Najeczko-gratulacje!!
Alek- bedzie dobrze... ja zawsze sobie mowie,ze smutasy tez nam dobrze robia,bo pozniej jest wieksza radosc...
Antila-ja sie zabieram za zrywanie tapety i musze zdecydowac jaki kolor wybrac do gabinetu,ktory bedzie pierwszym pomieszczeniem jaki sie widzi wchodzac do nas... oficjalnie powinna to byc jadalnia,ale rozmiarowo to by sie chyba zmiescil tylko stol dla 4 osob,wiec co to za jadalnia?mamy juz dywan w neutralnych bezach,regal mahoniowy z polkami na ksiazki i wybrane biurko,ktore zkupimy jak juz skonczymy renowacje... a z gabinetu robimy pokoj dla malenstwa... przynajmniej tak sobie rozplanowalismy przy kupnie
Carioca- jak sie czujesz nowa mezatko? kiedy ujrzymy zdjecia?
Anusienka- w koncu sie doczekamy
Wagnies- gdzie te twoje "waleczki"? na zdjeciu nic a nic nie widac...:-)
Leyna- na zdjeciach widac metode "wody" po angielsku nazywa sie to smocking... jak jestes zainteresowana ta metoda to chetnie wyjasnie i naucze jak ja robic... mimo z nie wyglada,ale jest super latwa... kiedys byly tzw. chinskie sukienki dla dziewczynek wykonane ta metoda jak bylysmy male...
a u nas upaly znowu.... moze nie tyle upal co bardzo wysoka wilgotnosc... wczoraj juz nie dawalam rady, bylo 37 + wilgotnosc,wiec czulo sie 47.... koszmar,siedzialam na dole przy klimatyzacji... a naszej drugiej nie mozemy zainstalowac,bo tych czesci nie mozna dokupic w normalnym sklepie,trzeba pisac list do producenta lub specjallistycznego sklepu... moje kochanie,to lubi miec rzeczy,ale juz nie koniecznie musiec z nich korzystac! nie znosze takiej mani mienia tylko na pokaz: mam,bo mam ale nie musze uzywac... dla mnie jest bez sensu....
a tak w ogole bylam tez malo na bb ( pomijajac upal) ,bo bylam zajeta moim hobby...wstawiam zdjecia... oryginaly i moje wykonanie:
1-2- sukienka,ktora nazywa sie bishop i najczesciej sie ja wykonuje dla niemowlat i dziewczynek do ok 6 lat... moja tutaj jest dla lalki,bo wokol szyi wyszla mi duzo za mala dla dziecka...
3-oryginal beginings z "Australian smocking and embroidery"
3-4-- moje wykonanie - byla to moja pierwsza proba tej techniki wyszywania