reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Oj Elzbietko jak to cudoooownie wyglada!!!!!!! To takie piekne slowko i to jescze skierowane do mnie :-)...Wiem ze to wszytsko wskazuje na ciaze ale przeciez mialam ten 1 normalny @ owy dzien i nawet brzuch mnie mocno bolal...teraz tez zdarzaja sie chwilami b. delikatne bole @owe zwalszcz jak cos dzwigam..Boze, moze ja to sobie wszytsko wmawiam...Ale przeciez nie mam powodu po @ pogodzilam sie ze nic z tego..

Elzbietko kazdego dnia modle sie o to goraco.. Ale nie sadze bym juz zaslugiwala na ten cud...Ale gleboko wierze ze gdzies tam jest dla mnie przeznaczona dzidza...;-)

Znalazlam normy progesteronu :

Normy

Kobiety w fazie folikularnej:
Jednostki tradycyjne 0,1-1,15 ng/ml
Jednostki układu SI 0,3-3,5 nmol/l

Kobiety w fazie lutealnej

Jednostki tradycyjne 3,15-21,2 ng/ml
Jednostki układu SI 9,5-63,6 nmol/l

Kobiety w okresie menopauzy
Jednostki tradycyjne 0,1-1,0 ng/ml
Jednostki układu SI 0,3-3,2 nmol/l

Mężczyźni
Jednostki tradycyjne 0,1-1,0 ng/ml
Jednostki układu SI 0,3-3,2 nmol/l

Odchylenia od normy

Powyżej normy

Stężenie progesteronu wyższe niż 20 nmol/l obserwowane przez okres co najmniej 10 dni świadczy o wystąpieniu owulacji.
Wartości niższe niż 3 nmol/l wskazują na cykl bezowulacyjny.

Ja w 22dc mialam 64nmol/l i strasznie sie ciesze bo zawsze mialam taki niski progesteron a teraz bez luteiny i bez Duphastonu tak sobie ladnie urosl  :-D

Elu moze Bozia ma swoj plan i musze czekac... jesli tak coz... Poczekam :-)

Cale zycie czekam na dziecko... Nawet wtedy kiedy bylam jeszcze bardzo mloda i nie moglam sobie na nie pozwolic... I czesto w myslach rozmawialam ze swoim dzieciatkiem. wyobrazalam sobie co mu powiem i gdzie go zabiore, i wiele wiele innych cudownych rzeczy..
Dlatego dziecko bedzie nawiekszym szczesciem i cudem jaki moglabym w zyciu otrzymac...A najcudowniejsza rzecza bedzie kiedy je poczuje w brzuszku i kiedy nareszcie przytule je do siebie....
Nigdy nieczego w zyciu bardziej nie pragnelam...

alo alo jestem juz jestem !!!!!
Wiec ja pochodze z Krakowa,tak czy siak przejezdzam przez Gorny i Dolny Slask jak jade do rodzicow.Obecnnie mieszkam w Holandii.Moj pol maz jest holendrem.hloendrzy nie mowia tylko warcza(teraz i tak sie przyzwyczailam)ale mowie wam laseczki jak mnie podniecalo jak mi "warczal" w lozku do uszka ;) ;D
Dziewczynki zaczelam brac bromocorn,to jest na obnizenie PRL,powiedzcie ile czasu moze zajac kuracja??
aaaaaaaa
Przesylam wam linki gdzie bede miec slub i wesele
wesele
http://www.karczmarzym.krakow.pl/
slub
http://www.dworek.krakow.pl/
Wszystko w Krakowie!!!

dobrej nocki udanego dnia ora owocnego tygodnia !!!
Majeczka 3mam wszystkie 10 paluchow za testowanko ;)
wyglada na to ze bedzie pierwsza ktora porzuci nasz pokoj starowniek i przeniesie sie do "przyszle mamy"

reklama
LAPIS slicznie wygladaliscie !!!!!! W jakim miesiacu mieliscie slub?? Bo widze Cie w futerku na fotce.Przyslij tez zdjecie z bliska Twojego biustu ;D Tak wlasnie sobie Ciebie wyobrazalam jak wygladsza na fotce ;) A mezus calkiem mily zwirz ;) :laugh:
Co z reszta kolezanek?? Czemu sie nie chwla swoimi fotkami????

Do góry