reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka - no nie przejmuj się Babcią ;-):tak: Niech tam sobie gada, za jej czasów to może jakiś dochtór tubę do brzucha przyłożył żeby posłuchać a może i nie :-)
Ty wiesz swoje a Babcia musi se pogadać .

Moja na przykład wczoraj zgubiła (czytaj: schowała) protezę dolną. Dziś od rana poszukiwania z opiekunką no i proteza znalazła się !! Ale babcia twierdzi, że to nie jej !!!:-D

Uciekam już dzisiaj, miłego popołudnia :tak:

PS
Ja brałam żelazo w ostatnim trymestrze.

reklama
Mam 28 lat, z mężem jesteśmy 2 lata po ślubie. Nie dawno zaczęliśmy staranka o dzidziusia:) no właśnie...ostatni okres miałam w grudniu, dokładnie nie pamiętam, ale był między 10-13 grudnia. Gdzieś tydzień później kochaliśmy się z mężem i 3 razy z rzędu mąż kończył we mnie:) tz, były to przerwy 1-2 dniowe. Dzisiaj mam bóle w podbrzuszu i jajniku, jest to ból podobny do miesiączkowego, ale trochę inny. Bolą mnie piersi, są większe, twarde i mega bolące. Dzwoniłam do ginekologa, niestety na wizytę ponad 2 tygodnie trzeba czekać. Przyznam, że 2 razy robiłam test ciążowy i oba były negatywne. Dziewczyny, okres przypada mi dokładnie nie wiem za 2 lub 3 dni. Czy ja mogę być w ciąży?????????

Ten ból w podbrzuszu, ból piersi...nieraz delikatnie mnie zamula, ale nie wiem czy sobie wmawiam, czy tak już jest. Czytałam na internecie, że nieraz takie objawy świadczą o ciąży. Chciałabym bardzo...

Muma hahahahahhaha, dobra ta twoja babcia :-D moze jeszcze kazala przymierzac dziadkowi, albo opiekunce????:-D:-D

Katiuszka sama nie wiem jak z tym zelazem, ale chyba ci nie zaszkodzi, bo jednak dziecko pobiera:tak:Ja mialam teraz w dolnej granicy i ginka kazala brac to biore:tak: mimo, ze mam inny integrator i tam tez jest zelazo, ale swego czasu mialam cholerna anemie i juz nie chce tego pieronstwa brac dozylnie, wiec grzecznie lykam tabsy. Potem chyba tez nalezy brac, bo po porodzie traci sie duzo krwi:baffled:ale tego nie wiem na pewno. Muma???

Mloda witaj, no wiesz my raczej tak przez internet to ci nie powiemy czy jestes w ciazy, aczkolwiek mozesz byc:tak:Mysle, ze powinnas sie uzbroic w cierpliwosc i za kilka dni jesli @ nie przyjdzie zrobic nastepnego testa, albo isc na badanie krwi. Wiesz poki nie ma @ jest szansa ;-)
Ps. Edytuj swoje posty jak chcesz cos dopisac;-)

Katiuszka Muma brała w III trymestrze.. skoro masz kupiony to może łykaj :sorry: a babcią to jak Muma pisze.. nie przejmuj się:tak:
Muma ale muszę powiedzieć ze czasami masz wesoło z dziadkami ;-)aby Cię to tylko z równowagi nie wyprowadzało&&&&&&&&&&&&&&&
Młoda Gatto już Ci napisała :tak: zrób jeszcze test lub/i betę (badanie z krwi) to będziesz miała jasność.. na teście - tym domowym masz napisane - w dniu spodziewanej miesiączki więc być może za wcześnie zatestowałaś.. teraz musisz być cierpliwa :tak:

Muma a Ty brałaś to żelazo po zrobieniu badania? czy tak profilaktycznie? bo jak po wynikach, które nie były idealne (tak tylko gdybam) no to wiadomo, że się zażywa. To samo u Gatto. Ale jak moje badanie wyszło tak dobrze...no to nie wiem...A z drugiej strony ja je robiłam gdzieś w 28-30 tygodnu, to już jakiś czas temu.
Kurcze...mogłabym pobrać go jeszcze...ale boję się, bo wiadomo, przesada z witaminami też nie jest dobra:baffled: Oooo!!! a może napiszę do mojego doktorka??? Tak, tak zrobię:tak: ale mnie olśniło:-)
A babcia wiem, że zrzędzi, ale czasem mnie wyprowadzi tak z równowagi, że mam ochotę strzelić słuchawką:crazy: No ale ok...ma swoje lata, swoje schizy...trzeba się do tego przyzwyczaić, że to już lepiej nie będzie...Chyba mnie naprawdę wnerwiła, bo się położyłam i od razu zasnęłam. Nie pamiętam kiedy spałam w ciągu dnia...teraz zapewne będzie cyrk w nocy...no ale trudno...

Muma-he he, uwielbiam takie historie. Kiedys babcia mojego eM, rano, siedziala na kanapie i akurat zaczelo sie male trzesienie ziemi! A ona latala jak kura bez glowy w panice, bo: 1.nie mogla znalezc protezy, 2.nie miala majtek na sobie i szukala czystych:-D

Nie ma to jak zasiasc na kanapie z czystymi majtkami, proteza gdy nadchodzi trzesienie:szok:

Czesc Mloda-wez to na spokojnie, bo moze byc wiele przyczyn braku okresu,jak np. :
1. endokrynologiczna
2.ciaza
3.ginekologiczna

Sprawdz, jaki dlugie masz cykle-kiedy okres ma nadejsc i albo test, albo zlecic badanie ßhcg z krwi

Z tymi (.)(.) to prawda, nie zawsze rozmiar wskazuje na dobra mleczarnie;-)

Katiuszka-e tam, Babcia chciala dobrze, pewnie jej zal Twojej kasy na badanie, skoro wiadomo, ze Julus zdrowiutki
Na drugi raz to jej nic nie mow, no moze pogadajcie o pogodzie w Londynie

Mnie moja ostatnio pytala, czy ja w ciazy, czemu nie mamy dzieci? A ja ze nie (bo juz wiedzialam, ze nici) i ze mam tak wspaniale zycie, ze mi nic do szczescia nie brakuje-podroze, wycieczki, wyjscia do restauracji, kupowanie ladnych rzeczy-no high life;-)Ze na pewno wiele osob mi zazdrosci.Jakos splaszczylam temat i dala mi spokoj

Nie bede jej opowiadac, jak to naprawde jest-moja babcia chyba nie slyszala nigdy o dyplomacji i empatii

Pospalam sobie, pije kawe z amaretto

Dziewczyny, chyba cos konkretnie ze mnie wyszlo krwistego, byl taki plusk w toalecie, a wczesniej b.silny skurcz. Sorry za opisy, ale nie mam sie z kim tym podzielic:zawstydzona/y:
Oby, bo tak marze, aby jutro sie okazalo na USG, ze juz macica jest oczyszczona.Inaczej, wiadomo, nie obedzie sie bez zabiegu

Aleksis to moglo byc to! Jesli mialas skurcz, ze cie zgielo wpol i potem zszedl skrzep to mozliwe, ze sie wyczyscilo....Trzymam kciuki, bo zawsze to mniej inwazyjnie i bedziesz mogla zaczac staranka od razu bez zbednego czekania:tak: I nie przejmuj sie niczym tylko nam tu wszystko pisz!

Katiuszka a nie mozesz na drugi raz powiedziec babci, ze zrobisz jak mowi, a potem zrobic i tak inaczej?? w koncu cie nie widzi:-p;-)

reklama
katiuszka ja zrozumiałam o co ci chodziło z tymi cudzymi dziećmi ale wierz mi że ja nie wiem kiedy moje tak urosło :tak: a co do tego układania w łóżeczku to podrzucam linki
hmm nie mogę dodać więc może fragment

Trzeba pamiętać, że przez pierwsze trzy miesiące życia dzieci śpią w takiej pozycji, w jakiej zostały położone (nie potrafią jeszcze przekręcać się na boki). Nie oznacza to jednak, że aby było wygodniej, należy podłożyć pod główkę poduszkę. Poduszkę można wprowadzić dopiero po kilku miesiącach. Jest to związane z troską o małe plecki, jak również z profilaktyką nieszczęśliwych wypadków – przyciśnięcia noska maleństwa do poduszki czy wsunięcia się pod poduszkę. Spanie na płaskim materacu jest naprawdę wygodne. Jeśli przykrywamy małedziecko kołderką, powinno być ono ułożone w nogach łóżeczka. Położenie w takim miejscu zapobiega wsunięciu się szkraba pod przykrycie.

Niemowlę powinno spać na wznak, jak najdalej od wezgłowia łóżeczka, tak aby jego stopy niemal dotykały przeciwległego brzegu. Dobrze jest zawijać kocyk pod materac od tej strony i naciągać go najwyżej do poziomu pach.

Do góry