reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

aaronka u mnie to zdjęcie 3D też jest żółtawe :tak:, ale aparat w telefonie robi zdjęcia czarno-białe (w sumie nie wiem dlaczego - ale to już starszy typ telefonu, bo nowy właśnie jest w serwisie :sorry:)

reklama
jest u którejś taka okrótnie biała mgła za oknem??? Odry nie widzę normalnie :szok:

U mnie!!!! nie widze drzew za oknem:eek:

Sun supcio fotki!!

Tez sie zastanawialam nad 3D ale u nas 100 kosztuje:baffled:

Muma hahaha, zwroc, zeby przed koncem swiata przynajmniej ci kase oddali, chociaz, jak ma byc to w sumie eM i tak go nie przymierzy, wiec chyba szkoda zachodu:-)
Aaaa, zakupilam eMowi koszule i krawatke, bo w koncu urzednik bankowy:confused2:

Aaronka jakas podejrzana sprawa z tymi kocykami:eek:

Kok.o nie mow, ze nic z tych pysznosci nie kupilas!!??!!:szok:

Gatto dla nas nic...:zawstydzona/y:.. no bo zjadłabym , a nie moge:-:)-( Rodzicom tylko swiateczne pierniki kupilismy...no i miód pitny:-p

sun ~200 zł to normalna cena. Gatto w euro swoja podała;-):-)

Ostatnia edycja:
Czesc,
sun-gratuluje, slodziak bedzie

Muma -ja gotuje bigos identycznie, jedynie kiszona kapusta. Najsmaczniejszy jest jak juz sie konczy.Nie lubie miekkiej ciapki z bialej kapusty

Nie przepracowuje sie, ale tyrac trzeba, aby starczylo na wyprawke;-)
W kazdym razie dbam o siebie, podjadam sledzie, kefiry i w ogole mam ochote na takie pikantne, konkretne dania, a nie jakies salatki-z reszta od testu zadnej jesczcze nie tknelam.

Ani@k no to kciuki za pomyslny test.
Wyczytalam gdzies, ze niska dawka aspiryny(100) pomaga w implantacji, tzn. rozrrzedza krew.Przyznam sie, ze chyba ze 3 dni po IUI bralam:zawstydzona/y:Moze to pomoglo?

Aaronka-zazdroszcze takiego snu!Ja to sie budze, ale to chyba wina zbyt cieplej koldry.
Wyjezdzam do pracy-ciemno, wracam-ciemno.Mozna sie normalnie zalamac, czekam na wiosne z utesknieniem

Kasica sluchaj sie dr.Ani@k:tak:
Kok.o ale Ty masz power!Tak smigac na piechote po miescie.Dobrze, ze mezunio Cie odebral
Caterina tez chyba testuje wkrotce?
Aby wszystkie Staraczki na raz dostaly najpiekniejszy prezent na Gwiazdke, tak jak ja na Sw.Mikolaja:tak:
Fatum zdjete, wiec musi sie udac:tak:

Kok.o no choc tyle! ale tak od swieta to jakiegos twardawego piernika zjesz? no tak z jednego??

Sun tak tak, moje w euro jest:eek:

Wiercipieta walczy z moimi wnetrzosciami, albo atakuje pecherz, albo watrobe:happy:

Gatto mam słabą silną wolę, wiec pewnie zjem;-):-)

Aleksis no właśnie nie mam tego powera!:sorry: gdzies mi zniknął;-)
dobra, ide sie połozyć na chwile, bo padam na pysk.
paaaaaa

reklama
hej Babeczki!
Jak pisałam wczoraj, jestem wieczorową porą:tak:
Zaliczyłam dziś ostatnie spotkanie pod tytułem "szkoła rodzenia". I całe szczęście, jakieś dziwne rzeczy dziś mówili...:baffled: Aha dziś było o pielęgnacji i ogólnie zajmowaniem się niemowlakiem. Według nich dziecka nie trzeba kąpać nawet do miesiąca lub dłuzej, za to trzeba codziennie myć wacikami moczonymi w wodzie. Nic poza tym, żadnych kremów, żadnych płynów do kąpieli. Dopiero po miesiącu można powoli wprowadzać jakies smarowidła i mydła. Jak już trzeba nawilżac, bo dziecko ma nadmiernie wysuszoną skórę, to zalecają zwykłą oliwę extra virgin:baffled: W ogóle jak demonstrowała mycie dziecka i kąpiel, to jakoś to dziwnie wszystko wygladało:baffled: Na pewno nie będę się do tego stosowała. Co do karmienia i podawania wody...to też zalecają do 6 miesiąca życia podawanie tylko i wyłącznie mleko matki. A co mnie lekko zszokowało? to sposób dawania mleka w sytuacji jak dziecię nie chce ssać piersi lub nie można karmić piersią z innych powodów. Otóż według angielskich szkół, mleko powinno się upuscić do małego kubeczka i z niego prosto do buzi dziecka:szok: Żadnych butelek!!! według nich, jak się da raz z butelki, raz z cyca, to dziecko jest zdezorientowane i nie będzie chciało ssać:baffled: Jak wlać mleko 2-dniowemu dziecku, żeby się nie zakrztusiło??? powariowali chyba...Jednym przydatna informacja z dwugodzinnego posiedzenia to taka, że wiem gdzie iść, żeby zarejestrować dziecko:tak::-)
sun gratuluję!!! super, że wszystko dobrze z dzidziusiem!!! i fotki tez fajne:tak:
kok.o na jak Ty nie masz silnej woli??? przecież nic dla siebie nie kupiłaś...to już jest mega wyczyn;-) ja bym tam z pustymi rękami napewno nie wróciła:-p
zuzka pewnie dalej w kuchni pichci :tak:
ani@k no to niezły wyzysk tam u Was w pracy, nie dość, że obcięli etat, to jeszcze dołożyli obowiązków:szok: eee to tak można???
Muma ale Olek słodziutki, a jaki już duży;-)a bigosik gotuję podobnie, tylko że nie daję wina, ale grzybki i śliwki wędzone obowiązkowo, zwłaszcza do bigosu świątecznego:tak:
Gatto ja wiedziałam, ze się znasz z tere fere z innego forum, ale nie wiedziałam, że nadal tam z nią się "spotykasz":sorry: Nie żebym miała pretensje, absolutnie nie, po prostu się zdziwiłam jak ją tam zobaczyłam i tyle. A co do nieprzespanych nocek to radzę się Kochana powoli przyzwyczajać:tak: Ja nigdy przenigdy nie miałam problemów ze spaniem, a teraz to sama wiesz co się dzieje:baffled: No tak już chyba musi być...
Aleksis jak się czujesz? żadnych zachcianek? na piątek zabezpiecz się w paczkę chusteczek :tak: bo jak usłyszysz bicie serca maluszka, to jak nic będzie beczenie;-)

Właśnie sąsiadka przyniosła mi paczkę ze stanikami z Mothercaru...nic specjalnego, takie miękkie...ja takich nie lubię, ale do szpitala na sztukę będą...aha pasuje je przymierzyć, nie?;-)

Ps. staniki rewelacja:szok::tak: kupowane w ciemno, bez mierzenia, na dodatek miękkie, których nie znoszę...
Do jutra Kochane!!! aha z rana mam szczepienie:baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry