanki wyszły górne czwórki przed jakimikolwiek dwójkami:) Co do jedzenia to moja dziś trzeci dzień zamiast obiadu jadła skórki chleba:p

mlodak 3 miesiące i 6kg to spora babka!:D

aylin dwa ostatnie tygodnie sierpnia. jedziemy razem z sąsiadami i ich dwójką dzieci, więc będzie towarzysko:)

Alijenka wspolczuje sytuacji z wujkiem... I az sie w glowie nie miesci ze sa jeszcze ludzie niepotrafiacy pisac:eek:
Munka super ta miejscowka!!!!
Kurcze q domu mam taki syf ale chyba nie dam rady z ta goraczka ogarnac... Caly dzien przespalam:-(

ale fajowe to miejsce

a mój wujek będzie do końca życia z nami mieszkał bo polowa domu należy do niego a połowa do mnie, mamy zamiar załatwić formalności związane z przepisaniem ale jedyne co to mi się opłaca od niego to zakupić i kombinujemy aby wziąć kredyt niby na zakup połowy domu a zrobić z tych pieniędzy całkowity remont i niestety narazie nam to nie wychodzi :-:)-:)-:)-:)-(

no to życzę, aby się wszystko poukładało po Waszej myśli!

Brak weny......

Bylysmy u pielegniarki i Aurelka wazy 9020g i 75cm obwod glowy 44,5cm. :-)

Sto buziakow dla Gabrysi :tak:
Wpolczuje tym dla ktorych dzien zaczal sie nieciekawie.... ;-)
I gratuluje kolejnych zabkow :-)

Chorowitka zdrowka :tak:
Niejadka apetytu a mamusia cierpliwosci ;-)

:*

moja Gabi ma baaardzo podobne wymiary, praktycznie różnica 1 cm, a waga dziś wskazała dokładnie 9020g :-D

Alijenka wspolczuje sytuacji z wujkiem... I az sie w glowie nie miesci ze sa jeszcze ludzie niepotrafiacy pisac:eek:
Munka super ta miejscowka!!!!
Kurcze q domu mam taki syf ale chyba nie dam rady z ta goraczka ogarnac... Caly dzien przespalam:-(

daj na luz, odpoczywaj!!

W imieniu Gabiskona dziękuję za życzonka!! jeszcze miesiąc!! aaaaaa!!! :-D:-D

josie no niestety tacy ludzie jeszcze są, chociaż całe szczęście że mój wujek jeszcze pracuje bo inaczej bym się z nim tu zajechała ale miałam wybór mieszkać z nim albo nie mieć nic

Muńka narazie to nam kredytu nikt nie da bo mój K ma za niskie zarobki na papierze, jedyną szansę mieliśmy jeszcze jak miałam macierzyński a teraz to będziemy musieli czekać jak ja wrócę do pracy

a ja moją Niuśkę dziś ważyłam i się zdziwiłam bo waga pokazała 9 kg i to w ciuchach ale moja ma łeb jak sklep obwód 46 :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry