reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

my wczoraj zaliczyliśmy trzecie szczepienie i nawet całkiem dobrze Misia to zniosła :happy2: waży już 6595 a wzrost 64

kasia.natka witaj. Oj duża ta Twoja Córa:) Pewnie dzisiaj przy takiej pogodzie to sobie spacerujecie:)

a propos szczepień... nie boisz się?
ja jak czytam o ich ilości i ilości rtęci w poszczególnych szczepionkach i zagrożeniach z nią związanych to aż mi włosy dęba stają.
Już myślę o niewyrażeniu zgody na wzw w 2 dobie życia niemowlęcia.

reklama
aaronka no nie gadaj, że nie macie nawet takich wstępnych typów co do imienia:szok::-) kompletnie nic??? jakoś dziwnie dla mnie...:baffled: a Młoda już dorodna panna:tak: szkoda tylko, że wciąż bezimienna;-)

katiuszka
biję się w piersi. Nie mamy nawet wstępnych typów.
A jakoś nie przeszkadza mi jak mąż mówi do dziecka "Bobasku", albo "Maleńska". Nawet mi sie podoba.
Najwyraźniej jeszcze nie czas.......

Z drugiej strony wiesz, my ciągle w punkcie 0 z zakupami. Może jak wpadniemy w wir zakupowo-szkoło rodzeniowy, przyjdzie czas na obranie imienia:)

Uściski dla Was...czy u Was też zapowiadają tak piękny weekend jak w Polsce?

u nas tak pieknie, że olałam wycieczkę do przychodni i zabrałam Cuda do parku, podziwialiśmy nawet 3 wiewióry:tak: fotorelacja na fejsie:-)
teraz odreagowuję leżąc, bo mam wrażenie, że Młoda się sama wypcha wiadomo którędy
Zuza - za tatę kciuki!
Kasia - a na rota szczepiliście? Aaronka, ja tam wychodzę z założenia, że wolę zaszczepić niż później załować, ze mi dziecko cierpi. koleżanka przy pierwszym nie szczepiła na rota i mała strasznie przechodziła w szpitalu. tylko wkurza mnie, że trzeba mieć kasę zeby móc zaszczepić. a ci co nie mają to jak? gorsi? ale to nasza kochana ojczyzna niestety
Aaronka - u mnie były przy Cudzie 3 typy a ostatecznie wybrałam jak Go tylko ujrzałam. co do Martyny to teraz już nie zmienię, bo Cudowi nie będę wody z mózgu robić, ale trzecie o ile będzie córką z pewnością będzie Igą

Ostatnia edycja:
Zuza, to musisz tacie swoich specjałów nanieść:)
a park jakieś 15 minut spacerkiem od domu, i pięknie tam

może pomyślicie żem oszalała, ale wzięłam się za prezenty mikolajkowo-świąteczne, bo póxniej nie wiadomo jak z czasem. i na smyk.com.pl jest fajna promo na gry planszowe, do tego jak któraś chętna to powyżej 119 zł można wpisać 2 kody rabatowe, gdzie odejmuje 2 razy po 20zł, więc wychodzi bajecznie tanio. ja już dzieciaki w rodzinie w gry zaopatrzyłam:-)

Ostatnia edycja:
zuzka ja właśnie doczytałam, że zostawiłaś tatę w szpitalu :szok::szok:, coś mocno wybiórczo czytam dziś forum, albo śpiączka ciążowa mi dziś na oczy weszła. A jeszcze mam 2 godziny pracy. Jak tu pracować efektywnie??? wrrrr....
Mam nadzieję, że tato dojdzie do dawnego rytmu.&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
u nas tak pieknie, że olałam wycieczkę do przychodni i zabrałam Cuda do parku, podziwialiśmy nawet 3 wiewióry:tak: fotorelacja na fejsie:-)
teraz odreagowuję leżąc, bo mam wrażenie, że Młoda się sama wypcha wiadomo którędy
Zuza - za tatę kciuki!
Kasia - a na rota szczepiliście? Aaronka, ja tam wychodzę z założenia, że wolę zaszczepić niż później załować, ze mi dziecko cierpi. koleżanka przy pierwszym nie szczepiła na rota i mała strasznie przechodziła w szpitalu. tylko wkurza mnie, że trzeba mieć kasę zeby móc zaszczepić. a ci co nie mają to jak? gorsi? ale to nasza kochana ojczyzna niestety
Aaronka - u mnie były przy Cudzie 3 typy a ostatecznie wybrałam jak Go tylko ujrzałam. co do Martyny to teraz już nie zmienię, bo Cudowi nie będę wody z mózgu robić, ale trzecie o ile będzie córką z pewnością będzie Igą
alex przesyłam linki, warto posłuchać Profesor Maria Dorota Majewska o szczepieniach - YouTube dodatkowo istnieje na bb forum dotyczący szczepień i komplikacji poszczepiennych (autyzm)
Wydaje mi się, że Gatto się na nim trochę udzielała.

Ostatnia edycja:
zuzka dobrze, ze tato szybko do szpitala trafil i teraz pod kontrolą jest. Niech szybciutko wraca do formy:tak: A Ty mu zanies tego serniczka dyniowego o ktorym ja śnie;-):-D No a Twoj eM to ma z Toba zgryz:-D takie pysznosci czesto szykujesz a on musi pod kontrola byc:-D oojj biedak:-D

alex__ Ty wlasciwie tez juz na wylocie jestes:szok: znaczy Młoda jest na wylocie;-):-) w sumie to lada moment nam z porodowki relacje bedziesz zdawała;-) Iga fajne imie, mnie tez sie podoba:tak:

a o szczepieniach... jeszcze musze sporo doczytac, ale moje zdanie jest takie (na razie;-)), ze skoro sa szczepionki to trza szczepić i nie nalezy dzieci narazac na meczenie sie z chorobami i ewentualne komplikacje potem...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry