reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gatto - teraz w ciąży jest moja koleżanka,w 31 tc i ma łożysko nisko od samego początku a własnie zaczęło się troszkę przemieszczać ku górze ;-)
W każdym razie też zakaz ma przytulanek i cc miałaby mieć 2 tygodnie przed terminem bo tu skurcze raczej niewskazane są.
Ale póki co jest nadzieja, że jej sie podniesie bo ona się strasznie tym cięciem stresuje biedaczka.
Pierwsze dziecko rodziła normalnie i ma miłe wspomnienia :-)
A my dzisiaj jemy jemy i jemy, chyba nadrabiamy wczorajszy dzień pełen stresów;-)

reklama
elooooo:-)
Ani@k nooooo gratuluje dzielny pacjencie;-):-Da wyniki taj juz od razu bedziesz miala? ja musze zawsze przynajmniej dzien czekac:baffled: ale wysylaja gdzies do labu probki.
no może nie tak od razu.. bo czekałam do przed 14.. :zawstydzona/y: no i sama na własne oczy widziałam.. szczecin robi analizy a w mojej przychodni drukują wyniki..

Gatto :*****

jestem już po wizycie u endo.. wyniki mam bardzo dobre, jak jej powiedziałam o magiku, moim gin. i o bromergonie.. uśmiechnęła się tylko i powiedziała mi dużo ciepłych słów..

guzki moje niestety rosna i to ją zaniepokoiło.. mam iść na biopsję, z wynikiem biopsji do niej i.. operacja, mówi że 'wyciąć cholerstwo' i może tuż po operacji trafi się 'cud'.
aha.. nie kazała mi brać narazie bromka (tak jak magik) ważna jest teraz biopsja, więc sie rejestruje i zobaczymy..
dała mi nawet nazwiska 3 chirurgów których z serca poleca, zatem do końca roku to ja chyba bez tarczycy już będę ;-)

to tak na gorąco..

Muma śliczny Chłopakowy suwak :**** ucałuj siaczyście swojego Misia odemnie!!!!!!!!!!!!!!! :*******

Ani@k - cieszę się, że masz dobre wyniki :tak: A z biopsją itp trzeba podziałać, raz dwa będzie po sprawie, wszystko się odblokuje i sama wiesz co.. :tak::tak: &&&&&&&&&&&&&&&
Dobrze, że jesteś pod dobrą opieką:tak:

oj tak, opiekę mam dobrą..:tak: dziś nawet łezkę tam uroniłam.. ale nie będę o tym pisać
babka jest świetna - polecam.. jak któraś kiedykolwiek bedzie potrzebowała (spanie gwarantuję ;-))

muszę lecieć:szok:
do później

witam się ponownie!!!
Tak jak myślałam...zakupów zero...a nogi wchodzą mi do doopy...brzuch na kolanach..plecy bolą jak jasna cholera...ehhh No trudno...
alex radzę zakupić się w Polsce, tu nic nie ma:no: przynajmniej dla mnie...
Muma strasznie się cieszę, że Oluś zdrowiutki!!!! wyobrażam sobie jak się musiałaś martwić:baffled: nooo teraz Kochana weź głęboki oddech i zapomnij o tym wszystkim!!! ciesz się ślicznym, zdrowym synusiem!!!:tak: buziaczki dla małego Pączusia;-) a suwaczek super...kurczę, dopiero miałaś odliczający ciążę, a już jest pokazujący jak dzidzia rośnie...ale to leci:sorry:
ani@k dobrze, że masz fajną tą lekarkę, że Ci powie konkretnie co robić, a zarazam ma ludzkie podejście. Pewnie nie ma na co czekać, tylko wziąć się ostro za tą tarczycę...patrz na Gatto...usunęła cholerstwo będac w ciąży, to i Ty Kochana dasz radę. A później i Ty szybko zafasolkujesz:tak:
A jeszcze o sprawie mojej znajomej...to ja tak jak Gatto nie wyrokuję ani tym bardziej nie osądzam. Ale trochę zaczęło mnie to irytować, jak ja szłam do swojego ginka a ona prosiła mnie, żeby zapytac się o to czy o tamto. Zawsze się pytałam, w końcu lekarz sam powiedział, żeby znajoma sama przyszła. Ale ona olała to...to samo z badaniami itp. Nie wnikam w przyczynę, ale później to już bardziej mnie zależało na tym, żeby coś u nich drgnęło, niż jej samej...Dlatego przestałam się wtrącać i narzucać...bo tak sie właśnie czułam...No ale ok, to indywidualna sprawa każdej pary...ja tylko chciałam pomóc...:sorry:

Dziewczyny, odebrałam w końcu druga część badań, wszystko ok, trochę tylko cholesterol podwyższony, ale podobno w ciąży to nic takiego. Trochę się martwię innym wynikiem...mam niski poziom wapnia:baffled: nie wiecie o co to chodzi? pić mleka więcej? będę jutro w szpitalu, pokaże to położnej, może coś mi poradzi...ale jeszcze Was pytam, bo wiadomo, że Wy wszytsko wiecie:tak:
Pisze trochę na drugim wątku "ciąża w uk". I tam biedne dziewczyny są na etapie badań na zespół Downa, ale są spanikowane...mają mnie za ekspertkę w tej dziedzinie:-p

Wita sie z Wami bojowa Aleksis, prawie jak z Rodziny Harringtonow:) To chyba z tego serialu wywodzi sie moj nick, ktorego nadala mi kolezanka z pracy:-D

Az mi sie micha cieszy, gdy czytam Wasze posty
Muma- to wspaniale, ze Olusiek jest zdrowy, bo jakze by inaczej

Gatto-nie martw sie perspektywa CC.Ja to nawet bym takie wolala, bo cykor ze mnie. Wychlejemy za podniesienie lozyska Gatto i tez sie lono wystra****e i poszybuje se do gory:-D(chyba za czesto ogladowywuje se Kiepskich)
Kok.o to pelen luz, wiadomo, moj rocznik.Brawo Pani Prezes
Alex-ta Martynka to chyba lubi ciepelko albo sie bawi w ciuciubabke;-)
Katiuszka skad Ty bierzesz sily??Przyznaj sie, ze masz jakies tajemne ziola na turbodoladowanie? Dobrze, ze wyniki ok

Ani@ku Drogi, nie martw sie. Skoro specjalista radzi, weg z tym, to weg. Poradzisz sie jeszcze tych specow i bedzie po wszystkim. A potem ... tydzien, 2 tydzien i @ nie ma, ni widu ni slychu...Bo to beda II. Tak bedzie!!!

Caterina chyba na posterunku bo sie nie odmeldowywala jeszcze

Kasica szykuj sie na pogaduchy i % i nie mysl o wynikach eMka , bo beda dobre.Chlopak tak sie stara, wiec nie ma innej opcji

Baby ja bede w sobote na imprezie firmowej.Bedzie pokaz"Passion For Fashion" hi hi. Dziewczyny beda prezentowac min. suknie slubne i moze tez co nieco od Escady...Ale jak wroce, to obiecuje, otworze se flaszke i stukne sie z Wami

Dzis mam 9dc, pecherzyk jeden 12,6mm, endometrium 5,1..Mogloby byc troche grubsze, co myslicie?
Zuzanka
, Ty mialas takie piekne ostatnio.Napisz Kochana, co u Ciebie, please
nastepne USG w piatek, jesli wszystko pojdzie dobrze, tzn.max 2 dominujace pecherzyki i wystarczajaco duze, to IUI bedzie raczej w poniedzialek wg moich obliczen w 14dc jak ostatnie 2 razy

Kurka, jutro znow do lekarza tej pani genetyk. Ja sie czuje, jak jakas hipochondryczka, taka starsza pani, wiecie, tylko mi brakuje kapelutka z moheru, bucikow na plaskim w stylu meskim i gotowe:-D

ale coz zrobic, life is brutal
A wracajac do tych kobiet, co tak klada moze lache na starania, to cos w tym jest. Moze im brak czasem motywacji, determinacji, nie maja nikogo, kto by im dal kopa w dupe
Ta moja znajoma z pracy stara sie juz 10 lat, prawie zero badan, tylko spermiogram, i HSG czy jak tam sie to nazywa, 2 razy podanie pregnylu.I tyle na ten temat...-Wiec same widzicie, czasem moze porzebuja takiej Aleksis & Co., co zasadzi kopa i powie: Do boju!!!

Zrobilam sie drinka z Aperolem i cytryna.Dobre, fajnie grzeje

Gatto - teraz w ciąży jest moja koleżanka,w 31 tc i ma łożysko nisko od samego początku a własnie zaczęło się troszkę przemieszczać ku górze ;-)
W każdym razie też zakaz ma przytulanek i cc miałaby mieć 2 tygodnie przed terminem bo tu skurcze raczej niewskazane są.
Ale póki co jest nadzieja, że jej sie podniesie bo ona się strasznie tym cięciem stresuje biedaczka.
Pierwsze dziecko rodziła normalnie i ma miłe wspomnienia :-)
A my dzisiaj jemy jemy i jemy, chyba nadrabiamy wczorajszy dzień pełen stresów;-)

Gratuluje i ciesze sie, ze Mamusia i Synus w jak najlepszej formie.
No i ze Mama wraca do talii osy;-)
Suwaczek slodki bardzo

Ahoj kobitki:-)
Meludję sie na posterunku :tak:
wczoraj miałam ganiany dzień i na noc do śpitala i meldowałam się w WKU :baffled:
Karte mobilizacji mnie wymieniali :sorry2:

Katiuszka tak więc jesli chodzi o badania i krew to w labo odwirowują surowicę i wkładaja do lodówki i jak najbardziej takie badania sa oki. wiEc nie masz sie co obawiać o ich wiarygodność:tak:

Ani@k widzisz mówiłam ze kobity są lepsiejsze od chłopów lekarzy bo mają więcej empatii:tak: Zobaczysz bedzie dobrze:tak:

Aleksis zazdroszczę ci takiej bojowej postawy ja to z tych cichych przestraszonych:zawstydzona/y:

Muma tysiąc buziaków dla Olusia :-**

Oczywiście w robocie siedzę i kawusie popijam:-p

Pozdrawiam z mglistego wschodu:baffled:

Niby u Katuszki mgły ni ma to u nas jest.Nic w przyrodzie nie ginie:-p

Sun - mieszkamy pod Łodzią :tak: Ja miałam 2 cc, obydwa w Rydygierze i kazdemu polecam, teraz jest tam naprawdę super :tak:

Acha a powiedz mi, czy ty miałaś cc ze wskazań medycznych czy troszkę to było naciągane ???? Lekarza miałaś z tego szpitala??? i tak ogólnie jak wspominasz cc????

reklama
hello Babeczki!
Melduję się ja, z kawką oczywiście...Alex dla mnie nie ma problemu z piciem lub niepiciem kawy, bo ja raczej spijam ją dla smaku, a nie żeby mnie pobudziła czy kopa dała. Dlatego bezkofeinowa jest ok dla mnie:tak:
aleksis dzielna dziewuszka z Ciebie!!! brawo za postawę!!! no i nadal trzymam kciuki za kolejną próbę!!!!!&&&&&&&&&&&
caterina no fakt...mgły u mnie ni ma;-) no to musiała gdzieś zawędrować:-) Skoro Ty, doświadczona pielęgniarka piszesz, że z próbką moją ok, to ja wierzę na słowo:tak: a już miałam małą awanturkę tam zrobić....
A ja dziś mam usg w szpitalu i spotkanie z położną. Pokaże jej moje wyniki z prywatnego labo, ciekawe czy mnie ochrzani, że sama coś kombinuję czy pochwali za przedsiębiorczość:baffled: ale zleje je jak zwykle....No i coś mi się wydaje, że to ostatnie usg...później to chyba prywatnie będę chodzić, bo jakby ie było, jeszcze dwa miesiące, to wypadałoby podejrzeć czy Julek dobrze sie rozwija...No zobaczymy co mi dziś powiedzą.
Zmykam już...miłego dzionka!!!!!

Do góry