reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

U nas pierwszym razem był powrót do pieluchy. Potem zaczęła sądząc taka duża żabę na nocnik więc znowu ją zaczęłam sadzac i poszło szybko, w żłobku też powiedziałam, że na nocki pianie też sadzały. Ale i tak najlepiej na trawę. Jak jesteśmy koło domu to nie chce w domu robić.
Staszek biegał po podrówku w majtkach, jak cieplo było, basen byl to co chwilę do basenu i z basenu i nic :/ i siku i 💩 w majtki.

reklama
Ja akurat nie dawno po 1 prentalnych i papie. Ryzyko wyszło pośrednie, więc poszłam do ginekologa po skierowanie na amniopunkcje. Chociaż przy takim ryzyku robią raczej nipt, ale ja wolałam amnio. Nie chciałam robić kolejnego badania przesiewowego.

Ja akurat nie dawno po 1 prentalnych i papie. Ryzyko wyszło pośrednie, więc poszłam do ginekologa po skierowanie na amniopunkcje. Chociaż przy takim ryzyku robią raczej nipt, ale ja wolałam amnio. Nie chciałam robić kolejnego badania przesiewowego.
Dokładnie miałam tak samo, jednak nipt mi każdy odradzał, bo to kolejna statystyka

Dokładnie miałam tak samo, jednak nipt mi każdy odradzał, bo to kolejna statystyka
U mnie lekarz był chyba nastawiony, na to że będę chciała nipt, ja od razu, że wolę amnio. Nawet się zastanawiałam przed prenatalnym czy prywatnie nie zrobić, ale doszłam do wniosku, że szkoda kasy skoro badania przesiewowe są darmowe.

Ale czy nipt nie dokladniejszy? W sensie ja to w ogole myslalam, zeby testy to robic przed prenatalnymi, ale jak bylam w coazy to jedynym prenatalnym bylo usg wiec wylecialam z obiegu🙈

Ale czy nipt nie dokladniejszy? W sensie ja to w ogole myslalam, zeby testy to robic przed prenatalnymi, ale jak bylam w coazy to jedynym prenatalnym bylo usg wiec wylecialam z obiegu🙈
Nipt to badanie przesiewowe, statystyka. Ktoś tu pisał że nipt wyszło dobrze, a dziecko chore. To tak jak z papa ona często wskazuje podwyższonej ryzyko a wszystko jest dobrze.
Tak bardzo w skrócie.

Nie no w życiu, amniopunkcja daje 100%, testy nipt to nadal przesiewowe testy...obserwuje mamę aniołka Hani, miała być zdrowa wg nifty...a urodziła się z trisomia 18.

reklama
O zesz.. to w mojej glowie przeszlo teraz tornado, bo bylam pewna, ze pappa to takie troche stawianie tarota, ale nipt to juz niemalze pewniaczek, no takie 99%! I ze da spory obraz w bezinwazyjny sposob..

Do góry