reklama
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
Caterina już teraz wiesz większość zaciążonych to już śpią o tej godzinie:-);-)
ja też się martwię ,ale chyba nic na to nie poradzę
:-(
rozmyślam nad kolejnym IUI ,rozmawialiśmy z M o tym w weekend nasza cierpliwość po 7 latach już zaczyna się powoli kończyć 2 IUI nieudane 2 in vitro też a o naturalnym już nie wspomnę ...:-(a czas ucieka ,nie wiem co mam robić czasami ,bo wiem ,że mogę być w ciąży bo 3 lata temu byłam w ciąży ,a teraz ani widu ani słychu nawet po zabiegach
sorki dziewczyny ale mnie jakiś dołek chyba dopada już
:-(
ja też się martwię ,ale chyba nic na to nie poradzę

rozmyślam nad kolejnym IUI ,rozmawialiśmy z M o tym w weekend nasza cierpliwość po 7 latach już zaczyna się powoli kończyć 2 IUI nieudane 2 in vitro też a o naturalnym już nie wspomnę ...:-(a czas ucieka ,nie wiem co mam robić czasami ,bo wiem ,że mogę być w ciąży bo 3 lata temu byłam w ciąży ,a teraz ani widu ani słychu nawet po zabiegach

sorki dziewczyny ale mnie jakiś dołek chyba dopada już

Ostatnia edycja:
byłam u tej endo
tak więc - wynik po badaniu z tabletką na pewno jest nie miarodajny , skierowanie na badania ponowne , anty ciała też,
zwiększona dawka na eutyroks 50 bo wynik 1,9 przy staraniach jest za wysoki nie mówiąc że na pewno był i tak zaniżony bo po tabletce zrobiony,
w razie gdybym zaszła natychmiast mam zrobić badania i zwiększyć dawkę dla utrzymania ciąży ,
co ciekawe przyjmowanie clo, duphastonu i innych hormonalnych ( w tym ziół) ma duży wpływ na tarczycę - nie wiedziałam o tym

poza tym szukam lekarza ginekologa-endokrynologa bo tylko taki z moimi problemami będzie dobry - zwykły ginekolog nie bierze niestety pod uwagę tarczycy i całe leczenie jest nie prawidłowe więc nie skuteczne
tak więc - wynik po badaniu z tabletką na pewno jest nie miarodajny , skierowanie na badania ponowne , anty ciała też,
zwiększona dawka na eutyroks 50 bo wynik 1,9 przy staraniach jest za wysoki nie mówiąc że na pewno był i tak zaniżony bo po tabletce zrobiony,
w razie gdybym zaszła natychmiast mam zrobić badania i zwiększyć dawkę dla utrzymania ciąży ,
co ciekawe przyjmowanie clo, duphastonu i innych hormonalnych ( w tym ziół) ma duży wpływ na tarczycę - nie wiedziałam o tym

poza tym szukam lekarza ginekologa-endokrynologa bo tylko taki z moimi problemami będzie dobry - zwykły ginekolog nie bierze niestety pod uwagę tarczycy i całe leczenie jest nie prawidłowe więc nie skuteczne
Ostatnia edycja:
alex___
Fanka BB :)
cześć Dziewczynki,
melduję się po wizycie - dziewczyneczka pozostała dziewczyneczką, waży całe 330gr, gryzła swoje stópki i niestety nie można było jej uchwycić na zdjęciu, z czego tatuś niepocieszony, ja spadłam na wadze 3kg, z czego też jestem zadowolona. Cudny dzień
doczytam co u Was i znikam, całusy
melduję się po wizycie - dziewczyneczka pozostała dziewczyneczką, waży całe 330gr, gryzła swoje stópki i niestety nie można było jej uchwycić na zdjęciu, z czego tatuś niepocieszony, ja spadłam na wadze 3kg, z czego też jestem zadowolona. Cudny dzień
doczytam co u Was i znikam, całusy
katiuszka79
dobry wieczór Dziewczynki,
A ja tak późno, bo coś się słabo czułam po powrocie i zaraz po maleńkim obiadku, poszłam do łożka. Niby zdrzemnęłam się chwilkę, ale jakoś mi tak ciężko...aaa w ogóle to dziś miałam jakiś dzień złych przeczuć
sama nie wiem skąd mi się to wzięło...trochę brzuch mnie pobolewał...pewnie stąd te obawy
zmieniłam dietę, jem teraz spore ilości owoców, soków wyciskanych i pewnie to stąd te bóle...bo właściwie to nie wiem co mnie bolało...może to tylko takie "kiszkowe" bóle??? mam nadzieję!!! w sobotę mam lekarza to się popytam co to się dzieje.
A tu dziewczynki nasze coś poupadają
Hej!!!!!zuznaka Skarbie!!!! my Cię tu mamy za złoty wzór do naśladowania jeżeli chodzi o silną wolę, optymizm, dążenie do celu i nie poddawanie się!!! wiem, że czasem i tak pozytywnie naładowaną osobę może coś lekko podłamać, ale wierzę, że zaraz Ci minie, odzyskasz siły, nadzieję!!!! Kochana, działacie na tylu frontach, że z któregoś coś się wykluje!!!! nie ma innej opcji!!!! ja czuję, że jak adopcja nabierze już rozpędu, to wpadnie Ci niespodziewanie ;-)fasolka i będziecie mieli dwójeczkę za jednym zamachem!!!! głowa do góry Kochana!!!! będzie dobrze!!!!
lopop to samo tyczy się Ciebie!!!! masz już jedno dzieciątko, Aniołka w niebie...czyli możesz zajść w ciąże!!! tylko kwiestia czasu!!! a teściową się nie przejmuj, ten typ tak ma, że lubi pogadać;-)
alex nooo kawał dorodnej panny już z tej Twojej Cudeńki
widzę, że nasze forumowe dzieciaczki jakieś rozkapryszone, a to Groszek nie chce się fotografować i ucina sobie drzemki, a teraz Cudeńka ma gdzieś, że tatuś niecierpliwie wygląda córci:-) ehhh to nowe pokolenie:-)
Gatto nic się nie martw, beta jest ok, przeciez to początek ciąży, najlepiej zbadają ją jeszcze raz za 48 godzin. Mnie mój lekarz tak kazał, powiedział, że nie tyle ważny jest konkretny wynik, ile prawidłowy przyrost. W początkowych tygodniach bodajże ma rosnąć 60% w ciągu 48 godz., o ile czegoś nie przekręciłam
bionda kurczę....już byłam pewna, że się udało...wzmocniona byłaś luteinką...szkoda:-( ale ziółka pijesz, nastawienie pewnie już jest...czyli od nowa Polska Ludowa....a nie myślałaś na temat tych badań hormonów? teraz jesteś na początku cyklu, to idealny czas na część hormonów, które robi się między 3-5 dniem cyklu, a dopiero w 21 progesteron. Jeden cykl i będziesz wiedziała co i jak...ze swojego doświadczenia wiem, że warto to zrobić. Widzisz u mnie, jeden hormon a takie problemy.
kok.o cieszę się, że Groszek wymierzony, obejrzany tak jak się należy, a nie tylko "po łebkach". Widzisz, co prywatnie, to prywatnie...tutaj to samo. Ja coś czuję, że do państwowego będę chodzić, żeby mieć kartę ciąży itp., ale na konkretne badania do mojego ginka będę zasuwać.
Aaaa kolejny dzień wydzwaniałam do przychodni z pytaniem czy lekarz wyraził zgodę na przepisanie się. Dodzwonienie się graniczy z cudem, a jak już się dodzwoniłam, to w kółko, że jeszcze nia mają odpowiedzi, dzwonić za 2-3 godz. Około 17 próbowałam, ale już się nie dodzowniłam, w słuchawce ciągle komunikat " linia ekstremalnie zajęta"
więc wkurzona na maksa, prosto z autobusu poszłam osobiście do przychodni. I tam też wszystkie święte krowy hinduskie "ekstremalnie zajęte", ale że byłam osobiście, to mnie nie mogły zbyć i co się okazało? oczywiście, że odpowiedź jest i to dawno
lekarz się zgodził i mogę do nich przejść
no ale żeby nie było za pięknie, to od razu nie mogą mi karty założyć, to takie rzeczy wykonują od poniedziałku do piątku między 12 a 15

zabić to mało!!!!!!! musze brać pół dnia wolnego, żeby pójść znowu do nich osobiście!!!! ufffff nie mam już sił....Anglia
Zmykam dziewczynki, bo późno, że hoho....mam ndzieję, ze jutro wszystkie będą w dobrych nastrojach
ps. Muma kciuki z jutrzejszą wizytę u pani zakaźnej!!!! daj znać jak poszło!!!
Do jutra!!!!
A ja tak późno, bo coś się słabo czułam po powrocie i zaraz po maleńkim obiadku, poszłam do łożka. Niby zdrzemnęłam się chwilkę, ale jakoś mi tak ciężko...aaa w ogóle to dziś miałam jakiś dzień złych przeczuć

A tu dziewczynki nasze coś poupadają

lopop to samo tyczy się Ciebie!!!! masz już jedno dzieciątko, Aniołka w niebie...czyli możesz zajść w ciąże!!! tylko kwiestia czasu!!! a teściową się nie przejmuj, ten typ tak ma, że lubi pogadać;-)
alex nooo kawał dorodnej panny już z tej Twojej Cudeńki

Gatto nic się nie martw, beta jest ok, przeciez to początek ciąży, najlepiej zbadają ją jeszcze raz za 48 godzin. Mnie mój lekarz tak kazał, powiedział, że nie tyle ważny jest konkretny wynik, ile prawidłowy przyrost. W początkowych tygodniach bodajże ma rosnąć 60% w ciągu 48 godz., o ile czegoś nie przekręciłam

bionda kurczę....już byłam pewna, że się udało...wzmocniona byłaś luteinką...szkoda:-( ale ziółka pijesz, nastawienie pewnie już jest...czyli od nowa Polska Ludowa....a nie myślałaś na temat tych badań hormonów? teraz jesteś na początku cyklu, to idealny czas na część hormonów, które robi się między 3-5 dniem cyklu, a dopiero w 21 progesteron. Jeden cykl i będziesz wiedziała co i jak...ze swojego doświadczenia wiem, że warto to zrobić. Widzisz u mnie, jeden hormon a takie problemy.
kok.o cieszę się, że Groszek wymierzony, obejrzany tak jak się należy, a nie tylko "po łebkach". Widzisz, co prywatnie, to prywatnie...tutaj to samo. Ja coś czuję, że do państwowego będę chodzić, żeby mieć kartę ciąży itp., ale na konkretne badania do mojego ginka będę zasuwać.
Aaaa kolejny dzień wydzwaniałam do przychodni z pytaniem czy lekarz wyraził zgodę na przepisanie się. Dodzwonienie się graniczy z cudem, a jak już się dodzwoniłam, to w kółko, że jeszcze nia mają odpowiedzi, dzwonić za 2-3 godz. Około 17 próbowałam, ale już się nie dodzowniłam, w słuchawce ciągle komunikat " linia ekstremalnie zajęta"

Zmykam dziewczynki, bo późno, że hoho....mam ndzieję, ze jutro wszystkie będą w dobrych nastrojach

ps. Muma kciuki z jutrzejszą wizytę u pani zakaźnej!!!! daj znać jak poszło!!!
Do jutra!!!!
Ostatnia edycja:
bionda
Cześć Dziewczynki :-), ja już dochodzę do siebie, ale niedziele i dzisiejszy dzień miałam skopane. No byłam w szoku jak mi ta tempka spadla z 36,9 na 36,6 i nawet na @ nie musiałam czekać. Poszło na całego i znów cykl sie skrócił z 27 na 25 dni, ale to potwierdziło tą wcześniejszą owulację. No nic nie poradzę ja moja głowa i doooopa rządzą się swoimi prawami.
Mama juz mi wysłała dziś zioła, ja mam mieszanke nr.3 na niepłodność, poszłam po bandzie - jak pić to na wszystko i do tego 3x dziennie. Powiem wam szczerze, że już mam dość tych staranek, czaszka wysiada najpierw z tego czekania do końca cyklu a potem jak franca przychodzi. Z jednej strony to dobrze, że jeszcze przychodzi bo inaczej była bym w ciemnej dooopie. No ale co ja wam pisze, same wiecie
.
Gatto, ja znalazłam że twoja beta odpowiada 4tc. Nie martw się na zapas tylko ponów badanie dla sprawdzenia przyrostu i idź dla swojego spokoju ducha do gina na pogadankę. Nie znalazłam nic w necie na temat leku ProbaNat, chyba pójdę do apteki i poradzę się farmaceutki co mam brać. Mam tu taką fajną panią, ostatnio mnie uczyła robić Y zastrzyki na zapleczu w aptece.
Katiuszka, jak Ty piszesz o tej swojej przychodni to mi włosy dęba stają i aż się boję co tu będzie z włoskim ginem. Jak mogę sobie wyobrazić to pewnie będzie niezły lowelasik i będzie gadał o d... Maryni a nie o mojej
. A czy ty czasem nie za dużo witaminek sobie aplikujesz? Piszesz że jesz dużo owocków i soków, ale witaminki też łykasz? Czasem można przedobrzyć bo nie wszystkie witaminy w nadmiarze się wydala z organizmu.
Caterina, fajnie, że urlopujesz. odpoczywaj bo Twój wykresik wielce obiecujący
. Trzymam kciuki !!!! Jaki masz długi cykl?
Kok.o, dzięki a jak się czujesz? Pawiki już Ci przeszły?
Bzzz, nie mogę czytać o Twoich wyczynach kulinarnych bo tak mi brakuje tu polskiego jedzonka
. Niby sobie robię ale to nie jest ten smak.
Kasia.natka, zdawaj nam częściej relacje, musi być super opieka nad takim malutkim człowieczkiem.
Kasica, my też się szykujemy na badania armii Y, narazie o tym rozmawiamy ale widzę że jest chętny
. My chyba damy sobie jeszcze luz w wakacje i zaczniemy na ostro od września. Do tego czasu będziemy jeszcze próbować na chybił trafil.
Aleksis, mnie też jajniki buzują, a najbardziej prawy. W zasadzie to nie czuję że mam lewy. A może to tylko z tego jajka wylatują
. Fajnie że imprezujesz, to zawsze jakaś odskocznia od myślenia o starankach, cyklach i tempkach. Ja tam firmowe imprezki bardzo lubię, zwłaszcza z klientami i jak firma za nie płaci
. Nie prowadzisz wykresu?
Zuzanka, tak myślałam że jesteś pochłonięta rodzinką
. Super ten Twój wykresik. Tzymam kciuki z całych sił, skup sie i przypnij do kaloryfera!!!
Ani@k, coś mi Ciebie tu mało
. Nie pozwól żeby praca Ci nas przysłoniła
.
Muma, jak po wizycie? Mnie to się wydaje, że Ty do mnie to już siły nie masz

.
Alex, jaka duża ta Twoja Cudeńka :-), super, że wszystko ok. Tylko nie trać juz na wadze :-).
Lopop, to mówisz że mąż teraz swoje chce ;-)?
Buziaczki Dziewczynki, idę legnąć bo @ ze mnie ostatnie soki wyciąga.
Mama juz mi wysłała dziś zioła, ja mam mieszanke nr.3 na niepłodność, poszłam po bandzie - jak pić to na wszystko i do tego 3x dziennie. Powiem wam szczerze, że już mam dość tych staranek, czaszka wysiada najpierw z tego czekania do końca cyklu a potem jak franca przychodzi. Z jednej strony to dobrze, że jeszcze przychodzi bo inaczej była bym w ciemnej dooopie. No ale co ja wam pisze, same wiecie

Gatto, ja znalazłam że twoja beta odpowiada 4tc. Nie martw się na zapas tylko ponów badanie dla sprawdzenia przyrostu i idź dla swojego spokoju ducha do gina na pogadankę. Nie znalazłam nic w necie na temat leku ProbaNat, chyba pójdę do apteki i poradzę się farmaceutki co mam brać. Mam tu taką fajną panią, ostatnio mnie uczyła robić Y zastrzyki na zapleczu w aptece.
Katiuszka, jak Ty piszesz o tej swojej przychodni to mi włosy dęba stają i aż się boję co tu będzie z włoskim ginem. Jak mogę sobie wyobrazić to pewnie będzie niezły lowelasik i będzie gadał o d... Maryni a nie o mojej

Caterina, fajnie, że urlopujesz. odpoczywaj bo Twój wykresik wielce obiecujący

Kok.o, dzięki a jak się czujesz? Pawiki już Ci przeszły?
Bzzz, nie mogę czytać o Twoich wyczynach kulinarnych bo tak mi brakuje tu polskiego jedzonka

Kasia.natka, zdawaj nam częściej relacje, musi być super opieka nad takim malutkim człowieczkiem.
Kasica, my też się szykujemy na badania armii Y, narazie o tym rozmawiamy ale widzę że jest chętny

Aleksis, mnie też jajniki buzują, a najbardziej prawy. W zasadzie to nie czuję że mam lewy. A może to tylko z tego jajka wylatują

Zuzanka, tak myślałam że jesteś pochłonięta rodzinką

Ani@k, coś mi Ciebie tu mało

Muma, jak po wizycie? Mnie to się wydaje, że Ty do mnie to już siły nie masz

Alex, jaka duża ta Twoja Cudeńka :-), super, że wszystko ok. Tylko nie trać juz na wadze :-).
Lopop, to mówisz że mąż teraz swoje chce ;-)?
Buziaczki Dziewczynki, idę legnąć bo @ ze mnie ostatnie soki wyciąga.
Haszitka
może kiedyś...
Dzieńdoberek:-)
Ja dzisiaj wolne.
Pana doktora ortopedę muszę załatwić do końca.
Dziewczyny, proszę o spokój bo w psychiatryku wszystkie wylądują
Kto wtedy będzie wspierał ostatnie na polu bitwy!
Dzięki lumina za podpowiedź. Nawet nie wiedziałam, ze te wszystkie wspomagacze mają wpływ na tarczycę, a co pewno za tym idzie miesza się wtedy wszystko ładnie
Chyba też muszę poszukać ginekologa endo, bo będzie ciężko. Mój gin jeździ na jakieś wykłady i interesuje się związkiem innych chorób z ginekologią i ciążą ale co kierunkowy specjalista to lepiej zaciążyć może będzie
Sama już nie wiem co myśleć o mojej tarczycy i ewentualnej ciąży:-( W końcu jeż kilka lat starań i nic
Kurczak upieczony, my z M bez zabezpieczeń i celowe starania już od prawie czterech lat ciągniemy

AAAAAAAA
Na razie, nie czytam, nie myślę, bo @ się kończy i trzeba pozytywnie myśleć
Ja dzisiaj wolne.
Pana doktora ortopedę muszę załatwić do końca.
Dziewczyny, proszę o spokój bo w psychiatryku wszystkie wylądują

Kto wtedy będzie wspierał ostatnie na polu bitwy!
Dzięki lumina za podpowiedź. Nawet nie wiedziałam, ze te wszystkie wspomagacze mają wpływ na tarczycę, a co pewno za tym idzie miesza się wtedy wszystko ładnie

Chyba też muszę poszukać ginekologa endo, bo będzie ciężko. Mój gin jeździ na jakieś wykłady i interesuje się związkiem innych chorób z ginekologią i ciążą ale co kierunkowy specjalista to lepiej zaciążyć może będzie

Sama już nie wiem co myśleć o mojej tarczycy i ewentualnej ciąży:-( W końcu jeż kilka lat starań i nic

Kurczak upieczony, my z M bez zabezpieczeń i celowe starania już od prawie czterech lat ciągniemy

AAAAAAAA
Na razie, nie czytam, nie myślę, bo @ się kończy i trzeba pozytywnie myśleć

reklama
Heloł dziewczyny:-)
Witam przy porannej kawie
Mam nadzieję ze dzisiaj kobitki macie lepsze myślenie niźli wczoraj.
U mnie z tym samopoczuciem tak se. Taka zestresowana jestem że spać w nocy nie mogłam,budziłam się co chwilę i sprawdzałam która godzina
Tempka spadeła
Mam chyba jakąś obsesje jeśli chodzi o mierzenie temp. i co dziennie nie mogę się doczekać kiedy się połażę bo rano po przebudzeniu będę mierzyć
To chyba normalne nie jest?
Katiuszka
Mam nadzieję ze dzisiaj juz lepiej się czujesz kochana?
Muma daj znać co i jak po zakaźniku
Bionda moje cykle są nie dłuższe niż 29 dni ale teraz biorę castagnus więc nie wiem czy mi cyklu nie przedłużył.
Pozdrawiam z zimnej i pochmurnej Polski C.
Witam przy porannej kawie

Mam nadzieję ze dzisiaj kobitki macie lepsze myślenie niźli wczoraj.
U mnie z tym samopoczuciem tak se. Taka zestresowana jestem że spać w nocy nie mogłam,budziłam się co chwilę i sprawdzałam która godzina

Tempka spadeła

Mam chyba jakąś obsesje jeśli chodzi o mierzenie temp. i co dziennie nie mogę się doczekać kiedy się połażę bo rano po przebudzeniu będę mierzyć

To chyba normalne nie jest?
Katiuszka
Mam nadzieję ze dzisiaj juz lepiej się czujesz kochana?
Muma daj znać co i jak po zakaźniku
Bionda moje cykle są nie dłuższe niż 29 dni ale teraz biorę castagnus więc nie wiem czy mi cyklu nie przedłużył.
Pozdrawiam z zimnej i pochmurnej Polski C.