reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hehe, ale miło :-)
Przepis bez mięsa:
1 kg brokuł
2-3 ziemniaki
2 marchewki
cebulka(moze byc surowa barzd uprazona)
kostka warzywan/rosołowa
sol,pieprz
migdały do uprażenia
ser topiony Gouda
ser bree
Umyte i obrane warzywa wrzucam go garnka, zalewam wodą doprawiam, po jakimś czasie wrzucam kostkę warzywna bądź rosołowa. Gotuje do miękkości całość. Pod koniec gotowania wrzucam ser topiony i ściągam z kuchenki. Blenduje całość.
Prażę migdały (słupki lub płatki), wrzucam ser bree i doprawiam jak trzeba. Smacznego;-)
Jak mam więcej czasu najpierw robię wywar jak na rosół :)
W okresie jesienno -zimowym zajadamy dużo kremów bo ogrzewają...:-)

reklama
hyhy a w sklepie mięsnym to kupowałaś chyba te migdały ,co? :-D:-D
a skąd wiesz :-D:-D:-Da tak na serio to mówię Wam odczuwam brak mięsa zwłaszcza wieczorami, wczoraj np. jest 21:00 a ja wymyśliłam sobie ze chce mi się sałatka z boczkiem i ja zrobiłam :-D:-D:-D dziś tez ja zrobię, jest taka pyszna, od wczoraj z eMem wszystko zjedliśmy :-)

aaa ma ktoś jakiś fajny zestaw ćwiczeń na brzuch:baffled: ??
a6w jakoś się nie lubimy :-D jesteśmy w separacji od kilku lat

Ostatnia edycja:
a ja bym też chciała przepis na tą sałatkę z boczkiem :sorry2:

ja jestem dziś po paru kanapkach chyba za szybko pożarłam na śniadanie.. czuję balon w brzuchu, co chwila mi się odbija i chyba zgaga (?) się ujawniła.. zjadłam jakąś konserwę.. jutro chyba jajka se zaaplikuję.. :zawstydzona/y:

czytałam że mdłości powinny ustąpić a u mnie chyba nie mają zamiaru :sorry2:

i nie mogę się przemóc do wypicia czegokolwiek.. help me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:baffled:

ja eMowi kupiłam pudło rafaello i pół zjadłam, kurcze stwierdzam ze jestem żarłokiem :-D takze Zuzu smacznego:-)
sałatka zboczkiem jest biedna w składniki, ale za to jak dla mnie bogata w smak (pachnie mi farszem na pierogi ruskie):-)

SAŁATKA:
0,5KG boczku surowego wędzonego
kilo ziemniaków
cebulka czerwona większa
jogurt naturalny
majonez, musztarda stołowa
pieprz,sól

Ziemniaki gotuje w mundurkach i osolonej wodzie, boczek kroje w kostkę i podsmażam na patelni ale bez tłuszczu (tłuszcz się wytopi i tak) pod koniec smażenia dodaje cebulkę i dalej smażę ale nie na takie skwary tylko tak średnio wysmażone.
Jogurt (mały) mieszam z 2-3 łyżkami majonezu i z pieprzem.
Kiedy ziemniaki są zimne, obieram je, kroje w dużą kostkę, wrzucam do miski, wlewam sosik(ten z jgurtu), dodaje 2-3 łyżeczki musztardy i mieszam jak trzeba soli czy pieprzu to do smaku. Najlepiej smakuje na drugi dzień ale ja prawie pół zjadłam po godzinie, nie mogłam się oprzeć:-D
ohh juz mi jej smakuje:wściekła/y: jeść jeść jeść

Ostatnia edycja:
szyszunia ja w niedziele całe pudełko zjadłam :-) wrzucaj sałatkę z boczkiem :tak:
Ani@k podobno migdały pomagają na mdłości :nerd: tylko słyszałam więc nie wiem ,dziewczyny niech się wypowiedzą co brały ;-)

kok.o Ty to zawsze coś wykukasz z rozmów jakieś nie dociągnięcie :-D:-D:-D

Kok.o tylko boję się ze jak tak mi się jesć nie chce to Dzidziol też bedzie głodny :zawstydzona/y: no i czy mu te moje zgagi i mdłości nie przeszkadzają.. :zawstydzona/y:

a sałatka rzeczywiście - trafnie przez Kok.o ujete stwierdzenie - baardzo uboga w skłądniki :-D:-D:-)

Zuza ja też tak słyszałam, z tym ze ja nie będąc jeszcze w ciąży jak jadłam migdały to miałam zgagę.. ale teraz moze pomogą???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry