reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
dzięki
ja się jej pytałam gdzie jeszcze mogę ją złapać
chyba by powiedziała że w novum też . . .

a no chyba ona nie przyjmuje w Novum :no:

Muma oj będziesz na rękach noszona jak te boćki przynoszą nowiny na którąś ze staraczek :-) Tobie boćki przynoszą nowiny a mnie kreski się śnią na nowiny na Naszym wątku :-);-) czyli ,która teraz czeka na sikańca i pierwsza w kolejce???

hejka:-)
Melduję się i ja:tak:dziecię chwilowo śpi,to wpadłam do Was na chwilkę.
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie budzenia młodego w nocy. Też tak myślałam, poczytałam jeszcze w necie na różnych forach, no i nie tylko mój Julek tak ma. Wczoraj udało się go wykapać, po kąpieli jedzenie,tak ok.20 i spanko do 2:30. Oczywiście dużo nie wypił, potemkolejna pobudkao 6 rano, ledwo co pociągnął. Dopiero o 8 wypił konkretnie, nawet więcej niż normalnie. Kurka...nie wiem co z tym dzieckiem:baffled::confused: do tego martwią mnie drobne krosteczki na głowie, buzi, szyjce:-(czytałam dużo w necie, najprawdopodobniej to nic takiego może to być trądzik niemowlęcy albo potówki, ale równie dobrze może być to alergia albo skaza białkowa:baffled: Alergia chyba nie, bo cały czas je to samo mleko...chyba wybiorę się do lekarza...ale czy jest sens?pewnie znowu mnie zleje i powie, że panikuję, bo jestem pierwszy raz mamą:angry:
zuzanka ja tak coś czułam, że jak Cię nie ma, to na remoncie samej łazienki się nie skończyło:tak: nie zapracowywuj się tam bardzo!!!jak mężusia nie będzie, to leniu****, prasowanie może poczekać:tak:
Muma no no...Ty lepiej uważaj;-)dostałaś już @...boćka widziałaś...noooo żeby toTobie niespodzianka nie "wpadła":tak::-D:-)
kok.o szczerze podziwiam!!! matko...ja to nie mam siły na nic, a tym bardziej chęci:baffled: jak Młody śpi, to ja najchętniej do spania, ewentualnie na kompa chwilkę albo zerkąc w tv...jakiś mega leń jestem:crazy:
Gatto co tam u Was???

Ostatnia edycja:
hej!!witam się po pracy z obiadem:P) anuszka,co do poprawy wyników Adama,to on praktycznie cały czas antybiotyk bierze,ale to na zlikwidowanie bakterii,która coś cholernie ciężko wytepić:-(,a ruch poprawił się i to widze czarno na białym!!!!:tak:ilośc plemników tez się zwiększyła!!nawet pani wczoraj pow.ze ma duza ilczbe plemników!niczym Adama nie faszeruje,zadnymi witaminami,zadnymi wspomagaczami...narazie lekarz nic takiego nie kazał mu brac!!!Codziennie ji jogurt(lub pije pitny),często pije soki ananasowe,je łuskany słonecznik,i pestki dyni(choć te rzadziej)..i jakis czas temu ćwiczyc zaczął.Tylko tyle.Kurcze,wiecie dzowniłam dzis rano do laboratorium zapytac o wynik powiewu...i pani powiedziała,ze jak na dana chwilę nic tam nie ma!!,ale obawia się,ze jakaś bakteria moze być:-(:-(:-(:-(:-(,powiedziała,ze jutro koło 12 wynik juz bedzie.Jesli cos się pojawi,to zrobia antybiogram.Także boję się cholernie co to bedzie z wym wynikiem,tzn.jaki on bedzie:confused:?!!jeju wczoraj tak się cieszylismy,a dzis juz się stresuję:(:(:(...ale dobrze,że choc na jednym wyniku jest jakis postęp:P):-)

pierwszy basen zaliczony:-) Młodej podobała sie wielka woda, z tatą 'pływała' (znaczy była moczona;-)) a ja jak paparazzi robiłam zdjęcia i filmiki:-D tak sie zmachała tym pływaniem ze odleciała zanim zdązyliśmy ją ubrać:-D
:-D i to w tym kolesiu ja sie bujałam jako nastolata???:szok::confused::cool2::-D
nooo i dopadła cie zmora @ ! kurcze, ciekawe kiedy mnie nawiedzi:szok: fajnie było bez, nie? ;-):-)
katiuszka Ewcia tez ma stałą pore budzenia 2.30:-) Ok 20 zasypia i czasem udaje mi się ją oszukać smoczkiem jak przebudza sie ok 23, i wtedy spi ciurkiem do 2.30:-)

hej babolki,

Zuzanka ja nawet lubie myc lazienke, tylko zazwyczaj mi sie nie chce :-D:-D koniecznie zapodaj zdjecia!!
Ja mam i prysznic i wanne i jeszcze sie w wannie nie moczylam, bo nie lubie;-) a prysznic mam tak maly, ze z mloda bysmy sie tam nie zmiescily chyba.....kupilismy mieszkanie od liliputow:confused::-D

Muma do mnie wredota tez przylazla wlasnie:crazy: kurde wcale sie jeszcze nie spodziewalam i popaprala mi majty! taka niespodziewana jedza:wściekła/y:

Kok.o a od kiedy mozna zabierac dzieciaki na basen?? ja tez chce!

Katiuszka moja mloda zawyczaj je 120ml i zawsze po kapaniu spi dluzej tj 4-5 godzin. Czasem nie zje calej 120, ale jak w szwajcarskim zegarku drez sie o butle co 3 godziny, chyba ze jestesmy na spacerze to jakos sie jej lepiej spi. Mruda nie spi w dzien prawie nic, pomijajac spacer i to tez nie zawsze!

a,ja jeśli chodzi o sprzatanie łazienki,wc itd ...to ja uwielbiam to robic!!!!!serio!!!!uwielbiam tam sprzatac!!uwielbiam kupowac srodki czystosci,jakieś specyfiki,jakies kostki kolorowe do wc.jakies mleczka,cify,żele,zapachy...naprawde lubie tego pytu zakupy i bardzo,bardzo lubie sprzatac łazienkę!!!!!!!!!!!!!!!!!(wc itd)...naprawde lubie:tak:

kasica super, że wynika Adasia już lepsze!!! Widzisz, w końcu jest poprawa!!!! teraz działajcie, ale wiesz...tak na spontana, żeby mężuś nie czuł się wykorzystywany;-):-) trzymam kciuki za szybie zafasolkowanie&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)
kok.o nie bała się Ewcia takiej "wielkiej wody"? Ja się własnie zastanawiałam czy nie zapisać się z Julkiem na basen....ale on dopiero co się oswoił z kąpaniem w wanience...bo wcześniej to się darł jakby go ze skóry obdzierali:baffled: winny był chyba leżaczek, bo jak wyjelismy go to spokój, chociaż dalej jakby się bał. Do tej pory jak go wkładam, to mnie łapie za rękaw koszuli:tak: dlatego myślę, że chyba za wcześnie na basen...ojjj jakiś bojący ten mój synek:-(
Gatto mojemu teraz coś się zmieniło, dzisiaj jadł co 4 godziny po 150, a po kąpaniu 180 wciągnął:szok: wszystko idzie super do czasu nocnego karmienia, ledwo pociągnie 60. No ale na siłę mu nie wcisnę, widocznie tyle mu potrzeba..choć nie ukrywam, że byłabym spokojniejsza jakby więcej wypił:baffled:
zuzka i jakie masz plany na wolny weekend? widziałam, że ogłaszasz się na FB:-D impezka się szykuje???
A co do sprzątania łazienki to ja się jeszcze wypowiem, że a i owszem - lubię:tak: jak była jeszcze teściowa, to wolałam, żeby ona zajmowała się Julkiem, a ja szłam posprzątać:-D
ahaa Gatto to dość szybko @ Cię nawiedziła:baffled: czyli ja tez mogę się już spodziewać:confused: ehhh a tak fajnie było:laugh2:
Jeszcze jedno mi się przypomniało...jak byłam na wizycie niby po porodowej, na której zmierzyli mi tylko ciśnienie krwi, to pani w rejestracji powiedziała mi, że muszę umówić się na cytologię, że robią ją po porodzie...no to ja na to bardzo chętnie, chociaż tyle mnie zbadają. Wyznaczyła mi tam jakiś termin, stawiłam się tego dnia, a pielęgniarka zdziwiona, że ja kilka tygodni po porodzie (chyba to było 6) przychodzę na cytologię. Podobno robi się to badanie najwcześniej po 3 miesiącach:baffled: Powiedziała, że skoro już jestem i chce, to mozemy to wykonać, z tym, że jest to bolesne...Powiedziałam, że chcę to zrobic, bo mam teraz tesciowa, została mi z dzieckiem, a później sama itd...a do tego pomyslałam, że przecież nie będzie nie wiadomo jak bolało:baffled:...ale niech to szlag jak bolało!!!!!!!!!!!!!!:szok: myślałam, że tam zejdę na tej kozetce:szok::szok::szok: nigdy w życiu!!!! dziewczyny, nie dajcie sobie robic cytologii świeżo po porodzie!!!! ale pewnie w cywilizowanych krajach nikt by tego nie zaproponował ani nie wykonał:angry: No to tyle na dziś o angielskiej służbie zdrowia;-)chociaż śmiem przypuszczać, że to nie będzie ostatnia taka historia:baffled:
Miłego wieczorka!!!! i do jutra!!!!

Ostatnia edycja:
Katiuszka moja czasem wciagnie za jednym razem 120, a czasem po 60 ma dosc, wtedy ja podnosze do odbicia, poczekam tak z 10 min, polaze z nia i probuje znow...zazwyczaj doje, choc nie zawsze ;-)
Mnie nikt cytologii nie proponowal:zawstydzona/y:

reklama
Ahoj kobitki:-) Przepraszam za moją wczorajszą nieobecność ale zarobiona w robocie byłam:zawstydzona/y:

Zuza Z tym lekarzem u mnie to byłam u poleconego dr z naszymi wynikami i on stwierdził że tylko IN VITRO:no:
Ale się zwyłam ale nic zobaczymy jak to będzie.:tak:

Kasica bardzo się cieszę że wyniki są o niebo lepsze. trzymam kciuki za posiew &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny potem wszystko napiszę bo mnie M ochrzania że za głośno klikam.:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry