reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Udało się dzięki konsekwencji 3 lata temu 18 kg pozegnać, trwało to prawie rok.:tak: Od tamtego czasu trzymam wagę ale też staram sie uważać na to co jem.:zawstydzona/y: Niestety jak ktoś ma tendencje do tycia to tak jest:wściekła/y:
Dlatego zawsze doradzam moją własną dietę:jedzenie z umirem :tak:

reklama
czesc babolki:-)
ufff jeszcze pare godzin i woooolne:-)
yyyyyy caterina:sorry: .. no ale chociaz bedziesz miala jakis dodatkowy wolny dzien za prace w swieto?
Kurcze, w pon.zwiedzalismy porodowke, polozna opowiadala co i jak no i mowi, ze na dyzurze sa 2 polozne (niezaleznie ile babek akurat rodzi) bo w szpitalu,jak chca oszczedzic, to zwalniaja ludzi:eek: tylko czemu akurat pielegniarki???? no strach sie bac:eek:
heh..a dzisiaj beda horrory nam puszczac (znaczy film z porodu.... po drodze se popcorn i cole zakupie;-):-))

zuza no toś sobie czas na diete wybrała! jak sie zimno robi to od razu apetyt wzrasta, na zime zapasy, ochronna warstewke czlowiek chce gromadzic, a Ty tak wbrew naturze działasz?;-):-)
alex trzymaj sie, jeszcze troszke dasz rade!:tak: heh... no ja w watrobie mam co jakisz czas jakąś konczyne, tez nieprzyjemne to, no ale cóż...Młoda w lokalu sie rozpycha bo metraż doopy nie urywa:-)

pozdrowionka znad pseudokawki:-)

Kok.o
ja pracuję w systemie 12 godzinnym tak więc nici z wolnego:wściekła/y:
A co do obsady połozniczo-pielęgniarskiej to niby są normy zatrudnienia ale rzeczywistość jest całkiem inna:wściekła/y:
My też pracujemy na izbie we dwie a czasami pojedyńczo:zawstydzona/y:
I nikogo nie obchodzi ze nie masz czasu sie po doopie podrapać nie wspomniawszy o jedzeniu:zawstydzona/y:
To jest nasza rzeczywistość w Polszce:eek:
Zamiast dbać o podniesienie jakości usług to my robimy odwrotnie:sorry:

Dzien dobry dziewczynki!!

U nas tez zwalniaja ze sluzby zdrowia, co akurat uwazam za kompletny debilizm. Bo zwalniaja na przyklad lekarzy z pogotowia i mozna umrzec czekajac w kolejce! Ale na przyklad pielegniarki sa poszukiwane i to jest jedyny dyplom zagraniczny, ktory wlosi uznaja. Wiec kto ma pielegniarke bez pracy to ja wysylac do Wloch ;-)

U nas od rana sloneczko bylo i ja sie wzielam za pranie, a tu kurna slonce poszlo w pizduuuu i ciekawe czy mi to pranie wyschnie:-(
Po poludniu wybieram sie na jakies zakupy, bo jakos nie mam nic specjalnie do roboty. Pozdrawiam Was!!

Cześć Dziewczynki, witam się południowo z kubkiem koziego mleka:)

Przesyłam ciepłe słoneczko, które właśnie wyszło w Krk.

Życzę Wam miłego dnia....pewnie szybko minie, bo jutro wolne.

Muma tulę
Aleksis, alex &&&&&&
katiuszka napisz koniecznie jak po wizycie u położnej
Caterina jaka pogoda na lubelszczyźnie? W piątek ruszamy na podbój Wschodu, więc zamawiam słoneczko:)
anik, zuza, koko, lolopop, bzzz, kasica, Gatto dla Was też ciepłe uściski.

Do napisania!

dziewczyny...oczywiscie juza zapuszczam włosy:-D:-Dto układanie mnie dobija -delikatnie mówiac i jak dla mnie z dłuzszymi jest łatwiej,a poza tym w pazdzierniku kuzynka slub bierze i chce zapuscic je!!!!i tak mam zapytanko-czy bierzecie lub brałyście jakies witaminy na włosy???wiecie,zeby były zdrowsze,szybciej rosły itd????mam je tez zniszczone jasnyi farbami,suszeniem,prostowaniem itd...czy wiecie co jest dobre dla takich włosów????

Kasica ja wiem tylko tyle, ze preparaty z polnym skrzypem sa dobre na wlosy i chyba wszystkie tego typu preparaty wlasnie go zawieraja. Jest tego od cholery z tego co pamietam z PL i na pewno dziala cos dopiero po zjedzeniu ze 3 opakowan. Mozesz zapytac w aptece, ale chyba te najprostsze zestawy sa najlepsze. Tylko, ze to jest ziolo, a cos kiedys wspominalas, ze nie bardzo mozesz laczyc leki, ktore bierzesz z ziolem:eek:

hej Dziewczynki:-)
Ja już po wizycie...yyy ale to za dużo powiedziane...Przyjął mnie lekarz ogólny, nie położna...no ale niech będzie. Zmierzył mi ciśnienie, kazał przynieść mocz...później wsadził do niego jakiś papierek, stwierdził, że ok. Kazał położyć się na kozetce, pomacał brzuch, posłuchał bicia serca dziecka i na tym koniec wizyty:szok: Nawet mnie nie zważył, a o pobraniu krwi można zapomnieć. Spytałam się dlaczego nie bierze próbki, powiedział, że nie ma potrzeby:szok: Za to informował mnie o tych szczepionkach, o których Wam pisałam. Grzecznie odmówiłam, ale na ten koklusz kazał się jeszcze zastanowić, bo mam czas do 28tc conajmniej. Mówiłam mu o tych bólach brzucha, pwiedział, że czasem tak jest, no i gadaj z nim:angry: Eeehhh szkoda słów...nic nie mogę zrobić, taki system. Zobaczę jak będzie mnie bolało, to pójdę do polskiego lekarza na normalne badanie, ale szlag mnie trafia, bo dlaczego ja mam kupę kasy płacić za prywatne badanie, a angelski lekarz tak sobie bimba:wściekła/y: No nic...za dwa tygodnie mam usg w szpitalu i wizytę u położnej, może tam będzie ciut lepiej.
Na razie wybywam, muszę coś zjeść, bom głodna jak wilk. Przecież poszłam na czczo, bo się głupia łudziłam, że mi krew pobiorą:crazy::baffled:
Miłego dzionka!!!

reklama
Hahahah, Katiuszka to jak za komuny, co to jeszcze usg nie bylo:-p:-p dziwne, ze nie mialas zrobionego zadnego posiewu czy zwyklego badania krwi zeby chocby wykluczyc anemie!:szok:masakra jakas. U nas tez ten system jest taki sobie ale do tego angielskiego to mu daleko oj daleeeko.

Wlasnie przeczytam info z mojego suwaczka i jest dokladnie jak pisze! Dzis w nocy Mala sobie urzadzila trening i ja nie moglam spac. Chyba z godzine sie tak bimbala od nerki do nerki:-D:-D

Do góry