ojjj
muma...żeby było tak jak mówisz

na Kretę bym se poleciała...czemu nie

ale jak nie będę mogła z wiadomego powodu, to też będzie dobrze

a nawet jeszcze lepiej

A może doła złapałaś, bo macie kiepską pogodę??? ja jak tak w kółko leje i jest pochmurno to też mam kiepski nastrój, ale będąc tutaj, nie mam innego wyjścia, jak pogodzić się z tą pogodą i nie zwracać za bardzo na nią uwagi, bo chyba bym zwariowała, 300 dni w roku chodzić zła i przygnębiona

:-)
Dziewczyny, zaraz na TVN-ie w Uwadze ma być reportaż o parach starających się o dzidzię i o in vitro. Widziałam już urywki i oczywiście ksiądz zabiera głos w całej dyskusji

że to grzech...że kościół jest temu przeciwny itp

Jak jest temu przeciwny, uważa to za grzech śmiertelny, to niech wspomaga finansowo Ośrodki Adopcyjne, żeby przyszli potencjalni rodzice nie musieli bulić 5 tyś za kursy!!!!! w głowie mi się to nie mieści!!!! nie dość, że cała procedura tyle trwa, tyle tych kursów, opinii itp. to jeszcze dowalą taką kwotę za sam kurs!!!! niech kościół do tego dopłaca skoro jest przeciwko in vitro!!!! Noooo!!! i znowu się wnerwiłam

;-) czas na druga meliskę;-)
aha, zanim wypiję meliskę, to jeszcze jedna sprawa,którą musze napisać do luminy...otóż Kochana, powinnaś się cieszyć, że masz super cykle, jak w zegraku, że są owulacyjne!!!! wiadomo, że jak masz wszystko w porządku, to nie ma po co latać do lekarze i podglądać jajniki i pęcherze!!!! A co my mamy zrobić jak nie jest tak dobrze jak u Ciebie???? ja nie miałam owu klika razy pod rząd, progesteron prawie zerowy, to co miałam zrobić? siedziec w domu i płakać, ze coś jest nie tak? nie miałam wyjścia, trzeba było iść do gina i szukać przyczyny. Sama chciałam już na pierwszej wizycie,żeby zrobić monitoring, ale jak Wam juz pisałam, lekarz nawet nie dał się tknąć!!! powiedział, ze jeszcze nie ma po co, jak będzie potrzeba to się zrobi, a na razie nie ma co wydawać niepotrzebnie kasy!!! w tym cyklu tez mi nie zrobił pełnego monitoringu, sprawdził tylko jak się mają jajniki po Clo, bo jak sama wiesz, przy tym leku KONIECZNIE TRZEBA sprawdzić, czy jajniki nie są przestymulowane, bo to nawet grozi ich pęknięciem!!! to co mam nie latac do lekarza, nie robić usg i pozwolić, żeby mi się nie daj Boże takie rzeczy porobiły??? wybacz, ale żadna z nas nie lata po lekarzach i nie rozkłada się przed nimi z przyjemności i dlatego, że nie ma co z kasą zrobić!!!
No!!! ide pić meliskę!!!!