reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Najeczko śliczna kropeczka:-):tak:Łapię fluidki:-)
Wagnies do diety lodowej chętnie się przyłączę;-):-)
Aluś tulę Cię mocno. Ja czuję się ok, ale to ciągłe zmęczenie jest wkurzające:angry:Po wyjściu na 2 pętro mam tętno 120.
Carioca kiedy będą fotki:confused:
Anusieńko uparte masz te torbiele:no:
Novaczko co u Ciebie i Martyni?
Ewo buziaczki:-)

Kolor do sypialni już prawie wybraliśmy ( ciemno- rudy) teraz pracujemy nad odcieniem .Narazie mamy pstrokatą ścianę z wieloma próbkami:-D

reklama
Najeczko-gratulacje!!
Alek- bedzie dobrze... ja zawsze sobie mowie,ze smutasy tez nam dobrze robia,bo pozniej jest wieksza radosc...
Antila-ja sie zabieram za zrywanie tapety i musze zdecydowac jaki kolor wybrac do gabinetu,ktory bedzie pierwszym pomieszczeniem jaki sie widzi wchodzac do nas... oficjalnie powinna to byc jadalnia,ale rozmiarowo to by sie chyba zmiescil tylko stol dla 4 osob,wiec co to za jadalnia?mamy juz dywan w neutralnych bezach,regal mahoniowy z polkami na ksiazki i wybrane biurko,ktore zkupimy jak juz skonczymy renowacje... a z gabinetu robimy pokoj dla malenstwa... przynajmniej tak sobie rozplanowalismy przy kupnie :tak:
Carioca- jak sie czujesz nowa mezatko? kiedy ujrzymy zdjecia?
Anusienka- w koncu sie doczekamy :tak:
Wagnies- gdzie te twoje "waleczki"? na zdjeciu nic a nic nie widac...:-)
Leyna- na zdjeciach widac metode "wody" po angielsku nazywa sie to smocking... jak jestes zainteresowana ta metoda to chetnie wyjasnie i naucze jak ja robic... mimo z nie wyglada,ale jest super latwa... kiedys byly tzw. chinskie sukienki dla dziewczynek wykonane ta metoda jak bylysmy male...
a u nas upaly znowu.... moze nie tyle upal co bardzo wysoka wilgotnosc... wczoraj juz nie dawalam rady, bylo 37 + wilgotnosc,wiec czulo sie 47.... koszmar,siedzialam na dole przy klimatyzacji... a naszej drugiej nie mozemy zainstalowac,bo tych czesci nie mozna dokupic w normalnym sklepie,trzeba pisac list do producenta lub specjallistycznego sklepu... moje kochanie,to lubi miec rzeczy,ale juz nie koniecznie musiec z nich korzystac! nie znosze takiej mani mienia tylko na pokaz: mam,bo mam ale nie musze uzywac... dla mnie jest bez sensu....
a tak w ogole bylam tez malo na bb ( pomijajac upal) ,bo bylam zajeta moim hobby...wstawiam zdjecia... oryginaly i moje wykonanie:
1-2- sukienka,ktora nazywa sie bishop i najczesciej sie ja wykonuje dla niemowlat i dziewczynek do ok 6 lat... moja tutaj jest dla lalki,bo wokol szyi wyszla mi duzo za mala dla dziecka...
3-oryginal beginings z "Australian smocking and embroidery"
3-4-- moje wykonanie - byla to moja pierwsza proba tej techniki wyszywania

Wagnies- ja niestety tez nie wchodze w nic z zeszlego roku poza t-shirt'ami.....:-D

Ciag dalszy moich "dziel":
1- c.d. bishop'a z poprzedniego postu
2-oryginal Blue Belle i 3-4 moje wykonanie - juz kiedys wklejalam,ale nie najlepsze zdjecie,wiec powtarzam

i jeszcze kilka:
1- oryginal "Little Prince" i 2-3 moje wykonanie
4-5 moje wykonanie
sukienke skonczylam w zeszlym tygodniu a ten "pajacyk" w weekend...

mam nadzieje,ze nie zanudzam ale chcialam sie pochwalic... uwielbiam te robotki...

Antilo- obiecuje,ze jak bedziesz miec malenstwo to zrobie cos dla ciebie,tylko bedziesz musiala sobie wybrac....
Wagnies i Antila- ja sie dolaczam do lodowej diety :tak::-D poniewaz nie mam lodow w domu ( z Joe sie "scigamy" w ich jedzeniu jak kupie) to moze zrobie,mam wszystko co trzeba i za jakies trzy godzinki moglabym sie nimi delektowac..... oczywiscie zapraszam :-)

A ja wcinalam pucharek lodowy u Grycana - calkiem dobre te lody sa...
Antila to co jutro robimy "napad" na Starowislna?
Ewa podziwiam Twoje zdolnosci... ja ledwie umiem guzika przyszyc :-(

Wagnies- przyszywanie guzikow jest dla mnie mordega.... niecierpie tego robic....:-D a teraz mam w planie dalsze rzeczy i jak tylko cos nowego zrobie to sie znowu nieskromnie pochwale....;-)

reklama
Anusieńko oj przykro mi :-(

Alek czasami tak bywa, że wszystko jest do... bani. jutro będzie lepiej :tak:

Najeczko śliczna Fasolka :-) ja nie mam żadnego zdjęcia z czasów ciąży, bo mój gin w ogóle nie ma drukarki...

Wagnies dieta lodowa? mniam, mniam, bardzo dobrze brzmi i jest zachęcająca ;-)

Antila pokaż tę pstrokatą ścianę, może zrobimy głosowanie, który kolor macie wybrać :-p:cool:

Ewa wow :szok::-) śliczne te sukienusie :tak: podziwiam talent, ja to w pracach ręcznych jestem noga ;-) a tak z ciekawości: Ty gotowe sukienki wyszywasz tymi haftami (nie wiem czy można powiedzieć, że się wyszywa hafty, ale nie wiem jak to inaczej określić) czy najpierw szyjesz sukienkę a potem haftujesz?
jakbym miała córeczkę to chętnie bym ją w takie cudeńka poubierała :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry