reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Sensi - ja też jestem w szoku, że jest tak zupełnie NORMALNIE :shocked2:, nawet teraz kiedy mój brzusio już się widocznie zaokrąglił nie czuję się jakoś inaczej, ale to chyba dobrze...

Monik - jak czytam o Twoim M - to taj jakbym o swoim czytała. Na naszym ślubie zatańczył ze mną pierwszy i ostatni taniec i bardzo się cieszył z tego że inni mnie rozchwytywali do tańca ;-), ale i tak super to wspominam :tak:.

reklama
Okej, spanikowałam. :baffled:
Mój facet, który jest czasem mądrzejszy ode mnie (no ok, nie czasem, często) zadał mi pytanie jak długo mierzę temperaturę, a gdy usłyszał że 4 min - to odpowiedział, że w ustach mierzy się 8 min., bo 4 min to w innych otworkach.
Zrobiliśmy eksperyment - zmierzyłam teraz temperaturę w ustach po 4 minutach była 36,7 a po 8 min. - 38,00 !! :wściekła/y:
To zwykły termometr, nie ten "owulacyjny" z wydłużoną podziałką, bo do wczoraj to nawet nie wiedziałam, że istenieją.

Będę teraz mierzyła dłużej, a od nowego cyklu aktualny termometr wyląduje w apteczce, a ja zasotsuję metodu pomiaru o której pisze Sensi.

Boże, niech ja zafasolkuję jak najszybciej, bo przeraża mnie moje zachowanie.

czesc dziewuszki,
ja tak was tylko z doskoku podczytuję i nigdy nie mam czasu na dluzsze odpisywanko!:zawstydzona/y: wstyd, wstyd wielki...

Carioca, wiesz, mierzenie w ustach jest najmniejniej miarodajne wlasnie, trzeba mierzyc dlugo i zawsze w tym samym miejscu, bo pod jezykiem w roznych miejscach jest rozny rozklad temperatur,. Dlatego o wiele bardziej czytelne jest mierzenie w pupci lub w pochwie. nie wiem, czy to tu bylo o rodzajach termometrow, ale ja mierze elektronicznym i jestem zadowolona, mam czytelne wykresy (tzn. mialam, bo od kilku cykli nie mierze..:-p)

monik75, udanych przygotowan do slubu! milo tak w okresie swiatecznym, taka fajna atmosfera! super!

alek, anusienko, to moze i mi sie uda spotkac z wami:-) jak mnie znow wysla na szkolenie!:happy:

majeczko, buziaczki, nie poddawaj sie, kochana! jestes bardzo silna kobietka! wiesz o tym dobrze! Mam nadzieje, ze plodniaczki po pozytwynym tesciku owu wykorzystane! trzymam kciuki!!

vonka, okazie zdrowia!:-) super, na pewno gin tez tak stwierdzi!:tak:

Antila, oby ci ten czas szybko zlecial, trzymam kciuki! a co z twoim cyklem, bo sie pogubilammm. :confused:

sensi, witaj mamusiu! :-D
a ty nie masz netu w domu??? bu...
jak tylkko bedziesz w poniedzialek, to czekamy na kolejna porcyjke fluidków!!

moniolek, buziaczki dla Ciebie! czekamy.............

lapisek, :blink: uściski ! brakuje tu Ciebie!...............

wikka, lastrada, inne 30-tki, milego dzionka dla was i pozdrawiam mocno!
ide sprzatac i wziąc cos na glowe, bo za dlugo spalam...i zle sie czuje...:sick:
dzis znajomi do nas wpadna, wiec musze troche domek ogarnąc!
i tak jak pisalam na głownym, nie wiem, czy w ogole byla owu u mnie... i czy czasem jej nie przegapilismy... ale co tam, wiem, ze musze sie uzbroic dalej w cierpliwość! i sie nie dac!
udanej soboty!! buziaczki!

Słoneczne dzieńdobry:-)

Alek wybieramy się do Paryża:-D. Wczoraj wziełam od siostry dużą walizkę, żeby pomieścić w nie wszystkie nasze rzeczy:laugh2:.

Majeczko sama widzisz jakieto zdrówko mamy czasami pochrzanione. Ale co tam niedamy sie i zrobimy na złość temu zdróweczku i zafasolkujemy!:tak:

Lastrada te nasze M. to już chyba takię są :-D, ale co byśmy bez nich zrobiły:confused::szok::-D

Carioca, bardzo Cię proszę bez paniki. Spokój bardziej Ci się przyda i pomorze:-D. A może kupisz sobie testy owu.? W połączeniu z innymi obserwacjami napewno pomogą w ustaleniu tego ważnego dnia:-).

Kajda jak wybieraliśmy date naszego ślubu to najpierw kierowaliśmy się tym, żeby niektóre ważne osoby mogły być na tej uroczystośći. Świadek jest w angli, mój przyszły teść jest we francji. A okres świąteczny to pora w której wszyscy się zjeżdrzają. No i dodatkowym plusem jest ta wspaniała atmosfera przedświąteczna:-)

A ja dzisiaj czekam na @. Jak na razie cisza:confused:

Kochane trzydziesteczki miłego i udanego dnia Wam życze:-):-D

A teraz zmykam na zakupki:-)

Kajdus, Gosiu dziekuje za kciukaski :-)

Antila ja bym radzila jednak zrobic tescik - a noz...:-) Trzymam kciuki!!!

Carioca nie przejmuj sie spozniajaca owulacja. ja pare dni temu pisalam wam tu, ze mam dola z powodu braku owu. cykle ( przynajmniej ostatnio) mam 28 -dniowe wiec owu powinna byc w polowie 13-14 dzien a ta wredota pojawiLA sie dopiero w 19 dc, wiec wszytsko przed toba. ;-)

Kajda, Majeczka, Monik - dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia i rady. No cóż - z tym moim mierzeniem - po prostu się wprawię i w następnym cyklu już będę starą wyjadaczką:tak:
Nie martwie się o tę owulację, staram się jednak myśleć pozytywnie, zwłaszcza, ze prawdopodobnie każdy specjalista do którego teraz bym się udała powiedziałbym mi po prostu, że mój wykres jest nie miarodajny. Ale jesli w przyszłym cyklu nie zaobserwuję zmian temperatury - nie ominę gabinetu mojej ginekolożki :-)

Życzę miłej nocy wszystkim 30tkom!

hej dziewczyny, chcialabym dolaczyc do waszego grona... mam 31 lat i od tygodnia zaczelismy z moim partnerem staranka o dziecko... mam nadzieje,ze wszystko pojdzie dobrze i szybko nasze starania zaowocuja fasolka... juz dwa testy ciazowe leza w szufladzie obok podpasek w lazience... nie wiem czy wy tez macie cos takiego,ale teraz odczuwam kochanie sie zupelnie inaczej ... moze to tylko dlatego,ze to pierwszy cykl staran...

Hej, hej:-) Chyba sie starzeję bo takie dyżury 24 lub dłuższe znoszę z coraz większym trudem:-( zaraz idę odsypiać, ale nie mogłam się powstrzymac by do Was nie zajrzeć:-)
Kajda ja też się już pogubiłam:sick: niestety czasami mi się tak zdarza.Cykle mam 30-32 dniowe, ale nigdy nie były specjalnie regularne.Gdy mam dużo stresów lub wiele nieprzespanych nocy tak się dzieje.:dry: Podejrzewam też, że z moją owulacją to różnie bywa:zawstydzona/y:
Majeczko oczywiście zrobię teścik, ale jeszcze chwilkę poczekam, bo mam wrażenie,że @ już nadchodzi. Cały czas trzymam kciuki za Twoje staranka:-)
Monik udanych przygotowań i podróży:-)
Carioca nie martw się nauczysz się wszystkiego no chyba, że nie zdążych, bo Fasolka przyjdzie wcześniej:-D :-D :-D
Idę spać zajrzę do Was wieczorkiem.Miłej niedzieli drogie 30:-)

reklama
Witam 30tki!
Ewa-Krystyna - witam serdecznie, obyś w tym miesiącu sięgneła po testy, a podpaski niech się zdążą zakurzyć przez następne miesiące ;-) Co do zbliżeń, to u nas się ta sfera poprawiła. Było dobrze, ale jest bardzo dobrze, możliwe, ze przez to ze jest duzo czesciej :-) Myślę, że mój partner czuje podobnie.
Antilo - niech Cię tym razem zawiodą przeczucia, trzymam kciuki!

Muszę nabrać do naszych starań dystansu, bo zbyt często zauważam, że zbyt wiele mojego życia kręci się wokół starań, a gdy tylko idzie coś nie tak - zbyt mozno przezywam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry