reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja poroniłam dwa razy chodź od ostatniego minęło już trochę czasu ale strasznie się boje ze się historia powtórzy w środę idę do lekarza i na komplet badani i strasznie się boje

reklama
Ja poroniłam dwa razy chodź od ostatniego minęło już trochę czasu ale strasznie się boje ze się historia powtórzy w środę idę do lekarza i na komplet badani i strasznie się boje
Strach chyba faktycznie będzie zawsze. Ja co prawda na prenatalnych usłyszałam, że moje dziecko jest zdrowe, ale i tak się boje co będzie dalej. I tak będzie chyba wyglądało od wizyty do wizyty ..

Ja niestety po 1 poronieniu, teraz czekam na werdykt 2. Nie wiedziałam , że jestem w ciąży i 1 ciąża stracona prawdopodobnie przez bardzo mocne leki na infekcje intymną. Po 9 miesiącach zaszłam w kolejną ciąże. Bardzo bałam się kolejnego poronienia. Mijały tygodnie i nie było znaków poronienia. Bardzo dużo czytałam i kolejna moja myśl to a co jeśli to ciąża obumarła. Moje czarne myśli się sprawdziły. Pierwsze USG wychodzi ciąża 6 tygodniowa i myśl, że może ciąża jest młodsza niż kalendarzykowo, może jakimś cudem mój regularny cykl przesunął się o tydzień. Po 2 tygodniach kolejne USG i dalej pokazuje, że to 6 miesiąc. Ginekolog robi dalej nadzieję i kazał przyjść za dwa tygodnie. Nie ma co robić swobie nadziei, znam swój cykl, czytam i wiem jak płód powinien rosnąc. Nauczyłam się z tego jedynie, że nie ma co się stresować na zapas, bo stresowałam się a i tak to się wydarzyło i w niczym to nie pomogło.

Czesc dziewczyny. W listopadzie mialam ciaze biochemiczna, teraz znow jestem w ciazy aktualnie 5+5 poki co wszystko jest ok, przyrosty bety prawidlowe, w 5+2 na usg bylo widac pecherzyk zoltkowy. Jestem obstawiona lekami od pozytywnego testu, utrogestan, duphaston i acard. Martwi mnie brak bolu brzucha, nic nie czuje, czy to jest normalne gdy przyjmuje sie progesteron?

Czesc dziewczyny. W listopadzie mialam ciaze biochemiczna, teraz znow jestem w ciazy aktualnie 5+5 poki co wszystko jest ok, przyrosty bety prawidlowe, w 5+2 na usg bylo widac pecherzyk zoltkowy. Jestem obstawiona lekami od pozytywnego testu, utrogestan, duphaston i acard. Martwi mnie brak bolu brzucha, nic nie czuje, czy to jest normalne gdy przyjmuje sie progesteron?
A czemu miałby Cię boleć?

reklama
Brak bólu brzucha na początku ciąży jest jak najbardziej normalny. A nawet uważam że jest to normalniejsze niż jakieś mocne bóle. Jestem teraz w drugiej ciąży i ani w pierwszej ani teraz nie miałam kompletnie żadnych bóli :) także trzeba się cieszyć że nie boli :)

Do góry