reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

co do spodni- tez za rurkami nie przepadam i też z racji figury,
wolę alladynki czy tam pumpy czy jak się to zwie
a wiśniewski - janusz leon, a książka "Rozmowy z moim synem na fejsie"
też uwielbiam czytać, ubóstwiam wręcz cygler hannę- pisarka z gdańska bodajże, świetne ksiązki, wszystkie bez wyjątku

reklama
A moją pisaarką-krajanką jest Monika Szwaja. Polecam "Klub mało używanych dziewic".
Kok.o oj mam do zrzucenia kilogramów trochę. Troszkę po ciąży mi zostało, bo utyłam sporo i jem ostatnio jak idiotka..prawie tyle co pracujący na roli facet..:eek:

ooo jak tu gwarno:szok::-)...przeważnie panowała weekendowa cisza:eek:
Dziewczyny,fajnie, że poruszyłyście temat książek. Ja też uwielbiam czytać, ale książek mi tu brakuje i to bardzo!!!! wymieniamy się ze znajomymi i z tego powodu czasami trafiają sie jakieś straszne gnioty:eek: które z braku laku i tak przeczytam. A kiedy jestem w Polsce, idę po nowe zakupy i....nie wiem co wybrać. Dlatego zaraz sobie spiszę Wasze propozycje:tak:
Widzę, że wszystkie mamy podobne problemy ze znalezieniem fajnych ciuchów....uwierzcie, że w Londynie nie jest lepiej!!!!! :szok: Ja po prostu nie znoszę tutejszych sklepów!!! juz to kiedyś pisałam...tłum ludzi, o każdej porze dnia, mega kolejki do przymierzalni, muzyka z głośników tak napiep..a, ze nie słyszę własnych myśli:szok: uciekam po 15 minutach!!! Odkąd jestem tutaj, uwielbiam robić zakupy w Polsce:tak: serio!!!!!
ani@k, u mnie glut się pokazał, wczoraj został wykorzystany, dziś przerwa i jutro znowu do boju:-D może w trakcie wycieczki..na łonie natury???;-):-) bo w końcu padło, że jedziemy na wschodnie wybrzeże Anglii, niby nad morzem już byliśmy, ale na południu. Podobno tam też jest ładnie...no zobaczymy.
bionda, ja też poczytałam dużo o plamieniu przedokresowym, bo ja takowe mam od zawsze. I z tego co wyczytałam, to jest tak jak masz plamienia kilka godzin przed maksymalnie do jednego dnia, to jest wszystko ok, jeżeli więcej, a ja mam czasem nawet do 5 dni, to może wskazywać na problemy z progesteronem. Nic nie pisali o prolaktynie:no: No i patrząc na mnie, to by się zgadzało, bo prolaktynę mam ok, ale za niski progesteron. Tak czy inaczej zrób sobie podstawowe badania hormonalne, no i niestety Twojego Y. też by pasowało przebadać....wiem to z doświadczenia, lekarz mi powiedział, że bez tego ani rusz!!! zresztą dziewczyny Ci to potwierdzą.

alex, już nic nie kombinuj, są II krechy i nie znikną:tak: na potwierdzenie zrób betke i będzie jak w banku!!!! zobaczysz!!!!!:-)
Muma, mąż pewnie zachwycony nowym wyglądem żonki:tak: wiesz, jak oni lubią takie kobiece kształty:-) a jak tam Twoje samopoczucie? zaczynasz mieć jakies mdości czy coś podobnego??? przeczytałam gdzieś, że na takie dolegliwości w ciąży można pić napar z korzenia imbiru. Jest naturalny, na pewno nie zaszkodzi dzidziowi. A na mdłości na stówę działa, bo ja mam chorobę lokomocyjną i zawsze musiałam zażywać Aviomarim, a teraz robię sobie taką herbatkę imbirową, popijam małymi łyczkami i jest ok. Mam nadzieję, że nie będzie Ci to potrzebne, no ale gdyby...to wypróbuj. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc:tak:aaaa właśnie, zapomniałam zapytać... jak dobrze wyczytałam...to powiedziałaś Julci, że będzie miała rodzeństwo??? i jak zareagowała????

alex - ja czytałam parę książek Wiśniewskiego, niektóre nawet mi się podobały, to może i tej spróbuję ;-)
katiuszka -ja kobiece kształty to mam i bez tego :-D Mdłości się pojawiają ale wymiotów nie planuję :cool: Z Julą nie miałam, teraz nie będzie , może to jednak JulaII ;-) A Córcia mi kibicowała w starankach , co miesiąc czekała ze mną to teraz się razem cieszymy. Wiem, że będzie mi pomagać :happy2:
Ja uciekam, miłej nocki :blink:

witam się niedzielnie
ja właśnie Muma pytałam czy któraś z Was czytała, bo opinia mi potrzebna, cóż - wypróbuję na sobie, znalazłąm na all sprzedającego, który wystawia w twardej obwolucie za 30zl z przesyłką, więc nie majątek
a ja Katiuszka zazdroszczę tych sklepów w UK, mam tam sis i zwozi mi takie cuda, jakich tutaj nie uświadczysz, a jak z wyprzedaży to za grosze wręcz. poza tym ciuchy dla dzieci nie dość, że boskie to jeszcze taniutkie, nie to co u nas

hej niedzielnie
u mnie wczoraj wieczorem zawitała @ o 4 dni za szybko przylazła po przytulankach ( tez tak czasem macie???)

skoro mowa o zbędnych kilogramach to ja :szok: schudłam wcale sie nie odchudzając spodnie ze mnie zjeżdźają same około 3-4 cm za szerokie :baffled:
teraz mam rozmiar 36 :wściekła/y::wściekła/y: a miałam małe 38 i już było tak pięknie kształtnie
:-( zresztą ja zawsze na wiosnę gubię sama

:-pmożecie podrzucic swoje zbędne zgubię za was-- dzisiaj dół dowiedziałam sie że kuzynka w ciąży jest :-(

Witma Laski :biggrin2:, niedzielnie i porannie. U mnie dopiero ranek i kawka w trakcie. Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy, już mi lepiej :biggrin2:. Wczorajsze bycie perfekcyjną panią domu zakończyło się na byciu panią domu - to i tak duże poświęcenie :-D. Doszłam do wniosku, że ważniejsze niż sprzątanie jest moje endometrium :biggrin2:. Ponieważ nie wiem jeszcze jak ono się ma, tak na wszelki wypadek wypiłam sobie butelkę dobrego czerwonego winka :biggrin2:.
alex, jeszcze raz gratuluję i proszę nie niedowierzaj już bo kreski nie znikną. Ciesz się na całego i dbaj o siebie. Wiesz, teraz Twoje obowiązki to pięknie pachnieć i nic nie robić :-D.
kasica, trzymam kciuki za badania, napewno będzie dobrze. Ja mam jakiś problem ale jeszcze nie wiem jaki. Sama tak podświadomie myślę, że to prolaktyna albo progesteron. Najgorszy jest jednak stres, którego jeszcze przez jakiś czas nie wyeliminuję :wściekła/y:. Jeśli chodzi o książki to jestem antyksiążkowa. Nie lubię strasznie czytać książek :dry:, wolę oglądać filmy. Nie wiem czemu tak mam, chyba się już taka urodziłam :sorry2:.
Katiuszka, kochana zapomniałam Ci przesłać podziękowania dla Twojego eMa za wspieranie mnie w staraniach :biggrin2:.
Powiedz mu , że bardzo dziękuję i niestety nie pomogły mi gluty od pralki do umywalki ani czarne dziury w umywalce i sedesie :-D. Teraz dołączam do Ciebie z czerwonym winkiem, rybki niestety nie dołączę do jadłospisu bo nie lubię :no:. No chyba żeby na mnie wpadł jakiś śledzik z octu, ale tu raczej takich rarytasów nie doświadczę. Ja to plamienie miałam przed okresem, czyli w tym samym dniu jak się @ rozkręciła. Nie mogę tylko pojąć dlaczego 4 cykle mam jak w zegarku 28 dni i wtedy bez plamienia a jeden mi wyskakuje 25 jak teraz i z plamieniem :szok:. Zauważyłam tylko analizując swoje cykle z poprzedniego roku, że te krótsze raczej były w miesiącach bardziej stresogennych.
lopop, ja tak miałam raz. Dostałam @ dosłownie zaraz po stosunku i też 3 dni wcześniej niż powinnam. Aż sie na Y zdenerwowałam, że mi cykl popsuł :-D. On jest ze mną bidny, ale cierp ciało coś chciało ;-).
Muma, Ty się wcale nie chowaj ze swoim biustem, eksponuj na całego :biggrin2:. W święta zobaczysz jak Cię wszyscy będą podziwiać, ja na twoim miejscu ubrałabym bluzeczkę z imponującym dekoltem :biggrin2:. Przepis na lasagnie wstawię oczywiście, tylko to raczej epistoła będzie :-D.
AniOk, pielęgniareczka zaczyna nabierać normalnych kształtów, ale niestety wiatr na nią jeszcze wieje. Zawsze obcinam ją sama bo nie chcę jej stresować u fryzjera. Taka to wariatka jestem :biggrin2:. Moje lalki też zawsze były powycinane w pień i włosy im też nie odrastały :szok:, ku mojemu zdziwieniu. Malowałam im jeszcze pasemka mazakami :-D. Jeśli chodzi o szycie to też mam zapędy. Mam 2 maszyny do szycia tylko , że ja już rezygnuję jak nie mogę nitki nawlec i mam cięzką nogę jak nacisnę pedał to mi się nić kończy zanim materiał podłożę :-D:-D:-D:-D. Czasem wymyślam sobie jakies kiecki i moja mama mi szyje. Ogólnie jeśli chodzi o zakupy i wybieranie ciuszków to mnie Y ubiera, zawsze mi znajdzie coś fajnego. Ja osobiście tylko w Sisleyu nie mam problemów, tam mi się wszystko podoba. Na drutach umiem robić ale tylko proste szaliki. Nie wiem czy wiecie, ale tu faceci siedzą w barach i sobie na drutach robią przy kawce :-D:-D:-D. Super widok, taki wdzięczny.
kok.o, jak glut? Podaj jakieś parametry, no i jak się miał odnośnie panujących trendów. Mieścił się w TOP 10?
zuzanka, jak tam pizza wyszła? Będziesz mnie klnąć ? Ja wczoraj też miałam gościa, zrobiłam pandoro salato, kurczaka z oliwkami i cebulkami z octu i półkruche ciasteczka z ricottą. Impreza się zakończyła o 6 rano :biggrin2:.
Trzymam za Ciebie kciukasy kochana, masz rację nie przypinaj się i bierz to na luzie a napewno @ nie przyjdzie.

Miłej i owocnej niedzieli Wam życzę :biggrin2:.

Ja słyszałam że "kukułka" jest warta przeczytania..obecnie czytam dwie naraz..też lubię czytać..bardziej niż oglądać tv..:cool2:
mówisz o "kukułce" Antoniny Kozłowskiej - to warto a nawet trzeba przeczytać !!PS i też uwielbiam Szwaję !!!

wszystkim życzę miłej niedzieli ... bo ja mam dzisiaj wisielczy humor :wściekła/y:

Witam się na chwilę ,
brat z żoną i dziećmi pojechali ,sprzątnęłam i siadłam na chwilę...
bionda pizza wyszła mega smaczna ale za dużo mąmki mi się sypnęło i trochę ciasto twarde wyszło :baffled:ale cienko rozwałkowałam i zachwalali :tak:katiuszka Twoje brzoskwinki też smaczne ale zapomniałam dodać herbatników więc były tylko z sosem hehe taka zakręcona wczoraj byłam :-D

dziewczyny
dzięki za kciuki ale dzisiaj mnie brzuch już tak napiernicza ,że nie da rady uciec @ a gluta miałam rano mega,mega nie wiem co się dzieje ????:szok::cool::szok: i ja zaczynam od przyszłego cyklu badania i powtórzenie hormonów bo minął już rok odkąd podchodziłam do in vitro i muszę powtórzyć badania :baffled::wściekła/y:

a ja uwielbiam czytać książki i mam już uzbieraną piękną biblioteczkę ulubionych książek :tak:co do ubrań to lubię rurki ale nie biodrówki ,wolę z wyższym stanem abym schylając się nie musiała chwalić kanałem la manche:no: :-):-D

Muma a ja bym założyła ładną sukienkę podcinaną pod biustem, rozszerzaną z ładnym dekoltem w trójkąt nikt nie zwróci uwagi na brzunio a jeśli chodzi o sysunie to zawsze możesz powiedzieć ,że dobry push up Ci mąż zakupił :-):tak:

bzzz oj i ja też od wczoraj cięta na M się zrobiłam wszystko mnie drażni :wściekła/y:wrrrrr...........

ściskam

reklama
cześć babolce:-)
u mnie taaaki leniwy ten weekend był... ale po to jest weekend, żeby sie wyspać i polenić :-D (ja z takiego założenia wychodze, i staram się sprzatać w tygodniu po trochu, zeby w weekend lenia hodować ;-):-D)
zuzanka ja dzisiaj serwowałam Twojego łososia i powiem ci, że wyszedł mi lepiej niż Tobie ;-):-D mmmmniam ! małż zachwalał baaardzo :-)

... i kurcze, nie chce krakać, ale glut przed @ oznacza wzrost estrogenów (spadek progesteronu :-(), no ale @ nie ma więc trzymajmy się tego, że do @ jesteś troche w ciąży :tak::-) :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&

bionda
glut mój, powiem Ci, mieścił się w czołówce rankingu gluciarskiego :tak: chyba dzięki temu mucosolvanowi taki wyprodukowałam, no ale dzisiaj susza :baffled:

alex___ jeszcze raz GRATKI! :-)

Muma no to eksponuj te kobiece kształty :-D pomysł z ekstrasuper puschupem od eMa - super! będziesz mogła mówić, że takieeeego fajnego M. masz, że Ci takie syski zrobił :-D

a! lopop , prześlij adres, to Ci swoje 5-7 kg tłuszczyku podeśle do przepalenia :-) . A w sumie jak nie masz z tym problemu to od razu 10 kg wyśle:-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry