reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
hej Dziewczynki:-)
Ja dopiero do domu dotarłam...szczerze mówiąc, ledwo żyję...:baffled: na szczęście dwa dni wolnego. Mam w planie nic nierobienie;-) ale jak mi to wyjdzie...to się okaże:-) Z samego rana mam zamiar skoczyć na badanie tej krzywej cukrowej..czy cukrzycowej:confused: potem spotkanie z księgowym, jakieś zakupy...jak dam radę po wypiciu tego ulepka. No i tak to wygląda mój dzień wolny;-)
Sun7 cieszę się, że badania wyszły w porządku i dzidzia zdrowa!!! noo kto jak kto...ale ja coś wiem na temat tych nieszczęsnych badań i nerwów z tym związanych. U mnie skończyło się na amniopunkcji, ale na szczęście wykluczyli wady genetyczne, więc naprawdę wiem jaka to ulga. Teraz już się nie stresuj, tylko ciesz się ciążą i dzidzią. A Twoja opowieść o tym, jak zostaliście rodzicami- bardzo wzruszająca i podnosząca na duchu!!! mam nadzieję, że nasze staraczki, które troszkę ostatnio podupadły na nastrojach, wzięły to sobie do serduszek i mają teraz dużo wiary i nadziei!!!
aleksis dobrze, że postanowiłaś podchodzić do kolejnej próby IUI. Jak się nie próbuje, to i nic się nie uda...bo i jak? wreszcie się musi udać, no nie?:tak:
kok.o no ja tak właśnie myślałam, że powoli i Ty pracusiu, zaczniesz przebąkiwać o zwolnieniu;-)wiem jak to jest, człowiek by chciał, bo przecież jak wszystko jest ok, to można pracować do końca, ale czasem organizm odmawia posłuszeństwa i choćbyśmy niewiem co robiły i jak bardzo chciały po prostu się nie da i koniec. Tak sobie to przetłumaczyłam i już nie moge się doczekać 21 listopada!!! potem spróbuję pracować 4 dni w tygodniu po 4 godziny. Szkoda, że to będą przedpołudnia, za bardzo nie pośpię, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce.
Gatto jak tam drugi dzień po operacji? nie masz jakiś dolegliwości? kiedy wychodzisz do domku???
zuzanka nie bądź taka, daj przepis na to ciacho:tak: co to było? jakies czekoladowo-cytrynowe:confused: A mnie coś naszło dziś na kluski śląskie, ale o tej porze, to ja najwyżej mogę sobie pomarzyć...ale niech tylko pójde na zwolnienie, zaraz sobie strzelę:tak:
ehhh...no i wena mi się skończyła...doczytam i jakby coś, to zaraz coś dopiszę.

Aha, imprezka się szykuje!!!! a niepijące procentów też mogą być obecne? bo ja bym chętnie potowarzyszyła, no ale alko pić nie mogę...:baffled:;-)

cześć dziewczyny

Ani@k no faktycznie zapomniałam ,że kasia,natka też pępkowego nie stawiała,zaraz sznureczek się rozwiążę i dziewczyny się posypią i butelki z %%% będą stawiać a my nie wstaniemy z nad kompa :happy:hehehe

a na temperaturce się nie znam :no:
o co chodzi :confused:

Ani@k
u mnie w bezowulacyjnym tempka robiła co chciała, raz w górę raz w dół ale typowego skoku i tempki przez kilka dni w górze nie miałam

Sun witaj :-) my się znamy :tak: super że dzidziuś zdrowy!

KOCHANE ZAKWALIFIKOWAŁAM SIĘ DO KOLEJNEGO ETAPU KONKURSU I TERAZ POTRZEBUJEMY WASZYCH GŁOSÓW! KAŻDY MOŻE CODZIENNIE ODDAĆ TRZY GŁOSY I TAK DO 23 LISTOPADA WIĘC PROSZĘ POŚWIĘĆCIE MINUTKĘ DZIENNIE I WSPOMÓŻCIE :)
BebiKlub, Bebiko - Galeria

Zuza ja też słysząłam o przeróżnych 'cudach'.. weźmy pod lupę naszą Gatto.. przecież ona przyszła od lekarza z informacją ze ma zapchany kanalik, Myszka która dała nam znać jak u Gatto - przyszła od lekarza z inf. o tym że ma kamienie..:-) a obydwie noszą Dzieciaczki :tak:
a dlaczego się z dmou ruszyć nie mozesz???
Caterina, Zuza czyli początkowo umawiamy się na przyszły piątek, tak???
Caterina nudzisz się??? zacznij robić pierogi :-) zawsze jakieś zajęcie:-p
Sun no to prawie jak leczenie u prywatnego 'magika' płaci się za wszystko.. człowiek nie ma kasy nie ma nic.. szara rzeczywistość..

będę się musiała w końcu wziąć za te moje badania..
:dry:

Ani@k bierz sie konkretnie. Nie pamietam, mialas robione badania immunologiczne na krzepliwosc krwi, i jeszcze takie, ktore wymienila kasica?
Ja dostalam pisemko od lekarza genetyka, ze zrobia mi dodatkowo badanie na sprawdzenie krzepliwosci krwi, czy sa tam jakies mutacje, nie pamietam.
Znalazalam fajna strone na forum wlasnie na temat badan i kiedy warto je zlecic. Link mam na laptoku wiec teraz nie moge podeslac

napisz pls bom ciekawa
Z u Ciebie Zuzanka jak bylo w klinice?Robili Tobie i eMkowi takie badania? Bo przeciez powinno sie robic.
Wiem, ze czesty problem to V LEIDEN Mutacja -wtedy podaje sie przed stymulacja zastrzyki z heparyny. Czesto w tym przypadku tej anomalii, w rodzinie wystepowaly zawaly serca.

hejka!
Siedze w labo i strasznie sie nudze...wypilam ta glukoze, najgorsze nie bylo, ale jednak dobrze, ze mialam ze soba cytryne :-) Maly sie rozszal po tej dawce slodkosci hehe
Zrobilam sobie do tego krotka biochemie. W czwartek mam usg w szpitalu i spotkanie z polozna, to gdyby wyniki nie byly dobre, to od razu je pokaze i niech mnie oni juz prowadza. No ale mam nadzieje, ze bedzie ok!!!
Kurka..cos mi sie w glowie zaczyna krecic...chyba z glodu...
Milego weekendu Kochane!!!

Czesc dziewczynki, ja juz w domu od wczoraj wieczorem, choc slaba jeszcze jestem. Ale najwazniejsze, ze wreszcie jakos sie wyspalam, bo te szpitalne lozka doprowadzaja do rozpaczy.
Pozdrawiam wszystkie!!!!!

Ahoj dziewczyny:-)
Gatto bardzo się cieszę że u was wszystko dobrze. Odpoczywaj kochana :tak:

Katiuszka trzymaj się :tak: Ja na krzywą cukrową umawiam sobie ciężarne z samego rańca co by długo głodu nie cierpiały:tak:

A my dogorywamy po wczorajszym wypadzie na miasto:tak:
Dzisiaj w końcu po tygodniowej labie idę do pracy na nic:tak: yupi !
Co by tu dzisiaj na obiad zrobić:confused:

Pozdrawiam ze słonecznego wschodu

P.S Aleksis przy zespole kardio-lipidowym też podaje się heparynę.
A z tą mutacją to najpierw powinno się układ krzepnięcia zrobić czy są jakieś przesunięcia w czasach.
Pozdrw

Ostatnia edycja:
Ani@k bierz sie konkretnie. Nie pamietam, mialas robione badania immunologiczne na krzepliwosc krwi, i jeszcze takie, ktore wymienila kasica?
Ja dostalam pisemko od lekarza genetyka, ze zrobia mi dodatkowo badanie na sprawdzenie krzepliwosci krwi, czy sa tam jakies mutacje, nie pamietam.
Znalazalam fajna strone na forum wlasnie na temat badan i kiedy warto je zlecic. Link mam na laptoku wiec teraz nie moge podeslac

napisz pls bom ciekawa

w szpitalu zrobili mi tylko APTT, 'magik' dodatkowo zlecił badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego [przeciwciała antykardiolipinowe, przeciwciała przeciw 2 beta glokoproteinie i LA - lupus antykoagulant] wynik aptt miałam w normie.. lub w granicach normy:confused: w sumie mówił że ok i że nie robi się tego wyniku (aptt) np. co miesiąc bądź co tydzień..

Caterina a jak to jest z wynikami prl.. czytałam że 'odchodzi się' od pobierania krwi po obciążeniu.. ostatnio jak łyknęłam tą tabletkę i czekałam na drugie pobranie stresowałam się bardziej aby być spokojną niż przed pobraniem tym podstawowym.. warto robić wynik prl po obciążeniu??? no i czy ważne jest w którym dniu cyklu się pobiera prl.. endo kazała między 3 a 5 dc a ja czytałam o dziewczynie która poszła jak jej lekarz kazał.. sama nie wiedziała w którym dc.. czy jeżeli zrobię prl w poniedziałek bądź wtorek (to będzie mój 21/22 dc) wyniki będą złe???? niewiarygodne??? czekać do początku cyklu???? pomóż...:sorry2:
Kasia.natka a tempka Ci szalała w I czy II fazie cyklu??? czy przez cały cykl.. u mnie jakiś constans nastał.. ciekawe czy temp. pokaże kiedy @ będzie się zbliżać:confused:

Ostatnia edycja:
Ani@k z tego co piszą na Bocianie to rzeczywiście odchodzi się od badań na PRL po obciążeniu i wogule jak ovu nie jest wstrzymana to Bromek jest zbędny.
Ale co doktór taka opinia :baffled: A co do dnia badania to z tego co czytałam nie ma znaczenia dzień cyklu tylko to zeby krwawienia nie było. W przewadze wykonuje się między 20-23 dc.

Podczytuję bociana już od dawna i tam jest naprawdę dużo informacji.

reklama
Kasia.natka a tempka Ci szalała w I czy II fazie cyklu??? czy przez cały cykl.. u mnie jakiś constans nastał.. ciekawe czy temp. pokaże kiedy @ będzie się zbliżać:confused:
kochana totalny chaos od początku do końca i zero wskazówek na @ więc ja w końcu dupka wzięłam a najlepiej zobacz na skarbie mój wykres od 28.06.2011.

katiuszka ja też całkiem nieźle z glukozą dałam radę ale wiem że wiele dziewczyn to ledwo do wc dobiega ;-)

czy ktoś zechce nas wspomagać codziennie trzema głosikami... BebiKlub, Bebiko - Galeria

Do góry