reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dziś byłąm u nas na wiosce w aptece i był tylko elektroniczny...nie kupiłam bo taki mam w domu,ale do miasta się przejade to tam jest wiecej aptek to byc moze dostane rtescioy??!1A jak np.ja mam na rano do pracy,wstaje o 4.10 rano,wiec przed wstaniem z łózka mierzyc temperartuę????codziennie o stałych porach tak mniej wiecej tak???!!!i gdy temp.wzrasta to świadczy ze owulacja prawdopodobnie zbliza się ,tak???Sory,moze zadaja durne pytania,ale chce sie upewnic:)

reklama
Muma kochana moja, pewnie poczytałas sobie o tych testach PAPPA, ja swego czasu czytałam... i wiem, ze te testy baaaaaardzo czesto wykazują złe wyniki. bierze sie w nich wiek matki i inne POTENCJALNE zagrozenia i to głównie ma wpływ na wynik. generalnie, z tego co wyczytałam, te testy to takie wrózenie, bardziej STATYSTYKA niz faktyczne badania. Prosze nie denerwuj sie tymi wynikami, bo one juz wieeelu kobietom przysporzyły ogromnych stresów podczas gdy wszystko było OK.
Zrób jeszcze raz usg genetyczne. Ryzyko amniopunkcji to 1% !!! prawie zadne!! jesli uspokoiłoby Cie to mysle, ze mozesz je zrobic (ale to Twoja dezyzja...) Ja powiem,ze w ciazy bylam zdecydowana je zrobic gdyby tylko bylo podejrzenie, ze cos jest nie tak .

Ostatnia edycja:
Dziś byłąm u nas na wiosce w aptece i był tylko elektroniczny...nie kupiłam bo taki mam w domu,ale do miasta się przejade to tam jest wiecej aptek to byc moze dostane rtescioy??!1A jak np.ja mam na rano do pracy,wstaje o 4.10 rano,wiec przed wstaniem z łózka mierzyc temperartuę????codziennie o stałych porach tak mniej wiecej tak???!!!i gdy temp.wzrasta to świadczy ze owulacja prawdopodobnie zbliza się ,tak???Sory,moze zadaja durne pytania,ale chce sie upewnic:)

Zwyżka temperatury o pół stopnia, w drugiej połowie cyklu znaczy, że wystąpiło jajeczkowanie, a brak wzrostu temperatury świadczy o braku owulacji. Jeśli zaszłaś w ciążę, temperatura pozostanie podwyższona, jeśli nie - spadnie do poprzedniej wartości na początku krwawienia miesiączkowego. Główną niedogodności tej metody jest to, że temperatura rośnie po owulacji, czyli wykres nie jest przydatny do planowania pożycia w pierwszym miesiącu obserwacji. Ale prowadzenie takich pomiarów przez kilka miesięcy pozwoli Ci na poznanie okresu, w którym występuje owulacja. Daje ci to także możliwość wyznaczania dni płodnych i dni niepłodnych

czyli, jezeli temp. wzrosła - oznacza to ze owulacja nastąpiła :tak:

Tak, temp. mierzy się przed wstaniem z łożka, o tej samej porze (lub pół godz. przed czasem lub pół godziny po czasie) dlatego warto mieć termometr na podorędziu - na wyciągnięcie reki (ja zawsze wieczorem przygotowuję) (nawet siku w grę nie wchodzi)
Ja zaczęłam nastawiać 10 minut wczesniej budzik. 10 minut mnie nie zbawia bo i tak wstaję wcześniej ;-)

Muma kochana moja, pewnie poczytałas sobie o tych testach PAPPA, ja swego czasu czytałam... i wiem, ze te testy baaaaaardzo czesto wykazują złe wyniki. bierze sie w nich wiek matki i inne POTENCJALNE zagrozenia i to głównie ma wpływ na wynik. generalnie, z tego co wyczytałam, te testy to takie wrózenie, bardziej STATYSTYKA niz faktyczne badania. Prosze nie denerwuj sie tymi wynikami, bo one juz wieeelu kobietom przysporzyły ogromnych stresów podczas gdy wszystko było OK.
Zrób jeszcze raz usg genetyczne. Ryzyko amniopunkcji to 1% !!! prawie zadne!! jesli uspokoiłoby Cie to mysle, ze mozesz je zrobic (ale to Twoja dezyzja...) Ja powiem,ze w ciazy bylam zdecydowana je zrobic gdyby tylko bylo podejrzenie, ze cos jest nie tak .

Muma Kok.o ma rację.. z drugiej strony patrząc gdyby była "sprawa niecierpiąca zwłoki" lekarka kazałaby Ci przyjść dziś..:tak: Nie denerwuj się!!!! Łatwo mówić ale spróbuj, proszę!!!!:sorry2:

Swoją drogą.. gdybym miała teraz stanąć przed dylematem.. :-:)zawstydzona/y: amnipunkcji (tfu tfu).. ehh chyba bym się nie zdecydowała. Za dużo przeżyć mnie kosztowało to co mnie spotkało..

Ostatnia edycja:
Ani@k -lekarka dzwoniła z lotniska i wraca dopiero w pn do pracy... Dlatego na pn dopiero..
kok.o -dzięki , ja to wszystko też wiem ale i tak czarna d.. póki co.
Zapisałam się też już na czwartek na usg do innego lekarza, będę wtedy miec już wyniki z krwi. Będziemy myśleć co dalej.

witam się na szybko kochane
remont mnie chwilowo przytłoczył i z netem też ciężko ale cały czas o was myślę, trzymam kciuki, ślę fluidki itd.

byłam wczoraj u gina i wszystko ok, Misia ładnie się ułożyła główką w dół a waży już 2110! lekarz mnie pocieszył że za około 2 tyg. jest szansa że zacznę czuć się troszkę lepiej ale moja bardzo drobna budowa nie ułatwia sprawy :sorry: teraz zaczynam wizyty co 2 tyg.

Muma nie poddawaj się, jestem z tobą, modlę się i trzymam kciuki - musi być dobrze :tak:

hej dziewczyny

Muma ja wierzę ,że będzie dobrze ,jak nigdy ja się nie modlę tak za Ciebie i fasola pomodlę się aby było wszystko dobrze,nie denerwuj się kochana ,bardzo mocno Cię tulę i jestem z Tobą kochana....kok.o ma rację :tak:
Ani@k trzymam kciukasy za spinning tylko nie szalej kochana bo będzie tak jak z Bridget Jones jak z chodziła z rowerku po ćwiczeniach :-)
katiuszka ja nie wiem jak Ty kochana liczysz ale mamy 21 dc :tak:ja powinnam za 7 dni dostać @ więc poczekam na Ciebie i zrobię test chyba ,że wcześniej dostanę (tzn w terminie ;-))

bzzz no to kochana czaruj dzisiejszej nocy swojego M :tak::-)i wszystkiego dobrego dla Niego:tak:
kasia.natka ooo to kochana już teraz będzie szybciej czas leciał jak co 2 tygodnie wizyty :tak:oj jestem ciekawa jaką sobie datę urodzin niunia wybrała ;-)no i cieszę się ,że wszystko dobrze :-)

witajcie Dziewczyny....
ehhh Muma...nie wiem co napisać, żeby dodać Ci otuchy i żebyś się nie martwiła...pewnie żadne słowa tu nie pomogą:-( Trzymam kciuki za Ciebie i za Fasola!!! Po takiej walce o niego, to nie może teraz się okazać, że coś jest nie tak...Trzymaj się Kochana, wypij może meliskę...chyba można w ciąży:confused: wytrzymaj jakoś do poniedziałku i mam nadzieję, że będzie tak jak kok.o pisała...że to tylko taka głupia statystyka:wściekła/y:ehhh nawet mi się pisać już nie chce...takie to życie niesprawiedliwe...
zuzanka:szok::szok::szok: matko jedyna!!!! ale się walnęłam!!!! faktycznie dziś mamy 21 dc!!!! a ja mam zrobić progesteron w 22, a potem w 25dc. Umówiłam się na sobotę, to będzie 23...mam nadzieję, że może być takie jednodniowe obsunięcie...a kolejny w środę, a to będzie 27...chyba, że ten sobotni wyjdzie mi w normie, to już nie muszę go powtarzać. No a gdyby oba wyszły poniżej normy i nie udało się zafasolkować, to kolejny cykl znowu z Clo plus dupek lub luteina...ale odpukać!!!! może się obejdzie tfu..tfu...
Eeee jakoś mnie wena opuściła...i humor tez...może wpadnę wieczorkiem...a jak nie to do jutra!!!!
MUMA TRZYMAJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

czesc babole :-)

:zawstydzona/y::zawstydzona/y:wstyd mi... zeżarłam całą paczke chipsów :zawstydzona/y: moje galaretowate uda teraz marzą o spinningu... ;-):-)
Ani@k widze,że ten Twój Lopez to marzyciel jakiś! oj kochana, chyba musisz mu jakąś piękną señorite z sasiedniej wioski przedstawić , zeby chłopak nabrał chęci do wykazania się ;-):-D I dla niej stanie się bohaterem :-D

zuzanka rozumiem, że Jasio teraz juz jest zadomowiony :tak::-D tak jak i katiuszki Marian zwany Żwawym :-D
czyli testujecie w Swieto Pracy :-)

bzzzz no to udanego wieczorka rrrromantycznego i.... no wiesz ;-);-)

Hej!!!
Muma mi się wydaje, że lekarka bardzo profesjonalnie podchodzi do swojej pracy. Dla lekarza jeden mały zachwiany wskaźnik może oznaczać "problem".. z tym, ze taki zahcwiany wskaźnik DOBRY lekarz jest w stanie wyprostować. To, że do Ciebie zadzwoniła i zaprosiła na poniedziałek - świadczy ze Ty jako pacjentka jesteś bardzo ważna.. nie jest też z Tobą spoufalona (chyba) dlatego przez telefon też musiała brzmieć profesjonalnie.
Lekarze mają to do siebie, że rozmawiają z nami "za pomocą statystyk". Sama taką rozmowę przeprowadziłam. Kok.o ma rację - te wyniki to statystyka. Będzie dobrze!!!! Zaufaj mi i Jemu!!!!:sorry2:
Kasia.natka łapię fluidki!!!! I muszę powiedzieć że Misia mocno już kopie ;-) na spinning Ją wyciągnę (jak już sama wprawy nabiorę;-)) i nie męcz się pracami remontowymi i poremontowymi!!!!
Zuzanka aleś mi pojechała teraz:szok: nie widziałam Bridżit!!! Zresztą mieli ze mnie polewkę jak się zapisywałam.. jutro każdy będzie chciał mnie oglądać:-D:-D
Katiuszka nie trać weny jutro ją odzyskasz jak opowiem jak mną targało na rowerku.. (byle bym pod wiatr nie jechała..:szok:)..
Kok.o wiesz , Lopez to raczej taka "cicha woda";-) chłopak się rozwinie.. ale musi to potrwać no i jak każdemu - los na drogę sprowadzi pewną niespodziankę.. :cool2:
Bzzzz bawcie się dobrze i złóż jutro spóźnione życzenia eMowi:tak:

A ja się dziś też czipsami doładowałam.. lEch inaczej by mi nie smakował :-D ale to była malutka paczuszka i nie mam wyrzutów.. zresztą muszę mieć galaretę na jutrzejszy dzień:-D:tak: ;-)wyrzuty to mam, bo zamiast czerwonego winka - wypiłam pifffko:zawstydzona/y:

Się spakować na jutro muszę:szok:.. ręcznik.. buty na zmianę.. portki i koszulkę.. i dwie 0,5l wody wezmę.. Kok.o a kanapki też się bierze??? Bo po pedałowaniu (co ja za słowa wypisuję:confused:) się być moze głodna zrobię...:eek:

Żartowałam..:blink:

Idęęęę spaaać..
Śpijcie wszystkie spokojnie!!!!!

reklama
Witojcie!

Chyba se przypomniałam jak Bridżit z rowerka schodziła..:baffled: :elvis:
Olaboga w co ja wpakowałam..:nerd:

Kok.o umawiamy się na omawianie na wieczór:tak: pospinningowych emocji??.. z tym, ze jak usłyszę, ze któraś się ze mnie smieje to odrazu w paszczę odemnie dostanie!!!! No!!!

Oczywiście w paszczę wirtualnie;-) bo sobie nie wyobrażam lecieć pod Londyn.. albo pod Warszawę.. ;-)

Się zielono dziś na karaibach jakoś zrobiło.. u mnie chyba dopiero teraz wiosna na dobre przychodzi:-):tak:

Bzzzz żyjesz??? Nie zajechałaś eMa???;-)

Miłego dnia..

Do góry