reklama
anusieńka
Fanka BB :)
Witajcie
u nas też zimnica - choć dziś nie leje :-) ale trzeba uważać bo zimno,zeby sie nie przeziebić:-)
Vonko- cieszę sie bardzo !!!!!!!!!!!wiem jaki to stres ogromny - ja do 12 tyg. miałam strasznego stresa choć jestem ciut młodsza:-) ja nie robiłam tych badań z krwi itd. tylko usg ale i tak miałąm stres jaka wyjdzie przeziernosc i kosc nosowa.
takze wiem co czułaś - teraz juz mozesz cieszyć się ciażą w całym tego słowa znaczeniu!!!!!!!!!!!
Antilko A truskaweczki są pyszne- mój synek wsunął wczoraj cały kilogram- aż się boję czy nie mozna uczulić dziecka w ten sposób:-)
Ewa- mnie też wyszedł cukier podwyższony w krzywej - ale wiaztka dopiero z końcem miesiaca wiec póki co nic z tym nie robię
Ale wiem,ze cukier i podwyzszone cisnienie predysponuje do cukrzycy ciążarnych i dużych dzieci ( tak jak Twoja córcia) no i to wskazanie do cc.........
a mój okulista nie widzi wskazań do cc - wszystko ok - więc dalej myślę w jaki sposób rodzić.......
Poza tyum czuję się dobrze- mam takie bóle jak dłuzej na rowerze się pojeździ i pośladki bolą - to ja tak mam:-) no i od 2 nocy pojawił mi sie objaw charakterystyczny dla III trymestru ( kurcze łydek) potworny ból - czy mozna coś na to zadziłać?
Oluś - jak tam hodowla?
Moniś- a Ty co tak ucichłaś? wszystko dobrze u mojej synowej MArtusi?
Sensi, Monik,Esch,wszystkie nowe 30-stki - pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
u nas też zimnica - choć dziś nie leje :-) ale trzeba uważać bo zimno,zeby sie nie przeziebić:-)
Vonko- cieszę sie bardzo !!!!!!!!!!!wiem jaki to stres ogromny - ja do 12 tyg. miałam strasznego stresa choć jestem ciut młodsza:-) ja nie robiłam tych badań z krwi itd. tylko usg ale i tak miałąm stres jaka wyjdzie przeziernosc i kosc nosowa.
takze wiem co czułaś - teraz juz mozesz cieszyć się ciażą w całym tego słowa znaczeniu!!!!!!!!!!!
Antilko A truskaweczki są pyszne- mój synek wsunął wczoraj cały kilogram- aż się boję czy nie mozna uczulić dziecka w ten sposób:-)
Ewa- mnie też wyszedł cukier podwyższony w krzywej - ale wiaztka dopiero z końcem miesiaca wiec póki co nic z tym nie robię
Ale wiem,ze cukier i podwyzszone cisnienie predysponuje do cukrzycy ciążarnych i dużych dzieci ( tak jak Twoja córcia) no i to wskazanie do cc.........
a mój okulista nie widzi wskazań do cc - wszystko ok - więc dalej myślę w jaki sposób rodzić.......
Poza tyum czuję się dobrze- mam takie bóle jak dłuzej na rowerze się pojeździ i pośladki bolą - to ja tak mam:-) no i od 2 nocy pojawił mi sie objaw charakterystyczny dla III trymestru ( kurcze łydek) potworny ból - czy mozna coś na to zadziłać?
Oluś - jak tam hodowla?
Moniś- a Ty co tak ucichłaś? wszystko dobrze u mojej synowej MArtusi?
Sensi, Monik,Esch,wszystkie nowe 30-stki - pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
Antila
30-tki , przyszłe mamusie
Anusieńko na skurcze wszelkich części ciała dobry jest magnez
Rozumiem, że zastanawiasz się nad sposobem urodzenia synka. Czyli CC też wchodzi w rachubę
Monik czekam z niecierpliwością na wieści, zwłaszcza odnośnie płci. Może udało się coś podglądnąć

Monik czekam z niecierpliwością na wieści, zwłaszcza odnośnie płci. Może udało się coś podglądnąć

anusieńka
Anusieńko na skurcze wszelkich części ciała dobry jest magnezRozumiem, że zastanawiasz się nad sposobem urodzenia synka. Czyli CC też wchodzi w rachubę
Monik czekam z niecierpliwością na wieści, zwłaszcza odnośnie płci. Może udało się coś podglądnąć![]()
Monik ja też czekam

Antilko mój gin skłania się do porodu sn - jesli dziecko dobrze się ułozy ale juz 2 położne ( kobietki) powiedziały mi ,ze wiek po 30-stce i elastycznosć miednicy inna itp. już tu pisałam o moich wahaniach.
Kiedyś przed ciazą myślałam, ze strachu o CC

A najgorsze są opowieści o niedotlenionych dzieciach , krwiakach na główkach, rehabilitacji itp. i dlatego cały czas mam dylemat- wiem,ze dochodzi sie szybciej do siebie po sn i dla dziecka teorwtycznie lepiej jest sn - choć wszystkie dzieci któe znam to albo długo sie męczyły i i tak się kończyło cc albo musiały być chociaż delikatnie rehabilitowane bo potem główka im eciała na bok, albo nieprawidłowo podnosiły główki , albo coś z barkiem nie tak.........
no i te sugestie położnych ................eh...............cały czas ten dylemat mam.......
no chyba ,ze będe mieć dzieciatko powyzej 4 kg - ale teraz ostatnio jakaś moda,ze i ponad 4-kilogramowe dzieci rodzi sie u nas naturalnie :-)
Eschenbach
Oj dzis pogoda i ludzie na maksa mnie wkurzaja 

. Mam nadzieje ze pogoda sie poprawi bo w czwartek chcemy jechac do Morskiego Oka - znajomi jak co roku organizuja tam Msze Sw i procesje wokol Morskiego Oka... atmosfera niepowtarzalna!!!
Ewa oby jak najszybciej naprawili Wam ten internet!!!
Tak czytam co piszesz o przepisach w Kanadzie i momentami az za glowe sie lapie!!! U nas za glukometr sie placi jakas tam sume (chyba ok. 100 zl) a paski na recepte mozesz kupic za 10 gr.... A corke masz juz calkiem duza!!! Ale Ci zazdroszcze....
A moja praca - akurat ta - to niestety dorywcza praca... Ta stala to moemntami masakra (dzis niestety taka masakra byla
)
Vonka hmmm... alez mi smaka narobilas tymi truskawkami.... zreszta Antila i Anusieńka tez ;-)
A prace to ja juz od jakiegos czasu chce zmienic.... tak wysylam rozne CV, chodze na rozmowy ale jak na razie nic z tego.... Mam nadzieje ze tym razem moze cos z tego wyjdzie....ale wole nie zapeszac....
Anusieńka nie czytaj o tych wszystkich przypadkach!!! Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze i ani sie nie obejrzysz jak bedzicie juz we trojke!!!

Ewa oby jak najszybciej naprawili Wam ten internet!!!
Tak czytam co piszesz o przepisach w Kanadzie i momentami az za glowe sie lapie!!! U nas za glukometr sie placi jakas tam sume (chyba ok. 100 zl) a paski na recepte mozesz kupic za 10 gr.... A corke masz juz calkiem duza!!! Ale Ci zazdroszcze....

A moja praca - akurat ta - to niestety dorywcza praca... Ta stala to moemntami masakra (dzis niestety taka masakra byla

Vonka hmmm... alez mi smaka narobilas tymi truskawkami.... zreszta Antila i Anusieńka tez ;-)

A prace to ja juz od jakiegos czasu chce zmienic.... tak wysylam rozne CV, chodze na rozmowy ale jak na razie nic z tego.... Mam nadzieje ze tym razem moze cos z tego wyjdzie....ale wole nie zapeszac....
Anusieńka nie czytaj o tych wszystkich przypadkach!!! Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze i ani sie nie obejrzysz jak bedzicie juz we trojke!!!
anusieńka
Oj dzis pogoda i ludzie na maksa mnie wkurzaja. Mam nadzieje ze pogoda sie poprawi bo w czwartek chcemy jechac do Morskiego Oka - znajomi jak co roku organizuja tam Msze Sw i procesje wokol Morskiego Oka... atmosfera niepowtarzalna!!!
Kurcze- nie wiedziałam, że taka uroczystosc sie odbywa wokół Morskiego Oka - a procsja jest z monstrancją ? i biorą udział róznni ludzie?
ja już taka jestem - za duzo czytam---------------dlatego mój gin mnie nie trawi:-);-)
Eschenbach
Anusieńka zarowno w Mszy Swietej jak i procesji biora udzial czesciowo ludzie zwiazani z duszpasterstwami krakowskimi, pracownicy TPN, pracownicy schroniska i przygotdni turysci idacy szlakiem nad czarny staw. Msza Swieta jest przy Kapliczce Matki Bozej od Szczesliwych Powrotow. A duzy wklad w przywrocenie tej kapliczki miala moja znajoma z pracy.
Procesja jest bez monstrancji - ze wzgledu na specyfike. Natomiast w czterech miejscach jest czytana ewangelia, spiewane sa piesni...
Atmosfera niesamowita...
Procesja jest bez monstrancji - ze wzgledu na specyfike. Natomiast w czterech miejscach jest czytana ewangelia, spiewane sa piesni...
Atmosfera niesamowita...
Sensi
Mama po 30-dziestce:)
Dzień dobry 
Eschen już Ci zazdroszczę (choć zazdrość to grzech
) takiej procesji. Ja w ogóle lubię uczestniczyć w procesji Bożego Ciała. To Święto ma swój klimat (zwłaszcza pieśń:"...od powietrza, głodu, ognia i wojny....") , zapach majowych kwiatów i młodych brzózek. Tylko ubiegły rok był wyjątkiem, kiedy nie brałam udziału w procesji (w ten Wyjątkowy Dzień umarł mój Tata.....:-()
Vonko cudowne wieści!!!!!!!!!!!!!
Anuś ja do dnia porodu nie wiedziałam, ile będzie ważył Kuba (ostatnie usg w 33 tyg. ciąży). No i ważył 3750;-). Poród długi (11 godzin), ciężki ( ból niesamowity-znieczulenia nie chciałam z założenia), Kuba miał połamany obojczyk, ale......gdybym miała cofnąć czas rodziłabym tak samo, bo radość z ujrzenia Synusia tuz po porodzie nagrodziła wszystkie trudy. I jeszcze jeden plus-urodziłam o 15.20, a o 19 wykąpałam się i czułam się tak jakbym nigdy nie rodziła, podczas, gdy dziewczyna po cc nie mogła samodzielnie wstać. A co do elastyczności miednicy-ja też byyłam po 30-dziestce:-):-):-):-)

Eschen już Ci zazdroszczę (choć zazdrość to grzech

Vonko cudowne wieści!!!!!!!!!!!!!
Anuś ja do dnia porodu nie wiedziałam, ile będzie ważył Kuba (ostatnie usg w 33 tyg. ciąży). No i ważył 3750;-). Poród długi (11 godzin), ciężki ( ból niesamowity-znieczulenia nie chciałam z założenia), Kuba miał połamany obojczyk, ale......gdybym miała cofnąć czas rodziłabym tak samo, bo radość z ujrzenia Synusia tuz po porodzie nagrodziła wszystkie trudy. I jeszcze jeden plus-urodziłam o 15.20, a o 19 wykąpałam się i czułam się tak jakbym nigdy nie rodziła, podczas, gdy dziewczyna po cc nie mogła samodzielnie wstać. A co do elastyczności miednicy-ja też byyłam po 30-dziestce:-):-):-):-)
anusieńka
Sensi dziękuję za obrazowy opis :-)
ja nie jestem przeciwniczką sn i też chciałabym tak rodzić ale te położne mnie tak nastraszyły.mówią ,ze ginowi łatwo mówić bo jest mężczyzną a ja kogo nie zapytam z kobiet i na wątku głównym kiedyś poruszałam ten temat to dziewyczny po cc odradzają cc.
Mój gin nawet wyraził się o zwiększonej umieralnosci okołorodowej - kobiet !!!!nie dzieci po cc ale to już chyba przesada- nie wiem :-)
mam jeszcze trochę czasu i nie wiem jak maluszek się ułoży - myśle ,zed szkoła rodzenia pomoze w łagodzeniu tych bóli i to specjalne oddychanie.
no nic zobaczymy

Mój gin nawet wyraził się o zwiększonej umieralnosci okołorodowej - kobiet !!!!nie dzieci po cc ale to już chyba przesada- nie wiem :-)
mam jeszcze trochę czasu i nie wiem jak maluszek się ułoży - myśle ,zed szkoła rodzenia pomoze w łagodzeniu tych bóli i to specjalne oddychanie.
no nic zobaczymy
reklama
vonka
mama Kubusia
Witam:-)
Anuś, Sensi-...dałyscie mi do myslenia
...... co prawda jeszcze mam czas i nie rozmawiałam z mim lekarzem nt porodu ale chyba zacznę
Dotarło do mnie jak mało jeszcze wiem
Ciekawe co mnie powiedza połozne jak usłysza ile ja mam lat i ze to moja pierwsza ciąża
Juz widze ten obłed w oczach
. Zreszta juz to przerabiałam będąc na poczatku ciązy w szpitalu......mimo, ze podałam prawidłowe dane - panie połozne z upodobaniem poprawiały moja date urodzenia odmładzając mnie o 10 lat. Poprawiły date na wszystkich wynikach laboratoryjnych
Widac niektórym (nawet "fachowcom") trudno uwierzyć że w tym wieku tez kobieta może mieć dziecko?
Monik ja tam po wizycie? Zdasz nam relacje?
Pozdrawiam wszystkich.
Anuś, Sensi-...dałyscie mi do myslenia

Ciekawe co mnie powiedza połozne jak usłysza ile ja mam lat i ze to moja pierwsza ciąża

Monik ja tam po wizycie? Zdasz nam relacje?
Pozdrawiam wszystkich.