reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witajcie....
u mnie wreszcie lepiej,bo od wczoraj popoludnia bolala mnie pierunsko glowa az przeszla w migrene... oczywiscie zapomnialam w poniedzialek spytac mojej rodzinnej czy moge dalej brac advil czy nie i sie meczylam... jeszcze dzis w nocy kilka razy sie budzilam z bolem,ale juz jest lepiej i mam nadzieje,ze tak zostanie... i troche mnie zgaga meczy... no i jestem zla na Joe,bo mu sie nie chce jechac po to lozeczko co sobie upatrzylam.... stwierdzil,ze za daleko.... teraz to ja sobie wybiore najdrozsze mozliwe ze sklepu.... a jak cos mi powie to mu przypomne o tym,ze nie chcialo mu sie jechac 40 minut ....
Sensi-podziwiam Cie ,ze tak dlugo jeszcze pracujesz...
Antila-wozek tez mam Peg Perego starszy typ ,tzn. gondole i spacerowke montuje sie na stelazu nie za pomoca takiego kliku tylko trzeba lekko pod katem trafic w "dziurki" i przekrecic koleczko,aby zablokowac ( tak jak mialy wozki w latach 70 /80)... mialam do wyboru tez ten z klikiem,ale nie mieli w kolorze,ktory mi odpowiadal... zalaczam fotke... mialam zamiar jeszcze dokupic Pramette do wypadow do centum handlowego i na pozniej,bo wiele dziewczyn pisalo,ze wlasnie gondole na duzych stelazach sa super,ale pozniej spacerowki mniej,bo za ciezkie... jednak ja pamietam uzywalam identycznego wozka jak moj opiekujac sie dwulatkiem i jego 4 letnia siostra i mowiac szczerze ten wozek u mnie zdawal bardzo dobrze egzamin na spacery do parku; jak maly mi zasnal to bylo mu wygodnie;mialam duzo miejsca na rozne zabawki jakie sie bierze do parku,a nawet czesto zdarzalo mi sie wozic rowerek jak dzewczynka wolala isc... wiec to chyba jest kwestia bardzo indywidualna jaki wozek bedzie nam odpowiadal... a z Pramette rezygnuje na rzecz Maclarena techno... stwierdzilam,ze owszem Pramette bedzie fajna ale moze na rok ( kolezanka miala podobny wozek i jak go pchalam z jej 14 miesieczna corka,to mialam wrazenie,ze za chwile sie rozsypie,tak kolotal na wszystkie strony) a pozniej i tak musialabym kupic jeszcze wozek w stylu parasolki, wiec chyba lepiej pieniadze wydac od razu w drugi wozek,ktory bedzie na dluzej... ogladalam go bardzo uwaznie w sklepie i jak bylam przeciwna tego typowi tak zmienilam zdanie... po prostu bardzo milo mnie zaskoczyl... jednak i tak uwazam,ze nie jest on przeznaczony dla dzieci ponizej roku na dluzsze wypady -moze na bardzo krociutkie.... a producent podaje,ze wozek mozna uzywac od urodzenia...
poza tym bardzo mi sie podobaja takie staroswieckie w wygladzie wozki jak Inglesina Classic czy Silver Cross... ale chyba pozostana w sferze moich marzen....
Najka- plec bede znala jesli malenstwo zdecyduje sie nam pokazac :-), u nas sa dwa gora trzy usg podczas calej ciazy jesli przebiega prawidlowo i to nie jest wykonywane u gina tylko trzeba isc do specjalnych miejsc gdzie wykonuja usg, potem technicy wysylaja informacje do lekarza i on ze mna omawia co technik znalazl... jedynie podczas usg moge poznac plec...
Carioca- pewnie dobrym pomyslem jest Allegro na zakupy... po pierwsze ze wzgledu na pogode a po drugie dziewczyny pisaly,ze czesto jest duzo taniej nawet wliczajac przesylke niz w sklepie... tymbardziej,ze czesto jesli kupujesz u jednego sprzedawcy wiecej rzeczy to placisz za przesylke tylko raz... jedynie co warto to czasami obejrzec te rzeczy najpierw w sklepie...
Wagnies- ja mialam kolezanke z Oswiecimia i ona tez mowila "na pole" myslac "na dwor"...
Vonko- co u ciebie? odezwij sie czasami...
Novaczka- jak znosicie z corka upaly?
Alek,Monik,Kajda, Anusienka i reszta 30-tek buziaki!
1-2 moj wozek
3-4 Inglesina Classic
5 Silver Cross

reklama
A pooglądałam i stwierdziłam, że tylko jeden pajacyk mi się podoba. Chyba jednak wyciągnę w poniedziałek przyszłego tatusia do hurtowni dziecięcej. Zresztą jeszcze zobaczymy. Pewnie nazamawiam i na allegro i pojedziemy do hurtowni.

Ewo - u nas standardowo też robi się 3 razy usg, cześciej tylko w przypadku komplikacji lub podejżeń. Wózki fajne, sama się też zastanawiałm nad tym oldschoolowym, ale cena jest zniechęcająca.
A mozesz zadzwonic do gabinetu lekarza sie zapytac czy mozesz przyjmowac ten lek na migreny?

Najeczko - a ja się własnie zabieram za prasowanie. Jesytem zła na siebie, bo się położyłam odsapnąć i usnęłam na dwie godziny, ale trudno w nocy dzis nie za długo spałam.
Zazdroszczę Ci, że jedziesz na wakacje - Wasze ostatnie we dwoje! Moj świerzo poślubiony małżonek niestety nie otrzyma urlopu w pracy :angry::wściekła/y::-(:baffled:

Ja wlasnie wrocilam z zakupow... bylam w galerii krakowskiej, stracilam prawie 4h i w sumie prawie nic nie kupilam....

Antila budynek moze i nowoczesny ale klima tlyko w studiach i newroomie... reszta ma naturalna klime w postacie wiaterku wpadajacego przez okna ;-)

Ewa z tego co wiem to w ciazy z lekow p/bolowych to tylko paracetamol mozna... a nie znam tego leku co wymienilas... ale najlepiej to zapytaj lekarza. A machiny niczego sobie... dzidzius bedzie mial ladna karoce!

Carioca nie ma nic milszego niz zakupki... a dzieciowych rzeczy to juz wogole pelnia szczescia... to zycze Ci udanych zakupow!

Najka to wypoczywaj kochana... no i zebys jak najmniej z kibelkiem sie sciskala;-)

u mnie migrena przeszla... jednak jutro dzwonie jeszcze raz do lekarza,bo dzis jej nie bylo i sie spytam... mam juz tez wizyte do gina na 6 listopada, do tego czasu ciaze moja bedzie prowadzic moja rodzinna...
Carioca- ja myslalam,ze usg w Polsce sie robi za kazda wizyta,bo gdzie nie wejde na forum to wszystkie dziewczyny pisza o usg co miesiac... tutaj moge tez zdecydowac,ze nie chce go wcale - jednak to chyba byloby troche nieodpowiedzialne... poza tym chcemy znac plec dziecka,chociaz ja mysle,ze bedzie dziewczynka... kiedys mi wywrozono dwie dzieczynki i chlopca... i tak sie trzymam tej wrozby ;-):-D:-D
Wagnies- ja jutro sie wybieram na zakupy,ale tylko ogladanie wystaw ( chyba,ze cos sie trafi ;-):-D)... a po spotykam Polke,ktora poznalam przez internet i mam nadzieje,ze sie zaprzyjaznimy...

Witam 30-steczki!

A co to za spiochy u nas na watku? To ja juz w pracy od 8 a tu cisza... nikogo niet :-(

POBUDKA!!!! Taki piekny dzionek i wcale nie ma dzis Sahary...

Wiecie... mam do Was prosbe... corka znajomego z pracy wlasnie wjezdza na sale operacyjna (wykryto u niej kilka dni temu guza na mozgu). Dziewczynka ma 8 lat. Pomodlcie sie zeby wszystko poszlo dobrze - bo operacja zapowiada sie bardzo ciezka!

Witam Was dziewczynki:happy::happy:
ja ciągle w dwupaku;-) ale coś mi się wydaje, że poród tuż, tuż....chyba czop sluzowy powoli mnie opuszcza:-D:-D

Ewo ja w czasie ciąży miałam usg 3 razy-korzystałam z państwowej poradni dla kobiet i taka ilość usg jest w rutynowym zestawie badań. Nie mogłam z kolei narzekać na ilośc morfologii, badania moczu -przy każdej wizycie (wszystko bezpłatnie oczywiście:tak:).
przyglądam się Twojemu wóziowi i muszę stwierdzić, ze mój maprawie identyczny kształt-głęboka gondola z koszem na dole na 4 stabilnych kołach, kolor granatowo-czerwono-biały. Mój wózek dostałam od brata (10 lat temu jeździła nim moja bratanica:-)). Po wyczyszczeniu wygląda jak nowy i nie zamierzam zmieniać go na inny. Po wyjciu nosidła można go przekształcić w zgrabną spacerówkę. A spacerówkę(oddzielnie) też dostałam w spadku od brata:tak::tak:

Miłego dnia! Lecę w teren:tak::tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry