reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Dzień dobry 30-teczki :-)

A co tutaj tak cicho??

Sensi jak się czujesz? Kubuś jeszcze w brzuszku:rofl2:?
Najeczko fajnie że udało Ci się wypocząć :-) Może jakieś zdjątka nam tu pokażesz?

Miłego dania dla wszystkich:-)

dzień dobry:yes:
monik
ja nadal 2w1:rofl2::rofl2:
ale dzisiaj w nocy budziłam siępewnie z 10 razy; śniło mi się , że odchodzi mi czop sluzowy, wody i zaczynam rodzić :szok:. Było to tak realistyczne, że budząc się niw wiedziałam, czy to sen czy jawa. Chyba rozpakuję się do niedzieli:szok::szok::szok:

Co u mamusi Ewy i carioci:rolleyes::rolleyes:

Witajcie rankiem!
Myślałam, ze wczoraj jeszcze coś napiszę do Was, ale tylko poczytałam, a potem do łóżeczka!
Antilko szkoda, że z tym testem coś nie tak:-(, dziwna sprawa. Ale może lekarka jeszcze raz Ci betkę każe zrobić? Idziesz jutro do ginki?
Monik fajnie, ze częściej tu jesteś!:-)Jak nogi po rowerku? Trochę sie zmartwiłam tym co piszesz o herbatce z malin, bo ja tydzień temu sobie kupiłam i wypiłam chyba z dziesięć tych z Herbapolu, ale mam nadziję, że nie zaszkodziłam dzieciaczkowi:-(.Dlaczego nie można ich pić w pierszym trymestrze? A co do zdjęć to wkleję potem na zamknięty.
Sensi wiec jednak Kubuś czeka grzecznie na następny weekend? Jak samopoczucie?
Carioca proszę nie rozbijać się samochodami!:-)
Aluś cieszę sie,że juz troszkę lepiej u Ciebie.:tak: Powodzenia przy badankach!
Leyna pogadaj z lekarzem, ale ta nieregularność 37, 34 wydaje mi sie niewielka(a wcześniej jak było?), może po prostu takie dłuższe teraz cykle będziesz miała?
Maraniko :-)bardzo ciekawa jestem Witusia, ale jak może to niech posiedzi w brzuszku jeszcze troszkę.
Ewo he he widzę, ze senność na całego!No tak, zwykle jeden z pierwszych objawów!:-). Super, że masz już jakieś ubranka ciążowe. Ja jeszcze nie, ale chyba w pierszej kolejności będę się musiała po biustonosz wybrać, bo robi mi sie za ciasno.
Wagnies co słychać?
Kajduś Anusieńko Vonko Moniolku i Wszystkie 30steczki miłego dnia!

witajcie dziewczyny :tak:
się nawet stęskniłam ;-) wczoraj zaniemogłam - migrena mnie dopadła. pierwszy raz od czasów ciąży i porodu. bleeeee, nie lubię :baffled:

Leyna ja też kiedyś miałam cykle 35-38 dni, po odstawieniu antyków skróciły mi się do 30-32 dni. Może i Tobie się jakoś unormują? a byłaś z tym u gina?

Alek obawiam się, że tu się nic nie unormuje, bo ja takie cykle nieregularne mam - niestety... to jeszcze nic, bo jak się staraliśmy o Piotrka to bywały i 26-dniowe i 47-dniowe aż do całkowitego zaniknięcia @ :sick: taka moja "uroda" :-( a jak brałam anty to miałam jak w zegarku, po odstawieniu przez 3 miesiące też a potem zaczęły się jaja... a ja tak mam od dawien dawna, że cykle około 35-36 dni... moja mama też miała długie... widać to dziedziczne. tylko to jest takie wnerwiające, że nie można dokładnie przewidzieć kiedy dostaniesz @ i co z owu :no: dobrze, że sobie tempkę mierzę :tak:

Dziewczynki, co lekarze przepisują na wywołanie @:confused:Bo u mnie chyba bez tego się nie obejdzie:no:
ja dostawałam Orgametril

Sensi Ty z Kubusiem jeszcze w dwupaku :szok::tak:

Najka, Wagnies, Ewa, Carioca, Monik, Kajda, Anusieńka, Vonka, Moniolek, Maranika :-)

zmykam do pracy, bo mam zaległości

Witam sie i ja ....

Mialam wczoraj poodpisywac Wam... i co?... przyszlam do domu z pracy, wyslalam meza na zakupy zeby mu cos ugotowac i powiedzialam Mu ze jak wroci to zeby mnie obudzil to zrobie mu cos do jedzenia... i obudzil mnie o 1 w nocy:-):-D wiec przebralam sie i poszlam do lozeczka spac... wiec dzis jestem rzeska i wyspana:tak::tak: a po pracy umowilam sie z kolezanka na pogaduchy...

Najka jak tam bylo w Kazimierzu... moze sie pochwalisz jakas fotka...
Sensi no ten weekend to termin ostateczny;-):tak::-D:-)
Antila jak remoncik? A kiedy spotkanko... liscie dla Ciebie leza w lodowce...
A co sie dzieje z Novaczka?????
Ewa jak samopoczucie?
Monik ja slyszalam ale o herbatce z lisci malin a nie z owocow malin...

Cala reszte pozdrawiam: Carioca, Alek, Leyna, Maraniko, Kajda, Aniusieńka, Vonka, Moniolek!!!!

Sensi może to prorocze te sny masz:-p:-D Fajnie będzie zobaczyć Kubusia po tej stronie...:-)
Najeczko nogi są całe i niebolą :-D. Pewnie dzisiaj, jak nie będzie lało, to też pójde, pojeździć. A tą herbatką to się nie przejmój, pewnie ja jakaś wrażliwsza jestem:crazy:.
Raczej nie powinny zaszkodzić, tylko może trochę mniej takich herbatek pij. Tak jak zauważyła Wagnies herbata z liści malin ma właściwości wywołujące skurcze m. Te natomiast herbatki z owoców malin mają czasem małe ilości tych liści.
Wagnies no to sobie ładnie pospałaś wczoraj:-D Masz racje co do tych liści malin. Na mnie jednak działają już te zwykle herbatki z owoców. Nawet w środku cyklu jak wypiję to mam takie odczucia jak zaraz przed @ :szok:.

MuszęWam powiedzieć, że uświadomiłam sobie,że ja wcale nie boję się porodu:szok::szok:. Obym się nie zawiodła. Może wynika to z faktu, że przy mnie przyszło na świat już pewnie kilkaset dzieci (no...co prawda na 4 nóżkach:-D:-D:-D:-D:-D), a pewnie z 20% przez cc;-);-);-)

reklama
Cześć 30tki!

Najka - z tego co mi wiadomo, to właśnie z suszonych liści malin herbatka działanie naskurczowe, nawet polecają ją w przypadku, kiedy już poczuje się przed porodem pierwsze skurcze, ponoć łatwiej idzie. Z malin herbatka to chyba skrót myślowy, ale faktem jest że ja sobie darowałam na wszelki wypadek :-)
Wagnies - a nie wiesz czy można dostać tę herbatę w aptece? Kupiłabym sobie do wypicia przed porodem.

Chociaż mój mały chyba ułożył się znowu poprzecznie, od kilku dni tak go czuję, mam nadzieję, ze powróci do własciwej pozycji.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry