reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kok.o -niestety tak to w żłobku i przedszkolu jest, jedno się zaraża od drugiego, poza tym jest tam przeważnie koszmarnie gorąco.. ALe da się przeżyć.
Taki gil jak opisałaś też jest często :tak: I to tak już bez gorączki i innych objawów infekcji;-)

reklama
no własnie... ja ubrałam Młodą tak jak po domu sie czołga (a mam raczej chłodno;-)), a tam dzieciaki w samych bodziakach z kr.rekawem popylały, okna pozamykane, slonce wali w szyby... w zimie pewnie saune mają..
no zobaczymy, przezyjemy jakoś i z gilem ;-):-)

No my też raczej chłodno, a tam zawsze sauna, nie wiem o co chodzi ale tak już jest:baffled: Mnie też zawsze wkurzał 'zapach' ale też idzie sie przyzwyczaić:tak:

katiuszka jeju współczuję tych nocy. A dajesz Julkowi paracetamol tudzież inne specyfiki?

koko a Ewcia jak w żłobku? Podobało jej się? Ten płaczący chłopczyk nie przeraził jej?

muma
, to oni nie wietrzą tych sal w żłobie? Przecież to przez to te choroby, zarazy w takim zakisie! Bleeechhh. To ja chyba nie chcę puścić Tymka do żłobka.

tere fere - nie no wietrzą :tak: Jak palą fajki :-D
No dobra, żartuję , nasze paliły na zewnątrz już 12 lat temu;-)

W ogóle to co tu taka cisza ??? :confused:

To ja się zbieram do wyrka, tam sobie może jeszcze coś pooglądam ;-)

Ostatnia edycja:
Heja! Położyłam właśnie Tymka spać, bo wstał dziś o 6.30 łobuziak. W ogóle coś wypracował sobie stały tryb od 3 tygodni, który mi się nie podoba:baffled: Kąpanie musi być na faktach o 19ej, więc eM nie jest pocieszony, bo po dniu w pracy lubi obejrzeć co się w świecie działo, potem butelka i lulu, więc koło 19.30-20.00 śpi. Co za tym idzie budzi mi się koło 00.30 na jedzenie i jeszcze drugi raz przebudza się koło 5.00 na dopitkę mleczka i wstaje 6.30-7.00. Czasem zdarzy mu się spać do 8.00. Kurka!

Niedługo zbieramy się do pediatry po papierek, że może chodzić na basen i potem na shoping. :-)

Witam sie z kawka,

Wspolczuje Wam z tymi zlobkami. I to maja byc wykwalifikowane opiekunki?A nie moga wywietrzyc z rana jak dzieci jeszcze nie ma?E glupie kozy

Jam troche wkurzona, bo mialam rozmowe z szefowa, ktora stwierdzila(i tak to nie moga byc jej opinie bo siedzi w swoim biurze i guzki widzi) ze ja nieobecna jestem, ze mam znowu dac "gaz" jak kiedys... Gowno prawda, po prostu szukam spokoju wewnetrznego i staram sie zachowac work-life balance a nie nakrecac sie robota jak kiedys. Szkoda mi moich nerwow i zoladka. W kazdym razie domyslam sie, kto jej te "madrosci" mogl przekazac i to sobie zapisze w pamieci
Jutro mam nastepna rozmowe(polroczna ocena pracownika) to sie przygotuje i inaczej bedzie to wygladac, a tak zlapala mnie z "lapanki"

Dzis mi sie snilo, ze latalam z podpaska:baffled: Ale glupi sen mialam, mam nadzieje, ze sie nie sprawdzi
Syski mnie dalej pobolewaja, pryszcze na czole wykakuja-a to zwyczajowie @objawy sa. Czekam do piatku jak @ nie przyjdzie, to robie testa..Oj, to beda bardzo dlugie 2 dni

Katiuszka gdzie Ty?

Kok.o to fajnie, ze sobie tak dobrze to ze zlobkiem ulozylas. Bedzie dobrze!

Muma Olus przeslodki! Ale lobuziak z niego, to widac od razu! Oby sie Julce podobalo dalej w gimnazjum! A jak pan od WF?Przystojny chociaz czy ma wasa i lysine?:-D

Zuzanka-przetwory gotowe?A jak naleweczka?

Terefere-no to daje Tymek troche do wiwatu... Oby dal Ci sie wysypiac. Daj znac co z tym basenem
Kasica-a Ty gdzie?Spisz czy walczysz w ogrodku?

Hejka :-)

Aaaale pięknie jest na dworku, zaraz normalnie poszlibyśmy na spacer długi - ale dziś to jeszcze nie jest pewne ;-)

tere fere tryb Tymkowy powiedziałabym taki classic dzieciowy - nie narzekaj, nie jest najgorzej:tak: To w sumie mamy bardzo podobny, tylko Oli nie budzi się w nocy na jedzenie ale wstaje już na dobre 6.30-7.30
Aleksis &&&&&&&&&&&& takie sny to zawsze są na odwrót !!!:tak::tak: Objawy są ciążowe i będzie dobrze !!!!:tak::tak::tak: I jak dasz zaraz w gaz to się firma od tego rozleci !!!:-)

Aaa Julka narazie zadowolona bardzo, dostała wczoraj piątkę z niemieckiego (pierwszy dzień nauki w życiu):-) Ludzie w miarę sympatyczni, nie ma jakichś oszołomów (przynajmniej na pierwszy rzut oka). Bardzo się cieszę :tak:
A wuefista młody i przystojny:-D I na rozpoczęciu nie był w dresie tylko w dżinach i marynarce:-p

Jednak Julka trochę się stresuje i np dzisiaj zamknęła dom moim kluczem i zabrała go ze sobą;-) Mamy klucze zapasowe gdzieś na strychu ale nie wiem czy się odważę tam wleźć (pająki, ciemno itp:baffled:)

Miłego dnia Kobitki !!!!

cześć dziewczyny

ja od poniedziałku od 8 na nogach ,tak mi ta pogoda pasuje,że jestem pełna energii i dobrego nastroju :tak:;-)

Muma to fajnie ,że Julka juz od samego początku ma same 5 :-) no a pogoda sprzyja spacerom :tak:
Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& nie ma innej opcji &&&&&&&&&&&&&&&&

carterina pracusiu :tak::-)

tere szoping dla siebie czy Timka?:-)

kok.o
ja się nie znam ale z tego co wiadomo to raczej smarkające dzieciaki powinny w domku siedzieć a nie rozsiewać dookoła gluty :-p:rofl2:

ja dzisiaj na obiad serwuje kurczaka w curry z kolendrą i czerwoną papryką :-) spijam kawkę i zabieram się do roboty :tak:

reklama
zuza - masz już neta sprawnego ?:-) a powiedz bo tak jakiś czas temu myślałam, jak tam Twoja Młoda ???

Co do gluta w żłobku, to się wtrącę, że każdy normalny człowiek tak uważa jak Ty ale jak oddaje się dziecko do żłobka to potem się okazuje, że nie powinno chodzić w ogóle bo ma smarki albo lekki kaszel przez cały czas;-)

Kolendrę mielisz ?:-)

Do góry