reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

progesteron

  1. _dusia__

    Wysokie beta hcg na początku ciąży

    Witam Was serdecznie! Proszę Was znów o poradę, dobre słowo. Jestem wreszcie w upragnionej ciąży, którą boję się jeszcze cieszyć ze względu na przebyte poronienie zatrzymane i ciążę biochemiczną. Teraz myślałam, że hormony znów się rozjechały jak miało to miejsce w listopadzie 2023 i dlatego...
  2. sara9555

    Progesteron w 2 trym

    Dziewczyny jaki miałyście progesteron w 2 trym? Ja mam 23.22 i obawiam się, że to może być mało. Nie wiem, może to był dołek akurat.. miałam krwawienie w 8 tygodniu progesteron wtedy był słaby 14,97. W poprzedniej ciąży umarło mi dziecko w 20tym tygodniu. Wtedy nie robiłam badania progesteronu w...
  3. Charmander

    niski przyrost bety

    Około 5 tydzień ciąży Na USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym Progesteron 4,4 Beta hCG 2500 Dwa dni później Beta 4000 Przyrost dwudniowy 37% Duphaston 10mg dwa rady dziennie. Co sądzicie?
  4. Crazylalafresh

    Czy nie za niski progesteron? Niby się mieści w normie...

    Hej. Przerwałam starania do czasu ślubu i dzisiaj na luzie by zobaczyć czy zawita okres zobaczyłam dwie piękne kreseczki 😍😍 Betę mam 82,37 a progesteron 14 ng/ml. Niby w normie ale obawiam się że za niski może być. Jak myślicie? Iść do lekarza czy nie? I lekarz po ostatniej utraconej ciąży...
  5. M

    Przyrost bety i progesteron

    Cześć! Czy ktoś bardziej doświadczony może zerknąć na te wyniki i wyrazić swoją opinię? To moja pierwsza ciąża :) Beta 24.08 - 32 Beta 26.08 - 89,3 Beta 07.09 - 9086,8 Od razu sprawdziłam też progesteron, bo miałam leciutkie plamienie, ale coś czuję, że po prostu się przesiliłam. Progesteron...
  6. Kasia97

    Beta HCG

    Hej, Beta HCG 30.08 - 7453 01.09 - 11601 Progesteron 30.08 - 14,50 01.09 - 13,20 Przyrost bety tylko o 49%. Doradźcie, czy mam robić kolejna betę, czy czekać na usg. Wizyta 7.09 Chyba ten słaby przyrost bety oraz spadek progesteronu nie wróży nic dobrego?
  7. Wili13

    Czy progesteron jest okey?

    Cześć dziewczyny. Potrzebuję pomocy, 26.06.2023 ostatnia miesiączka. W sobotę robiłam bete która wyszła 131.85, i progesteron 19.87, w poniedziałek beta ladnie przyrosła do 265 , a progesteron spadł do 17.79. Wystraszyłam się i pojechałam sprawdzić na izbę przyjęć. Pan doktor stwierdził, że...
  8. G

    Niski poziom AMH

    Hej, mam 23 lata i ostatnio (w 4 dzień cyklu) wykonałam sobie badania w Salve w Łodzi. Progesteron 0,40 ng/ml, prolaktyna 19,80 ng/ml (w normie), AMH 3,880 pmol/l (wynik charakterystyczny dla kobiet w wieku 35-39 lat). Zaczynam panikować, bo to miało być kontrolne badanie, aby wiedzieć, kiedy...
  9. wis2

    Beta HCG a pęcherzyk ciążowy

    Cześć, w sobotę powinnam dostać okres czyli 29.04, ostatnia miesiączka rozpoczęła się 2.04 zrobiłam kilka testów wyszły pozytywne, zrobiłam betę dziś czyli 3 dzień spóźnienia miesiączki i wynik to 289,65, progesteron 28,02, dziś też miałam wizytę i lekarz powiedział że nic nie widzi i że może za...
  10. Crazylalafresh

    Ciąża, progesteron, kiedy pierwsza wizyta?

    Hej. W czwartek w dniu spodziewanej miesiączki cień cienia i zrobiłam betę która wyniosła 28,17, by zobaczyć czy dobrze przyrasta powtórzyłam dzisiaj bete 65,18 więc jest dobrze. A progesteron 18,9 zrobiony dzisiaj, mimo widełek chce poznać wasze zdanie czy progesteron nie jest za niski. To...
  11. G

    BetaHCG i progesteron

    Oczywiście te same badania powtórzę w 7 kwietnia czyli za 48h. Myślicie, ze ciąża? Miesiączka spóźnia się 3 dzień.
  12. Bloomboom

    Wynik progesteronu

    Przyjmuję Cyclogest 400 i dzisiaj zrobiłam badanie progesteronu 6dpo i wynik to 31ng/ml. Czy to za wysoki wynik? Czy przy braniu progesteronu taki może wyjść i jest ok bo nie mam pojęcia. Normy lab: Faza folikularna 0,057 – 0,893 Faza owulacyjna 0,121 – 12,0 Faza lutealna 1,83 – 23,9...
  13. J

    Poczatek ciąży progesteron

    Dziewczyny podpowiedzcie czy któraś tak miała, jestem po inseminacji 18 dni i dopiero dzis zadzwoniłam do mojego gin przez prace nie miałam kiedy i on powiedział że teraz będę brala luteine , i przerazilam sie ze moze za późno zadzwoniłam, nawet nie kazał mi badac proga tylko dać luteinke, czy...
  14. J

    Pomocy poczatek ciąży

    Witam proszę o podpowiedzi. Ile razy badacie betę na poczatku ciąży? Czytam też o progesteronie. Byłam dziś w pracy i zapomniałam zadzwonić do mojego gina a teraz to już chyba późno.
  15. Bloomboom

    model creightona- coś poszło nie tak

    Od września prowadzę obserwację według modelu creightona. W tym miesiącu śluz płodny zaczął się pojawiać 10 stycznia (niepikowy). Wczoraj czyli 11 stycznia byłam na usg byłam pewna, że jestem przed owu jakie zdziwienie jak lekarz powiedział, ze jestem tuż po owulacji i zamiast pęchęrzyka było...
  16. P

    Progesteron

    Hej dziewczyny. Wczoraj otrzymałam wynik i proszę o podzieleniem się swoimi doświadczeniami. Progesteron robiony w 21dc wynik 27,4. Jestem po monitoringu owu wizytę mam dopiero za 3 tygodnie. Co może wskazywać wysoki progesteron. Staramy się z mężem od roku. Pozdrawiam Paulina
  17. magda97

    Ciąża, progesteron i beta

    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale jak to mówią do 3 razy sztuka! 😊 21 listopada zobaczyłam dwie wyraźne kreski, zrażona wcześniejszymi doświadczeniami nie pobiegłam od razu do lekarza, tylko zaczekałam do wczoraj. Wczoraj Pan doktor zrobił USG i wyszedł zarodek i nawet było słychać...
  18. L

    Proszę o poradę wyniki beta hcg

    Cześć wszystkim. Jestem kompletnie nie zorientowana…. A wiec tak. W 23dc (przy cyklach 28dni) zrobiłam test ciążowy - pozytywny. Poleciałam na betę: 23dc : 18,4 26dc: 130,00 Progesteron 19,8 Proszę, powiedzcie czy na tym etapie wszystko jest dobrze.. dziękuje z góry
  19. K

    Badania hormonalne 7 dzień po owulacji

    Dzieczyny zrobiłam progesteron 7/8dni po owulacji i inne badania. Co sądzicie?? Przy takim prgesteronie może dojść do zagnieżdżenia?? Prolaktyna nie za wysoka??? ESTRADIOL 228 (21-312) PROGESTERON 12,77 (1,2-15,9) PROLAKTYNA 29,72 (1,20-29,93)
  20. K

    Progesteron 7 dni po

    Dzieczyny zrobiłam progesteron 7/8dni po owulacji i inne badania. Co sądzicie?? Owu była?? Przy takim prgesteronie może dojść do zagnieżdżenia?? Prolaktyna nie za wysoka??? ESTRADIOL 228 (21-312) PROGESTERON 12,77 (1,2-15,9) PROLAKTYNA 29,72 (1,20-29,93) Dziękuję za pomoc
  21. A

    Stymulacja lametta

    Czesc Dziewczyny, staramy się z mężem o dziecko już 2 lata. Od zawsze mam nieregularne miesiączki. Na uregulowanie brałam luteinę i duphaston- nie uregulowały. Ostatnio się okazało że co trzeci cykl mam bezowulacyjny i oczywiście za niski progesteron w 2 fazie cyklu. Dostałam najpierw...
  22. H

    Owulacja z torbieli

    Hej dziewczyny! Long story short: Czy któraś z Was miała owulację z przerośniętego pęcherzyka/torbieli (u mnie 29mmx36mm) i zaszła w ciążę albo słyszała o podobnej historii do mojej? Gin w 16dc powiedziała, że nic z niej nie będzie. Torbiel pękła w 17dc (zero krwi). Po pęknięciu temperatury...
  23. L

    Niski progesteron w 4tc+5

    Hej dziewczyny, Wczoraj w 4tc+5 poszłam zbadać betę a przy okazji progesteron oraz kwas foliowy Beta: 2186 Progesteron 19,3 Kwas foliowy 15,7 Martwię się poziomem progesteronu, czy nie powinien być większy? W poprzednich cyklach badałam proga 7dpo aby sprawdzić owu to tez był w okolicach 14-19...
  24. Y

    Spadek progesteronu?

    Cześć, za mną 17 cykl starań, pęcherzyk w 13 dc 24mm, lekarka twierdziła że za późno żeby pękł. Progesteron w 20 dc 22.2 czyli owulacja była, miałam powtórzyć progesteron w 24 dc i wynik 17.7 więc spadł. I co to może znaczyć? Można już stwierdzić że cykl nieudany?
  25. Agaigi17

    Niski progesteron

    Witam. Jestem w ciąży po poprzednim poronieniu wczesnej ciąży z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Ostatnia miesiączka 12.10, pozytywny test ciążowy 13.11, w poniedziałek 15.11- beta HCG- 21.6, progesteron 1.72, wczoraj 17.11- beta 55.8, progesteron 1.1. Od poniedziałku biorę duphaston 3x1. Czy...
  26. Ma___

    Niski progesteron 5tc

    Cześć dziewczyny, zaczęłam 5tc i zrobiłam badania krwi: 15.11: Beta: 407,5 IU/L Progesteron: 9,41 np/mL 17.11: Beta: 1266,3 IU/L Progesteron: 9,80 np/mL Przyrost bety jest prawidłowy, natomiast progesteron jest poniżej normy. Oprócz tego dostałam brązowych plamień. Kontaktowałam się z...
  27. P

    BHCG/PROGESTERON

    Cześć. Trzy dni temu (26dc) robiłam bHCG, które wyniosło 91,33 Wczoraj wynik wynosił 269. Wzrost o prawie 190%. Czy to nie za dużo? W moim lab. Normy dla kobiet niecieżarnych <5, a 1 tydzień ciąży od 202-.... Pomijam, że normy są bardzo dziwne. Zrobiłam wczoraj też progesteron, który wyniósł...
  28. Leonie

    Dwa poronienia w 6 tygodniu

    Cześć, To mój pierwszy wpis tutaj, jestem początkująca w staraniu się o dziecko. Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie, bo czuję się zagubiona. Mam za sobą dwa poronienia samoistne w 6 tygodniu, jedno po drugim (zaszłam w kolejną ciążę od razu po pierwszym poronieniu), oba poronienia...
  29. K

    5tc i przerwa w przyjmowaniu luteiny

    Jestem obecnie w 5 tc (dokładnie 5+2). Od początku || fazy cyklu, w którym zaszłam w ciążę przyjmuję luteinę podjęzykową. W poniedziałek moja beta wyniosła 2500, progesteron 31,80ng/ml. Na następny dzień potwierdziłam z lekarzem ciążę wewnątrzmaciczną, widoczny był pęcherzyk. I teraz moja...
  30. J

    Invicta- 3 weryfikacje po transferze

    Cześć Dziewczyny, szukałam takiego tematu w necie, ale nie znalazłam. Zakładam więc. Jestem 4 dpt i w ubiegłą sobotę (2dpt) miałam pierwszą weryfikację: 1. HCG- 63,00 2. Progesteron- 155,8 3. Estrogen 2425 Miałam transferowane 2 świeże blastki. W dniu transferu przyjęłam 1/2 ovitrelle. Wartość...
Do góry