reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzieki dziewczynki, kochane jestescie, choc i tak sie boje:baffled:

Katiuszka mialam tez wizyte u ginka, ale Gattinek nie chcial pokazac co bedzie w portkach nosil, skrzyzowal nogi i bujaj sie matka!

reklama
jestem znowu:tak:
Dziewczyny...przepisałam sobie Waszą listę...eee mam kilka pytań:baffled: tylko nie smiać się ze mnie, ok?:-p będę pisała w punktach..
1. co do pościeli do łożeczka...zimowe dziecko w czym ma spać? wystarczy w tym rożku-beciku i przykryte kocem?
2.do czego służy maść majerankowa i sól fizjologiczna?
3.co to są podkłady pod pupę dla mam? i gdzie je można kupic?
4.to samo..gdzie można kupić te majtki siatkowe?
5.co do butelek...to jedna może być Avent na przykład, a druga ma być do herbatek?
6. wytłumaczcie mi jak najprościej co to są śpioszki? co to kaftaniki? koszulki? bo muma pisała, że to ma, a ja wiem co to są body tylko...aha a pajacyki to co?
Pewnie pokładacie się ze śmiechu ze mnie;-):-):laugh2: ale wolę się dopytać, nie mam tu nikogo kto by mi doradził, więc pytam zaufanych i mądrzejszych od siebie;-)
Robię powoli listę co mi mają przywieźć z Polski, a nie chcę jakiś głupot nagadać:sorry:
Z góry dziękuje za cierpliwość i odpowiedź:-)

a ja jutro mam połówkowe...no i jak zwykle, coś tam w środku mnie ściska:zawstydzona/y:

ps. zignorujcie pytanie nr. 6...już sobie wygooglowałam:-p

Ostatnia edycja:
Katiuszka ja w sumie tez malo poiformowana, ale cosik ci odpowiem:
1. nie mam pojecia
2. masc chyba do nawilzania sluzowki nosa, sol tak samo i przemywania oczek gdyby ropialy
3.podklady to jest taka wata w worku jakby, jak po porodzie mozesz przeciekac, to lepiej sobie polozyc taki podklad i potem go wyrzucic zamiast spaprac lozko, przescieradlo itd. Nie wiem jak jest w Anglii, moze to juz maja na skladzie w szpitalu. Kupic mozna w kazdym sklepie takim z artykulami dla dzieci.
4. majtki tak samo (mysle, ze zarowno podklady jak i majty kupisz w Anglii choc w PL pewnie taniej)
5. Butelki kupuj jakie chcesz, ale moze tez nie duzo, bo jak masz zamiar karmic....slyszalam, ze sa fajne antykolkowe (drogie dosc), ale dziecko nie polyka powiertza wraz z mlekiem
6. I tu tez mam klopsa, bo spiochy to samo co pajacyk raczej. Kaftanik i koszulka to chyba tez to samo, ale u nas na przyklad tego nie ma. Wpisz sobie w google z obrazki i cosik ci wyjdzie :)

Jak cos zmyslilam niech mnie kto poprawi :tak:

Na polowkowym bedzie dobrze!!

Dziewczyny, u nas wcale Karaibów w domu nie było, a młody tylko w rożku spał, on jest jak kołderka w sensie grubości, poza tym dziecko jest nim opatulone.

Maść do nosa - w razie kataru, można tez wysmarować nią klatkę piersiowa dzieciątka, lepiej mu się oddycha

butelkę - tak jak mówi Gatto -kupiłabym jedną na początek, jeśli z cycem coś będzie nie tak-dokupisz

No i bez nerwów Katiuszka, pamiętaj co Julkowi vel Alkowi obiecałaś! żadnych stresów więcej

Ostatnia edycja:
Kurczę najchętniej to bym do Polski poleciała i zakupiła sobie co trzeba, bo tutaj nic z tych rzeczy nie widziałam. Z drugiej strony jakoś kobiety rodzą i dają radę bez tego...patrzyłam na Allegro, ale chyba nie opłaca mi się, bo jeszcze przesyłka...No nic, zastanowię się się jeszcze.
Co do ciuszków..to tak właśnie zrobiłam. Wujek Google- jak to kok.o mówi- wie wszystko:-) dobrze, że moja teściowa do nas przyleci...oj cienko bym piszczała:-D zielona jestem jak trawka na wiosnę;-)

Katiuszka - na allegro spokojnie możesz zamówić, bo w sklepach dużo drożej. my właściwie wszystko na all kupujemy, no poza jedzeniem i chemią. jest kilku sprzedawców, którzy mają dzieciowe rzeczy - ja kupowałam zbiorczo, więc jeden koszt przesyłki

Katiuszka - na allegro spokojnie możesz zamówić, bo w sklepach dużo drożej. my właściwie wszystko na all kupujemy, no poza jedzeniem i chemią. jest kilku sprzedawców, którzy mają dzieciowe rzeczy - ja kupowałam zbiorczo, więc jeden koszt przesyłki
A możesz podać jakiegoś linka do tych sprzedawców? ja nie korzystam w ogóle z Allegro, jak już to z Ebaya angielskiego. Nie znam tych sprzedawców, a właśnie chciałabym kupić większość u jednego, żeby za każdą szmatkę nie płacić jeszcze za przesyłkę. Faktycznie...takie kupowanie ma sens;-)

reklama
Witam się z wieczora..

dzieki wszystkim Wam za ciepłe słowa, jesteście Kochane...naprawdę Wasze wsparcie jest wielkie!!!!

katiuszka..trzymam kciuki..wiesz, że bedzie dobrze, naciesz się widokami:)

ani@k...co do pierwszych sygnałów przydatnych do schiz..to ja miałam wyostrzony węch. 2 tygodnie po zapłodnieniu jechałam autobusem po Warszawie i czułam zapach mokrej sierści psa, a że nie uważam zwierząt za estetyczne, więc całą drogę walczyłam by nie wymiotować...więc wąchaj, wąchaj...:)

gatto kciuki dla Ciebie &&&&&

koko.o z racji tego, że przytyłam 3,5 kg zamiast do 2 kg ginekolog zalecił mi "zapoznać się" (ciekawe co miał na myśli:) ze stroną Słodkie Mamy: Wszystko o cukrzycy w ciąży. Vademecum dla Kobiet z cukrzycą w ciąży ale uważam, że dla Ciebie powinna być pomocna.

Dla wszystkich Staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ciężarne głaskam po brzuszkach...:)

Do góry