reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Twoja wypowiedz zabrzmiala ze my, ktore uwazamy ze macierzynstwo po 30tce jest fajne, sie oszukujemy a tka nie jest w moim przypadku....:-)
W pelni sie zgadzam z Toba ze co umysl to inne mysli
To tak jak wiekszosc mysli ze single sie oszukuja wmawiajac sobie ze zycie w pojedynke jest fajne. A przeciez sa ludzie ktorzy naprawde tego chca...Nie ugolnialabym tego:)

Droga lolitko200 ja absolutnie nie uogólniam - piszę tylko i wyłącznie o swoich odczuciach. Skoro komuś nie przeszkadza, że spędza życie samotnie i nazywa to życiem singla - jego sprawa! Albo nie widzi problemu w tym, że będzie starym rodzicem to tylko i wyłącznie jego interes - nie oceniam tego absolutnie! Każdy ma prawo do własnych poglądów.
Piszę tylko, że JA osobiście późne urodzenie dziecka odczuwam jako dyskomfort. Tyle.
Mam nadzieję, że wszystkie szybko doczekamy tego pierwszego szczęścia i dylematy prysną :-) Pozdrawiam!

Ho ho ho, już nawet wódka płynie!:-)
Witam się ponownie, jestem po lekarzu. Czekamy na pierwszą @ (chyba jeszcze nigdy tak za nią nie tęskniłam), ale mam porobić już niektóre badania, co by wykluczyć potencjalne przyczyny poronienia. Po wizytycie jestem zadowolona, pożartowałam sobie z lekarzem ile wlezie, a i swoje się dowiedziałam. Przez 3 miesiące muszę cholernie uważać, żeby nie zaciążyć, no więc spodziewam się, że koniec wakacji to będzie spory fajerwerk :tak:;-):-D

Sarenka pewnie jest już przy mamie:happy2:--:happy2:/

Alisa79 a co dostałaś za badania do zrobienia? Cieszę się, że u lekarza było w porządku. Ten Twój lekarz to chyba super gość skoro potrafi jeszcze z Tobą żartować. Ja też nie mogłam się doczekać pierwszej "normalnej" miesiączki. I cały czas dzwoniłam do lekarza czy to już, bo zdarzały mi się krwawnienia z przerwami, a jeszcze nie minęło 6 tygodni. No, ale lekarz uspokajał, że to jeszcze pozostałości po zabiegu i że mam być cierpliwa, że z pewnością przyjdzie tylko troszkę później. No i przyszła :tak:Potem przez 3 m-ce wszystko było regularnie, no a później....jak już było zielone światło to się wszystko schrzaniło. Życie. Ale trzymam kciuki, żeby szybko Ci te wakacje zleciały.

Dagamit moja mama zawsze mi mówiła, żebyśmy się szybciej starali, bo ona do kołyski bez okularów nie podejdzie. Teraz już nie żartuje, ale jak tak o tym pomyślę to teraz ja bym mogła żartować, że będę w okularach do kołyski zaglądać. Od jakiś 7 lat jestem okularnicą :-D Oczywiście rozumiem Cię, bo ja też uważałam, że pierwsze dziecko powinno się mieć przed 30-tką. I co? D...blada...

Bajeczka jak się staraliśmy o dzidzię to ja mierzyłam tempkę po okresie czyli od 8 dnia cyklu i tak do końca cyklu. Jak byś miała więcej pytaj to wal śmiało :-)

A ja dzisiaj miałam ściągane szwy. Całe trzy. A żeby nie było za fajnie to jeszcze miałam 2 ząbki plombowane :-( Jak można być dentystą :confused: Okropna sprawa. Brrr....A tak poza tym to myślę już o weekendzie. Jak będzie pogoda to trzeba będzie coś zorganizować. Ciekawe czy pogoda będzie nam sprzyjać? A Wy planujecie już coś?

A ja wlasnie wrocilam z 1,5-godzinnej przejazdzki rowerowej i co mnie minelo??? Wodka plynaca na 30-stkach :tak::-D

Alisa dzis juz zaczelam trening... i maz mnie z trasy musial zgarniac :szok: wiec niepredko do Lolitki dotre :-D
A zobaczysz jak ten czas szybko minie i nawet sie nie obejrzysz jak bedzie koniec wakacji i dostaniecie zielone swiatlo od gina!!!!

Lolitka melduje sie na pokladzie 30-stkowym... co prawda siedze w wannie a laptopik kolo mnie :-D

Bajeczka zaraz po zakonczonej @ zacznij mierzyc tempke.

Nikola jak ja nie lubie dentysty.... w dodatku przez moje uczulenie musze miec robione wszystko na zywca!!!

Nikola, lekarz jest naprawdę super, ma specyficzne poczucie humoru. Mi w każdym razie takie podejście do pacjentki odpowiada. Wielu ginów już w życiu miałam i teraz przyszedł czas, że w sposób szczególny cenię sobie nieudawany profesjonalizm. Do mnie lekarz może się w ogóle nie uśmiechać, ale ma mi pomóc, a nie ściemniać. Wiem, że ten lekarz ma dużą wiedzę, doświadczenie i na dodatek tzw. "nosa". Muszę zrobić posiew z moczu i.... (kurcze, nie mogę go rozczytać:dry:)chyba antybiogram. Poza tym sprawdzić w wymazie z tarczy szyjki, czy nie ma przypadkiem chlamydii i ureaplazmy. Reszta badań będzie w połowie cyklu, tylko właśnie zależy kiedy @ przyjdzie:confused: Na usg wyszło, że jestem już w II połowie cyklu, więc czekam... Już bym chciała zacząć nnormalnie funkcjonować....

Widzę, Nikola, że rozsmakowałaś się w weekendowym wypoczynku! Ja na razie planuję długi weekend rozpoczynający się od Bożego Ciała. Mam na uwadze domek w lesie nad wodą:cool2: A najbliższy weekend, to pewnie będzie jakiś spontan. Choć po głowie chodzi nam wypad do Wiednia (planowalismy go, gdy jeszcze byłam przy nadziei...) Pażijom - uwidim!

A ja wlasnie wrocilam z 1,5-godzinnej przejazdzki rowerowej i co mnie minelo??? Wodka plynaca na 30-stkach :tak::-D

Alisa dzis juz zaczelam trening... i maz mnie z trasy musial zgarniac :szok: wiec niepredko do Lolitki dotre :-D
A zobaczysz jak ten czas szybko minie i nawet sie nie obejrzysz jak bedzie koniec wakacji i dostaniecie zielone swiatlo od gina!!!!

Lolitka melduje sie na pokladzie 30-stkowym... co prawda siedze w wannie a laptopik kolo mnie :-D

Bajeczka zaraz po zakonczonej @ zacznij mierzyc tempke.

Nikola jak ja nie lubie dentysty.... w dodatku przez moje uczulenie musze miec robione wszystko na zywca!!!

Eschenbach, ja wymiatam ostatnie komunijne ciacha z lodówki i też będę trenować. Muszę trochę schudnąć - to mój najbliższy cel, póki nie mogę jeszcze starać się o maluszka. Wsiadam niedługo na rower kondycję reperować!! Może się spotkamy gdzieś na szosie w pół drogi;-)

W wannie z laptopem????? Ale na bateriach, nie z kablem w gniazdku, I hope??:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry