reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Majeczka,najwazniejsze,ze masz wyniki dobre... a reszta przyjdzie... no i mysmy tutaj sobie zapowiedzialy przeniesienie do wrzesniowek,wiec nic dziwnego,ze ostatnia @ wpadla..... glowa do gory i mysl pozytywnie...

Carioca77, czasami wlasnie tak bywa,ze jak chcemy cos bardzo silnie to nie wychodzi... ale najwazniejsze,ze wszystko jest w porzadku fizycznie... teraz tylko zabrac sie do roboty i sprobowac na czyms innym mysli skupic a fasolka sama sie ukaze.... ( wiem,ze latwo tak sobie mowic,a myslec o czyms innym trudno,ale musimy sprobowac...) no i trzymamy sie wrzesnia!

Sensi,jak sie czujesz? duzo odpowczywasz?

Vonka,nie zapominaj o wrzesniu! lol....

reklama
Witajcie 30-dziestki!:happy::happy:

Majeczko
plamieniem przed @ aż tak bardzo się nie przejmuj. Ja też plamiłam 2 dni przed @ i jakoś udało mi się zafasolkowac:tak::tak::tak:

Ewo czuję się bardzo dobrze:tak::tak:nic mi nie dolega, a z pozytywów- włosy mam bardziej błyszczące (nie chwaląc się włosy mam niczego sobie;-)) teraz wyglądają tak jak w czasie brania tabletek anty- (progesteronik chyba działa:happy:)

Carioca
jak ja nie lubię chodzić do lekarzy:no::no:. U internisty byłam nie pamiętam jak dawno, u dentysty byłam w tym roku ze 3 razy, u ginki w tym roku 4 razy (w następnym tygodniu znowu)

wiatjcie!
cos dzisiaj cichutko tutaj.....
wreszcie piatek... musze przebrnac przez ten dzien i jutro juz weekendzik i sobie poleniu****e... wczoraj dopadla mnie mala depresyjka,alejuz mi mija.... nie zwiazana raczej z dzieckiem tylko tak ogolnie bylo mi smutnawo...
a co u was? jakies plany na weekend?
ja mam ochote posprzatac przed swiatecznie i moze zabrac sie za ubieranie choinki i dekorowanie domu,ale nie wiem czy nie poczekam eszcze z tydzien,bo chyba jest jeszcze wczesnie... chociaz moja sasiadka ma juz tyle dekoracji na zewnatrz,ze hej i to od dwoch tygodni...
pozdrawiam i wpadne wieczorkiem u mnie,bo musze za chwile leciec do pracy...
milego weekendu!

Ewo ja w ubiegłą sobotę umyłam okna i wyprałam firaneczki. A ostateczne porządki zrobię w ostatnim tygodniu przed Świętami:tak::tak:
Choinkę ubieram w wieczór przed Wigilią:tak:
Prezenty już prawie kupione:happy::happy:

Lubię Boże Narodzenie zwłaszcza, że 25 grudnia są moje urodziny:happy::tak::happy:

RZeczywiście pusto tu dzisiaj. I Vonki nie ma i Carioca gdzieś się zapodziała, i Majeczka i :oo2::oo2:

A ja wweekendzik nie mam neciku:hmm::errr::no2:

Witam wieczorową porą :-)

Carioca grunt że zdrówko dopisuje, reszta przyjdzie szybciej niż myślisz :tak: :tak:

Sensi ano się zapodziałam no bo ja teraz zapracowana jestem :-D
i ta praca mnie mocno absorbuje ;-)
Ale myslami jestem z Wami moje kochane :happy: i będę tu wpadać po południami.

Ewo pamiętam o wrześniu :tak: :tak: nie zamierzam się wyłamywac ;-) i zrobię co tylko będzie w mojej mocy :happy:

BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH:cool2:

No to bede celowac na wrzesniowki. @ szaleje na dobre wiec czekam na swieta bo miedzy 24-26 grudnia moze wydarzy sie cud i poczne swoje male sloneczko wreszcie...:-) Tak bym chciala....
Dziewczyny, zastanawiam sie nad problemem niewydolnosci fazy lutealnej. Wiem ze moze ja wywolac wysoka prolaktyna ( hireprolaktemia) ale prolaktynke dzieki Norprolakowi juz od dluzszego czasu trzymam w ryzach i wynkiczki mam ladne. Zastanawia mnie tylko dlaczego pomimo zbicia prolaktyny progesteron pozostaje nadal na niskim poziomie????:confused: :confused: :confused:

Moje drogie ocencie same prosze czy ponizsze objawy swiadcza czy nie swiadcza o niewydolnosci fazy lutealnej
  • Owulacja potwierdzona testami jest - ( nie wiem tylko czy pecherzyk peka bo nie mam mozliwosci zrobienia monitoringu tutaj)
  • dlugosc fazy lutealnej - tzn od owu do @ wynosi 12-16 dni
  • bolesne @ mam
  • plamnienia przed @-owe mam
  • objawy napiecia przed @ mam
Czy powinnam brac jakis progesteron- Luteina , Dupaston ?
Znowu sie nakrecam...Niedobrze , niedobrze:no:

Pozdrowki i milej niedzielki zycze..

Dzieńdoberek!

Majeczka - rozumiem, że sądzisz, ze masz niski progesteron bo zrobiłaś wyniki? To plamienie przed miesiączką - "brudzenie" - to sprawa niemal nagminna, jeśli trwa 1- max 2 dni. Niewydolność ciałka żółtego skraca fazę lutealną, a Ty masz utrzymaną w przeciętnej długości. Na moje nielekarskie, małofachowe oko - to u Ciebie faza lutealna jest spox.

Vonka - ja mam nadzieję, że z ciałem wszystko ok i te moje zawirowania to kwestia tylko umysłu. Będę się teraz badała, ale jakby nie było to moja faza lutealna to raptem 8 dni, z czego ostatnie 5 to już plamienie. Nie rozumiem dlaczego lekarka mimo to powiedziała, że progesteron powinnam mieć ok bo temperatura była wysoko. A ta skrócona faza lutealna?
No ale wiadomo, nikt mnie nie będzie faszerował hormonami, dopóki doputy nie bedzie wszystkich badań.

Ewa, Anusieńka, Sensi, Lastrada i wszystkie 30tki - pozdrawiam i życzę wspaniałego weekendu.

My jedziemy dzisiaj odwiedzic przyjaciół którym urodził się tydzień temu Norbercik. Kupiliśmy taki kombinezoniek "Miś", na kapturku ma uszki, z tyłu ogonek i cały jest taki futrzasty. Bardziej chyba dla wąłsnej frajdy ten kombinezonik kupiliśmy, ale mam nadzieję, że prezent okaze się praktyczny :-)

Witam serdecznie! Jestem tu pierwszy raz z Wami. Od października jestem 30-stką i staramy sie z mężem o dzieciaczka. Dobrze jest pokontaktować się z innymi w podobnej sytuacji, rozumiejącymi tą tęsknotę. Nam przez ostatnie miesiące, od kiedy chcieliśmy zacząć sie starać ciągle coś przeszkadzało, związanego ze zdrowiem. Ale teraz już powinno być OK i nie zamierzam się już martwić, tylko wierzyć. Serdecznie pozdrawiam wszystkie bywające tym wątku!

reklama
Witam Cię Najko na naszym jakby nie było sympatycznym wątku :-)
Mam nadzieję, że szybciutko ze staraczek przeniesiesz się na przyszłe mamy - czego sobie i wszystkim 30tkom przy okazji życze.

Byliśmy dziś u znajomych, którzy mają tygodniowego dzidziusia, poczym przyjechali do nich inni znajomi z 5.miesięczną córką, a później inni z 4.miesięcznym synkiem. Mam nadzieję, ze złapałam wiruska :-]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry