reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Cześć dziewczynki:-)
Dziękuję za kciuki, bo bardzo pomogły. Dostałam się na tę specjalizację:-)Muszę jednak uczciwie przyznać, że egzamin był łatwy.Teraz będę się martwić, jak pogodzić opiekę nad maluszkiem z zajęciami:confused:
Aluś dość szybko czujesz ruchy maluszka. ja pierwsze poczułam pod koniec 19 tyg, ale były tak delikatne, że ja je tylko czułam.
Esch znowu ta Twoja praca:-(Jakie ciacha będziesz jadła:-p
Kajda jak krochmal nie pomoże spróbujcie jeszcze kąpieli w nadmanganianie potasu. Roztwór powinien być blado różowy. Strasznie się boję tych pierwszych dni z maluszkiem, bo jestem przyzwyczajona do spokoju, ciszy i pewnego rytmu dnia:baffled:
Vonko ja wczoraj też zastanawiałam się, co zabrać dla Ani na powrót do domku:-D
Te mdłości mogłyby dać Ci już spokój a na ból głowy pewnie wpływa " piękna" pogoda :dry:
Onna pewnie w szpitalu:-(
Przestałam się uczyć, to zaczynam tęsknić za M. muszę szybko znaleźć, jakieś dodatkowe zajęcie.
Miłego i ciepłego wieczoru życzę( u mnie nadal nie grzeją)

Antilko zapraszam na cherry i cos a'la kremowka (jakas nowosc) :tak:
Boze a pozniej bede plakala ze w nic sie nie mieszcze!!!!:szok::wściekła/y:

Esch zrobiłaś mi takiego smaka na ciacha, że przed pracą chyba pójdę do cukierni :-)
Ciekawa jestem kiedy u mnie zaczną grzać łaskawcy:baffled:

witajcie:-)
Antilko wielkie gratulacje!!!:happy::rofl2: a zajęcia może jakoś pogodzisz? na razie się tym nie martw;-) a z tą tęsknotą, to rozumiem Cię doskonale..wczoraj mój mąż mnie poinformował, że w październiku musi wyjechać na 3 dni na jakieś targi turystyczne, a ja.. w ryk!:szok: nigdy w życiu tak nie reagowałam na jego wyjazdy, a teraz ryczałam z godzinę..:baffled: te hormony:no:
Esch Kochana, to i na ciacha pójdziemy do tej kawki:-D
Vinniki Ty leż teraz spokojnie, a na zakupy przyjdzie jeszcze pora;-) ja raczej unikam sklepów dzieciowych, ale czasami nie mogę się powstrzymać i wchodzę, żeby chociaż pooglądać..:-D
Kajda jak tak czytam Twoje ,,zmagania'' z Maluchem, to aż się zaczynam bać, czy ja ogarnę temat:baffled: póki co, jak radzisz, korzystam z ciąży i leniu****ę:-D

Kochane a ja dziś na wizytę:happy: I znowu mam to samo..z jednej strony nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę Malucha, a z drugiej obawa, czy wszystko w porządku..Mam jednak nadzieję, że wszystko jest ok:-) Odezwę się wieczorkiem:-)
miłego dnia, dziś już piątek :rofl2:

Witam z rana:-)

Kajda ja bym poszła do pediatry-alergologa:tak: Trzymam za Was - niech ta alergiA idzie w cho...ę :-p.
Kurcze jak tak poczytałam to tez sie obawiam jak ja sobie dam radę? Na szczęście jest jeszcze bb i nieocenione 30-stki:tak: zawsze mozna podpytac. Dzieki
:-)
Alek gratuluję pierwszych kopniaczków:-D No to sie maleństwo rozkręca - super! Tatuś pewnie zachwycony ze sie "załapał" na pierwsze kopniaczki:rofl2:

Antila gratulacje! Wiedziałam, ze bedzie co oblewać:laugh2:...soczkiem. A z tym niegrzaniem to lekka przesada, przeciez zimno jak w psiarni! Przesyłam Ci trochę ciepełka.

Esch Ty się masz z ta robotą:wściekła/y: Ja wczoraj po południu tez miałam smaka na .....struclę makową:szok: .....a potem sie dziwię...... czemu ta waga tyyyyyyyyyyyyle wskazuje:confused:

Vinniki skoro juz cos "plumka" to niebawem kopnie:laugh2: a tym czasem śpij i odpoczywaj - widocznie tego potrzebujesz.

Dziewczyny, własnie pogadałam sobie z moja mamą na temat....pawi..... no i okazało sie ze mama będąc w ciazy ze mną wymiotowała przez cały czas....nawet na łóżku porodowym:szok:. Wnioskuję z tego, ze albo jestem dziedzicznie obciązona:wściekła/y:...albo to jakaś "zemsta" losu na tej linii kobiet w mojej rodzinie :sorry2:
Jak zwał tak zwał, dobrze ze mi juz niewiele zostało (6-7 tygodni.)

Miłego dnia:-)

Info od Monik75:tak::biggrin2:

"
U nas ogólnie jest dobrze. Ostatnio dostawałam magnez w kroplówce,ale szybko pomógł i jest po strachu. Lekarze są dobrej myśli bo robi się już bezpiecznie. Na poczatku pazdziernika zaczną się zastanawiać nad cc. Prawdopodobnie w drugim tygodniu pazdziernika. Dziękuję za pozdrowienia i wzajemnie przesyłam nowe:biggrin2: Buziaczki dla Was"

Sensi - ano bywa ciężko, kto nie chciał w ciągu pierwszych 3 miesięcy wystawic dziecka na allegro, niech pierwszy rzuci kamieniem :-D

Kajda - Z tym pediatro-darmato-alergologiem to super pomysł. Z tymi wysypkami to tak jest, ze dziecka się bez tego nie wychowa. My stosowaliśmy na wysypki alantan plus maść, albo alantan krem, posywywałam też zwykłą mąką ziemniaczaną na suchą skórkę. Wykąpać można tak jak Antila mówi w kalii tak zwanej, odkaża. Można też do kąpieli dodać zwykłej parafiny ciekłej. Jakich kosmetyków uzywasz dla bobasa (johnson&johnson bardzo uczulają)? Moze warto kupic mydełko Oliatum, ja nim myję do tej pory Staskowi i ciałko i włosy. Takie zwykłe w kostce. A pachnie długo i ładnie.
Na bolący brzuszek polecam oprócz diety eliminacyjnej (pametaj że nie można jeść niestety cielęciny i wołowiny)probiotyki, z doświadczenia najbardziej polecam Dicoflor 30, on ma bakterie jakieś tam specjalne na alergie pokarmowe. Jak Stasia męczył brzuszek, to kładłam go sobie na brzuchem brzuchu i tak kołysałam (niekoniecznie na golaska), do tej pory mu to pomaga, ładnie się po takiej sesji wyprykuje jak balonik :-D
Fenistil bym odradzała.
Co do jedzenia to takie danie często sobie robiłam jak karmiłam na diecie: poddusic na oliwie pokrojoną pierś z kurczaka, wsypać porcję ryzu, dorzucić marchewki, ewentualnie troche innych warzyw, zalać wodą do zakrycia poziomu ryżu + 2 cm i duzić aż ryż tak napęcznieje że woda zniknie. Smaczne, a przede wszystkim proste. Robiłam tez ryby zapiekane w folii aluminiowej w piekarniku, i ogolnie mieska zapiekane w folii.

Majeczko dzięki za informacje od Monik, przekaż jej nasze uściski:-)
Vonko no to pewnie dziedziczne te pawiki;-)Może moja spółdzielnia czeka aż się ociepli wtedy zaczną grzać:angry:
Dobrze, że w pracy cieplutko:happy:

reklama
Carioca, dzieki bardzo! czy ten probiotyk mozna tak sobie po prostu brac bez konsultacji z lekarzem? bo ja juz wygłupiona na maksa, boje sie cokolwiek zjesc teraz żeby nie zaszkodziło małemu... myjemy go w oilatum od poczatku, oliwka bambino, teraz od paru dni w mace ziemniaczanej myjemy. żadnej poprawy nie zauważylam, tzn. czasami wydaje mi sie wysypka jest bledsza, a czasem ma aż takie placki czerwone.

z bioderkami wszystko dobrze, nie musimy juz szeroko pieluszkowac. Mały dobrze zniosl podroz w foteliku, prawie cały czas spał.
a ja mam kolejny problem, wykruszył mi sie kawalek zęba... jak widać niedobór wapnia. i też nie wiem co moge brać? czy zwykłe wapno musujące?
Alek, jak tam po wizycie?

Do góry