reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Heloł dziewczyny:-) PIERWSZA !!!!
Melduję swoją obecność w robocie z kawą w dłoni:tak:
Odebrałam dzisiaj wynik swojego AMH i jest 1,1 i juz sama nie wiem jak go interpretować :zawstydzona/y: Niby dobry po pow.1 ale na wyniku za niski bo norma od 1,4 :confused2: i bądz tu człowieku mądry:dry:
Katiuszka jeszccze pięć dni pracy i mam wolny cały łikend :rofl2:
A z tymi chłopami to tak jest , jak bym o moim czytała:-p

Muma jak tam u was na froncie ?

Pozdrawiam z Syberii:cool:

cześć Dziewczynki,
Gatto - z tego co słyszałam to po cc odchody poporodowe tez występują, a te podpachy są faktycznie lepsze niż zwykłe

Ania - to co obstawiamy? syn czy córka? Córka!:tak:

Aaronka - szczerze? najważniejsze żeby położna była super, lekarz właściwie tylko zagląda do porodu, rzadko który siedzi tam cały czas. A z ciekawości - znieczulacza bierzesz?

Kok.o - co tam?

Muma - a może jakieś zdjęcie Olusia aktualne? ile waży?

Katiuszka - czy ja Ci się chwaliłam, że dostałam aparat? emek w wielkiej tajemnicy wybrał Nikona D3200, robi świetne foty, narazie robiłam tylko na auto, bo nie miałam czasu na bajery, ale jest boski:tak:

Caterina - u nas też Syberia, jak nic, widok za oknem - bielusieńkie pola

I ja sie witam z Krainy deszczowcow......Carrrramba!! Chyba sobie zrobie pidzamowy dzien, bo pogoda nie napawa optymizmem:baffled:

Hej Dziewczynki :-)

Narazie się tylko przywitam i uciekam bo Olek dopiero się wybudza ;-) a ja trochę ogarniam chałupę.
Wczoraj mieliśmy z eMem 23 rocznicę (tzn bycia razem, nie ślubu:-D). Ślubu mamy w tym roku 15tą i chyba z chrzcinami to połączymy w lipcu.

To co pamiętam póki co:

Gatto - po cięciu (przynajmniej po moich dwóch) miałam tak jakby sporą @ przez tydzień a potem coraz mniej, coraz mniej przez te 6 tygodni. Jak wstajesz pierwszy raz to przygotuj się na megawychlup, niestety teraz trzeba było wzywać panią sprzątającą bo podpacha gigant nie dała rady:sorry2: Ale to normalne i nie ma się co stresować. Generalnie polecam po tym pierwszym wstaniu zaraz prysznic to się tam ładnie oczyści.
Ogólnie jest trochę lepiej niż po normalnym porodzie, przynajmniej u mnie tak było.
Ja miałam wielkie podkłady Belli i na łóżko SENI podkład.

caterina -
na froncie wszystko gra :tak: ale jeśli pytasz o moje schizy piątkowe no to nie wiem - czuję się bez zmian, mam nadzieję, że to po prostu coś tam zaczyna pracować na nowo bo @ brak. Zatestuję jakoś w tygodniu to się uspokoję (mam nadzieję)

Ani@k - baardzo się cieszę że dobrze się czujesz:tak::tak: A pewnie, że u mnie tragedii by nie było ale jakoś wolę mieć poplanowane wszystko w życiu;-)

alex pytałaś o szczepionki, ja pracowałam z immunologami parę lat temu i polecili mi hexę tzn 6 w 1 plus rotawirusy.
Bałam się jak Olek zareaguje ale NIC mu nie było, może troszkę był senny ale to akurat miło :-)

Pamiętam jak Jula 12 lat temu miała 40 stopni gorączki...
Co do wagi to tydzień temu - 10 tygodni ważył 6100 ale jest długaśny , pewnie koło 65 cm;-)
A zdjęcie zaraz wrzucę bo ma ładne z wczoraj z siostrą. A Ty też wrzucaj Małą:tak:

zuza - I JAK ???&&&&&&& :-)

c.d.n.

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny

Muma nie widu nie słychu brzuch dzisiaj ciągnie na @ ,niestety test negatywny więc nie mam co się jarać na 100 % @ przylezie :baffled: :zawstydzona/y:wszystkiego dobrego Muma :*

jutro idę zrobić wyniki tarczycy zobaczymy jak stoi i zrobię progesteron już tez dawno się do niego przybierałam

kasica oprócz wyniki tsh wszystkie wyniki mam jak dziecko bardzo dobre.

idę ogarnąć kawkę i wracam u Nas dzisiaj słonko ale śniegu dużo więc piękne widoki za oknem:tak:

Aaronka - szczerze? najważniejsze żeby położna była super, lekarz właściwie tylko zagląda do porodu, rzadko który siedzi tam cały czas. A z ciekawości - znieczulacza bierzesz?

alex
biorę, biorę, nawet się nie wahałam, no chyba, że coś się wydarzy co uniemożliwi mi podanie zzo.
W każdym razie bohatera udawać nie zamierzam i na wejściu proszę o znieczulenie.

Dobra Kochane, wracam do Misiów:)

ok zapisałam się na 16:45 do mojej Pani dr . zobaczymy jak do tej godziny nie dostanę @ to mnie przebada i pogadam z nią trochę bo mi się cierpliwość kończy do samej siebie ....mam mieszane uczucia ,coraz mi bardziej źle i nie dobrze z tymi nie regularnymi cyklami ,może faktycznie znowu zapodać clo i dupka po owu :dry:

piekny dzień dzisiaj mamy mój M ma urodziny ,wczoraj byliśmy na obiadokolacji razem ,miło było ,później film obejrzeliśmy i oczywiście nie obyło się bez wymiany zdań :-) jak to moja Mała mówi "co znowu macie różny pogląd na świat" :-) dobrze ,że umiemy ze sobą rozmawiać a nie się kłócić hehe i cieszę się ,że ona widzi ,że nie drzemy kotów tylko powiemy co mamy powiedzieć nie zgadzając się oczywiście ze soba ,ale nadal rozmawiamy nie fochając się na siebie :-) a dzisiaj nam mija 11 lat jak znam mojego M a 14 lutego obchodzimy 11 rocznicę znajomości :-)

dziewczyny pisałyście o firmie dla dzieci ,że te śpiworki jak dobrze pamiętam to takie sztywne?
to była firma mamo-tato ?
http://allegro.pl/mamo-tato-okrycie-kapielowe-z-haftem-100x100-i2931452323.html bo znalazłam ręczniki i też nie wiem czy one są ok ? bo jeżeli to ta sama firma to sobie daruje :baffled:

Ostatnia edycja:
hello Dziewuszki:-)
I ja się witam, już jestem po śniadaniu...eee no nieźle...prawie południe. Ale od rana siedzę na skypie, dopinam na ostatni guzik przesyłki z Polski. Pod koniec tygodnia będę miała w końcu furę dla Julka:tak::-) no zobaczymy co to za cudo...;-)
Oglądam przy okazji Panią Gadżet na TVN Style...dzisiaj są nowości i gadżety dla dzieci. Ranyyy pokazywała jakiś bujaczek za 800 zł!!!!:szok: kołysze w rytm szumu fal...albo jak kangur:baffled: skakało tak śmiesznie...eeee bajery i tyle...
alex o widzisz! nie pisałaś, że zdecydowaliście się na ten aparat. Ja się przyznaję, że nadal używam tylko opcji automat...kilka razy próbowałam na innych, ale skomplikowane to dla mnie...M. mi wydrukował polską instrukcję obsługi, ale jak zobaczyłam taaaką książkę, to mi się odechciało nauki:sorry2:
Muma właśnie widziałam nowe zdjecia Juli i Olinka. Super dzieciaczki!!!! Oluś już taki duży...ale ten czas leci...
zuzanka dobra decyzja, porób sobie te badania, może coś wyjaśnią. Ja wiem co to znaczy mieć takie cykle, myślałam, że mnie cholera weźmie...tu człowiek wie, że nic z tego w tym cyklu, jak najszybciej chciałby zacząć nowe staranka, a tu @ jak na złość nie ma:wściekła/y: A po Clo miałaś krótsze cykle, tak? no ale nie można w nieskończoność jechać na takich lekach...:baffled:
Gatto tutaj też dziś pogoda pod psem...Zaczęło sypać śniegiem, ale że jest na plusie, to zaraz rozpuszcza się wszystko, brzydko, szaro...Miałam wybrać sie na małe zakupy, ale w taką pogodę to siedzę nadal w pidżamie;-):-)
Obiad mam dziś prawie gotowy, więc luzik...co ja mam dziś robić? ciuszki poprane, poprasowane..torby spakowane...hmmm coś muszę sobie wyszukać, bo leżeć mi się nie chce:blink:

aaa i widzę, że rocznicowo się zrobiło:tak:u nas 19 grudnia minęło 12 lat odkąd jesteśmy razem...w natłoku tych spraw, kompletnie o tym zapomniliśmy...dopiero teraz jak Wy piszecie o swoich rocznicach, to mi się przypomniało...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
katiuszka przypomniało mi się :-) Ta szafa Julka, to jakbym Olkowe półeczki widziała:-D No mamy świra ale co, nie wolno se trochę poświrować ? ;-)

Aaa ja też mam instrukcję do aparatu i leży sobie:-) A Pani Gadżet to zawsze najdroższe rzeczy pokazuje;-)

Aaronka -już niedługo:-) Ja też bym wybrała Jagódkę lub Hanię :tak: Też znałam jedną Benię i brrrr była:-p

kok.o - daj znać co u WAs:tak:

U nas dzisiaj śnieg i słonko pięknie tylko , że z wiatrem i mi wyszczypało policzki na spacerku nieźle ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry