reklama
mamusia synka
i córeczki
katherinne a skad lekarz wie czy sie cos dzieje czy nie? spoglada w oczy i wrozy o dobrze jest, nic sie nie skraca, nic sie nie rozwiera ????? w pierwszej ciazy chodziłam do takiego, a 18 tydz. to nie jest dobry czas na zagladanie tam bo przepowiadajace sa, a 20 tydz. to tez nie dobry czas bo cos tam i wyladowałam w 19tyg. z bolami brzucha i pleców na zastrzykach z kaprogestu a tydzien pozniej w szpitalu z poronieniem zagrazajacym :-( porażka ten lekarz byl...................
K
kobietka22
Gość
cześć babeczki
oj trochę mnie nie było
Pleni - już jest po porodzie z tego co pamiętam moje gratulacje
ja mam dużo do opowiedzenia ,w sobotę pojechałam do teściów i musiałam oskubać kurę na szczęście teściowa mi pomogła i mam już kurę zamrożoną za darmochę dostałam od szwagierki.
W niedzielę byłam u babci posprzątać bo w sobotę się nie wyrobiłam potem był grill,a w nocy z niedzieli na poniedziałek o 3 nad ranem przyjechał sobie pan kombajnem kosić rzepak koło domu teściów
nie zmrużyłam oka po prostu , w poniedziałek wróciliśmy i niby już miałam napisać do Was ,ale miałam pana co robił nam wodomierze i ciągle coś chciał skończył o 18 ,a zaczął o 14 długo mu zeszło upał był potworny i potem padłam , wczoraj miałam bieganie po przychodni i up i kisiłam ogóry ,a dziś mówię wejdę do Was chociaż też dziś robię sałatki ogórkowe tym razem muszę skoczyć do sklepu po parę rzeczy i biorę się do roboty ,za wszystkie trzymam kciukasy mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
pozdrawiam i całuję :*
oj trochę mnie nie było
Pleni - już jest po porodzie z tego co pamiętam moje gratulacje
ja mam dużo do opowiedzenia ,w sobotę pojechałam do teściów i musiałam oskubać kurę na szczęście teściowa mi pomogła i mam już kurę zamrożoną za darmochę dostałam od szwagierki.
W niedzielę byłam u babci posprzątać bo w sobotę się nie wyrobiłam potem był grill,a w nocy z niedzieli na poniedziałek o 3 nad ranem przyjechał sobie pan kombajnem kosić rzepak koło domu teściów

pozdrawiam i całuję :*
Dziewczyny JESTEM.lekarz sprawdził szyjkę i pobrał plynu tego z pochwy u jest czysty nie był to plyn owodniowy tylko te uplawy,patrzyl nic nie ma sladu zeby cos bylo nie tak.Nie robil nawet usg bo powiedzial,że nie z lenistwa tylko poprostu nie chce zzbyt czesto tym bardziej że przedwczoraj było robione i zastanawia sie czy to przy siusianiu nie było i czy to nie z moczu ,mam zrobić ponownie badanie moczu czy to nie mocz był taki czerwony....przepisal mi nospe forte 2x1 i magnez Aspargin 2x1
Ciezko mi sie uspokoic bo takiego szoku doznalamrano,tak se wystraszylam strasznie.
Ciezko mi sie uspokoic bo takiego szoku doznalamrano,tak se wystraszylam strasznie.
Widzę kochane, że poruszyłyście temat badania... Gdyby lekarz do którego chodziłam w ciąży z chłopcami zajrzał... przeprowadził badanie ginekologiczne... dziś prawdopodobnie miałabym chłopców przy sobie... niestety wtedy nie znałam się tak na tych wszystkich "sprawach" związanych z ciążą... teraz jestem mądrzejsza... mimo, że przy kolejnej ciąży będę pod opieką innego lekarza, który się mną opiekował w szpitalu, do którego nabrałam zaufania po tym jak przez poprzedniego lekarza świat mi się zawalił, to i tak teraz wiem, że przy kolejnej ciąży, jak gdzieś trafię na lekarza, np. na IP któremu powiem, że mam bóle brzucha, a on odpowie, że badanie nie jest potrzebne bo "macica rośnie, te bóle są normalne" to rękami i nogami się zaprę - a nie wyjdę póki mnie nie zbada. Tylko tak bardzo boli, że musiałam zapłacić tak wielką cenę za to, żebym teraz "była mądrzejsza"
Dziewczyny proszę nie lekceważcie tych bóli brzucha... mój lekarz mówił, że to normalne... a w szpitalu jak jeszcze podtrzymywali ciążę, za każdym razem na obchodzie się pytali o bóle i za każdym razem jak mówiłam, że odczuwam jakby takie lekko jak na @ to po minach lekarzy widziałam , że to nie wróży nic dobrego... na kontroli juz po cc tak usiadłam i porozmawiałam z lekarzem jak to jest z tymi bólami i powiedział, że każdy taki ból jest niepokojący i nie można tego bagatelizować, to nie jest normalne i nie można tego tłumaczyć powiększającą się macicą - zawsze trzeba sprawdzić co jest grane.
Dziewczyny proszę nie lekceważcie tych bóli brzucha... mój lekarz mówił, że to normalne... a w szpitalu jak jeszcze podtrzymywali ciążę, za każdym razem na obchodzie się pytali o bóle i za każdym razem jak mówiłam, że odczuwam jakby takie lekko jak na @ to po minach lekarzy widziałam , że to nie wróży nic dobrego... na kontroli juz po cc tak usiadłam i porozmawiałam z lekarzem jak to jest z tymi bólami i powiedział, że każdy taki ból jest niepokojący i nie można tego bagatelizować, to nie jest normalne i nie można tego tłumaczyć powiększającą się macicą - zawsze trzeba sprawdzić co jest grane.
Ostatnia edycja:
mamusia synka
i córeczki
Nisiao dobrze ze wszystko ok!!!!
Mnie sie wlos na głowie jezy jak znajoma opowiada ze jej lekarz od 3 wizyt czyli gdzies z 3 miechy jej nie badal ( ona jest w 19tyg.)

to za co on kase bierze??????? ja juz rozumiem ze usg moze byc rzadzieej ale zwykłe badanie to na kazdej wizycie powinno sie odbyć...............
Mnie tez bolał brzuch w nocy sie obudziłam z bólem brzucha i pleców, mało brakowało i źle by sie skonczylo :-(
Mnie sie wlos na głowie jezy jak znajoma opowiada ze jej lekarz od 3 wizyt czyli gdzies z 3 miechy jej nie badal ( ona jest w 19tyg.)

Mnie tez bolał brzuch w nocy sie obudziłam z bólem brzucha i pleców, mało brakowało i źle by sie skonczylo :-(
Ostatnia edycja:
Nisiao Kamien z serca! Jutro to badanie moczu powtarzasz?
Tekla, zgadzam sie z Toba, tez wole wszystko 3 razy sprawdzic i najwyzej wyjsc na przewrazliwioną, niż potem żałować..
MamusiaSynkaa jak Ty sie w ogole czujesz?
kiedy jakaś wizyta? Chyba, ze mi cos umknęło..
Tekla, zgadzam sie z Toba, tez wole wszystko 3 razy sprawdzic i najwyzej wyjsc na przewrazliwioną, niż potem żałować..
MamusiaSynkaa jak Ty sie w ogole czujesz?
agnieszkaala
Fanka BB :)
Nisiao bardzo się ciesze, że wszystko ok
))
Tekla dziękuje za Twojego posta. Mój wiecznie mówi, że bóle są normalne i jak szyjka się nie skraca to wszystko jest ok. Teraz tym pobolewaniem masz racje, ze człowiek lekceważy. Ja poprostu wiem, że mój gin powiedziałby, że wszystko jest ok. Rzeczywiście warto jest sprawdzić niż później płacić wysoką cene. Dziękuje, dałaś mi do myślenia!!!
Mamusia synka moja kuzynka chodzila do lekarza, ktory jej 2 razy usg zrobil, a do 20 tc nie miala rzadnego, a tetno bzlo badane tylko przy usg.
Tekla dziękuje za Twojego posta. Mój wiecznie mówi, że bóle są normalne i jak szyjka się nie skraca to wszystko jest ok. Teraz tym pobolewaniem masz racje, ze człowiek lekceważy. Ja poprostu wiem, że mój gin powiedziałby, że wszystko jest ok. Rzeczywiście warto jest sprawdzić niż później płacić wysoką cene. Dziękuje, dałaś mi do myślenia!!!
Mamusia synka moja kuzynka chodzila do lekarza, ktory jej 2 razy usg zrobil, a do 20 tc nie miala rzadnego, a tetno bzlo badane tylko przy usg.
mamusia synka
i córeczki
Loi ja czuje się srednio, codziennie przytulam sie do kibla, jestem na zwolnieniu bo musze duzo odpoczywac, wizyte mam jutro, mam nadzieję, ze dzidzius zyje, mam stresa :-( w tamtym tygodniu byłam na usg takim szybciutkim i z dzidziusiem było ok, pecherzyk nadal płaski ale dzidzius miał sie dobrze :-)dzięki, ze pytasz :-)
reklama
Katherinne
jaz tego wszyatkiego przegapiłam,że Ty masz wiytę,dobrze że wszystko jest ok z maluszkiem.
Ja za każdym razem idę na ten samolot,zawsze bada palcami szyjke,naciska na brzuch a tam bada.
Wiecie teraz po tej akcji to naprawdę będę ma maxa przewrażliwiona.Skoro szyjka ok to nie powinnam byla miec niepokojow.
Ważne jest,żeby starać się nie przeoczyć tych bóli,nie lekceważyć,teraz tylko pytanie jaki prob bolu może świadcyć że cos zlego może sie dziać,jak mialam do tej pory bole jak na miesiaczke,ale nie takie mocne,dalo sie je wytrzymać,ale wolalam poleżeć,no to teraz skąd wiadomo że to cos zlego,ile moga trwac te bole itd.
kRZYże mnie bolą w dole,mam nadzieję że to norma już.
Gdyby znowu sie coś dzialo(mam nadzieję,że nie)to pojadę do szpitala poprostu.
jaz tego wszyatkiego przegapiłam,że Ty masz wiytę,dobrze że wszystko jest ok z maluszkiem.
Ja za każdym razem idę na ten samolot,zawsze bada palcami szyjke,naciska na brzuch a tam bada.
Wiecie teraz po tej akcji to naprawdę będę ma maxa przewrażliwiona.Skoro szyjka ok to nie powinnam byla miec niepokojow.
Ważne jest,żeby starać się nie przeoczyć tych bóli,nie lekceważyć,teraz tylko pytanie jaki prob bolu może świadcyć że cos zlego może sie dziać,jak mialam do tej pory bole jak na miesiaczke,ale nie takie mocne,dalo sie je wytrzymać,ale wolalam poleżeć,no to teraz skąd wiadomo że to cos zlego,ile moga trwac te bole itd.
kRZYże mnie bolą w dole,mam nadzieję że to norma już.
Gdyby znowu sie coś dzialo(mam nadzieję,że nie)to pojadę do szpitala poprostu.