reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma wiedziałam ze u Mamy bedzie ok:tak: :happy:

Pani doktor, która bedzie Ci robiła dziś powtórne usg i tylko potwierdzi ze wszysko jest w należytym porzadku. Jutro wizyta u Magika, ja myslę że nie ma się czego bac.. bo cóż innego moze Magik powiedziec???

Aha i pewnie wiesz, ze dziś Fasol moze już bardziej "dorosle" wyglądać:tak:

Jeszcze raz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ (i tych o naszym zakiełkowaniu;-))
Dzisiaj TY jesteś NAJWAŻNIEJSZA więc TOBIE bedą się spełniać MARZENIA:tak:

Wirtualne buziaki i usciski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
hej dziewczyny

ja po pracy,po ćwiczeniach zjadam nie wielką kolacyjkę
Muma jeszcze raz 100 lat kochana :-)i wiesz,że będzie dobrze!!!!!!!
kok.o to nie dobrze,że strzyka łupie troszku zwolnij bo się rozsypiesz i co będzie?kok.o ja nie znam się na tempce dobrze,ale Ani@k ma rację ;-)
Ani@k a ja Tobie mówiłam,już że szybko u Ciebie bedą II kreski,więc się staraj kochana i &&&& kiedy spinnig ?a ja butelkę winka wypiłam w sobotę :tak:tak akurat...

ja czekam na @ na razie objawów nie mam ani w jedną ani w drugą mańkę katiuszka a u Ciebie jak tam?

bzzz pracusiu??heloł??

Ostatnia edycja:
witajcie Dziewczynki!!!
Od razu proszę Was o pomoc w interpretacji mojego progesteronu. Na ostatnich dwóch badaniach był on bardzo niski, 0.60ng/mL, a drugi niewiele wyższy, bo 0.65. No i tym cyklu zrobiłam tak jak mi lekarz kazał i wyszło, że w 23 dc mam 113.00ng/mL:szok::szok::szok: Matko jedyna!!! o co chodzi??? przecież nie brałam dupka ani luteiny...tylko to Clo....myślicie, ze to po tym tak skoczyło??? według norm podanych przez to labo..to wyszło, że jestem w 3 trymestrze ciąży!!!! jakies wariactwo!!! idę w środę na powtórkę, albo to błąd w labo...albo coś sie niedobrego dzieje:angry: ale mam nerwy!!!!!!:-(
Muma, super, że przynajmniej z mamę nie musiałaś przechodzić tych niemiłych sytuacji. Mówiłam, że się ucieszy!!!! Widzę, że wzięłaś byka za rogi i walczysz!!!! Podziwiam i trzymam mocno kciuki, żeby pan Magik powiedział, że wszystko w nalezytym porządeczku!!!!!!
kok.o nie marudź, nie marudź...tempka jeszcze całkiem...całkiem...trzymam kciuki, żeby nie spadła!!!!&&&&&&&&&
zuzanka...a u mnie tak jak pisałam powyżej...a z objawów to mam kłucie jajników...zwłaszcza lewego...nie wiem co to oznacza :baffled:
Uciekam na moment!!! idę zjeść późny obiadek:tak:

katiuszka po clo nigdy nie miałam takiego progesteronu i nie powinno być,a może Ty zaciążyłaś ??i to jest pierwsza oznaka ?ale też że 3 trymestr to jak??może bliźniaki się tworzą??
ale wiem,że jak się ma taki poziom progesteronu i jest zbyt wysoki kobieta może mieć trudności z zajściem w ciążę.Gdy poziom progesteronu jest zbyt niski może to uniemożliwić zagnieżdżenie się zarodka w śluzówce macicy lub utrzymanie zarodka,więc kochana może to być przyczyna braku ciąży u Ciebie ,głowa do góry dadzą leki aby hormony doszły do siebie i będzie dobrze ,to nic strasznego...ja miałam na początku starań ,i teraz mam dobry :tak::-)

Ostatnia edycja:
katiuszka po clo nigdy nie miałam takiego progesteronu i nie powinno być,a może Ty zaciążyłaś ??i to jest pierwsza oznaka ?ale też że 3 trymestr to jak??może bliźniaki się tworzą??
ale wiem,że jak się ma taki poziom progesteronu i jest zbyt wysoki kobieta może mieć trudności z zajściem w ciążę.Gdy poziom progesteronu jest zbyt niski może to uniemożliwić zagnieżdżenie się zarodka w śluzówce macicy lub utrzymanie zarodka,więc kochana może to być przyczyna braku ciąży u Ciebie ,głowa do góry dadzą leki aby hormony doszły do siebie i będzie dobrze ,to nic strasznego...ja miałam na początku starań ,i teraz mam dobry :tak::-)

zuzanka...właśnie czytałam artykuły w necie...no i też wyczytałam, że czasem wysoki poziom progesteronu jest przy ciąży mnogiej:baffled: ale mam burzę mózgu:szok: napisałam meila do mojego super ginka, napisałam o co chodzi...może mi odpisze...a jak nie to w środę pójde na powtórkę i może betkę od razu zrobić??? ahaaa i na wyniku od labo pisze, że "wynik powtórzony" czyli im też się wydawało, że jakiś dziwny, więc go powtórzyli, no to nie może być mowy o błędzie...to nie wiem...powtarzać? nie powtarzać??? kurczę...wszystkie opcje brałam pod uwagę..ale nie taką:szok:

czesc kobitki
ale tu jakos cicho jak na wieczorową porę :eek:

katiuszka yyyy wielgaśny Ci wyszedł ten wynik :eek: No i na pewno do lekarza z tym musisz biec.
Ja sie nie znam na wynikach i normach, tyle co w sieci wyszukam ;-), ale w necie piszą ;-) ze progesteron jest składnikiem leków hormonalnych - HTZ i pigułek antykoncepcyjnych. Wiec nadmiar = niemozliwosc zajscia w ciaze.

zuzanka korekta : Ty nie czekasz na @ ale na II ! brak objawow tez dobry objaw ;-):-)

katiuszka wiesz co, moze Ty sobie testa zrób, co? Jak mnoga ciaza to wiecej hcg i szybciej wychodzą II

czesc kobitki
ale tu jakos cicho jak na wieczorową porę :eek:

katiuszka yyyy wielgaśny Ci wyszedł ten wynik :eek: No i na pewno do lekarza z tym musisz biec.
Ja sie nie znam na wynikach i normach, tyle co w sieci wyszukam ;-), ale w necie piszą ;-) ze progesteron jest składnikiem leków hormonalnych - HTZ i pigułek antykoncepcyjnych. Wiec nadmiar = niemozliwosc zajscia w ciaze.

katiuszka wiesz co, moze Ty sobie testa zrób, co? Jak mnoga ciaza to wiecej hcg i szybciej wychodzą II
kok.o ja też to wyczytałam, ale zastanawia mnie po czym tak skoczyło jak nic nie zażywałam:eek: a test robiłam, od razu jak odebrałam wyniki:tak: no i na razie nic:no: ale dziś dopiero 25dc:eek: kurczę...zastanawiam się czy nie zrobić bety:baffled:
idę spać...oj mam nad czym myśleć:wściekła/y:a jakby tego było mało, to mnie brzuch rozbolał tak @owo!!!!:wściekła/y:

Hejka wieczorową porą ;-)

katiuszka - ja tam już bym testowała, wg tego co ja znalazłam w necie to taki poziom jest graniczny w I trymestrze ale to dla ciąży pojedynczej ;-) Trzymam mocno kciuki za bliźniaki po clo , ale będzie super :-):-)&&&&&&&&&&&&&
Tylko się nie denerwuj, serio testowałabym bo jeśli coś jest i jeszcze mnogie to może potrzeba wspomóc jakoś ? No i przestać pić :-p
W ogóle myślę, że w tym miesiącu to się dopiero zacznie..:happy:

A ja byłam odebrać wyniki. Najpierw jeszcze raz zrobiła mi usg, dzisiaj serce pracowało już w normie (pracowałam nad tym cały dzień - tłumaczyłam Fasolowi, zeby nie kombinował), wszystko pozostałe OK.
No więc wyniki połączone mam takie: ryzyko z. Downa 1:883 (dla mojego wieku 1:132), z. Edwardsa 1:6138 (norma dla 38 lat - 1:307) i z. Patau 1:130 (norma 1:967 Ponieważ ogólnie test z krwi poprawił wyniki to takie wskazanie wyszło prawdopodobnie (niestety nie na pewno) przez to przyspieszone tętno Fasola sprzed tygodnia. Jakoś się uspokoiłam choć ten wynik jest zły i kwalifikuje się do amnio.
Kobieta sama powiedziala, ze gdybym nie robiła testu z krwi to gratulowałaby mi zdrowego dzidziusia a tak - 100% pewności da amnio. Takie są te testy , niestety w programie NFZ obowiązkowe.
Chyba jeśli dr Dudarewicz powie jutro, że usg jest OK to skończymy narazie badania i dopiero za mc usg (przez kociarstwo).
Ech.. piję melisę i idę spać.
Życzę udanych ataków na komórki jajowe, pięknych zagnieżdzeń i zakreskowanych testów jutro z samego rana ;-):tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Muma dziś Magik rozwieje wszelkie wątpliwości:tak:
A jak tłumaczyłaś Fasolowi aby nie kombinował??? Fasol skopie Cię za to za jakiąś chwilę;-)

Katiuszka.. no no no!!! cza było do tego Paryża wcześniej jechać;-) ja bym chyba na Twoim miejscu zatestowała.. choć jak sama mówisz dopiero 25 dc. ale dziś już 26.. Z drugiej strony napisz zaraz jak dostaniesz odpowiedź od lekarza:tak:

Bardzo ciekawa jestem zakończenia działań Marianów:-D :-);-)

Zuzanka a ja na spinning dziś biegnę.. się doczekać już nie mogłam..:eek: tylko teraz nie wiem czy bardziej spinningu czy tego ze po treningu będę musiała piwko wypić;-)
Lumina ucichłaś.. mam nadzieję ze Cię nie uraziłam moim niedzielnym wywodem.. albo się szykujesz do przyjazdu eMa.. bo weekendzik majowy tuż tuż..;-)

Bzzzz, Alex___, Kasica, Brzózka, Bionda????

A wiecie ze śniło mi się ze czytałam książkę Kok.o!!!! Było w niej coś na temat działań wojennych..
czekam na sen o Wiesku :-D ;-)

Kasia.natka Ty za "chwilę" rodzisz:szok: !!!!!

Miłego dnia Babeczki..

Do góry