reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

czesc Ludu Pracujący ;-):-)
ja w domku sie dzis obijam:sorry2:
caterina idz moze ty na zwolnienie,co? podleczysz sie troche, wygrzejesz pod kołderką , posmarkasz w poduszke;-):-) A teraz to tylko zarazy rozsiewsz;-):-)

Muma juz poszły złe nastroje precz? miałas nawal laktacyjny czy cos innego sie przyplątało? Na szk.rodz. ostatnio połozna uprzedzała naszych facetów;-), ze po porodzie przez jakis czas musza uzbroic sie w cierpliwosc i wyrozumiałość, bo kobiety beda mialy straszne wahania nastrojów (hormonki);-):-) heh... mam nadzieje,ze Tobie juz przeszło i teraz Olus usmiechnięta mamuśke juz cyca;-):-)

faktycznie strasznie cicho sie tu zrobiło, weekend długi sie zaczal dla czesci dziewczyn...
pozdrowionka :-)

reklama
Witam sie i ja z herbata rabarbarowa,

cichutko, bo likend ot co!

Ja wrocilam z krzywej cukrewej. Paskudztwo jak nie wiem, ale odruchu wymiotnego na szczescie nie mialam. 3 godziny w przychodni spedzilam:wściekła/y:
Pozdrawiam wszystkie!! &&&&& za staraczki!!!

cześć dziewczynki

ja wieczorową porą się witam

byłam dzisiaj na mieście połaziłam troszku na szmatkach ,jakie fajne oryginalne rzeczy można wykukać ;-) czasem tak mam ,że lubię połazić i poszperać!

mam dzisiaj lekkiego dołka więc nie będę się rozpisywać .Miłego weekendu dziewczynki

hello Babeczki!
weekendujecie się na całego:tak: a tu człowiek do pracy..świątek...piątek czy niedziela...eee niedziela to może nie...ale takich weekendów jak macie w Polsce to tu chyba nigdy w życiu nie będzie:baffled: Ja dopiero do domu zawiatałam, miałam niby tylko pół dnia w pracy, ale jakoś mnie naszło na zakupy dla Julka;-) No i poszwędałam się tylko po jednym sklepie, potem powrót w masakrycznych korkach:wściekła/y: no dopiero usiadłam spokojnie, ale to tez nie na długo, zaraz idę obiadek kończyć. Dziś mam kaszę gryczaną z sosem pieczarkowym i kotleciki mielone.
Przemyślałam sprawę z badaniami i jak mój M. będzie miał jutro wolne to jadę strzelić sobie to badanie z glukozą i ogólną morfologię. Trochę to kosztuje, bo to prywatnie w polskim labo..ale co poradzę. No chyba, ze mój M. będzie pracował, to sama nie jadę i pewnie odpuszczę sobie...chyba, ze w innym terminie mi się uda. Aż jestem ciekawa co by mi wyszło:confused:
Gatto pierwszy taz słyszę o herbacie rabarbarowej:-p skąd ją wytrzasnęłaś??? ja uwielbiam rabarbar pod wszelką postacią, to pewnie i taka herbaka by mi posmakowała. Kupuję sobie różne wynalazki w polskim sklepie, np. teraz wyanalazłam rumianek z brzoskwinią, albo mięta z pomarańczą. Pycha!!! ale rabarbarowej nigdzie nie widziałam...no chyba, ze sama ją robisz...A kiedy będziesz miała wyniki tego badania? tez miałaś normalnie, w ramach opieki nad cieżarną, czy sama robiłaś prywatnie?
Muma kryzys minął? szykujecie się już do domku? ehhh ale masz dobrze...ja jeszcze 3 miesiące będę się bujać z brzucholem, ale coś czuję że jeszcze trochę, to będę w domu tylko siedzieć, bo już ledwo łażę, a co będzie pod koniec:baffled: eehhh damy radę!!!
alex a jak tam u Ciebie? Młoda siedzi spokojnie? nie przejawia oznak chęci wydostania się na zewnątrz? No i mam nadzieję, że zlazła Ci w końcu z kręgosłupa:tak:
zuzanka pochwal się!!! kupiłaś coś ciekawego? a co to za smutasy Cię dopadły? pewnie to ten nastrój zaduszkowy...jutro będzie lepiej!!! uszy do góry!!!!
caterina kok.o dobrze gada, weź sobie wolne, wyleżysz się i zaraz choroba minie, a tak to ją przechodzisz i żeby Ci się jakieś powikłania nie porobiły...tfu..tfu...
aleksis jak tam sprawy?? czujesz może jakieś lekkie smyranko??? masz już jakieś schizy??? a kiedy teraz kazali Ci teściora robić??? pewnie już niedługo, co? jejku...ale by było super, jakby się udało!!!!! MUSI SIĘ UDAĆ!!!!
kok.o widzę, że twardo chodzisz do szkoły rodzenia..powiedz mi, tak szczerze, czy warto, bo ja się dalej zastanawiam...jedni mówią, że tak....inni, że strata czasu...Mnie by przede wszystkim zależało na temacie samego porodu, bo z opieką na niemowlakiem jakoś nie panikuję, bo będzie moja teściowa, a ona teraz ma praktykę z dziećmi, to mi wszystko powie i pokaże jakby co...dlatego jakoś nie mogę się zdecydować czy się zapisać czy nie...

Dziewczyny, piszcie co tam u Was, bo tak się cicho i smutno zrobiło...emocje po wyjściu Olka powoli opadły...i jakoś tak mało kto pisze...
Życzę wszystkim miłego weekendu!!! i do napisania!!!

Ostatnia edycja:
Tak więc byłam dzisiaj u doktora i ma L4 na zatoki a co .
M już się na mnie złościł że chora łażę i że przez moje kaszle nocne on się nie wysypia:cool2: no i do piątku kuruje sie w domu.
Ło matko co ja bedę robić ??
Mnie coś brzuch dołem pobolewa:wściekła/y:
Najlepsze że dostałam antybiotyk i wacham się przed zażyciem.
Wiecie taki zchiz co będzie jak fasolka jest, czy nie zaszkodzi jakby co:confused:
Zuza co to za smutasy cię dopadły ??

witajcie!!!ja tylko na momencik,wrociłam nie dawno z pracy,dzis 12 godzin tam spedziałm,jutro tez...wiec padam na twarz...zuzanko,nie smuc się!!!!!o :-) proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zuzanko dolki sa od wychodzenia z nich, wiec......ruszaj sie i wylaz!:tak::tak:A tak na powaznie, to kurcze czasem tak jest:-(ale trzeba znalezc promyk slonca!

Caterina ajc!! zatoki masakra!:baffled:ale ale jak to co bedziesz robic???? leniuchowac!!!!!

Katiuszka no ja krzywa robilam, bo mnie lekarz skierowal, wiec jest to w ramach opieki medycznej w czasie ciazy. Wyniki juz mam i wszystko jest w normie, z czego jestem niezwykle zadowolona.
Jesli chodzi o herbatki to znam te twoje, mam tez wiele wiele innych, ktore w wiekszosci kupuje w PL na przyklad czarna porzeczka z cytryna czy melisa z gruszka czy z pigwa itp. Ta rabarbarowa jest z zurawina z Vitax'u bardzo dobra!

Kasica ladny wykresik!!

Aaronka mam pytanko w sprawie haftu krzyzykowego, mozesz mi powiedziec jakiej igly uzywasz w sensie jaki numer grubosci najlepiej i czy ma byc tepa czy ostra i jakich nici sie uzywa? Moze mi mama przysle z PL, tylko musi wiedziec co hihi :)

Witam sie Kochane:-)
Katiuszka specjalnie dla Ciebie odmeldowywuje sie;-)
U mnie ok, oznak brak, nic nie odczuwam, a wrecz przeciwnie- wysypuja mi sie krosty na czole i u nasady wlosow, jakos tak symetrycznie. Wygladam jak ala´ "nastolatka":-D
Nie nastawiam sie na nic dobrego,@ na 8 listopada "planowana" ale lepiej aby nie przyszla. Jesli chodzi o testowanie, to pare dni po tym terminie, aby nie robic sobie pustych nadzieji

Ciezaroweczki ciesze sie z Wami, ze Wam tak dobrze sie uklada, ze niezle znosicie trudy i radosci bycia brzemienna:-)

Gatto kciukasy za pomyslna operacje
Muma mam nadzieje, ze juz wszystko jest ok i czerpiesz garsciami z rodzinka we 4+1 (pies, ktory uwielbia pic kawe)

Alex co tam? Dajesz jeszcze rady?Cud zdrowy i grzeczny?

Caterina- na zatoki to Ibuprom zatoki i tzw. prysznic z roztworem soli morskiej do nosa. No i trzymac cieplutko, oklady i czapa koniecznie
Gdzies czytalam kiedys, jak mnie zatoki dobijaly, ze pomaga urynoterpia:szok:
Kuruj sie i glowa do gory'!!!A wykres olej:tak:Kasica Ty tez tak zrob i eMka bierz w obroty
Zuza nie daj sie smutkom i chandrze, pomysl o milych i przyjemnych rzeczach. Glowka do gory!!!
Ani@k a Ty znowu w terenie?Co u Ciebie?
Kok.o to nasza pilna uczennica, chyle czola

Dobranoc, ide po prysznic i poglaskac eM troszke
pa pa

reklama
zuzka no ale troszke po zakupach lepiej,co? :*** wyłazimy z doła!:tak:
caterina no! pozwól, ze Ci wyjaśnie: jak czlowiek dostaje L4 to grzecznie dziekuje lekarzowi, bierze tyłek w troki i zasuwa do domu. Tam ścieli sobie łóżeczko, bierze zapas ksiazek i głośno i wyraźnie informuje eMa "teraz to ja jestem chora, biedna, słaba i trzeba sie mną opiekować":-) No a potem tylko czeka na nowe dostawy goracej herbatki i posiłków do łóżka ;-):-) A! i nie zapomnij od czasu do czasu poinformować eMa, ze jest najkochanszy i taki czuły i w ogole..no wiesz... docenić go trza:tak::-)

katiuszka ja na razie jestem zadowolona, chociaz czesc zajec to faktycznie byla strata czasu, ale np z filmu o porodzie i omowieniu go jestem zadowolona. Kurcze, nie wiedziałam, ze dziecko rodzac sie takie rotacje wykonuje:sorry2: No i licze na zajecia z opieki, bo z tego "noga' jestem ;-):-)Wiec jak masz mozliwosc to sie zapisuj, zawsze sie mozna czegos nowego dowiedziec;-)
Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&

Do góry