reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Tere fere wez wypluj te słowa :confused2:zapomniałaś czekam na grudzień babo :sorry:
Zuzu cisnę cisnę nogi.
Mocno trzymam kciuki za Was, dacie rade. Poradzisz sobie na pewno, a Muma dobrze pisze z tą depilacją, aż się oplułam :-D będzie Ci cieplej, hihi. Em pracuje czy sama ogarniasz od rana mała do jego przyjścia?
Aaaa i co na to dziadek wszystko, kuma bazę, ze tak napisze?
Katiuszka podeślij jednego gołąba, aż mi ślina cieknie. U mnie dziś rosołek na obiadek.

My wróciliśmy od elektryka, uwielbiam naprawy szybkie i za 10zł:-D:-D:-D
A położna od 13 wiec później podjadę sie podłączyć pod KTG.:tak:

reklama
Muma fenks, oczywiście że się przywieziemy. Myślę, że po Świętach, a raczej Nowym Roku wrócimy do tego, bo teraz to nie będzie kiedy.

Szyszka tfuuuu tfuuuuu bleeeecchhhh.... już wyplułam.

U nas coś jakiś słaby kaszelek i jakiś mały glutek od wczoraj, może te wymioty, to z tego powodu. Oprócz tego nic się nie dzieje na szczęście. Dostał wit c.

Szyszka przeciez dziec donoszony, to co to przeszkadza czy listopad czy grudzien :-)
Euvax chyba zostal wycofany...poczytaj w necie.

Zuzanka oj to masz teraz prawdziwy chrzest bojowy, my to mialysmy czas na naumienie sie naszych dzieci, a ty z dnia na dzien musialas wiedziec wszystko. Tak sobie mysle, ze te problemy brzuszkowe i brak kupsztala moze byc spowodowany zmiana wody. U nas tak bylo za kazdym razem jak jechalismy do Pl czy na wczasy i zmienialam wode, bo ja na kranowce jade, tylko przegotowanej:tak:

Tere fere moze sie nie pogorszy,a szybko przejdzie:tak:

Mojemu dzieciowi dalam dzis pol mandarynki! Niby mowia, zeby odczekac z cytrusami, ale takie dobre sa i slodziutkie to zaryzykowalam. Tak paszczeke otwierala, ze nie nadazalam obierac:-D

Szyszka te w szpitalu to chyba sa juz narzucone, chyba ze nie chcesz szczepic w cale. Ale upewnij sie. Wydaje mi sie,ze w szpitalu sie nie wybiera,ale w przychodni juz tak.
Tere fere we wro pytają się czy chce szczepić czy nie i podpisuje wtedy pismo czy szczepie czy tez nie.

Szyszka przeciez dziec donoszony, to co to przeszkadza czy listopad czy grudzien :-)
Euvax chyba zostal wycofany...poczytaj w necie.

Gatto nie lubię listopada:-D:-D:-D wiem durne wytłumaczenie:cool2:
Co do Euwaxa- nadal szczepią, zdziwiłabyś się bo i w szpitalach przeterminowane podają co lepsze :szok::wściekła/y::no:

Tam gdzie rodzic zamierzam to podają wlasnie euwax i odpłatnie engerix.

A Wy szczepiłyście w ogóle?

U nas nie szczepi sie w szpitalu (oprocz wzw jesli matka jest nosicielka) i uwazam to za bardzo dobry zwyczaj, bo pozniej rodzic sam decyduje czy szczepic czy nie. Dodatkowo nie szczepia nigdy przed ukonczeniem 2go miesiaca zycia, co mi tez bardzo odpowiada. Dziec jest juz silniejszy i lepiej znosi szczepienie.
W Pl na pewno ja nie zgodzilabym sie na szczepienie w szpitalu. Ale to jest indywidualna decyzja kazdego rodzica.

Szyszka moje dzieci były szczepione w szpitalu Euvaxem B, Olek doszczepiany później Infarixem Hexa czyli 6w1 właśnie i więcej już Euvaxu ani Engerixu nie dostawał.
Pewnie, że wybór należy do rodzica ale ja bym nie ryzykowała podłapaniem przez dziecko WZW B w szpitalu a co do Euvaxu to jest stara szczepionka ale wycofane była tylko jakaś seria lub serie.
Przed nami teraz MMR, jakoś mi nieśpieszno bo tu często dzieci mają gorączkę itp..

Ostatnia edycja:
Szyszka ja też szczepiłam i szczepię, na razie nie miałam z tym problemów, ale rozumiem jeśli ktoś odmawia, bo spotkał się z przypadkiem osłabienia po szczepieniu.

Teraz jak idę na szczepienie to proszę pediatrę o przepisanie szczepionki 6w1 lub teraz 5w1 są mniejsze interakcje jednego na drugi, więc zawsze mniejsze ryzyko, a dla mnie mniej bólu serca jak go kłują.

reklama
Muma u nas po MMR była gorączka i mała wysypka. To szczepienie chyba zniósł najgorzej, bo po innych nic się nie działo.

Pieknaszyszunia u nas nikt nie bytał czy szczepić czy nie. Ja tez nie przepadam za listopadem, ale jakby się mój synuś urodził w listopadzie to bym go zaczęła lubić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry