reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Wcześniej jakoś mi umknęło..:zawstydzona/y: Gatto witaj!!!!!! jak będziesz się lepiej czuć koniecznie opisz co i jak.. Myszka nam napisała że w grę wchodziła utrata głosu:szok: dobrze ze już po wszystkim i ze wszystko w porządku!!!!:tak: buziaki dla Ciebie i Gattinki - jak nie dasz rady sama poproś eMa niech ucałuje odemnie Twój brzuszek :tak: :****
Ani@k z tego co piszą na Bocianie to rzeczywiście odchodzi się od badań na PRL po obciążeniu i wogule jak ovu nie jest wstrzymana to Bromek jest zbędny.
Ale co doktór taka opinia :baffled: A co do dnia badania to z tego co czytałam nie ma znaczenia dzień cyklu tylko to zeby krwawienia nie było. W przewadze wykonuje się między 20-23 dc.

Podczytuję bociana już od dawna i tam jest naprawdę dużo informacji.
no to ciekawe jaki ma wpływ na wynik to ze wtedy jak robiłam wynik lekko plamiłam tuż po @ :baffled: w sumie krwawienie to nie było..
no i magik -według tego co napisałaś - kazał odstawić bromka bo po co go brać skoro owu na tamten czas wystąpiła..:dry:
dzięki za info.. no i naszła mnie taka myśl.. że gdyby podstawowa prl mieściła się w normie np. 6 po obciążeniu np. 200 co wtedy zalecił by lekarz..:nerd::cool2:

kochana totalny chaos od początku do końca i zero wskazówek na @ więc ja w końcu dupka wzięłam a najlepiej zobacz na skarbie mój wykres od 28.06.2011.

katiuszka ja też całkiem nieźle z glukozą dałam radę ale wiem że wiele dziewczyn to ledwo do wc dobiega ;-)

czy ktoś zechce nas wspomagać codziennie trzema głosikami... BebiKlub, Bebiko - Galeria

dzięki :**** ja moje 3 głosy już dziś oddałam :tak:

Katiuszka żyjesz???? pewnie nie masz ochoty na nic słodkiego ;-):-)
Kok.o a co u Ciebie, u Was????
Zuza pewnie pojechała w odwiedziny
a Bzzzzz??????? Bzzzz teraz koniecznie musisz dzień po dniu nam opisać co robiłaś jak Cię tu nie było :tak:
Muma może jakaś foteczka naszego Małego Księcia, co???? jak amsz oczywiście czas... bo teraz to ... no właśnie co teraz się u Was dzieje?????
Alex___ a u Was jest już równowaga w domku??? w znaczeniu dwie na dwóch???? buziaki dla Mojego Ulubieńca :********

reklama
witam się i ja!!!!!!!!!!!dopiero teraz,bo dzis w pracy bylismy,mężus jeszcze został do godziny 18,po pracy moja mama przyjechała i pojechałysmy na zakupy,głównie mama chciała kozaki sobie kupic..ja kupiłam kolejny prezent dla kolejnegon chcrzesniaka...dla 2 już mam prezent...zostały mi jeszcze 2 .ulalaaaa!!!!no i zaszalała i to naprawde "ostro"......kupiłam aparat fotograficzny:sorry2::sorry2::sorry2:...co prawda mieliśmy taki nie za nowy miał chyba ze 4 lata,ale po prostu zepsuł się i koniec!!!nie była jakis super,ale dawał rade,no ale do czasu....i ostatnio juz pytaliśmy o aparaty,oglądaliśmy i dzis kupiłam!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)Zaraz siostra ze szwagrem przyjedzie i córka i imprezke robimy urodzinowa,mojej mamy:)...co do badan,to jest tego troche.tzn.zalezy co jaki lekarz zaleci itd.......a genetyczne badania tez mięliście robione???bo wiem,ze te kariptypy tez są wazne itd.......jakbyście chciały raz jeszcze wiedziec jakie badania ja np.miałam robione to piszcie....

hejka!!!
Pewnie śpicie wszystkie...albo imprezujecie;-) Ja na zakaupach kawkę sobie strzeliłam w Starbucksie, mają już smaki "zimowe" np. piernikową...wiem, że nie powinnam, ale nie mogłam się powstrzymac i teraz nie mogę spać:szok::baffled: M. ogląda boks na RTL-u a ja po necie buszuję:-)
ani@k żyję..żyję:tak: Nie było tak źle, może dlatego, że ja zawsze piłam herbatę mocno słodzoną, kawkę też, no i soki słodkie. W ciąży trochę mi to przeszło, duuuużo mniej słodzę, jak piję soki, to rozcieńczone wodą mineralną. Dlatego ta glukoza nie była aż tak straszna. Cytrynka dużo pomogła. Siedziała dziewczyna, która tez to piła, nie była w ciązy, jakies badania robiła tylko. Ledwo dała radę!!! no każdy inaczej reaguje...Powiedzieli mi, ze dziś będą wyniki, ale nic nie mam na meilu. Pewnie w poniedziałek dopiero będa, ale to nic...poczekamy...
Później byłam u księgowego popytac co mam gdzie składać, bo planuję przerwać pracę. No i nieźle to wygląda, myślałam, że finansowo wyjdzie mniej, ale jest ok:tak: Jedynie co chyba nie dostanę, to takiego jakby becikowego, bo zmienili przepisy i nie chcą wszytskim dawać, jedynie bezrobotnym:baffled: Składać będę, a co mi szkodzi, ale nikłe szanse na przyznanie. Szkoda, bo to kupa kaski -500 funtów. No zobaczymy...
Na koniec pojechaliśmy jeszcze na zakupy. Obkupiłam się już na poród:-p mam koszulę do porodu, 3 koszulki nocne, do tego pokupowałam majtki i staniki w gigantycznych rozmiarach:szok: wszystko jest za ciasne, to co mam zrobic...udawać, ze się wciskam w mniejsze rozmiary?;-):-) a z czego najbardziej się cieszę, to wreszcie mam porządną, grubą kurtkę na zimę, oczywiście rozmiar 16...ale wygląda na mniejszą, taka jakaś zgrabna. No i niedroga:-p jeszcze tylko jakieś buty by się przydały i jakoś przetrzymam zimę:tak:
No i tak to mi minął dzisiejszy dzionek. Niby wolny dzień, a od rana do wieczora w rozjazdach.
Gatto super, że już jestescie w domu. Znaczy, ze wszystko przebiega jak najlepiej!!! i tak trzymać!!! napisz jak to wszytsko wyglądało...eee to znaczy to, co pamiętasz:sorry2:
kasica co to za aparat kupiłaś? jeśli można zapytać...bo my też planujemy zmianę yyy tak od początku ciąży, ale jakoś nie możemy się zebrac. Nie bardzo też się znam na tym..nawet kiedyś miałam Mumy zapytac, bo oni tez sobie nowy aparat sprawili, ale zapomniałam...a teraz to na razie nie chcę jej głowy zawaracać takimi pierdołami;-) Ja to myślałam o jakiejś lustrzance Nikona albo Canona...ale na jakie parametry patrzeć??? czarna magia...może coś podpowiesz:confused:
Miłej nocki wszystkim!!! i do jutra!!!

katiuszka...nam w skelpie w RTV AGD mówił pan o aparatach....bo szczerze powiem,tez byliśmy "NAPALENI" na lustrzankę...ale pan nam powiedział,ze lustrzanki ,sa dla ludzi,którzy raczej zajmuja się zawodowo fotografią...!!!bo,my tez bardzo chcieliśmy lustrzankę....ale jak bylismy w sklepie,jak wzięłam do ręki lustrzankę ,jak zobaczyłam jak ja trzeba się obsługiwac to powiedziałam DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!! MASAKRA jak dla nas.....Samemu trzeba ustawiac recznie ostrość,dalekość,zbliżenie,oddalenie zdjęcia:sorry2: jak dla nas to naprawdev ****OWO.......z reszta sam na pan który przy aparatch pracował nam lustrzankę odrwdził!!!!!!!!!!!!bo to jest aparat raczej dla ZAPALEŃCÓW I DLA LUDZI,KTÓRZY FOTOGRAFIA SIĘ ZAJMÓJĄ...!!!!!!!!!!!Adam,duzo wczesniej czytał opinie,a aparatach,firmach itd, na necie.......i spodobał nam sie jeden model....potem jak pojechaliśmy do MEDIA MARKT.,To pan poleciła nam ten asam model,o którym w necie czytalimy:p:p):p):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-),kupiliśmy SONY DSC-HX200V. (zajebista ostrość zdjęcia jest.....polecam):-):-):-)troche kasy kosztuje...bynajmniej dla mnie,ale bardzo zadowoleni jestesmy z APARATU,BARDZOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jak narazie go ozpracowujemy,jego funkcje i wogóle....ale jest naprawde świetny....jakośc zdjęia jest świetna!!!!!!!!!!!!!!,ostra,wyrazna i to zajebiście bardzo!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Laseczki melduję się po przerwie, kto nie pamięta, tu Emenems z Nowegii, pędzona na Clo w tym cyklu ;) za 11 dni termin miesiączki, jestem poclo i w trakcie luteiny - trzymac kciuki !!! za miesiąc stuka mi 30stka dokładnie wiec miły prezent by był ;)

Dzien dobry!

Ani@k kazda operacja tego typu niesie za soba ryzyko, rowniez utraty glosu.

Nie wiem dziewczyny czy chcecie uslyszec to co pamietam....:baffled: Moze dla waszego dobra nie bede tego pisac, bo to naprawde byl okropny dzien i nie zyczylabym nikomu, zeby to przechodzil:-( Najwazniejsze, ze sie udalo, ze doszlam w miare szybko do siebie i wrocilam do domu. Gattinka dzielnie sie spisala, dala rade, choc bidulka niezle mnie kopala, wiec pewnie byla niezle przestraszona. Moj eM byl po prostu niezastapiony, nie wiem co bym bez niego zrobila! We czwartek jade na zdjecie szwow (pewnie bedzie bolalo :-(), ale w nagrode we srode spodziewam sie moich rodzicow, ktorzy zdecydowali sie do nas przyjechac. Zostana prawdopodobnie caly tydzien, wiec ciesze sie ogromnie. Wlasnie robie liste rzeczy, ktore chcialabym, zeby mi przywiezli:tak::tak:

Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milej niedzieli!! U nas zimno, wietrznie, pada i nawet jestem zadowolona, ze nie musze nigdzie wychodzic.

Hello drogie koleżanki:-)
witam się niedzielnie!!! ależ piękna pogada tutaj!!! troszkę mroźnie, ale piękne słoneczko, zero wiaterku!!! nic tylko wybrać się na spacerek:tak:
kasica dzięki za odpowiedź w sprawie aparatu. Ja już oglądałam te lustrzanki, nawet moja znajoma pożyczyła mi do "obczajenia" co i jak...Chyba jednak wezmę taki, owszem, zgodze się, że on jest do bardziej profesjonalnych zdjeć niż amatorskich, ale tez jest funkcja "automat" i tam nic nie trzeba ustawiać. A jak się chce trochę pobawiać, to można samemu ręcznie. Wpiszę sobie jeszcze ten Twój model, ale chyba jednak wybiorę lustrzankę, ale nie wiem jaką:baffled: w okresie świątecznym tutaj są bardzo dużo obniżki, w sumie już się zaczynają, można aparat warty normalnie ok.700f kupić teraz za połowe ceny...no ale trzeba wiedziec jak model, na jakie parametry patrzeć itp. Nie chce mi się za to zabrać, bo trzeba by było poświęcić trochę czasu i poszerać w necie...kiedyś to zrobię;-):-)
Gatto najważniejsze, że już jest dobrze. Mała była dzielna, Ty tez...nie ma co rozpamiętywać niedobrych chwil, nie? super, że rodzice Cię odwiedzą. Byli już we Włoszech? Moja mama tez ma już kupiony bilet na samolot, ale to dopiero w marcu:-) Jeszcze nigdy u mnie nie była, kilka razy już było blisko...ale zawsze coś wypadło, no a teraz ma konkretny powód w postaci Julusia:-D
emenems no witaj ponownie!!! gdzieś Ty była jak Cię nie było???:confused: oczywiście trzymam kciuki&&&&&&&&&&&& i wysyłam ciążowe fluidki od Julka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Hej Dziewczynki,

Malutek jest grzeczny, duzo spi, budzi sie co 3-4 godz i wsuwa:-):-) no i trzaska jak z armatki wiadomo czym ;-) i jeszcze slodziutko beka :-):-)
Postaram sie jutro wrocic do Was, ten tydzien taki byl rodzinny ze glupio by mi nawet bylo ;-) ale podczytywalam w telefonie ;-);-)
Gatto - super ze wszystko ok i juz po wszystkim dzielne Dziewczynki :-)
alex - nieustajaco kciuki trzymam &&&&&&&
katiuszka - my mamy Nikona D 3100 to prosta cyfrowa lustrzanka, jedna z tanszych, jestesmy bardzo zadowoleni, napisze Ci pozniej wiecej na priv :-)
buziaki dla wszystkich :-):-):-)

Do góry