reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

nie, nie nie! ja bym to chętnie w życie wcieliła ;-) ja Ci buziaka Ty mi kopa z pełnegoobrotu.. myślę że byłabyś dla mnie GURU jakbyś mi ten wyczyn pokazała w obecnym stanie! :tak:;-)
tylko musimy obrać punkt strategiczny zanim urodzisz.. proponuję Poznań to tak mniej więcej w połowie drogi odemnie i od Ciebie, co Ty na to???:-)

reklama
mam podpisany pakt z szefami dziewczyn z forum i na koniec dnia wysyłam ilosć wejść na bb.. nie wiem po co to szefom - zapewniali mnie że konsekwencji żadnych nie będą dziewczyny ponosić:-p;-):-)

oj Ani@k ,Ani@k ;-)

ja po obiadku zupka ogórkowa dzisiaj była :tak:i teraz zajadam na deser ciasto ,które się nazywa domek serowy ;-)niestety kupny ale bardzo smaczny ;-)mam już poprane jeszcze porozwieszać muszę ,bo w sobotę były firanki zmieniane u lokatorów i mam Nasze jeszcze ale nie mam już gdzie rozwiesić :-( latem to 5 min i wszystko suche ....

Gatto no dobrze z tymi badaniami ,że sprawdzają ale ja też muszę się podpytać i trochę ich naprowadzić bo sami to wiesz ciężko :confused:

hej hej.
Ale gafe palnelam-oczywiscie, ze mialam na mysli Katiuszke

Ani@k, kasica, zuzanka, caterina do boju!!! Pamietacie?

Relacja z dzisiejszej wizyty:
doktor Jurek jest zaje....isty
Zadzwonil zaraz do tej pani doktor, aby mu przefaksowac moje wyniki.
I tak: eM zdrowy i ja tez, obydwa kariotypy calkiem normalne.
U mnie zbadano jeszcze: factor V Codon 506, Prothombin nt20210 i MTHFR C677t. To ostatnie u mnie wyszlo(jestem heterozygot )>>napisano, ze nalezy brac kwas foliowy, aby przeciwdzialac ewentualnemu wzrostowu poziomu homocysteiny.
wiec spadl mi kamien z serca, ale oczywiscie bede dalej grzebac, pytac.
Doktor umowil mnie z ta pania doktor od genetyki (okazalo sie, ze studiowali na tej samej uczelni w Krakowie dawno temu i gral w brydza z jej 1szym mezem) na ten czwartek aby omowic ewentualna dalsza diagnostyke. Mam nadzieje,ze mi cos poradzi i wykona kolejne badania

Wiec dziewczyny upominajcie sie o swoje, bo za nas nikt tego nie uczyni.

Ostatnia edycja:
witam się wieczornie...dopiero spokojnie usiadłam na tyłku:baffled:
Wydzwaniałam do mojego labo, bo dalej nie mam drugiego badania, żelaza i reszty. No i okazało się, że w sobotę pani pielęgniarka zapomniała dopisać na mojej karcie, że oprócz glukozy mają zrobic jeszcze jedno badanie:wściekła/y:Na szczęście mieli moją próbkę krwi w lodówce i podobno można było jeszcze dziś ją zbadać. Caterina to prawda??? żeby nie było, że jakąś stara próbkę zbadali:confused: no i wyniki miałam miec do 17...ale gdzie tam!!! zadzwoniłam 15 min, po i pytam, gdzie moje wyniki???? a pani mówi, że są zrobione, ale nie wysłane, a ona jako zwykła pielęgniarka nie ma uprawnień do podanie przez telefon...ale że takie jaja ze mną od soboty, to w ramach zadośćuczynienia powie..ale mam nikomu nie mówić, to wiecie...jakby coś to Wy nic nie wiecie;-):-D najważniejsze, że żelazo piękne!!! pani powiedziała,że w ciąży to rzadkość taki wynik:tak:reszta tez dobrze. Najbardziej chodizło mi właśnie o żelazo, bo to zaraz anemia, ale jak ok, to już więcej nic nie szukam. Póżniej zadzoniłam do moje przychodni, umówiłam się na rutynową wizytę za tydzień we wtorek. A w ten czwartek mam dodatkowe usg w szpitalu, normalnie nie robią, ale jak ktoś miał podwyższone ryzyko ZD lub innych wad, to się należy dodatkowe badanie. Chociaż tyle...:cool:
ani@k ja od 21 listopada nie przestaję pracować, jedynie ograniczam do 4 dni w tygodniu po 4 godzinki...dobre i to, ale na BB będę częściej!!!
aleksis super, ze znalazłąś fajnego lekarza. To już połowa sukcesu, bo sama dobrze wiesz jak się prowadzi terapię czy badania jak lekarz doopa...a gafą się nie przejmuj, przy takim nawale nazw badań i całej reszty, to ja się dziwię, że Ty w ogóle się odnajdujesz!!!:szok::-) ja nawet odczytac tego nie mogę!!! Czyli na dobrą sprawę nic nie stoi na przeszkodzie z zafasolkowaniu, tak? będą dalej szukać przyczyny? Ahaa doczytałam... w czwartek będziesz wiedzieć co dalej. Napisz zaraz koniecznie co i jak!!!
zuzanka nie wiem czy pisałaś i czy ja pytałam...ale jak tam tato? chyba mi umknęło...wyszedł ze szpitala? ma się lepiej??? a te badania to miałaś robione po braniu Clo? klinika zleciła? czy prywatnie sobie sprawdzasz? nooo tutaj to bys se nasprawdzała...ja kobietom w ciąży nie robią badań, to takim co biora hormony tym bardziej...ehhh ta Anglia:baffled:
Coś miałam jeszcze napisac, ale zapomniałam...dopiszę najwyżej później...na razie się żegnam!!!!;-)

reklama
katiuszka dzięki ,że pytasz tato już wyszedł i wrócił do pracy .Co do badań to idę tutaj do internisty albo do swojej P.dr i mówię po prostu,że chcę skontrolować sobie hormony bo od kilku lat staram się o dziecko i bez problemu mam skierowanie nawet P.dr sama czasem pyta się kiedy ostatnio miałam robione i może czas powtórzyć ;-)ja trafiłam do fajnej P.dr i nie mogę narzekać w każdej chwili jest pod ręką i pomaga z przyjemnością nawet na smsy odpisuje jak mam jakieś pytania :-)

nie zazdroszczę Tobie ,że nie możesz sobie sama pójść i poprosić o badania jakie chcesz :-(
uciekam się kąpać i do wyrka miałam dzisiaj ciężki dzień , tulę Julka i ściskam cieplutko Ciebie :****

jutro odezwę się po południu może już będę miała wyniki to podpiszę co i jak

Aleksis to dobrze,że wyniki dobre i gratuluję zawzięcia tak dalej kochana uda się :tak:

miłej i spokojnej nocy

Do góry