reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

czesc babole:-)

Ani@k a to pol etatu to bedzie tak,ze rozwiaza umowe dotychczasowa i podpiszą nową na pól etatu? ... chyba tak, no bo inaczej sie chyba nie da:sorry2:. W takim razie zawsze moga powiedziec, ze to nowa umowa, warunki i zakres obowiazkow zostal okreslony i Ty podpisując ją godziłas sie na to. Moze na razie nie rob zadnych dymow tylko na spokojnie szukaj nowej pracy... nie wiadomo ile to czasu zajmie, a zawsze lepiej pracowac na pol etatu i dobrej atmosferze niz nie pracowac... tak sie mi wydaje:sorry2: Wkurzajace to jest, ale jak zacisniesz zeby i pomyslisz, ze ten wyzysk to tymczasowy jest, to moze bedzie latwiej:blink:
katiuszka hehe jestem jeszcze, trzymam sie w kupie;-) i mam zamiar tak do Nowego Roku wytrwać;-):-) ale jak Młoda zapragnie oglądać na wlasne oczy w Sylwestra sztuczne ognie to dam znać smsem którejs z Was:-)
aaronka ale w Krakowie chyba tez mają laboratoria, do ktorych sobie mozesz z ulicy wejsc i powiedziec "chce zrobić badania takie i takie, ile płace?" Na stronach labów czesto sa cenniki, jak nie da sie w tych wymienionych przez Ciebie, to inne sie znajdzie.

reklama
helloł

ja na szybko między kuchnią a salonem bo dzisiaj choinka zawitała więc czas ją ubrać :-)
katiuszka ja razem wszystko gotuje ;-)

połowę już rzeczy mam zrobione na święta ,mielone zamrożone ,karpiki w occie zrobione ,jutro porządki do końca w sobotę jakiś kurz itd a w niedziele i w poniedziałek rano ciasto :tak: i wziełam się bo powiedziałam "stop "i pooddawałam kilka rzeczy na święta do zrobienia towarzystwu a co ja tylko mam robić?dobrze chociaż ,że M mnie poparł :tak:

uciekam choinkę udekorować i poćwiczyć bo rano na orbitreku chodziłam tylko ;-)(ale dumna jestem z siebie ,że daję radę )

przepraszam,że nie wejdę w Wasze rozmowy ale zabiegana jestem ...Aleksis mam nadzieję,że mi już wybaczyłaś?:sorry2::unsure::sorry2:

kok.o a chciałabyś młodą przed Sywlestrem czy po?:happy2:

aaronka ale w Krakowie chyba tez mają laboratoria, do ktorych sobie mozesz z ulicy wejsc i powiedziec "chce zrobić badania takie i takie, ile płace?" Na stronach labów czesto sa cenniki, jak nie da sie w tych wymienionych przez Ciebie, to inne sie znajdzie.

Caterina w tym przypadku chodziło mi o Medicover.
kok.o ale o to chodzi, że ja tam nie płacę:) dlatego nie za bardzo urządza mnie wejście z ulicy do innego labu i zrobienie od ręki badania, skoro mogę je mieć za free.
Udało się on line uzyskac skierowanie...kurcze zajęło to 2 godziny od momentu wysłania prośby do otrzymania skierowania:) speed dosłownie mają Ci lekarze przed Świętami. Także jutro lub w pt lecę na pobranie:)

No a Ty się trzymaj ciepło. I nie szarżuj za bardzo. Ja też mam w planie rodzić planowo, ale kto wie jak to będzie.

Ściskam

Hejka,
ale scieta dzis jestem:-(
Kurs byl fajny, jak na pierwsze spotkanie przystalo dlugo zeszlo na prezentacje siebie. Potem rozmawialismy o walizce, co zabrac, co jest polecane, a co nie. U nas na przyklad nie polecaja cyckonoszy tylko podkoszulki i nie polecaja rowniez wkladek laktacyjnych. Dowiedzialam sie, ze nie zawsze babki maja od razu mleko:szok:czasem przychodzi pozniej...Potem byla krotka rozmowa co do komorek macierzystych, kto chce brac udzial wprogramie i na koncu jak i gdzie zarejestrowac bejbika. Kilka ciekawostek jak sie zachowuja tatusiowie na porodowce, tak dla posmiania sie i do domu. Na nastepnym spotkaniu ma byc o karmieniu, a ja mam akurat w ten dzien wizyte kurde:wściekła/y:

Ani@k tez mysle jak Kok.o , poki nie znajdziesz niczego innego to chyba lepiej brac to pol etatu i tyle...ech..ja juz jestem przerazona jaki moj wroci dzisiaj zmiazdzony:-:)-(

Ani@k a to pol etatu to bedzie tak,ze rozwiaza umowe dotychczasowa i podpiszą nową na pól etatu? ... chyba tak, no bo inaczej sie chyba nie da:sorry2:. W takim razie zawsze moga powiedziec, ze to nowa umowa, warunki i zakres obowiazkow zostal okreslony i Ty podpisując ją godziłas sie na to. Moze na razie nie rob zadnych dymow tylko na spokojnie szukaj nowej pracy... nie wiadomo ile to czasu zajmie, a zawsze lepiej pracowac na pol etatu i dobrej atmosferze niz nie pracowac... tak sie mi wydaje:sorry2:.

kok.o masz rację. Pracodawca nie jest w ciemię bity i na pewno sformułuje zapis na swoją korzyść.
Ale z drugiej strony,(pozwolicie że się trochę wymądrzę), w sytuacji rozwiązania stosunku pracy i nawiązania nowego na podstawie nowej umowy o pracę , można udowodnić mu w sądzie pracy obcięcie etatu i dodanie obowiązków na podstawie starej umowy (na cały etat umowy) i nowej (na pół etetu), pod warunkiem że zakres obowiązków nie będzie się drastycznie różnił.

Mnie się jednak wydaje, że zmiana warunków pracy nastąpi na zasadzie porozumienia stron w aneksie zmieniającym warunki umowy.

Tyle, już nic nie mówię:)

eeeee aaronka to fajnie masz w tej swojej przychodni:-) skierowania zalatwiasz online, od reki wlasciwie (a na wszystkie badania jakie sobie zechcesz? czy raczej lekarze limituja takie skierowania?)... fajnie:-)
A co do umów... na prawie sie nie znam, ale jesli pracodawca zmieni Ani@k stanowisko pracy (= zmieni tylko jego nazwe) to juz tych umów (starej i nowej na pol etatu) nie bedzie mozna porownywac, nie? Inne stanowisko- inny zakres obowiazkow (chociaz czesciowo pokrywajacy sie ze starym stanow.pracy).

a zreszta zobaczymy, Ani@k po nowym roku pewnie napisze nam jak to było załatwione:-)

Gatto ale ze jak? tak z luźno latającymi przeciekającymi syskami trza po szpitalu latac?:confused: a jak ktoś ma takie wiesz.... bujne, to se zęby powybija i na mleku posliźnie;-)

zuza
sama do konca nie wiem... ale na pewno chciałabym, zeby chociaz do 2 dnia swiat wytrzymała... nie chce w swieta rodzic;-)

acha, Gatto a czy w IT mają ogolne banki komorek macierzystych, czy tak jak w PL dzialaja praktycznie tylko "rodzinne" banki (ze mozna zdeponowac krew pepowinowa tylko dla swojego dziecka/ci, a nie jest ona dostepna dla innych potrzebujacych?)

Ostatnia edycja:
eeeee aaronka to fajnie masz w tej swojej przychodni:-) skierowania zalatwiasz online, od reki wlasciwie (a na wszystkie badania jakie sobie zechcesz? czy raczej lekarze limituja takie skierowania?)... fajnie:-)
A co do umów... na prawie sie nie znam, ale jesli pracodawca zmieni Ani@k stanowisko pracy (= zmieni tylko jego nazwe) to juz tych umów (starej i nowej na pol etatu) nie bedzie mozna porownywac, nie? Inne stanowisko- inny zakres obowiazkow (chociaz czesciowo pokrywajacy sie ze starym stanow.pracy).

kok.o prawie na wszystko, przynajmniej nie miałam jeszcze takiej sytuacji aby mi powiedzieli basta!!! :)

co do umów, nawet jeżeli zostanie zmienione stanowisko pracy i co za tym idzie skrócony jej wymiar to na podstawie obowiązków będzie można te umowy porównać. Wtedy w sądzie udowodnić trzeba będzie pobudki, jakimi kierował się pracodawca czyli, że celowo działał na rzecz pracownika (zmienił stanowsko pracy po to tylko by skrócić czas pracy, a przy tym płacę ale nie skracając obowiązków)

Ostatnia edycja:
Kok.o wlasnie tez im powiedzialam, ze cycki latac beda, ale nie kochana, oni mowia, ze lepiej zalozyc podkoszulek taki fit (sa u nas takie rozpinane do pepka) i one trzymaje te cyce tanczace, oczywiscie na to koszule. Zamiast wkladek polecaja albo chusteczki takie co to kiedys byly do nosa bawelniane, albo ze starych przescieradel na przyklad zmontowac sobie takie platki. Mowia, ze te gotowce nie przepuszczaja powietrza i tworza sie plesniawki na sutkach:eek: To oczywiscie sa zalecenia poloznych,a co se potem robi rodzaca to jej sprawa.

Z tego co skumalam, to sa banki i moze skorzystac zarowno ten z rodziny jak i obcy. Musze sie w temat wgryzc, bo trzeba sie umowic na wizyte taka specjalna z lekarzem co sie tym zajmuje. Przy cesarce, jesli wszystko ok z lozyskiem pytaja czy chcesz oddac tez, yyyyy tylko w jakim celu to nie pamietam:baffled:

reklama
dziewczyny...tak kolól2 dni temu zauważyłam na wkładce plamki krwi...no moze to ni była krew tylko takie plamienie brazowe.....nie było tego duzo,ale troszke było...co moze to oznaczac?????chyba z 4 cykle temu tez tak miałam....

Do góry