reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ja to nawet nie wiem...bo nie wiem jak to się odczuwa:confused: Kilka razy czułam takie jednostajne, miarowe...ale co? jak to nazwać jakby delikatniutkie kopniaczki, o tyle dziwne, że właśnie powtarzające się regularnie co kilka sekund. Myślisz, że to była czkawka? jeżeli to było to, Julek miał dosłownie kilka razy w ciągu całej ciąży...ale czy to normalne, to też nie wiem:sorry2:

reklama
Wlasnie to sa takie miarowe ruchy, jakby bardzo delikatne kopniaczki, ale to wlasnie czkanie. I moja to ma czesto:tak:
Aaaa, zapomnialam wam napisac, ze u nas na kursie na 15 babek, jest tylko 5 dziewczynek!:shocked2:

haha człowiek całe życie się uczy:tak: właśnie się dowiedziałam jak odróżnić czkawkę od kopniaków:-D Wśród moich znajomych i znajomych znajomych też jest znacząca przewaga chłopaków:tak: Koleżanki się śmieją, że chyba wojna będzie, bo tyle facecików się rodzi:-D

Ahoj kobitki:-) Zapraszam na poranne sączenie kawki :tak:

Katiuszka To badanie co Aaronka pisała to CRP to badanie które wyklucza lub potwierdza stan zapalny w organiźmie :tak:

Ja dzisiaj calutki dzionek w robocie aż mnie się niechce na samą myśl :zawstydzona/y:

Ja jeszcze nic nie robiłam na święta ,mam wolny weekend to nadrobie zaległości :-p

Pozdrawiam ze strasznie mroznej Syberii :cool:

heej

Gatto jak eM???
Caterina a ja się witam z kanapką w dłoni! dopijam herbę i zaraz zabieram się za robotę.. oby na nowy rok mniej zostało :-);-)
czesc babole:-)

Ani@k a to pol etatu to bedzie tak,ze rozwiaza umowe dotychczasowa i podpiszą nową na pól etatu? ... chyba tak, no bo inaczej sie chyba nie da:sorry2:.
da się :happy2:
Pracodawca nie jest w ciemię bity i na pewno sformułuje zapis na swoją korzyść.

Mnie się jednak wydaje, że zmiana warunków pracy nastąpi na zasadzie porozumienia stron w aneksie zmieniającym warunki umowy.
dobrze Ci się wydaje Aaronka :happy2: dokładniej to brzmi: 'strony zgodnie postanawiają wprowadzić do umowy następujące zmiany...' no i w mojej umowie zmienił się czas pracy (z 40 godzin na 20 h/tygodniowo) no i pensja również została podzielona na pół a na końcu postanowienia widnieje zapis 'inne warunki umowy pozostają bez zmian' czyli - zakres obowiązków pozostaje :cool:
i wziełam się bo powiedziałam "stop "i pooddawałam kilka rzeczy na święta do zrobienia towarzystwu a co ja tylko mam robić?dobrze chociaż ,że M mnie poparł :tak:
i bardzo dobrze :tak: niech reszta domowników też czuje power świąt! ;-)

W kazdym razie moze lepiej sąd zostawic na koniec, jak juz Ani@k na noże pójdzie z pracodawcą;-)
aż tak źle nie będzie :-) sąd sobie odpuszczam.. po nowym roku po prostu zamierzam zmienić pracę

aw piątek jak będe wracała z "BRWIĄ BREŻNIEWA";-)to jeszcze na reszte zakupów pdjedziemy.
Kasica Ty lepiej se zrób dwie brwie :-)

zaraz zrobię 'obluk' wykresów moich panienek :-)
mam takie dziwne wrazenie że mi rtęć wycieka :dry: z termometru.. chyba po przeczytaniu wątku w którym dziewoja jakaś napisała że przez prawie 2 tygodnie 'piła' rtęć i później zastanawiała się czy nie zrobic badań na wykrycie ile jest rtęci we krwi :dry::shocked2: ja nawet nie wiedziałam ze są możliwe takie badania.. ale! ja przecież dużo rzeczy jeszcze nie wiem..

aaa!!! Katiuszka masz rację:tak: ja też tak mam że jak Kok.o nie ma na bb to oczyma wyobraxni widzę ją już na porodówce ;-):tak:

Ani@k moja przyjaciólka jak była dzieckiem to zeżarła termometr i potem co pewien czas miała robione badanie na poziom rtęci we krwi. I jest zdrowa i nic jej nie jest :tak:

I jak mozna rtęć z termometru wypić :confused: to przecie szkło było by pękniete :szok:

A teraz to te termometry to rtęci nie mają tylko chyba bar czy cuś takiego :cool2:

a ja pamietam jak (jeszcze jak byłam mała) przyjeżdżał na wakacje do nas mój starszy o rok kuzyn.. znaleźliśmy gdzieś stary z jakąś taką beznadziejną rtęcią termometr.. i on nas (mnie i siostrę) straszył że wypije tą rtęć :-) po czym zawsze padał prawie martwy na podłogę i udawał że nie żyje..

Cześć Dziewczyny,

Dzisiaj w nocy złapał mnie 3x (w przeciągu 5 minut) skurcz lewej łydki, więc chodzę jak kuternoga.

Później sobie pomyśłałam, cz można porównać skurcz łydki ze skurczem porodowym????? Muma, alex??? Wy wiecie:)
Mam nadzieję, że się rozchodzę bo w planach mamy dzisiaj zakup choinki.

Aleksis, jak się czujesz?
katiuszka tak jak napisała Caterina, szukają u mnie ciągle przyczyn mojego stanu zdrowia.
kok.o ustalałaś plan porodu?
zuza, dostałam radę od koleżanki w sprawie pierniczków. Aby zmiękły trzeba je włożyć do blaszanego pojemnika z kilkoma gronami winogron lub jabłkiem:)
ani@k no to u Was szaleją. Ilu osobom zaproponowali takie rarytasy??

Dziewczyny, wczoraj kucharz dotarł w miejsce docelowe. Dokupiłam jeszcze słodycze i zestaw pachnący żurawiną z bodyshopu. Koleżanka była wniebowzięta.
100x wole dawać, niż otrzymywać. Większą radość mi to sprawia.

Tymczasem uciekam popracować, ja planuję wziąć zwolnienie 29 grudnia i przez cały styczeń leniuchować:)

Ściskam

Aaronka mnie sie wydaje że i tak jestem na dobrej pozycji :dry: kilku dziewczynom 'zaproponowali' zastępstwo za ciężarne tudzież kobiety przebywające na urlopach wychowawczych, gdzie wiadomo że te z urlopów wych. wracają w połowie przyszłego roku..
Kilka osób dostało wypowiedzenia.. no masakra!!!! :szok: no i oprócz mnie 2 dziewczyny 1/2 etatu..

reklama
Wita sie z Wami spioch z kawa:-)
Zuzanka-jasne, ze sie nie gniewam.Niedlugo beda nastepne Swieta, wiec chetnie wspomoge:tak:

Aaronka
dziekuje, dobrze.Odpinam sobie spodnie siedzac przy biurku i jak jade samochodem, bo mnie w tej pozycje cos gniecie.Tak ma jakos niewygodnie i drazni.Jutro wizyta na 9:30 i podgladanie "mnie" od srodka.

Odnosnie tego badania, co ma ono na celu?Jaki stan zapalny?Badania krwi i moczu nie wykryja jakis ewentualnie nieprawidlosci?
Mam nadzieje, ze sie okaze, ze jest wszystko dobrze i badanie to tylko pro forma:tak:Dobrze,ze postanowilas odpoczac

Ze wstydem sie przyznam, ze ja na Swieta nic nie przygotowalam. Po prostu null, skoro i tak wybieramy sie do Polski.

Firany i zaslony sobie wisza jak wisialy, nawet jakosc specjalnie na kurz nie smierdza,bo my nie palimy a tutaj sie tak jakos nie kurzy. E tam, kontrola do mnie nie przyjdzie;-)

Kok.o trzymam kciuki,aby Ewunia posluchala mamusi i dala jej odsapnac w Swieta i dopiero potem chciala wyjsc na swiat
Katiuszka-a jak Twoja kuleczka z przodu? Pewnie juz duziutka? Nie martw sie tym snem, wyspisz sie potem;-)

Ani@k-wkrotce swojego nowego pracodawce powalisz swoim urokiem osobistym i zaoferuje Ci wymarzona prace:tak:

Kasica
-lubie te brew Brezniewa:-)Odpoczywaj na zasluzonym urlopie i wypatruj dobrej nowiny, bo tak bedzie

Caterina-bedziesz miec urlop czy masz dyzur przez okres Swiat?eM pewnie raczej w domu?

Jutro podjade do sklepu firmowego Lindta i kupie co nieco.Mowie Wam, tam mozna dostac krecka od mnogosci tych slodkosci. Szczerze, to unikam tego sklepu, bo nie chce wygladac jak bombka na choinke:-D

Do góry