reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Sprawa jest zgłoszona na prokuraturę przez niektórych,z rodziców pokrzywdzonych dzieci. Dyrektorka też to zgłosiła - teraz czekają aż machina ruszy.
Wprowadzają kilka zmian,dzieci będą miały przeniesioną szatnię, tam gdzie była będą wymienione drzwi na przeszklone i będzie tam sala do indywidualnych zajęć.
6 dzieci (z tego co wiem) jest poszkodowana, część chodzi na terapię z psychologiem itd. także jeszcze trochę potrwa zanim się wyjaśni wszystko. Nauczycielka najpierw była taka jakby obrażona a później się rozpłakała - no cóż - musi dźwigać konsekwencje. Ponoć jeszcze jedna pani ,Pani W.(pomoc nauczyciela) tak robiła,nie była na zebraniu.
Strasznie mi przykro,że to spotkało jakikolwiek dziecko bo wg nie powinno być miejsca na takie akcje a z Panią A. Były w zeszłym roku też problemy... Ponoć rodzice dzieciom dyktafon dały i mają dowody i przekazali je dyrekcji i instytucjom wyżej
Biedne dzieciaki 😢 Nie rozumiem dlaczego takie osoby pracują z dziećmi, przecież jest mnóstwo innych zawodów... Mam nadzieję, że dostaną surową karę za to znęcanie się nad dziećmi...
Miałam spać do 10… a od 8 już nie mogę 😭
Łooo ja to nawet do 8 nie potrafię spać 😂 6:30 to moja pora czy to w tygodniu czy w weekendy 😄

reklama
Dzień dobry Paniom przy pięknej niedzieli.
Udało mi się wczoraj z mężem skręcić komodę i nawet lekkie przemeblowanie zrobić. Jeszcze dzisiaj łóżeczko trzeba złożyć bo przyjechał mi materac dla Młodego i wala się po salonie.
Aaale... teraz przypomina mi się czemu tak naprawdę nie lubię tego typu rzeczy... bo jest jeden wielki syf, kartoniki, śrubki-dupki i ten wkurzający zapach nowego mebla. 🤧 I mąż mówiący co chwilę "k..wa jak ja nie lubię składania tych debilnych szuflad". 🤣

Ale z drugiej strony, siedzieć wśród kartonów jak na jakimś dworcu... no ile można.

Udało mi się wczoraj z mężem skręcić komodę i nawet lekkie przemeblowanie zrobić. Jeszcze dzisiaj łóżeczko trzeba złożyć bo przyjechał mi materac dla Młodego i wala się po salonie.
Aaale... teraz przypomina mi się czemu tak naprawdę nie lubię tego typu rzeczy... bo jest jeden wielki syf, kartoniki, śrubki-dupki i ten wkurzający zapach nowego mebla. 🤧 I mąż mówiący co chwilę "k..wa jak ja nie lubię składania tych debilnych szuflad". 🤣

Ale z drugiej strony, siedzieć wśród kartonów jak na jakimś dworcu... no ile można.

Fajnie, że już złożone 🙂
A na jakie łóżeczko się zdecydowaliście? 😀

Fajnie, że już złożone 🙂
A na jakie łóżeczko się zdecydowaliście? 😀

Zwykłe łóżeczko drewniane ze szczebelkami, tyle że ten spod jest regulowany i że mogę obniżyć bok więc zrobi się z niego taki tapczanik na później, do 4 r.ż niby może służyć w takiej konfiguracji.
Do tego wzięłam materac fizjomaxa bo mnie przekonał i tyle. 😄

Mi zostało jakieś 8 tygodni do porodu. Jeszcze nie zaczęłam nic szykować. Miałam to zrobić w tym tygodniu, ale jakaś mało przytomna byłam, później dziecko do tworzywa dołączyło i tak mi zeszło.

Zwykłe łóżeczko drewniane ze szczebelkami, tyle że ten spod jest regulowany i że mogę obniżyć bok więc zrobi się z niego taki tapczanik na później, do 4 r.ż niby może służyć w takiej konfiguracji.
Do tego wzięłam materac fizjomaxa bo mnie przekonał i tyle. 😄

Ten tapczanik na później brzmi super 😀

Ten tapczanik na później brzmi super 😀

Tak to w tej konfiguracji ma wyglądać.

Myślałam kiedyś o dostawce, ale szczerze nie mam tyle miejsca i nerwów żeby na okres tych pierwszych lat składać i dostawkę i potem szukać dla niej miejsca do schowania, a potem składać łóżeczko jakieś jeszcze dodatkowo (bo u mnie np takie Chicco next2me forever by nie przeszło - nie wyobrażam sobie żeby syn spał na podłodze bo zwyczajnie u mnie od podłogi ciągnie zimnem jak z kostnicy...)

Załączniki

• 54622ed6-47e7-44b8-9a43-4665e089a644.jpeg
    54622ed6-47e7-44b8-9a43-4665e089a644.jpeg
    73,1 KB · Wyświetleń: 66

Ja moglabym w meblowym pracowac, uwielbiam zapach mebli! Albo w ksiegarni, ewentualnie kosic trawe :D

Tak to w tej konfiguracji ma wyglądać.

Myślałam kiedyś o dostawce, ale szczerze nie mam tyle miejsca i nerwów żeby na okres tych pierwszych lat składać i dostawkę i potem szukać dla niej miejsca do schowania, a potem składać łóżeczko jakieś jeszcze dodatkowo (bo u mnie np takie Chicco next2me forever by nie przeszło - nie wyobrażam sobie żeby syn spał na podłodze bo zwyczajnie u mnie od podłogi ciągnie zimnem jak z kostnicy...)
My zrobilismy takie ze zwykłego łożeczka :D po prostu urąbaliśmy w połowie szczebelki 🤣

reklama
Do góry