reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej dziewczynki,

u nas dzis powietrze troche lzejsze, bo wczoraj wieczorem byla burza, ale i tak zapowiadaja zar afrykaski na najblizsze dni...

Caterina ja tez mam tak z mierzeniem....tak mnie to wciagnelo!!

Bionda masz tu link Pizeta Pharma - fenomeni degenerativi,radicali liberi,degenerazione maculare,retina,maculare,trofismo,microcircolo oculare,elementi naturali,capsule,compresse,fenomeni ossidativi - INTEGRATORI PER GRAVIDANZA, INTEGRATORI PER ISUFFICIENZA VENOSA, INTE potem wejdz na probenat 200 i ci sie pokaze reszta:happy2:

reklama
Na razie, nie czytam, nie myślę, bo @ się kończy i trzeba pozytywnie myśleć:rofl2:

postawa godna naśladowania:tak: a koniec @ to początek najpiękniejszego czasu w cyklu;-) przy okazji - przyjemnych staranek życzę..

Heloł dziewczyny:-)
Witam przy porannej kawie:happy:
Mam nadzieję ze dzisiaj kobitki macie lepsze myślenie niźli wczoraj.
U mnie z tym samopoczuciem tak se. Taka zestresowana jestem że spać w nocy nie mogłam,budziłam się co chwilę i sprawdzałam która godzina:baffled:
Tempka spadeła:baffled:
Mam chyba jakąś obsesje jeśli chodzi o mierzenie temp. i co dziennie nie mogę się doczekać kiedy się połażę bo rano po przebudzeniu będę mierzyć:sorry:
To chyba normalne nie jest?
Katiuszka
Mam nadzieję ze dzisiaj juz lepiej się czujesz kochana?
Muma daj znać co i jak po zakaźniku
Bionda moje cykle są nie dłuższe niż 29 dni ale teraz biorę castagnus więc nie wiem czy mi cyklu nie przedłużył.
Pozdrawiam z zimnej i pochmurnej Polski C.

Caterina.. poczekamy zobaczymy, jutrzejsza tempka dużo wyjaśni.. a z tym myśleniem to kurka wodna jest różnie:sorry2:

Zuzanka pozwolisz że się przysiądę w dołku??? raźniej nam będzie.. podamy se łapki i wytrzymamy te 'parcie na szkło'.. chyba:sorry2:
Próbuję sobie odpuścić.. dać na luz.. napradwę.. zaczynam teraz obmyślać strategię urlopową.. chyba tym razem coś egzotycznego, gorącego, dalekiego.. cokolwiek.. aby zająć czymś myśli..:sorry2:

Katiuszka no powiem Ci, że będziesz się tak często czuła.. macica się rozrasta i takie jest właśnie uczucie.. na wizycie podpytaj lekarza.. uspokoi Cię.. poza tym, spróbuj więcej wypoczywać.. a z jedzeniem.. ja np. w ciąży polubiłam musztardę.. nie było szansy aby zjeść coś co nie było posmarowane musztardą.. nie jedz nic 'na sile'.. organizm sam Ci podpowie na co akurat ma ochotę:sorry2: a Dzidzia odżywia się, nie martw się tym, że za mało w Tobie owoców, warzyw.. ja bym postawiła na to na co mam ochotę, ale to tylko moje zdanie..:sorry2: aaa... mam koleżankę, która przez całe 9 miesięcy (nie kłamię!!!) jadała tylko mandarynke i piła wodę.. nic innego jej przez usta nie przeszlo;-)
Alex___ no!!! Cudeńka już pokazuje, że będzie sportowcem!!! Akrobatyka ogólna???;-):-)
Lopop moja rada - wrzuć na luz.. przecież nie dla teściowej się o dziecko starasz.. a moze zaczniesz mierzyć temp.??? czas szybciej zleci:sorry2:
Bionda :* staram się jak mogę:-) praca jest ważna, ale BB - bezcenne, niezastąpione!!!! Przykro mi z powodu @.. tak pięknie się wszystko układało.. dobrze że zaraz się jędza skończy:tak: życzę aby tym razem się II kreski pokazały &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Muma no nas wszystkich ytrzymasz w pionie a sama o jakiś stresach mówisz!!! a sio z tymi myślami - Olek to zuch chłopak!!!! i z taką Mamą nic mu nie będzie:tak: a po urodzeniu to tylko na zastrzyki będziesz z nim jeździć takie, taki jakie małe dziecko potrzebuje.. :tak:
Kasia.natka w miarę możliwości - proszę o więcej opisów dnia z Misią:tak: .. przesyłka ociupinkę się spóźni:zawstydzona/y: z przyczyn niezależnych..
Buziaczki dla Dominisi :*:*:*

czesc dziewczyny!!!!!!!!!wstałam z potwornym bólem głowy:-(własnie kawe pije,pogoda do dupyyy!!paskudnie/!zimno,wieje,ze o mało głowy nie urwie,aura typowo jesienna....:(biondia,to fajnie,ze Twój mąz nie jest przeciwny badaniom,ze da sie namówic i nie ma nic przeciwko !!!!przeciez przyczyne niepowodzen trzeba poznac !!czy to ze strony kobiety,czy męzczyzny!!albo problem po prostu jest w naszych głowach!!!!???bo i tak byc moze,no nie...tak jak psycholog się wypowiadał na ten temat...!!Mój mąż na szczescie idzie do lekarza,robi badanie nasienia po praz którys juz i nie ma ,że "NIE PÓJDĘ"!!!!!Bardzo sie ciesze,bo jakbym jeszcze miała go namawiac,prosic to nerwowo bym nie wytrzymała.......U nas na wiosce tez jes taka para sa po ślubie chyba z 10 lat i dziecka kupe czasu nie mięli,ona jezdziła badała się itd,a on powiedział,ze NIE!!!!!!BO ON JEST NAPEWNO ZDROWY I ON NASIENIA SWOJEGO DO BADANIA ODDAWAC NIE BEDZIE!!na szczęście 3 lata temu urodziła im się córka:)wiec wszystko super sie skonczyło,ale on się nie badał itd.Wiec fajnie,ze Twój mąz tez nie ma nic przeciwko temu!!:)No my za 2 tygodnie jedziemy do Warszawy....jak pomyslę to boję sie tych wizyt,na serio..co nam powiedza,czego się dowiemy.....a nastrój tez mam do dupy,krótko mówiąc....:(:(:(:(

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek:-)
Ja dzisiaj wolne.
Pana doktora ortopedę muszę załatwić do końca.

Dziewczyny, proszę o spokój bo w psychiatryku wszystkie wylądują:sorry2:
Kto wtedy będzie wspierał ostatnie na polu bitwy!

Dzięki lumina za podpowiedź. Nawet nie wiedziałam, ze te wszystkie wspomagacze mają wpływ na tarczycę, a co pewno za tym idzie miesza się wtedy wszystko ładnie:crazy:
Chyba też muszę poszukać ginekologa endo, bo będzie ciężko. Mój gin jeździ na jakieś wykłady i interesuje się związkiem innych chorób z ginekologią i ciążą ale co kierunkowy specjalista to lepiej zaciążyć może będzie:confused:
Sama już nie wiem co myśleć o mojej tarczycy i ewentualnej ciąży:-( W końcu jeż kilka lat starań i nic:no:
Kurczak upieczony, my z M bez zabezpieczeń i celowe starania już od prawie czterech lat ciągniemy:szok::wściekła/y:
AAAAAAAA

Na razie, nie czytam, nie myślę, bo @ się kończy i trzeba pozytywnie myśleć:rofl2:

co znaczy że ortopedę załatwić ? bo mam złe skojarzenia :-) a tak na serio to ja też się wybieram jak tylko odbiorę wynik rezonansu

ja też nie miałam wcześniej pojęcia o tych lekach - ale mnie tak endo wczoraj zaskoczyła i w dodatku tamten ginekolog robił mi drożność z kontrastem a on ma jod i też nie wolno przy hashimoto :no:
natomiast w necie znalazłam informacje że przy chorobach tarczycy jest nie-domaganie ciałka żółtego i dlatego się nie zachodzi w ciąże

czesc
Ani@k wykres Ci sie popsuł :baffled: nie mozna wejść.Ale skok pięęękny widze :-)
Razem z zuzanka i biondą powolutku prosze z dołka wychodzić, noga za nogą, raz raz... jutro będzie świat bardziej różowy :tak::-) buziaki dziewczyny, dzielne jesteście i prosze sie nie smucić!
lopop no kurcze, jeszcze teściowa swoje grosze wtraca... ech...:wściekła/y: Zaskoczyło wczesniej, to wkrótce tez zaskoczy ze szczesliwym finałem, trzeba w to wierzyć :tak: &&&&&&&&&&&

kasica &&&&&&&&& za badania eMa :-)

dziewczyny, przesyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~
może coś pomogą....

alex____ hehe to teraz prosze ładnie dorównać córci i spróbować dotknąc nosa palcem u nogi:-D

lumina jak bedziesz miała wyniki tsh bez tabl.to napisz co wyszło, bo moja endo twierdzi, ze na tsh poranna tabl.nie ma wpływu, jedynie na stezenie ft4,ft3.

Ani@k a co u twoich srok za oknem słychać? :-)maja juz młode? (pewnie juz wyfruwaja z gniazda..)

Ostatnia edycja:
Kasica ja też jestem dumna z mojego M bo on sam zaproponował żebyśmy zbadali jego kijanki. I nawet się tego domaga. Myślę że jak przekroczymy rok starań to zbadamy kijanki.
Ale mamy takich znajomych gdzie chłop jest taki że ni jak nie da się namówić na badanie.

Kok.o ja ostatnio nic i nikogo nie widzę.. wracamy późno.. ptaki wszelkie śpią i idąc w ślad za nimi ja też padam na pysk..:zawstydzona/y: ale jutro pan 'montażysta' ma u nas wizytę po 16.. więc bede wcześniej.. tak sobie myślę, że tak usilnie próbowałam im zrobić zdjęcie ze się wystraszyły i uciekły..:baffled:

a wykres działał przez wejscie w podpis.. ale zaraz poprawię..

kok.o - napisze ale to za miesiąc chyba będę robić ,
a co do badania bez tabletki to w przychodni też się upierały bardzo pielęgniarki że ma być bez bo wyjdzie zafałszowany wynik , jednej musiałam skłamać że jestem bez bo nie chciała mi pobrać krwi :szok:

Czesc.

Ale jestem w ciemnej i bardzo glebokiej doopie. Bylam u gina dzisiaj w 5dc. USG wykazalo, ze blona sluzowa macicy jest tak cienka, ze prawie jej nie widac. To teraz wiem, czemu @ byla taka skapa, bo mam za niski poziom estrogenow. Lekarz zalecil badanie hormonow, min. estradiolu plus hormonow tarczycy. Wyczytalam, ze za niski poziom estrogenow to moze wystepowac przy zaburzeniach czynnosci jajnikow oraz przysadki i podwzgórza.

Chce mi sie wyc, bo widzialam zmartwiony wyraz twarzy mojego lekarza. Zapytal, czy probujemy z clo. Tak, ale ostatni cykl, bo wiem, ze powodzenie tej kuracji przynosi mierne efekty.
Zaczelam temat zaplodnienia in vitro. Dzwonilam do kliniki, potrzebuja dokumentacje od lekarza. Jesli lekarz zadecyduje, ze sa szanse na zaplodnienie, to wyznacza mi termin. Kasa chorych nie posiada takiej dokumentacji.
W poniedzialek sie spotykam z lekarzem, wiec omowimy to. Troche sie martwie, bo ja bylam juz u 3 ginekologow i jednego endokrynologa- specjalisty od in-vitro, czy uda mi sie skompletowac potrzebna dokumentacje. Poprosze lekarza, niech sciagnie mi od tych 2 ostatnich.

Z nerwow az mnie boli zoladek.Przylaczam sie do wszystkich zwatpionych (ale takich tylko na chwilke) Staraczek i trzymam kciuki za Fasolki.
I jeszcze musze isc do pracy...Kurka wodna, ale dol

reklama
kok.o - napisze ale to za miesiąc chyba będę robić ,
a co do badania bez tabletki to w przychodni też się upierały bardzo pielęgniarki że ma być bez bo wyjdzie zafałszowany wynik , jednej musiałam skłamać że jestem bez bo nie chciała mi pobrać krwi :szok:

A guzik prawda. powiedz to tym babom. Ma byc po tabletce, to wtedy wiadomo, czy dawka leku jest odpowiednia.Dzis o to pytalam.

Do góry