reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hejka :-)

Dzieci się rozwijają 'po swojemu' i jak się mieszczą w siatkach jest dobrze !:-)
A o mleku chudym czy tłustym to też nie słyszałam raczej , tzn słyszałam ale od mojej Babci;-)

kok.o dzieci cyckowe kiepsko przybierają na początku , tzn mieszczą się w siatkach ale nigdy nie dogonią butelkowych.
Bo i po co ? :-) Olek teraz jest dopiero na 50 centylu z wagą a na 75 ze wzrostem. Co do szczepionek, to nie wiem czy sprawdzałaś ceny w różnych aptekach, ja na drugie szczepienie już to zrobiłam i zaoszczędziliśmy prawie 150 zł:szok:

kasica
niezły masz wykresik &&&&&&&&&

Ania - myj głowę, kręć loki i wstawiaj się :tak:

Miłego dnia !!:-)

reklama
ja właśnie z miasta przyjechałam,chlapa wszędzie :crazy:po kostki wody ...

dzisiaj na obiadek szczawiową gotuje mój sobie zażyczył :happy2:

a wy dziewczynki co pichcicie ???

kok.o dzieci cyckowe kiepsko przybierają na początku , tzn mieszczą się w siatkach ale nigdy nie dogonią butelkowych.
Bo i po co ? :-) Olek teraz jest dopiero na 50 centylu z wagą a na 75 ze wzrostem. Co do szczepionek, to nie wiem czy sprawdzałaś ceny w różnych aptekach, ja na drugie szczepienie już to zrobiłam i zaoszczędziliśmy prawie 150 zł:szok:

Ano właśnie, w te statystyki wrzucone są wszystkie dzieci: cycowe, butelkowe i mieszane.Wklepalam dane z czasu jak Mała była w szpitalu i butlą ją dokarmiałam (znaczy przekarmiałam raczej) i wyszło,ze była powyzej 97 centyla:szok::szok: No ale jej juz 3-ci podbródek zaczął wtedy rosnąć;-):-D
Dobra, nie przejmuje sie na razie.. jutro o tym pomyśle (jak mawiała Scarlet o'Hara ;-)).
A za szczepionki w przychodni płaciłąm, masakra. Ale nastepne chyba juz tak jak Ty, w aptece znajde, tańsze.

zuza ja dzisiaj znów na łatwizne: makaron razowy z warzywami różnymi:sorry2: szybko i dietetycznie;-):-)

kok.o mówisz o tych szczepionkach na pneumokoki i takie tam?

ja co do dietetycznych dań to uwielbiam ryż z warzywami mogłabym jeść i cały tydzień ,ale mój M chyba by mnie pogonił hehe jakby on też musiał to jeść ,ale jest czasem tak ,że dwa obiady szykuje dla niego normalny i dla siebie zdrowy :tak:

szyszunia ja jestem 29 maj bliźniak :tak:

ja to strasznie mięsożerna jestem, dzień bez mięsa dniem straconym :)
U mnie dziś krem brokułowy z prażonymi migdałami i serem bree
Zuzu ja 21maj/byk na pograniczu z bliźniakiem/ zależy od horoskopu, a i tak za byka się uważam :-D

szyszunia moja przyjaciółka ze szkoły średniej była z 21 maja i byczek właśnie aaa i miała tak samo na imię :tak: a zapodasz przepis na ten krem brokułowy ?

ja to strasznie mięsożerna jestem, dzień bez mięsa dniem straconym :)
U mnie dziś krem brokułowy z prażonymi migdałami i serem bree
hyhy a w sklepie mięsnym to kupowałaś chyba te migdały ,co? :-D:-D

zuza za szczepionke skojarzoną płaciłam. na NFZ sa szczepionki pojedyncze (błonica, tężec ,ksztusiec....), na kilka chorób = kilka wkłuć. A skojarzone np. 5w1 masz 1 wkłucie= zaszczepienie na 5 chorób. Ja jeszcze dodatkowo na rotawirusy zaszczepiłam (ale to doustna szczepionka i najdroższa:wściekła/y:)

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie kok.o słyszałam,że te kilka szczepionek w jednej najdroższe :baffled:a tu mówisz ,że ta doustna najdroższa??

caterina masz dobrze z tym swoim eMem :tak:mój co jedynie to może coś zamówić przez telefon albo z gotowca zrobić :rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry