reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

nooo caterina jesteś w ciąży na całego!!!!! hehehe tak jakby można było być w połowie...:-Dalem wymyśliła:dry::-) jakie teraz plany? co z pracą? będziesz dalej chodzić czy rezygnujesz i lezysz w domciu??? no to teraz kolejne usg z podsłuchem serduszka, nie?:tak: a tak w ogóle to jak się czujesz? jakieś mdłości??? zdawaj nam relację codziennie, noo chociaż co dwa dni plizzzzzzzzzz

Gatto to fajnie, że udało Wam się dograć z tymi godzinami, powrotami itp. Super też, że teściu tak lgnie do małej. No a że ona niewiele zje....hmm może jak mała raz powie "nie"...albo odwróci głowę, to dziadziu już jej nie zachęca. A my mamy - mamy swoje sposoby, żeby dzieć zjadł:tak:No ale myślę też, że jakby była bardzo głodna to i bez zachęty jakiejś wielkiej by zajadała wszystko.

Gochson ojj biedna Ty! do pracy musisz iść, żeby się wykurować, bo w domu się nie da....Ja to nawet nie chcę myśleć co by było, gdybym ja tak zaniemogła :baffled: nooo Julek to by z głodu padł, bo eM to tak jak Gatto teściu, nie wie jak małemu dać, żeby ten zjadł:cool:
tere fere chyba zarobiona jesteś w tej hucie, bo nie napisałaś nam jak Tymuś. Czekam z niecierpliwością!!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej
ja na chwilke wpadłam
u nas Młoda sie pochorowała znowu. tere fere chyba to samo co Tim ma, bo ze złobka dzis o 10 zadzwonili zeby ją zabrac bo zwymiotowała juz 3 razy (raz na żłobianke;-)). Jeszcze jakis jeden dzieciak im tam rzygał, coś mowiła ze mają rotawirusa w żłobku (Młoda szczepiona była.... jest woec szansa ze łagodniej to przejdzie). eM ja do domu zabrał, poił, próbował karmic, ale wszystko zwracała. Uspokoiła sie po południu. Jak z roboty wróciłam to juz banana utrzymała w zoładku. Padła ok 18 i do tej pory spi... dostała troche mleka "na spiocha", wody, no i ma gorączke... heh... Jutro w domu z nia zostaje...
tere a Timus jak? lepiej juz?

nie doczytałam jeszcze co u Was, wróciłam z treningu, bola mnie cale nogi i jestem wykonczona. lece pod prysznic i pozniej doczytam... buźka :**

nooożesz kurka!!!! biedna Ewunia!!!:-(nic tak dziecka nie wymęczy jak biegunka, wymioty...ehhh te wirusy paskudne!!!! trzymaj się Mała!!!!
tere ??????????????

U nas tez jakiś rota wirus :baffled: ale u nas nazywa się "pizza na wynos":cool: Byłam z małym na popołudniowym spacerze i tak mnie po drodze wzięło. Zamówiłam dla eMa taką malutką, bo jadł niedawno i nie był głodny, a sobie ciut większą. On lubi ostre, to mu wzięłam jakieś american hot...no i myślałam, że mu gały wyjda na wierzch, tak go paliło w gardle. A za jakąś godzinę biegiem do kibelka:baffled: kuźwa..dlatego była taka pikantna, bo pewnie stare mięcho albo coś, doprawili na maksa, zeby nie było czuć. Mnie nic nie jest, tzn. odbija mi się jak cholera, ale na szczęście do kibla chodzę na siku:-) Bałam się czy młodemu nic nie bedzie, ale podjadł tylko z brzegu, ciasto w sumie samo. Pierniczę, wyleczyliśmy się z pizzy na jakiś czas:-p

yyy Babolki muszę sprostować...Pisałam, ze się wnerwiłam na K.,że piszę jej jak ma pomóc małemu, ze mogę kompot przynieść..a ona mi jakieś durne zdjecia z neta wysyła. Na tych zdjeciach jakieś torty były....Po spacerze zajrzałąm na fejsa i doczytałam....Kacha wysyłała mi te torty, że niby taki mi zrobi za moją pomoc:sorry2::sorry2::sorry2: eeehhh durna ja...durna!!!!!!

Chłopaki się usypiają. Młody wyje i wyje...pewnie znowu skończy się na tym, ze mamunia pójdzie:baffled: długo spał w dzień, będzie cyrk na pewno...no ale coś za coś...

cześć

Katiuszka heh dobrze że nie wysłałaś Jej wczoraj opieprzu czemu to Ci takie durnoty przysyła :-p Ona bidulka teraz nie wie jak Ci się odwdzięczyć.. wczoraj o Niej myślałam.. napisałaś że Gabryś ma pół roku.. Ona pewnie 'trochę' zagubiona w tym wszystkim jest, nieco Ją to wszystko chyba przerosło.. no, ale daje powolutku radę.. i jeszcze ma Ciebie :tak:.. sama bym Ci torta jakiegoś wypasionego zrobiła :tak:
a wczoraj nie pamiętałam o co miałam spytać dopiero jak komp się już wyłączył to mi się przypomniało.. bo generalnie daję Patrysiowi słoiczki z bobo vity.. i uwaga czy mogę też dawać inne słoiczki? :zawstydzona/y: bo dałam z bobofruta.. tylko się nie śmiejcie.. na schemacie z bobovity napisane ze twarożek/serek można dawać po 8 m-cu a w bobofrucie twarozek dołączony jest do deserku i napisane że od 6 m-ca.. Ty Kasia jak dawałaś/dajesz tylko bobo vita??? czy mieszankę różnych słoiczków???
Tere jak Timi???
Kok.o kurczaki blade, no!!! niech Ewcia szybko zdrowieje.. a jak noc przebiegła???
Muma dzięki, kochana jesteś :*** wczoraj nie miałam możliwości bo Mama z Siostrą przyjechały.. tak sobie poczytałam co napisałaś do Tere odnośnie ubierania nocnego.. bo jak wychodzimy z Patrysiem na spacer to ma tylko ubranego bodziaka na długi rękaw (rajtuzki i spodnie) no i kurtkę i czapkę, a jak wracamy mniej więcej po godzinie-półtorej to ma spocony tył główki/plecki.. wczoraj na bodziaka ubrałam Mu kamizelkę.. po powrocie wszystko było suche :szok: wczoraj wieczorem i w nocy co chwila macałam Mu kark.. był niby ciepły ale też i chłodny.. nie wiem czy to z potu bo był rozgrzany.. temp. nie mierzyłam bo czoło/główka nie wydawały się być mega gorące.. i nie wiem, kurcze boję się ze Go najpierw przegrzewam a później wychladzam za mocno :zawstydzona/y::-( od 2-3 dni coś Mu charcze w gardle.. nosek niby czysty.. echhh to narobiłam.. i rady dla Tere wypisuję.. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zuza wprowadziłaś Juliance już żółteczko???
apropo żółtka.. różne teorie słyszałam na temat jedzenia jajek.. dla dorołych oczywiście.. nie myślicie ze pół żółtka codziennie dla Malucha to za duzo trochę??? nie trzymam się kurczowo tego schematu bo nieraz po tym jak Patryś zje obiadek przypomina mi się ze miało być żółtko.. jak Wy robiłyście/robicie???
Gatto pewnie tak, Patryk zgapił od Cri i nie myśli pokazać Mamusi ząbka tak szybko ;-) fajnie że Tesciowa powolutku wraca do formy :tak: piszesz o zorganizowaniu co do minuty.. tak sobie pomyślałam.. jak studiowałam i pracowałam jednocześnie to miałam jeszcze czas na to aby siedzieć w bibliotece.. teraz bym się chyba wykończyła :rofl2: ale do Szczecina dojeżdzałam autobusami i na wszystko miałam czas.. na spotkanie ze znajomymi.. na jakieś piwko.. myślę ze w sytuacji kiedy człowiek musi to da radę ze wszystkim :tak: do takich wnisoków dochodzę.. heh.. bystra jestem :-p
Gochson katar leczony trwa 7 dni nie leczony tydzień.. przeeeejdzie ;-):tak:
Aleksis się byczy.. ciekawo gdzie.. :confused:
Caterina noooo oazo spokoju! zostaw sobie nerwowość hormonalną na usg genetyczne, później na połówkowe ;-):tak: hehe teraz napiszę coś, co mnie mega wnerwiało jak mi ktoś radził: "spokój najważniejszy!" a Ty w ogóle napisz na kiedy termin, czy czujesz już czy będzie mała Caterinka czy może mały Caterinek??? :-)
Emenemes testy zakupione??? kiedy masz mieć wynik bety??? bo się już troszkę pogubiłam... :zawstydzona/y: ale to przez to moje zakręcenie..

ok, koniec pisania, wzywa mnie "a giiuuuuuu" :-) hmmm nawet nie wiecie w jaki słodki sposób On to mówi... :rolleyes:

miłego dnia i Chorowitki niech zdrowieją a reszta niech usciska swoje Pociechy!!!

edit: oczywiście wcześniej miałam na myśli że pół żółtka co drugi dzień :-):tak:

Ostatnia edycja:
Hej :-)

Ja na szybko przed piątkowymi porządkami ;-)

caterina GRATULACJE ,
piękna beta !!! :tak::tak::tak: Nic się nie stresuj, tzn tak jak najmniej możesz, jeszcze 20 tygodni jakoś i się wyluzujesz :-p:-) No i dbaj tam o Was ?? A masz jakieś przeczucia co do płci ???

tere no napisz troszkę jak Mały , jak nocka, co tam u Was ??? Buziaki ***

katiuszka znów się uśmiałam , i z diety pizza na wynos i ze zdjęć Kasi, no szkoda, że jej nie op.. za te torty ;-)

kok.o oj bidulka Ewcia ...a Ty z nią .. tylko się nie zaraź, ja prawie zawsze łapałam od Juli te rota. Ale jej nie szczepiłam a Olka tak bo za chwilę też mi będzie ze żłoba przynosił różne takie... Zdrówka !!!

Gatto - podziwiam Twojego teścia, że się nie boi i daje radę jakoś. No jedzenie trochę odpuszcza ale co tam, nikt nie jest doskonały:-) I super, że z teściową lepiej.
Ani@k to już dawaj Patrykowi wit. C jak coś nie bardzo tam słyszysz. I odezwij się jak znajdziesz chwilkę ;-):tak:

Oj lecę , bo mi ktoś grzebie w szufladach w kuchni , zaraz tam wpadnie :-D

Witam się i ja .

No i niestety nie jedziemy do brata Młoda zaczęła w nocy gorączkować i dupa :wściekła/y: kurde nie ma innych objawów tylko ta gorączka ,eraz śpi ale szybko piszę bo Ona śpi po pare minut.

Katiuszka przeoczyłaś po prostu zdarza się :****
Tere jak Twój glutek się czuje ?oby szybko przeszło choróbsko.
kok.o oby Ewcia szybciutko wróciła do zdrowia .
Ani@k ja się dołączam do pytania o żółtko w jaki sposób podajecie ??? bo nie mam bladego pojęcia :no:

uciekam szybko włosy wysuszyć póki mój glutek śpi

Muma miłego sprzątania ,no i masz pomocnika :tak:;-)

zuza - może to trzydniówka ?? daj jej oprócz czegoś przeciwgorączkowego tez ten Lipomal może, jak coś ją rozkłada to trzeba szybko a on fajnie działa. Trzymajcie się !!! :tak::tak:**

Ani@k ja dawałam rózne słoiczki. Co do ubierania to gdzieś czytała, że lepiej żeby dziecko trochę zmarzło niż się przegrzało. Ja chyba dawałam żółtko co dwa dni, ale głowy nie dam uciąć, chyba tak miałam w schemacie, ale wiem, że one się zmieniają.

Koko zdrówka dla Ewci. Bidulka pewnie się umęczyła.

Ani@k mój karat może być alergiczny i przez to potrwać dłużej, ale dziś juz jest lepiej.

Tere fere co tam u Was ?

Caterina beta super. Teraz to tylko odpoczynek i dobry humor.

My jutro idziemy do teatru. Jak nie ma imprezy to niech bedzie chociaż coś innego. Zobaczymy czy Adasiowi się spodoba. Koleżanka miała rezerwację, ale nie może iść, więc ja skorzystam.

reklama
Gochson to imprezka przełożona ?? A na jaki to utwór sceniczny się rodzinka wybiera ? :-)

Ani@k ja też mieszałam słoiczki, nie spodziewaj się, że bobovita na swoim schemacie zamieści hippa czy gerbera:-)

Szyszunia
jak ząb ?? Dawno tez nie pisałaś w ogóle, jak tam Mieszko, a jak Pepa się odnajduje ??

My dziś byliśmy w trójkę na spacerku z Olim i Wolfem, Wolf na szczęście obchodzi Olka szerokim łukiem, ostrożny jest. Ale jak się rozpędził dzisiaj to w biegu machnął Młodego po twarzy ogoniskiem i było bach :happy2: Oli namiętnie zbiera jego zabaweczki i mu zanosi:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry