reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Tasza uwielbiam twoje posty!! :-D

Muma no u nas generalnie ok. Gattinka jest jak zegarek szwajcarski, co 3 godziny domaga sie jedzenia, o 15 zwykle zaczynaja sie kolki:baffled: o 1 w nocy, ona z oczkami okraglutkimi jak baloniki nie chce isc spac za skarby swiata, a my z oczami na zapalkach probujemy z nia BYC, bo nic innego nam do glowy nie przychodzi. I tak ze dwie godziny sobie JESTESMY:baffled:
Mleczarnia przestala funkcjonowac (z mojej winy):baffled: bo nie mialam czasu regularnie sciagac pokarmu. Wczoraj wyprodukowalam 10ml:-( Na dole ciagle mi sie ciapie na zasadzie wczoraj nie, dzis tak...nie wiem kiedy sie to skonczy:baffled:
Jutro mam wizyte u radiologa:-(zobaczymy co mi powie. Musze jechac do Padwy, a Gatta zostaje z moja przyjaciolka, bo tesciowa tez ma wizyte. Czuje sie kiepsko jak ktos pyta o karmienie:sad:
No i zastanawiam sie czy moge juz uzywac masci na blizne, bo chyba juz wygojona:huh:

reklama
Witam Drogie Panie....

Muma jeszcze i ja się wypowiem w sondzie dot. mop.
Wydaje mi się, że używam tego samego mopa co Tasza kok.o i Gatto. Ja mam Viledy i całkiem sobie chwalę,jak pisze Tasza, nie kłaczy się. Z tym, że moje zmywanie zawsze poprzedzone jest odkurzaczem.

Muma kciuki za Julkę &&&
Takie duo-lingwistyczne liceum to fajna sprawa.
Ja chodziłam do dwujęzycznej klasy angielskiej w LO. Nauka trwała 5 lat. Zaczynała się zerówką w której zaserwowano nam 600 godzin języka angielskiego. A kolejne 4 lata to przedmioty wykładane po angielsku- chemia, fizyka, matematyka i historia powszechna, do tej pory pamiętam nazwy kwasów, soli czy wodorotlenków:)
Najlepsze w tym wszystkim było to, że aby sie dostać do tej klasy nie trzeba było znać angielskiego, bo założeniem było zrównanie wszystkich uczniów, więc nauka rozpoczynała się od podstaw, nie ważne czy w klasie były osoby z certyfikatami czy zwykli laicy jak ja. Należało dobrze zdać polski i matematykę a także tzw. durnowato nazwany "test na inteligencję".

Gatto mi też się ciapie. A jestem po porodzie już 7 tydzień:( Też chciałabym, aby się skończyło, bo już sie stęskniłam za Mężem. W poniedziałek mam wizytę u lekarza, więc sie dopytam co i jak.
Co do karmienia, to mi położna kazała jeść 5 razy dziennie i pić 2,5 litra wody, coby mleczka było duzo...

Aleksis.. jakieś wieści??? Co u Ciebie Kochana? Czekam z niecierpliwością

U nas w porządku. Po południu zaczął padac śnieg, ale zdążyłyśmy uciąć sobie krótki spacerek. Nawiązałyśmy pierwszą osiedlową dziecięcą znajomość:)
Na Dzień Kobiet 6 tygodniowa Jagoda dostała pierwszy bukiet kwiatów:) Córcia tatusia jak nic.
Poniżej przesyłam nasze bukiety

IMG_2714.jpg

Mam pytanko do mam.... co lepiej kupić matę edukacyjną czy leżaczek bujaczek?? Jeżeli leżaczek to jaki??? Kręgosłup mnie już boli od noszenia dziecka, więc chętnie poszłabym na łatwiznę:)

Zmykam upichcić obiad dla Męża na jutro do pracy - kurczak z suszonymi pomidorami w cieście francuskim.

Załączniki

• IMG_2714.jpg
    IMG_2714.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Witam Was Moje Drogie,

Aaronka-ciesze, sie, ze napisalas.Dziekuje za pamiec, ale nie wydaje mi sie, aby sie udalo. Teraz mialam dosc wyrazne skurcze, dziwnie sie czuje, wlasnie jak na @
Napisz jak Twoja Krolewna sie czuje, czy wszystko sie normuje u niej? Kwiaty przeurocze.taka mala i juz kwiaty otrzymuje, ho ho

Zuza -hej!!!

A propo mopow-mam taki stary, ten drag juz rdzewieje, z Aldi chyba...Tez taki prostokatny szmatek, naklada sie na takie dwie jakby klamerki i klick...Jade z koksem, ze hej

Kurcze, raczej dostane jeszcze dzis w nocy miesiaczke. Biore luteine 50, jedna dziennie, jeszcze te, ktore mi zostaly z PL.
Dzis mam 25dc, po pierwszej IUI dostalam @ po 27 dniach, wiec wszystko sie moze zdarzyc. Piersi mnie nie bola, ale za to na dole... Eh, zycie, zycie jest nowela;-)

Sciskam wszystkie Mamy, przyszle Mamy i Grono Staraczkow:-)

Do boju!!!

Pa pa

Hej wieczornie :-)

Aleksis - &&&&&&&&&& to ja tak miałam 'zawsze' w ciąży - ()() nic a na dole jakbym miała dostać za minutę @... Więc już nic nie mówię tylko baaaardzo kibicuję !:happy2:

Jeszcze raz dziękuję za mopowe newsy - no i kupię se tą Viledę gąbczaste paski :tak: a co !!

Tasza - pewnie, że się szybko rozprawisz z tymi wynikami i będzie Dzidzia jak się patrzy, innej opcji nie ma :tak:

Gatto
tylko się nie stresuj proszę.. Kciuki za jutrzejszą wizytę !!!&&&&&&&&&&

aaronka
mata czy fotelik ? Ja bujaczka nie mam. Mamy matę Fishera taką:

ZabawkiDziecięce.pl - wszystko dla Twojej pociechy - FISHER PRICE MATA RAINFOREST 2

i ona się sprawdza super ale tak od 4 mca życia:happy2: Na początek to chyba bujaczek lepszy.

Uciekam bo już ledwo patrzę , miłej nocy !!!:-)

Helołłł
Witam z mega słonecznego zachodu..śnieg jeszcze jest ale sądzę ze to jego ostatnie podrygi ;-)
Aleksis &&&&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A tak wogóle to ewentualny test kiedy???
Caterina to pytanie tez do Ciebie..zara sprawdzę jak tam wykres u Kasicy..
Coś czuje w kościach ze na Zajączka przybędzie brzuchatek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eeeeellloooooooooooooooooooooooooołłllllllll:-)
CO TAK CICHO?? Juz dzionek daaaaaawno wstał, a tu zadnego ruchu nie ma... znowu wszystkie sie opier... , no moze oprócz cateriny, bo ona jak zwykle w robocie 24h/7dni w tyg ;-):-)
Muma jak Ty bez zadnego lezaczka dajesz rade??? gdzie Olek siedziała jak Ty np.robilas obiad? w wozku lub łóżeczku???? tak sam sobie siedzial? ..... wow....
Ja Mloda do lezaczka pakuje i stawiam w kuchni,zeby patrzyla co robie, bo inaczej placze i marudzi jak sama zostaje:sorry2:
A mate tez chyba taka kupie za jakis czas...
Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za nieprzyjscie @ :***
Tasza ja tez uwielbiam Twoje posty:-D

ooo Ani@k mnie uprzedziła:-)... a u nas ZERO słonca, tylko snieg sypie i zimnawo jest:-(

Ostatnia edycja:
Hej,

No my mieliśmy trudną nockę po tym szczepieniu. Niby Młody nie miał temperatury podwyższonej ale obudził się o 0.30 i do 3.14 wałkowaliśmy się po domu, bawiliśmy bo inaczej marudził bardzo. W końcu eM poszedł do sypialni naszej a ja wzięłam Olusia do łóżka i się udało zasnąć. I niedawno wstaliśmy:-)

kok.o - no ja mam to jeżdzące łóżeczko turystyczne więc go sobie tak brałam do kuchni czy do jadalni, a potem w foteliku samochodowym chwilę siedział a jak skończył 3 mce to już sam się troszkę bawi i jest coraz lepiej:tak:

Miłego dnia, &&&&&&&&&& nieustające dla potrzebujących !!!:-)

PS
A propos maty to teraz na pewno wybrałabym okrągłą, bo na tej mojej i tak się Oli wałkuje w kółko;-)

Ahoj Dziewczyny,

dziś wyjątkowo udało mi się zajrzeć do Was przed południem:)
Twarzystwo zrobiło się senne, więc po drugiej próbie odłożenia do łóżeczka, w końcu sie udało:)

A ja mogę chwilę pobuszować w internecie:)
Ze spacerku dzisiaj nici bo dziś brzydko na dworku, może nie pada, ale nie mam ochoty nosa wystawić z domu, więc siłą rzeczy dziś się kisimy :)

Jejku, wczoraj mama uświadomiła mi, że do świąt zostało już 2 tygodnie. Kompletnie straciłam poczucie czasu!!! Ale w każdym razie nie było, nie ma i nie będzie u mnie spinki.
W końcu Jagoda rulez:)
Mam nadzieję tylko, że będzie piękna pogoda.

Ostatnia edycja:
reklama
Gatto -to może nie pozwalaj jej za dużo w dzień spać ?? współczuję, naprawdę..

aaronka = jasne, że nie ma spinki :-D Choć u mnie była ale to parę ładnych lat temu;-)

Oli się bawi teraz na kolorowym ręczniku plażowym obstawiony ze wszystkich stron zabawkami i jest COOL :cool2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry