reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kasiek u nas tak samo jak u Iwon - trzy dni temperatura na czwarty wysypka, ktora szybko przeszla.

Aga poka poka swoj nowy pojazd.
Zaskoczylas mnie z tym smarowaniem sutkow lakierem - poskutkowalo? Mnie przyszlo na mysl chilli, ale to dlatego, ze ja mam idiotyczne pomysly :confused2::zawstydzona/y::-p

Sunshine zdrowka, piniazkow, szczescia i wszystkiego czego zapragniesz :)
Chyba sobie fejsa zaloze bo nie wiem kto kiedy ma urodziny i imion nie pamietam:/

Polaa ty to masz motorek w ... nogach chyba :p Podziel sie tym zapalem do roboty.

Oglaszam wszem i wobec, ze wylazla Tomkowi czworka (kawalek) i jakies takie miesko mu zwisalo z dziasla. brrrr

reklama
No a ta wysypka, to byla lekko przerazajaca :sorry: Kropki, kropki,kropki i gdzieniegdzie przeswit czlowieka ;)

Aga poka poka swoj nowy pojazd.
Zaskoczylas mnie z tym smarowaniem sutkow lakierem - poskutkowalo? Mnie przyszlo na mysl chilli, ale to dlatego, ze ja mam idiotyczne pomysly :confused2::zawstydzona/y::-p
Tak jej lekarka doradziła i zadziałało :rofl2:
Nabytek nic specjalnego, ale mam nadzieje, ze na wyprawy do parku się sprawdzi.
20130730443.jpg

Pola jak ja bym chciała mieć tyle chęci do roboty co Ty.

:-D:-Djak się cieszę chyba na długi weekend pojadę z młodym do Gdańska :) kumpela mi głowę suszy od dawna :) choć może to głupi pomysł tyle w pociągu spędzić i być tak niecałe 4dni :baffled:może mamuśkę namówię to będzie jeszcze fajniej.

Załączniki

• 20130730443.jpg
    20130730443.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 43
Sunshine, Alijenka, sto lat :)

Josie, gratki pierwszych kroczkow! :)

Aylin, gratki wczesniejszego wyjscia z pracy ;)

Munka, super piaskowica :)

Iwon, niestety nie polecę zadnej miejscowki w tej czesci pomorza, bo dawno tam nie bylam :(

Aga, wozek super :)

Msmickey, zaciazylam miesiac po odstawieniu Piotrusia od piersi ;) nie pomoge z tymi sposobami odstawienia, bo P.juz sam nie chcial, a ja praktycznie nie mialam juz wtedy pokarmu, wiec obylo sie bezbolesnie. Chyba wydluzalabym okresy pomiedzy kolejnymi karmieniami...a w nocy staralabym sie przemycic butelke...

Bylismy u ortopedy (udalo sie wczesniej niz w piatek)-wszystko ok podobno :) tzn. pani dr kazala mu pozwolic jeszcze na takie "nierowne" chodzenie, bo caly czas uczy sie lapac rownowage. Sprawdzila kregoslug i nozki-wszystko wzorowo...mamy sie pojawic kontrolnie za 3 miesiace. Z tym wystajacym kregiem tez ok-zaraz ma sie "schowac" jak maly bedzie juz porzadnie biegal. Mamy do niczego malego nie zmuszac (nigdy nie zmuszalismy ;)) - tzn. jak raczkuje jeszcze (tak!) to ma tak smigac, nie prowadzac go i dawac raczke/paluszek jesli sam sie nią podtrzymuje, a nie ze my go trzymamy :) no i tak :) wiec chyba all ok :)

Ostatnia edycja:
MsMickey znajoma smarowała sutki lakierem przeciw obgryzaniu paznokci.

Biedne sutki, biedne dziecko :szok::szok::szok: Do takiej lekarki wiecej bym nie poszla :no:

Ja bym polecila herbatke z szalwii i miety pieprzowej - jest na zakonczenie laktacji a wiadomo, ze jak mleczka zabraknie to i dziecko sie automatycznie odstawi. Zdrowo i bez skutkow ubocznych.

iwon i niespodzianka a ta wysypka to jakaś plamista, czy taka bardziej potówkowa, czerwona czy szorstka...hmmm?:)

aga mi tam się wózek podoba, no i jest z czerwonym, a pisałaś kiedyś, że lubisz takie:)

msmickey koleżanka zaszła karmiąc dziecko niemal tylko i wyłącznie piersią, jak mały miał 7mies. Wiem, nie ma reguły:/

Ostatnia edycja:
Kasiek, mielismy 3-dniowke ok. 20-23 czerwca i maly byl doslownie caly zsypany-takie czerwone plamki pokrywajace niemal cale cialo. Nie swedzialy one malego. oczywiscie jak jest juz wysypka to nie ma prawa byc goraczki i dziecko z godziny na godzine odzyskuje juz humor :) ale wysypka u nas schodzila przez jakies kolejne 3 dni, wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc ;)

Biedne sutki, biedne dziecko :szok::szok::szok: Do takiej lekarki wiecej bym nie poszla :no:

Ja bym polecila herbatke z szalwii i miety pieprzowej - jest na zakonczenie laktacji a wiadomo, ze jak mleczka zabraknie to i dziecko sie automatycznie odstawi. Zdrowo i bez skutkow ubocznych.
To nie był taki typowy lakier :D źle napisałam :D to był preparat łatwo zmywalny.

Josie gratulacje dla Jaśka!!

Kasiekz to po powrocie robimy spotkanko :) ty;ko trzeba miejsce nowe znaleźć :)

Hatszept dobrze, ze u lekarza wszystko w porządku!!

Aga fura pierwsza klasa :D

Kasiek u nas wysypka byla dosc gesta, calkiem gladka i raczej jasna, wiecej jej bylo w gornej czesci ciala. Zeszla szybko.

Hatszept bardzo dobre wiesci :) Super, juz nie musisz sie martwic :)))

Josie gratuluje tych pierwszych swiadomych kroczkow. Teraz poczekaj az zacznie Ci swiadomie spierdzielac :p ;)

reklama
u nas gorączka w 3 dniówce ustała w 5 dobie. Wysypkę za to lekką młoda miała.

Wyjście z pracy sie opłaciło - 2 h pospałam z dzieciną :)

Odstawienie - też nie pomogę. Tysia sama sie odstawiła.

Dziś dzień bez meza (siedzi w stolicy) winko w kieliszku, świeczka płonie a ja juz po spa domowym :) zaraz dopije winko i ide spać.... a nuż się uda ze 3 h.

A i Muńka - placek upiekłam - młoda zjadła duzy kawał na kolacje. Wersja u mnie morelowo sliwkowo jagodowa :)

Do góry