reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
mojej matce kiedyś Ani@k położna pokazała ale to było jak Młoda sie urodziła ,może już mają inne sposoby ? ściągasz mleko do buteleczki i stawiasz do lodówki i się patrzy ile śmietanki się robi jak jest dużo śmietany to mleko jest tłuste jak mała tylko powłoczka to znaczy ,że mleko jest chude i dziecko może się nie najadać ,ale wiesz ja tylko od kogoś to wiem,moja siostry tez tak sprawdzały ,na sobie jeszcze tego nie przetestowałam więc tylko piszę co mi mówiły dziewczyny :-(:blink:

kasica no frajda ,ja też lubiłam odśnieżać ;-)

a widzisz.. może to i najlepszy sposób na sprawdzanie.. (moja Siostra chyba nie sprawdzała, ale kłopotów z karminiem też nie miała)
no i niektórych rzeczy czas nie zmienia..

ja jak jeszcze mieszkałam z moją Mamą, odśnieżałam i przynosiłam drzewo do pieca zimą - bardzo dobrze się czułam, takie zmęczenie fizyczne bardzo dobrze mi robiło.. no i mimo starszego (?) wieku lubiłam lepić bałwany :zawstydzona/y: ale ja dziewczyna urodzona zimą - więc się zawsze odnalazłam, czy to na śniegu czy to na lodzie (choć na łyzwach jeździć nie umiem)

kochana ja urodzona na mazurach a pływać nie umiem,ale uwielbiam za to leżeć nad wodą i dupcie opalać :rofl2::tak:i z maja jestem więc coś w tym jest ;-)

muszę na miasto wyskoczyć po zakupy jakieś a mam lenia od wczoraj :crazy:

dziewczyny, nie ma czegos takiego jak "za chude" mleko z piersi. Pokarm naturalny jest zawsze w sam raz. Jesli matka je czegos za mało, to najwyzej jej moze zabraknąc czegos ale mleko jest wytwarzane tak,ze wszystkie skladniki niezbędne w nim sie znajdą. Wyjatek- jakas ostra głodówka, duze niedozywienie matki... no ale ja raczej niedozywiona nie jestem;-)
Popczytalam na szybko i niektore dzieci po prostu tak mają,ze są w dolnych centylach a rozwijaja sie prawidłowo.
No zobaczymy... za jakies 2 tyg sprawdze jak przybrała.
Ani@k siatki centylowe - opis np. tu: siatkicentylowe.com - Witamy to statystyka.
A w koncu nie wszyscy mogą być sredniakami statystycznymi,nie? no.;-)

ja też się wybieram, pomału pustki wszędzie i w lodówce i takie różne pierdólki mi się kończą..

jak jutro nie będzie padał śnieg to może jutro wyjdę 'na miasto' :confused::sorry2:

zuza nooo...duzo "madrosci ludowych" matkom o pokarmie sie mowi:wściekła/y: najgorsze jest to, ze nawet oddzialach polozniczych pielegniary tez nie wszystko o laktacji wiedza i niestety tez wiele bledow powielają:-(

reklama
a czy to z tymi 'siatkami centylowymi' nie jest tak jak z testem pappa??? wyliczają średnią która i tak nic nie mówi..

Kok.o ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała, Ewa jest 'wyzsza' niż przeciętne dzieci biorące udział w statystykach, no i je wtedy kiedy jest głodna.. wg mnie jest wszystko ok..

moze się nie znam.. ale pamiętam jak moja Siostra urodziła, to lekarz zalecił - 'karmienie na żądanie' i nie pamiętam aby sprawdzane miała siatki centylowe :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry