reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka wiem zawsze coś:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mnie też takie awarie bojlera wkurzają
mi raz na późną jesień się zbuntował to sobie wyobrażasz

reklama
heej

Zuza mam nadzieję że nastrój Ci się już poprawił.. :sorry: że książka jest raczej z tych optymistycznych.. nie smutaj się.. nie warto!!!! :tak:

ja miałam ostatnio chwilę zadumy.. powróciły wspomnienia.. troszkę se popłaałam i chyba przeszło..:zawstydzona/y:

Kok.o wybycz się na maksa nad jeziorkiem i nie zapomnij zdjęć pstrykać!!!!! abym se później mogła pooglądać Waszą trójkę w 'błogostanie urlopowym':tak:
Katiuszka bojler powiadasz??? my walczymy z rozjeżdżającą się ścianką tv.. i co gorsza żaden 'polski' pseudofachowiec nie wie o co chodzi.. rozumiem całkowicie Twoje rozgoryczenie.. trzymam kciuki aby 'się samo naprawiło'.. buziaki :**
Muma ale Ty masz fajnie!!!! jak ja bym chciała tak leżeć przed tv po śniadanku z Córcią i peplać o bele czym..:zawstydzona/y: :sorry: ucałuj Julkę :****

Bzzzz może kup teraz elektroniczny?? chyba bezpieczniejszy:confused2: będzie.. no i zwolnij ciut 'zacisk' ;-) no i rozumiem że Ty jeszcze cykl ciągniesz..
to kto w takim razie tym razem dotrzyma mi towarzystwa w 'cyklowaniu'??? hę??? (cyklowanie w znaczeniu od pierwszego dnia @ przez kolejnych kilkanaście dni)

Dziewczynki (Bzzzz lub Zuza) czy ja bym mogła prosić o przepis na przecier ogórkowy do zupki??? plis, plis, plis???

Ostatnia edycja:
laseczki moje kocahne,ja pokój wysprzatałam,pranko zrobiłam,podwórko skosiłam:-)Mężuś w zeszłym tygoidniu zaczął robic z desek taką studnie oxdobna przed domu,taka sporych rozmiarów,gdzie kwiaty mozna w doniczce postawic itd:-)super wygląda,jeszcze tylko pomalowac ja musi i gotowa bedzie,z rana porabał drewno,pomógł mu przyjaciel mojej mamy,i robota sprawnie poszła:-D.Wieczorem grilka robimy:-)ja sałateczke jakąs zmajstruje i ok bedzie:)Ani@k,kochana...nie zamartwiaj się......ja pewnie za pare dni dotrzyma Tobie towarzystwa...i chyba tez zrezygnuje z pomiaru temperatury......tak zastanawiam się nad tym...za bardzo się chyba nakręcam jak mierzę,tak mi si.e wydaje bynajmniej:sorry::sorry::sorry:.Ja juz myslę na ta droznoscia,,,,jak dostane tylko @ to od razu dzwonie i sie umawiam na ta droznośc...poza tym 13 sierpnia do warszawy jedziemy do androloga......

Helo:-)
JU nas dzisiaj pogoda pomieszana, teraz zagrzmiało i pada.
Ale dzisiaj zajęłam się sprzątaniem i gotowaniem. Zrobiłam np pyszną pizzę. Ciasto ugniatałam 25 minut, wyszło duże i puszyste i cała masa wiejskich przysmaków, pomidory kiełbaska groszek marchew brokuł papryka cebula, no i rukola duszona na patelni z czosnkiem, do sosu pomidorowego dałam pieprz czarny i biały sól oregano bazylia i szczypta ziół prowansalskich. Pierwszy raz wyszła taka dobra:-)
Polecam:-p
A co to w ogóle jakiś strajk termometrowy:-D

cześć dziewczyny

ja dzisiaj znowu padam na pysk ,bo nic nie chciałam Wam mówić ,ale ......właśnie otwieram dodatkowy biznes ...manicure i pedicure i dzisiaj walczyłam z pokojem gdzie mam klientki przyjmować :tak::-) wczoraj nawiedziłam ikeę a po niedzieli hurtownie z drobiazgami no i na allegro będę większość zamawiać bo taniej mają .......no więc bardzo ,bardzo bym chciała aby wszystko się udało i rozkręciło to na dole w domu mamy miejsce z osobnym wejściem gdzie planuje w niedalekiej przyszłości salon otworzyć mały i przytulny :tak::tak::tak:dlatego tez wybaczcie będzie mnie mniej ,a dziewuszki z schizkółka wyślę wizytówki Wam jak odbiorę po niedzieli ;-):-)

Ani@k troszkę lepiej ale dzisiaj już @ widać więc pewnie jutro będzie 1 dc ale obiecałam dla M ,że nie będę mierzyć tempki w tym miesiącu bo się nakręcam w tym miesiącu znowu cykl 35 dniowy jakiś obłęd ...!!!

Składniki :1 kg ogórków
1 łyżka soli
koper zielony
4 kawałki korzenia chrzanu
8 ząbków czosnku

Ogórki umyć. Ściąć końcówki. Utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka / bez obierania. Osolić. Zostawić aż puszczą sok ( ok. 2 godz. ) ja skroiłam również koperek drobno i wymieszałam z ogórkami.Słoiczki mogą być po dżemie umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka włożyć 1 kawałek chrzanu, 2 ząbki czosnku. Wlać masę utartych ogórków z sokiem. Słoiki zakręcić. Zostawić na tacce w cieple na 4 dni. Wytrzeć /stojąc w cieple mogą ,, kipieć " tzn. wycieknie z nich trochę płynu/. Wynieść w ciemne, chłodne miejsce. Nie trzeba wekować . Słoiki zamkną się same.

gotowe nie wiem czy wyjdą bo pierwszy raz robiłam ;-)

Ani@k nie smutaj się, co ma być to będzie;-)

Kasica82 mi z konstrukcyjnych rzeczy marzy się taki ogródkowy kombajn kuchenny: miejsce na ognisko, kociołek, grill, piec chlebowy i wędzarenka jakoś zgrabnie ujęte z kamienia łupanego najlepiej, na razie bedę rozglądać się z projektami, w necie ludzie wrzucają jakieś wykonania, będę podglądać

Haszitka, ja pizzę uwielbiam; masa dodatków to mus, ale ciasto raczej cienkie i koniecznie bez kukurydzy, jakoś mi nie pasuje

zuzanka81 widzę że szykuje się jakiś biznesowy startup:tak:, gratuluję...:-) jakbyś była bliżej to wpadłabym na otwarcie i wizytę bo ja mamuciątko nie korzystałam do tej pory z takich usług:happy:

Wiecie co, za chwilę na tvn leci film "Biała Masajka" na podstawie oryginalnych zdarzeń bardzo fajnie pokazuje różnice kulturowe zachód a kultura plemion afrykańskich, kiedyś oglądałam urywek, smutnawy bo bez happy endu, ale myślę że warto obejrzeć, kiedyś widziałam kawałek a teraz robie sałatkę i siadam o 20 do całości, aco:happy:

Ostatnia edycja:
ooooo widzę zuzanka tez się zbuntowałaś co do mierzenia tempki????!!!!qrcze...ja nic nie chciałam mówic,ale ja tez jakos za bardzo się nakrecam jak mierze...wzrost,spade,wzrost,spadek,do góry..czekanie...i spadek:(:(ja bynajmniej wiedziałam,ze ze mna tak bedzie,ze bede za bardzo nakrecac sie.....no zuzanko kochana to super pomysł na biznes!!!!!!!!!!!!!pazurki??!!ojojj świetna sprawa!!!!!!!!!!!!!jestem jak najabrdziej za zeby sie udało!trzymam kciuki,pomysł świetny!!!!!!!jak bys blizej mnie mieszkała to na bank była bym twoja klientką!!!!!bo uwielbiam "sprawy pazurkowe"ja własnie zrobiłą sobie mainkiur w kolorwch-fiolet,fuksja,zieleń:-)tak jakos chciałam:)a tam w koncu na wakcjce moge zaszalec:-Dtrzymam kciukasy raz jeszcze,zeby biznes jak najbardziej sie rozkr ecał!!!!!!!!!1Tasza z rzeczy które ci się marza to mamy miejsce na ognisko zrobione,wyłozone kamieniami dookoła,super to wygląda!!a mój mąż"pomysłowy Dobromir";-)napewno cos jeszcze ma w zanadrzu:):):aaaaaaaaaaa laseczki mam cudny przepis na sałatkę:):):)juz podaje,jadłam ja raz i dzis ją zrobiłąm:)SKŁADNIKI-kasza kuskus,pietruszka,szczypiorek,sos z knora francuski:)-p)hi hi !1,papryka,ogórek zielony,2 łyzki majonezu.Składniki pokroic i wymieszac.PYSZNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
laseczki moje kocahne,ja pokój wysprzatałam,pranko zrobiłam,podwórko skosiłam:-)Mężuś w zeszłym tygoidniu zaczął robic z desek taką studnie oxdobna przed domu,taka sporych rozmiarów,gdzie kwiaty mozna w doniczce postawic itd:-)super wygląda,jeszcze tylko pomalowac ja musi i gotowa bedzie,z rana porabał drewno,pomógł mu przyjaciel mojej mamy,i robota sprawnie poszła:-D.Wieczorem grilka robimy:-)ja sałateczke jakąs zmajstruje i ok bedzie:)Ani@k,kochana...nie zamartwiaj się......ja pewnie za pare dni dotrzyma Tobie towarzystwa...i chyba tez zrezygnuje z pomiaru temperatury......tak zastanawiam się nad tym...za bardzo się chyba nakręcam jak mierzę,tak mi si.e wydaje bynajmniej:sorry::sorry::sorry:.Ja juz myslę na ta droznoscia,,,,jak dostane tylko @ to od razu dzwonie i sie umawiam na ta droznośc...poza tym 13 sierpnia do warszawy jedziemy do androloga......

zawsze mi się marzyła taka studnia.. aż w końcu eM mnie do miasta wyprowadził.. duszę się tam trochę ale obmyślam zagospodarowanie balkonu.. se małą wioseczkę na balkoniku stworzę.. nie lada wyzwanie bo balkon mam mały ale ten powiew wiatru każdego ranka z kakao na balkonie nad talerzykiem jajeczniczki mnie poprostu urzekł i się doczekać nie mogę aż będę tak właśnie z balkonu korzystać:tak:
Kasica ja mierzyłam temp. aby sprawdzić czy cykle mam normalne aż se wypatrzyłam:baffled: teraz sobie odpuszczam ale mierzyć nie chcę przestać.. teraz mogę chociaż @ przewidzieć.. bo wcześniej na 'czuja' @ wypatrywałam..:eek: znaczy w sensie że tak mniej więcej wiedziałam kiedy zawita..:zawstydzona/y:
życzę Ci aby to sprawdzanie drożności nie było potrzebne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Helo:-)
JU nas dzisiaj pogoda pomieszana, teraz zagrzmiało i pada.
Ale dzisiaj zajęłam się sprzątaniem i gotowaniem. Zrobiłam np pyszną pizzę. Ciasto ugniatałam 25 minut, wyszło duże i puszyste i cała masa wiejskich przysmaków, pomidory kiełbaska groszek marchew brokuł papryka cebula, no i rukola duszona na patelni z czosnkiem, do sosu pomidorowego dałam pieprz czarny i biały sól oregano bazylia i szczypta ziół prowansalskich. Pierwszy raz wyszła taka dobra:-)
Polecam:-p
A co to w ogóle jakiś strajk termometrowy:-D

ja też z tych ciekociastnych.. pożeram pizzę z wszelakimi dodatkami.. ale musi być na cienkim cieście:sorry:

dodatki z koleji jak najbardziej dla mnie:tak: (Gatto mnie zastrzeli ale ja lubię dodatkowo sos czosnkowy)

nic nie chciałam Wam mówić ,ale ......właśnie otwieram dodatkowy biznes ...manicure i pedicure i dzisiaj walczyłam z pokojem gdzie mam klientki przyjmować :tak::-) wczoraj nawiedziłam ikeę a po niedzieli hurtownie z drobiazgami no i na allegro będę większość zamawiać bo taniej mają .......no więc bardzo ,bardzo bym chciała aby wszystko się udało i rozkręciło to na dole w domu mamy miejsce z osobnym wejściem gdzie planuje w niedalekiej przyszłości salon otworzyć mały i przytulny :tak::tak::tak:dlatego tez wybaczcie będzie mnie mniej ,a dziewuszki z schizkółka wyślę wizytówki Wam jak odbiorę po niedzieli ;-):-)

uuuu Zuza!!!!!!!!!!!!!!! no ja coś w kościach czułam że Ty z czymś wyskoczysz i już miałam pytać czy aby nic z tych rzeczy.. bo cały czas sobie przecież sama pazurki robisz!!!!!!!!!!!!!! no ładna z Ciebie kamuflazystka :tak:;-)
Wiecie co, za chwilę na tvn leci film "Biała Masajka" na podstawie oryginalnych zdarzeń bardzo fajnie pokazuje różnice kulturowe zachód a kultura plemion afrykańskich, kiedyś oglądałam urywek, smutnawy bo bez happy endu, ale myślę że warto obejrzeć, kiedyś widziałam kawałek a teraz robie sałatkę i siadam o 20 do całości, aco:happy:

no mnie ostatnio też ciągnie do tematyki afryki.. poluję na książkę 'zar afryki' (chyba)
heh początkowo przeczytałam że polecasz film 'biała maskaja' i se myślę nie, no ruska tematyka mnie nie pociąga..
od dziś zaczynam dwa razy czytać:-D:-D:-)

dobra, bo mi ziółka już całkiem wystygły, idę pić..

a! swego czasu byłam rannym ptaszkiem.. teraz w miejsce Biondy przeskoczyłam;-)
nie, no Bionda późno w nocy zawsze pisaywała.. ciekawe co u niej:sorry: ciekawe czy pomidory udało się uporzadkować..
Bionda daj znać co u Ciebie..

ok, ok już spadam
paa

Ani@k własnie u mnie @ wita regularnie!!!28-30 dni i przyłazi suka jedna:wściekła/y:ale zazwyczaj co 28 dni jest,tak około 3-4 dni przed juz czuje ból co jaki sczas w podbrzuszu,to plecy pobolewaja no i potem zjawia się:-(

reklama
Witam, tym razem ja pierwsza!!

Ani@k ja też adoruję czochowe rzeczy do pizzy, mniam.... a "żar -oddech afryki" polecam, czytaj przy samogonie co by pa ruski było;-):happy2:

Kasica82 ja pi razy drzwi też wiem kiedy będzie @, ale większość kobiecych objawów mam od niedawna, np. ból piersi od jakichś 3-4 cykli dopiero, wcześniej nic:no: babka mówiła, że po resekcji jajników będę z powrotem jak dziewczyna która dostaje okres po raz pierwszy, od nowa wszystko będzie się regulować i tworzyć, tyle że to już 8 lat minęło...:baffled:

Do góry