reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej dziewczyny :tak:

Wagnies pomodlę się :tak:
a w ogóle to mój mąż też jest Krakus :tak:

Ewa co do Advilu... jeśli jest na bazie paracetamolu tylko i wyłącznie to możesz brać, jeśli ma w składzie ibuprofen lub inszy składnik to niestety nie :-(
a wózek mam bardzo podobny do Peg Perego. Roan Marita, z takim samym zawieszeniem i systemem wkładania gondoli i super się sprawuje :tak:
tutaj zdjęcie (ja mam inny kolor)
marita_927.jpg

co zaś do usg... zazwyczaj co miesiąc mają robione dziewczyny, które do lekarza chodza prywatnie a nie w ramach NFZ. państwowo są 2-3 usg na całą ciążę, chyba że się coś niedobrego dzieje, to wtedy kieruje się na dodatkowe.

Cacioca, Najka, Sensi :-)

a właśnie, Sensi, mi czop zaczął odchodzić na prawie tydzień przed porodem
też myślałam, że odejście czopa + 2,5 cm rozwarcia to przedwstęp do akcji porodowej, ale się myliłam ;-)

życzę miłego dnia :tak:

reklama
Aluś to naturalne, że się denerwujesz. Jesteśmy z Tobą i mocno Ci kibicujemy:tak:
Trzeba walczyć o spełnienie swoich marzeń i nie wolno nigdy się poddawać:-)
A u mnie @ jak nie było tak nie ma:oo2:Mam już jakąś obsesję i biegam co 15 minut do toalety, aby sprawdzić.Boję się, że znowu wszystko mi się pokręciło z hormonami, a myślałam, że w sierpniu zaczniemy działać:wściekła/y:

Wagnies pomodlę się:-(:-(.mam nadzieję, że jest to guz pierwotny i efekty leczenia będą dobre.
Wróciły wspomnienia: mój Tata miał guzy przerzutowe mózgu:-(:-(:-(.

Dostalam przed chwila sms'a ze dziewczynka jest juz po operacji, lekarze mowia ze usuneli calego guza i operacja przebiegla bez komplikacji. Natomiast najblizsze 24 godziny beda decydujace...

Kurcze - wierze ze sie uda!!! MUSI sie udac!!!

Leyna to jak zawitasz do Kraq to zapraszam na kawke albo lody...

Alek kochana nie smutaj sie... wiem ze Ci ciezko ale na pewno wszystko sie uda!

Antila a moze nic sie nie pokrecilo tylko cosik tam juz rosnie u ciebie....

Sensi przepraszam... nie chcialam....:-(

Wagnies- jestem myslami z wami...
Alek- bedzie dobrze,bardzo w to wierze.... przeciez u nas co miesiac sie pojawia fasolka i wrzesien jest twoj!:tak:glowa do gory!
Antila- ja nie mialam zadnych objawow.... moze ciut piersi mnie bolaly,ale ostatnio tak samo reagowaly na @.... kiedy testujesz?
Leyna- wlasnie Advil ma w skladzie ibuprofen... na razie na szczescie mi przeszlo,ale bede musiala cos znalezc,bo zbyt cierpialam.... a co do wozka to mnie sie Roany bardzo podobaja... maja super kolorystyke,mozna tez kupic pasujaca posciel,mnie gondole przypominaja Inglesine a spacerowki Peg Perego - producent chyba sie na nich wzorowal... z tym usg to wlasnie chyba dziewczyny prywatnie leczone o tym pisaly,ze co wzyta... tutaj badanie krwi bede miec teraz ( tylko dlatego,ze ostatnio nie mialam go robionego) i w 11-13 tc dwukrotnie poniewwaz bede miala badania na wady genetyczne...
Sensi- ja uwielbiam tego typu wozki i choc dziewczyny w wiekszosci narzekaja,ze niby one ( te wozki) ciezkie i niewygodne -to moze owszem dla mam ale dla dzidzi na pewno sa super i to mi sie wydaje najwazniejsze... dla mnie z kolei wozek typu Graco Delux jest pomylka i jemu podobne... nie wiem jak mozna mowic,ze jest lekki - moze w kilogramach,ale zle wywazony i mnie wydaje sie juz sam w sobie ciezki, do tego jest bardzo sztywny i nie posiada gondoli tylko nosidlo lub fotelik... weekend juz tuz tuz wiec w poniedzialek zobaczymy zdjecia Kubusia!;-):tak::-) Sensi powodzenia na porodowce i miej lekki i szybki porod!
Carioca- jak zakupy?

Ewciu myślisz, że Sensi urodzi w weekend ?:-)Podobają mi się klasyczne wózki, tylko dla mnie rzeczywiście jego waga mogłaby stanowić problem.Drugie piętro bez windy, brak wózkowni i wąski korytarz:-(
Wagnies dzieci są silne na pewno wszystko będzie dobrze. Swoją drogą to straszne cierpienie, dla rodziców:-(
Leyna może we trójkę z Wagnies pochłoniemy te lody:-D

Dziewczyny nie będę testować, bo w maju także miałam cykl 39 dniowy( wtedy byłam w Tunezji).Poczekam jeszcze parę dni.Tylko to strasznie głupie uczucie taki napięty brzuch i ból krzyża:crazy:

reklama
Antilo- to czekamy cierpliwie.... co do Sensi mysle,ze wyjdzie jej jak sobie zaplanowala... no i my chcemy tez zobaczyc Kubusia :-) a co do wozkow to rzeczywiscie drugie pietro bez wozkowni i waski korytarz nie sa zachecajace... ale mysle,ze komfort jazdy to pewnie wynagrodza... zawsze mozna malucha na reke a wozek ciagnac po schodach... tylko,ze to sie latwo mowi..... ja juz nie moge sie doczekac marca! no i mam dzis wprost promieniujacy humor! zaraz ide budzic moj duzy skarb (Joe),bo jedzie pomoc koledze z pracy sie przeprowadzac i musi wstac o bardzo nieludzkiej dla niego porze...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry