reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

a no to rozumiem, myślałam, że prywatnie chodzisz - mocz, morfologia kosztuje niewiele, ale te "bardziej specjalistyczne" to już szkoda gadać - w przyszłym tyg. idę na glukozę i już jestem ciekawa ile skasują.

reklama
Dziewczyny przeżyłam.
Nawet machnęłam dwa badania za jedną igłą : morfologia i grupa krwi.
I nawet było tak delikatnie, że aż "panią poborową" pochwaliłam:)
Człowiek stary a głupi, żeby na zwykłym pobraniu truchleć:)

Ja ostatnio hodowałam tymianek. Ale słońce tak sie nim zaopiekowało, że nie pomogło zraszanie, 2x dzienne podlewanie. Zamordowało mój tymianek:(
A marzy mi się taka miętka lub swieża bazylia. Dlatego zazdroszczę hodowli:)

Alex u mnie w labie krzywa cukrowa ( bo pewnie o to badanie ci chodziło) kosztuje 12 zł + glukoza 3,80-zależy od apteki.
A sam cukier kosztuje 5 zł.

Aaronka bardzo się cieszę że udało się bezproblemowo,zawsze mi się wydaje że dużo zależy od podejścia do pacjenta.
Zachęcam do uprawy bazylii, powoli wdrożysz się w rolę rolnika-ogrodnika.

i rozmaryn jest tez prosty do uprawy, a pozniej sie dodaje do pieczonych ziemniaczkow, kuraka i innego rodzaju zarelka:tak:

Cześć Lalki :-),
Kolejny dzień strajku, więc pracuję w domu. U mnie już chyba po 2 owulacji bo temka wzrosła.
Z hodowli, uprawiam w oknie bazylię, natkę pietruszki i rozmaryn, pół roku temu hodowałam pieczarki.

Aaronka, też się witam :-). Przepraszam ale też sie spóźniłam z powitaniem :zawstydzona/y:.

Moja kolezanka jak szła na fajkę na balkon to mówiła, że idzie na pole :-D.

Przyłączam się do testujących ovu. Kupiłam i dzisiaj pierwszy raz za testowałam,zobaczymy co z tego wyniknie. Tempki w tym cyklu to mam zaje....e, i jeszcze ovu nie było chyba:crazy:. Coś mi się wydaje że albo się spóźni albo nie przyjdzie:baffled:

Cześć Lalki :-),
Kolejny dzień strajku, więc pracuję w domu. U mnie już chyba po 2 owulacji bo temka wzrosła.
Z hodowli, uprawiam w oknie bazylię, natkę pietruszki i rozmaryn, pół roku temu hodowałam pieczarki.

Aaronka, też się witam :-). Przepraszam ale też sie spóźniłam z powitaniem :zawstydzona/y:.

Moja kolezanka jak szła na fajkę na balkon to mówiła, że idzie na pole :-D.
Łomatko, toż to cud, istny cud:-D
Druga owulacja??? Bionda-do roboty proszę i muszą być II kreski:tak:

Lekarz zadzwonił, Anti Muller hormon jest w normie, teraz jest 1,42 ng/ml, a był w marcu 2,98. Płodne normy to 0,22-12,0

Wiec ok. Podrzemalam, ale znowu mnie telepie. Teraz boli gardlo bardziej i kaszlę już mocno. Dam rady:-)

Catarina-a czy czasem już nie było tej owulacji?

Ja też mówiłam jako dziecko że idę na dwór;-)

Wszystkie hrabianki z tym dworem, to tylko ja na pole, Katiuszka HELP!!:eek:

Caterina a ja stawialam na owu jutro, a tu test negatywny:crazy:

Bionda bedzie miec blizniaki, Bionda bedzie miec blizniaki!!!!!

Gatto, ja tez hrabianka :-D:-D:-D. Nie wiem czy u ciebie w 3 świecie też tak wszyscy mówią, że na pole idą. Bo u mnie tak.
Jestem ciekawa ile jeszcze jajek mi się zaplątało i wyleci do końca tego cyklu. To jest normalne, żeby 2 x była owu? Bo jeśli to nie owu to dlaczego test wyszedł pozytywny?
U mnie w rodzinie były bliźnięta dwujajowe, moja ciotka i wójek, rodzeństwo mojej babci. Też bym chciała chłopca i dziewczynkę tylko nie wiem czy bym uniosła dwoje ;-).
Aleksis, a co to jest ten Anti Muller ?

reklama
Gatto, ja tez hrabianka :-D:-D:-D. Nie wiem czy u ciebie w 3 świecie też tak wszyscy mówią, że na pole idą. Bo u mnie tak.
Jestem ciekawa ile jeszcze jajek mi się zaplątało i wyleci do końca tego cyklu. To jest normalne, żeby 2 x była owu? Bo jeśli to nie owu to dlaczego test wyszedł pozytywny?
U mnie w rodzinie były bliźnięta dwujajowe, moja ciotka i wójek, rodzeństwo mojej babci. Też bym chciała chłopca i dziewczynkę tylko nie wiem czy bym uniosła dwoje ;-).
Aleksis, a co to jest ten Anti Muller ?

Hej, ten polski lekarz mi zalecil od razu badanie tego.Tamci poprzedni nie.

[h=4]Stężenie AMH (ang. Anti-Mullerian Hormone) w surowicy krwi[/h] Hormon Anty-Mulerowski (AMH) jest produkowany przez komórki ziarniste w pęcherzykach antralnych. Niskie stężenia AMH świadczą o obniżonej rezerwie jajnikowej natomiast wysokie mogą być czynnikiem predykcyjnym dla wystąpienia zespołu hyperstymulacjnego. Według licznych doniesień naukowych oraz naszej praktyki AMH jest zdecydowanie lepszym markerem określającym rezerwę jajnikową w stosunku do FSH i estradiolu. Dodatkowo naturalne zmiany stężenia AMH podczas cyklu są niewielkie. W związku z tym przewaga AMH polega nie tylko na dokładności ale również na możliwości oznaczania stężenia tego hormonu w dowolnym dniu cyklu. Stężenie AMH w surowicy wysoce koreluje z liczbą pęcherzyków antralnych widocznych w badaniu USG i jest dobrym czynnikiem predykcyjnym dla odpowiedzi na stymulację oraz szansy na ciąże.

Oznaczanie stężenia AMH jest obecnie standardem w ocenie rezerwy jajnikowej. Wiadomość o tym, że stężenie AMH jest niskie wywołuje bardzo duży stres. Wiele tysięcy oznaczeń tego hormonu u naszych pacjentek jednoznacznie dowodzi, że niskie stężenia świadczą o niewielkich szansach na ciążę. Jednak tylko stężenia skrajnie niskie w połączeniu ze skrajnie nieprawidłowymi wynikami innych szczegółowo przeprowadzonych badań rezerwy jajnikowej mogą przekreślać szansę na ciążę.
Prosimy pamiętać o tym, że pojedynczy wynik niskiego stężenia AMH nie wyklucza w 100% szansy na ciążę zwłaszcza u młodych kobiet.

Ze strony Ocena rezerwy jajnikowej •• Klinika Leczenia Niepłodności GAMETA • In Vitro • Bezpłodność • Niepłodność • Histeroskopia • Endometrioza

Do góry