reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Cześć Dziewczynki:-)
Anusieńko ja ostatnio też się zastanawiałam, jak chciałabym rodzić. Myślę o znieczuleniu. W każdym razie chcę mieć taki komfort psychiczny, że w szpitalu jest anestezjolog, którego w każdej chwili będzie można poprosić o znieczulenie:-)Nic nie zakładam z góry, ale chcę mieć taką możliwość:tak:
Sensi gdy Cię tak strasznie bolało nie pomyślałaś o znieczuleniu:confused:
Vonko dzisiaj dopadła mnie chyba pierwsza zachcianka ciążowa i musiałam sobie kupić kalafiora:-D
Monik jak po wizycie? Czekamy.
Moniolku, Majeczko, Kajda co u Was mamusie:confused:
Aluś:happy:
Wszystkim Trzydziestkom życzę miłego dnia:-)

reklama
Anuś, Vonko ja jestem za porodem naturalnym, ale pamiętam, że rodząc pomyślałam sobie, że nie dziwię się kobietom, u których jest bardzo niska tolerancja bólu, że decydują się na cc. Pewnie, że poród porodowi nierówny-mnie bolało tak cholernie, że wydaje mi się jakbym chwilami traciła świadomość, ale znam kobiety, u których poród to było takie sobie "plum";-). Miałam po prostu poród wspomagany oxytocyną, bo od 5 rano do 8.30 rozwarcie nie postępowało (2cm). No i jazda się rozpoczęła od 9-do 13 miałam pełne rozwarcie (czyli moja szyja poszerzyła się o dodatkowe 8 cm.). Od 13 bóle parte (to już wydawało mi się pikuś) i o 15.20 zobaczyłam Kubusia.I w tym momencie zapomniałam o całym bólu:-D

Witajcie :-)

Już piszę jak było na wizycie. Najpierw wyczekaliśmy się bo ginek miał niezły poślizg i przyjęci zostaliśmy dopiero przed 19-tą.
Dzidziuś rośnie zdrowo i ma już 11cm:-) Płci niestety nie udało się podglądnąć bo aparat nie jest najnowsze generacji. Ale na następnej wizycie już nam powie kto mieszka w brzuszku. Te bóle moje i skurcze biorą się ze zrostów po operacji i muszę się do tego przyzwyczaić. Mam zażywać no-spe i odstawić całkiem Duphaston.
Najbardziej ucieszył mnie oczywiście widok maleństwa :-). Takiego kopniaczka zasadziło że ginek i mężuś stwierdzili jednomyślnie że będzie piłkarz :-D Potem pomachało do nas rączką. Teraz zaczynam wierzyć że wszystko już będzie dobrze:tak:

Oj piszecie o pysznych truskaweczkach:szok: A ja wczoraj stałam w sklepie z wywieszonym językiem przed truskaweczkami. Ale to były te Hiszpańskie :-( Może w piąteczek kupie na rynku nasze, krajowe:blink:
Anusienko ja też jestem za naturalnym porodem. Ja chyba jednak będę mieć cesarkę bo mam wskazania ze względu na wcześniejszą operacje.
Sensi Ty to się wycierpiałaś porządnie z Kubusiem. Ale tak jak piszesz że ujrzenie dziecka eliminuje wszelkie bóle:-)
Vonko na mnie podobnie reagowali jak byłam w szpitalu :-) Ale z tego to tylko cieszyć się trzeba że nam latek ujmują :-D
Eschenbach taka msza musi być piekna. Sama chętnie bym się wybrała:happy:

Anusienko ja też jestem za naturalnym porodem. Ja chyba jednak będę mieć cesarkę bo mam wskazania ze względu na wcześniejszą operacje.

Monik- ja też miałam laparoskopie i wręcz z tego powodu ( bo mogą być zrosty w brzuchu) gin namawia na naturalny poród, żeby nie mnożyć zrostów po cesarce .

dziewczyny czy ten mój gin jest ok? matko .............
wiek, 1 dziecko , obciążony wywiad ginekologiczny w sensie zabiegu - sama już nie wiem............

reklama
Anuś wiek i pierwsze dziecko to bym między bajki włożyła (a co kurna 30-dziestka nie tak gibka jak 18-nastka;-):-D), a co do reszty-trudno mi się wypowiedzieć. A czy do tego gina chodzisz prywatnie? może po prostu chce zgrosić za cesarkę;-)

Do góry